Tuesday 5 August 2008

Αυτοκόλλητα Euro 2008


Οι τακτικοί και ποδοσφαιρόφιλοι αναγνώστες του ιστολογίου θα θυμόσαστε ίσως ότι προς τιμήν του Euro 2008 (στο οποίο καμία από τις βρετανικές ομάδες δεν είχε την τύχη να συμμετάσχει, ούτε καν να έρθει τελευταία και καταϊδρωμένη) έπεισα τους συναδέλφους στη δουλειά να συμπληρώσουμε όλοι μαζί το επίσημο άλμπουμ της Panini με τα αυτοκόλλητα - έτσι για το καλό. Την ιδέα την πήρα από τον Γκρινιάρη, τον οποίο ευχαριστώ επισήμως, γιατί η ενασχόληση με το άλμπουμ μας χάρισε πολλές ευτυχισμένες στιγμές, ειδικά στην συνάδελφό μου την Anne που ανέλαβε να κολλήσει τα περισσότερα αυτοκόλλητα.

Υποψιάζομαι επίσης ότι διασκέδασε μαζί μας και ο Ινδός που έχει το μαγαζάκι κοντά στο γραφείο, αφού πέρασαν από μπροστά του κάθε λογής απίθανοι πελάτες για να αγοράσουν τα πολυπόθητα πακετάκια - από νεαρούς και νεαρές που δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο, μέχρι 30άρες έγγυες, 50άρες γυναίκες και 60άρηδες άντρες (έχουμε μεγάλη γκάμα υπαλλήλων).

Όπως καταλαβαίνετε, όταν έφταναν πολλά πακετάκια μαζί, γινόταν χαμός. Αυτοκόλλητα παντού!! Οφείλω να ομολογήσω ότι το καινούριο αφεντικό ήταν πολύ ψύχραιμο όταν μας βρήκε μια μέρα να απασχολούμαστε δημιουργικά με 20 πακετάκια (4 αυτοκόλλητα στο κάθε πακετάκι) εν ώρα εργασίας. Αχέμ.

Η πρώτη σελίδα που συμπληρώσαμε ήταν αυτή με την ομαδική φωτογραφία και τα εμβλήματα της Κροατίας, προς μεγάλη χαρά ενός Σερβο-Κροάτη συναδέλφου. Δυστυχώς στη συνέχεια κολλήσαμε, με αποτέλεσμα τώρα που το Euro έχει προ πολλού τελειώσει και το άλμπουμ σχεδόν συμπληρωθεί, να μας λείπουν ακόμα 5 Κροάτες παίχτες!

Τα πήγαμε καλύτερα με τη Ρωσία, από την οποία λείπει μόνο ένα αυτοκόλλητο, το πάνω αριστερά της ομαδικής φωτογραφίας.

Επίσης από τους Ιταλούς μας λείπει μόνο ο Massimo Oddo...

...και από τους πρωταθλητές Ισπανούς ο David Villa (στην επόμενη σελίδα).

Τα αυτοκόλλητα της ελληνικής ομάδας ήταν λιγοστά στην αρχή, αλλά τελικά τα συμπληρώσαμε όλα εκτός από τέσσερα. Μας λείπουν οι Νικοπολίδης (κλαψ!), Άντζας, Γιαννακόπουλος και Λυμπερόπουλος.

Η μόνη ομάδα που συμπληρώσαμε 100% ήταν η Σουηδία. Μας λείπει ένα αυτοκόλλητο για να συμπληρώσουμε την Πορτογαλία, την Αυστρία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Ρωσία, ένα για τα In Action στο τέλος του άλμπουμ και από 2-5 για κάθε μία από τις υπόλοιπες ομάδες.

Συμπληρώσαμε επίσης όλα τα στάδια και τις πόλεις στην αρχή του άλμπουμ :-)

Συγκεκριμένα μας λείπουν τα εξής αυτοκόλλητα: 4, 8, 10, 59, 63, 66, 73, 79, 102, 125, 135, 139, 147, 150, 152, 182, 183, 191, 197, 201, 205, 211, 237, 241, 248, 254, 266, 269, 273, 277, 292, 321, 323, 325, 326, 335, 364, 369, 373, 377, 433, 437, 472. Αν κάποιος έχει ένα ή περισσότερα από αυτά και θα ήθελε να τα δωρίσει υπέρ του άλμπουμ μας, ας αφήσει μύνημα. Εννοείται ότι κι εμείς έχουμε πάρα πολλά διπλά (και αρκετά τριπλά) οπότε αν σας λείπει κάποιο όχι από τα παραπάνω, και το έχουμε, ευχαρίστως να σας το στείλουμε.

17 comments:

konstantinos said...

Δεν έχω κανένα αυτοκόλλητο!

Να, το είπα από την αρχή για να μην ελπίζεις άδικα!

Κατά τ'άλλα, εύγε! Προάγετε τη συνεργασία και την ομαδικότητα στο γραφείο σου!
Ζήσατε και λίγο έντονα όταν σας είδε το αφεντικό, αλλά αν δεν πιάσεις τη ζωή από τα μαλλιά, αν δε ζεις σα να είναι η κάθε στιγμή η ύστατη, τι θα έχεις να θυμάσαι αργότερα;!

Μου αρέσει το γραφείο σας!
Σας περισσεύει κάποια θέση στην οποία θα μπορούσε να έρθει 30άρης έλληνας φυσικός με proficiency και ecdl;
Πληροφορίες και φωτοτυπίες μισθοδοσίας στο mail μου!

Anonymous said...

Το κλαψ στον Νικοπολήδι μου άρεσε!!!

Δυστυχώς με το Euro ασχολήθηκα από δημοσιογραφική πλευρά και όχι με τα χαρτάκια!

Αυτό πάντως που έχω να επισημάνω είναι ότι τουλάχιστον εσείς έχετε ομαδικότητα, όχι σαν εμάς που μαλλιοτραβιόμαστε!

~~A~~ said...

Σαν παιδάκια!Τον Νικοπολίδη γρήγορα κάποιος!!!!

Sourotiri said...

Χαχαχαχα!!! Μονο αυτο δεν περιμενα να διαβασω στο μπλογκ σου!!! Οχι, δεν εχω κανενα αυτοκολλητο, αλλα που θα παει, ολο και καποιος πιτσιρικας θα βρεθει, ελπιζω δηλαδη!

Επισης, εκει που γραφεις ποια νουμερα σου λειπουν, δεν φαινονται ολα γιατι δεν ειναι χωρισμενα με κενο μετα το κομμα, τουλαχιστον στον δικο μου browser. Το εκανα εγω για σενα:

4, 8, 10, 59, 63, 66, 73, 79, 102, 125, 135, 139, 147, 150, 152, 182, 183, 191, 197, 201, 205, 211, 237, 241, 248, 254, 266, 269, 273, 277, 292, 321, 323, 325, 326, 335, 364, 369, 373, 377, 433, 437, 472.

Και τωρα που τα βλεπω... Σαν πολλα δεν σας λειπουν για τοση ομαδικη δουλεια;

Laplace said...

kala ti les twra!!!!
PWRWTHIKA!!!
an su leipoun,mpes edw k zhta antallagh

http://adslgr.com/forum/showthread.php?t=194843&page=27

ta paidia amesws bohthane,elpizw na antallaksete..

filia

Σοφία said...

@ Konstantinos: Έτσι, έτσι, για τη συνεργασία και την ομαδικότητα προσπαθούμε! Δυστυχώς όμως δεν χρειαζόμαστε φυσικούς (αν είχες μερικά αυτοκόλλητα ίσως κάτι θα γινόταν, αλλά χωρίς αυτοκόλλητα... μην το ψάχνεις)!

@ Penny: Το παλεύουμε είναι η αλήθεια.

@ ~~A~~: Για τον Νικοπολίδη δίνουμε και μπόνους!

@ Sourotiri: Να 'σαι καλά! Στο δικό μου browser φαινόταν μια χαρά και χωρίς τα κόμματα, γι' αυτό δεν σκέφτηκα να βάλω. Ευχαριστώ που το έκανες για μένα :-)

@ Laplace78: Θα το κοιτάξω, ευχαριστώ (και καλές διακοπές)!

mitsaras said...

!
Το τελευταίο άλμπουμ της Panini που είχα ήταν του mundial του 90! Δεν ήξερα καν ότι βγαίνουν ακόμα αυτά. Τί μου θύμισες τώρα... Τα αγόραζα κρυφά (βλέπεις οι γονείς μου τα θεωρούσαν "βλακείες" και δεν με άφηναν) και τα έκρυβα κάτω από το κρεβάτι μου νομίζοντας πως δεν θα τα έβρισκαν. Και αυτοί κάνανε πως δεν τα έβλεπαν. :-)

Γκρινιάρης said...

Αχ ρε Σοφία, κι έχω αφήσει το album με τα διπλά και τριπλά αυτοκόλλητα στην Ελλάδα!

Μα καλά, δεν τύχατε τον Γιαννακόπουλο; Αυτόν τον είχα τριπλό.

Θα στείλω στην Ελλάδα τα νούμερα που σου λείπουν και θα τους πω να μου στείλουν πάνω αν έχουμε κάποια από αυτά.

Εγώ νομίζω συμπλήρωσα την Πορτογαλία ή τη Γερμανία. Δε θυμάμαι. Χμμ. Ίσως τους πω να μου στείλουν και το album πάνω για να κολλήσω τα δικά σου διπλά! Χεχε!

Καλημέρα!

Alitovios said...

Στο ebay ψάξατε;

fvasileiou said...

Και ο αδερφός μου -μαντράχαλος 28 χρονών- γύριζε από το γραφείο του τα μεσημέρια με φακελάκια με αυτοκόλλητα και πριν κάνει το οτιδήποτε στρωνόταν να τα κολλήσει όμορφα και προσεκτικά. Τα βράδια, στα ημίχρονα των αγώνων, αντάλλασσε με τους φίλους του αυτοκόλλητα που είχε διπλά με άλλα που του λείπανε. Νόμισα ότι ήταν παλιμπαιδισμός της συγκεκριμένης παρέας. Μετά ήρθε η σφαλιάρα από τον Γκρινιάρη. Εσύ έδωσες το τελειωτικό χτύπημα.

Τι γίνεται ρε παιδιά;;;;

Chameleon_Dark said...

Ε, τώρα θα το πώ, και ας προδώσω βάναυσα την ηλικία μου:

ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΗΣΕΣ ΤΩΡΑ!!!...

Πρώτη μου προσπάθεια να συμπληρώσω το αντίστοιχο άλμπουμ της Paninni, ήταν το μακρυνό 1986, στο Μουντιάλ του Μεξικό (...στο είπα!...),όπου εγώ και ο κολλητός μου τότε φίλος στο σχολείο,κάθε μεσημέρι μετά το μάθημ,κάναμε επισκέψεις στο περίπτερο (το μόνο) που έφερνε τα αυτοκόλλητα,και...το πάρτι ξεκινούσε!!! Θυμάμαι πως,μας είχε παιδέψει πάρα πολύ ο τερματοφύλακας της Ρωσσίας (USSR τότε βεβαίως βεβαίως) Ντασάεφ, και δεν καταφέραμε να συμπληρώσουμε το άλμπουμ, γιατί εντωμεταξύ πέθανε ο παππούς μου ξαφνικά,φύγαμε οικογενειακώς στην γεννέτηρα,και το περι ού ο λόγος ξεχάστηκε σπίτι :(

Μακάρι να είχα τα αυτοκόλλητα που σου λείπουν,θα αισθανόμουν τόσο ωραία να συμμετέχω-έστω,εξ'απαλών ονύχων- στο παιχνίδι σας... :)

Σοφία said...

@ Mitsaras: Αχ πόσο εύκολα τους ξεγελούσαμε τους γονείς μας ;-)

@ Γκρινιάρης: Εννοείται να φέρεις και το άλμπουμ και τα τριπλά σου για να ανταλλάξουμε! Έχω κι εγώ πολλά διπλά και τριπλά, οπότε αν χρειάζεσαι κάποιο πες μου να σου στείλω!

@ Alitovios: Όχι ακόμα, είπαμε να εξαντλήσουμε τις υπόλοιπες οδούς πρώτα.

@ Fvasileiou: Ένα θα πω μόνο, δεν ξέρεις τι χάνεις!! Κι εμένα με ρώτησε ένας περιπτεράς όταν ήμουν στην Ελλάδα (και πήγα να πάρω 20 πακετάκια για να φέρω στη δουλειά) αν "έχω μικρό" και του είπα "όχι, για μένα είναι" στο οποίο μου απάντησε: "είναι κι άλλοι που παίρνουν" χαχα!

@ Chameleon_Dark: Μισές δουλειές κάνεις μου φαίνεται! Την επόμενη φορά να φροντίσεις να πάρεις κι εσύ άλμπουμ για να κάνουμε ανταλλαγές :-)

Chameleon_Dark said...

Ήδη έχω ψηθεί άσχημα-από την ανάγνωση του ποστ και μόνο!!! Μήν ξεχνάς, το Μουντιάλ του 2010 ειναι κοντά!! :)

Ανδρέας Κ said...

Κάτι αντίστοιχο είχα κανει και γω, λιγο παλιότερα, όταν ήμουν πιτσιρικάς στο Δημοτικό. Δεν θυμάμαι πιο Euro ήταν τότε, στις αρχές του 90... αλλά με τον φίλο μου τον Μάκη τα είχαμε βρει σχεδόν όλα.
Οι φήμες για σπάνια "χαρτάκια" έδιναν και έπαιρναν καθώς και συνομοσιολογικές απόψεις ότι η εταιρία που κάνει τη διανομή ορισμένα από τα "χαρτάκια" τα διανέμει μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές ενώ κάποια άλλα σε κάποιες άλλες ώστε να δημιουργήσει ζήτηση...
παιδικά μυαλά με αρκετή δόση φαντασίας...

Δυστυχώς όμως δεν έχω κρατήσει ούτε το album ούτε και το φίλο μου τον Μάκη.

Σοφία said...

@ Chameleon_Dark: Εγώ είμαι μέσα πάντως ;-)

@ Ανδρέας Κ: Επειδή όλα σχεδόν τα πακετάκια μας τα αγοράσαμε από το ίδιο μαγαζάκι, και επειδή είχαμε *πάρα πολλά* διπλά, τριπλά και τετραπλά ακόμα, είμαι σίγουρη πως η διανομή δεν γίνεται τυχαία. Άλλωστε αν η διανομή ήταν πραγματικά τυχαία, θα έβρισκαν όλοι όλα τα αυτοκόλλητα πολύ εύκολα και θα χαλούσε το παιχνίδι των ανταλλαγών ;-)

geokalp said...

nostalgia, ε;
καλό όμως!

Σοφία said...

Nostalgia δεν λες τίποτα!!