Friday, 11 May 2012

Φεστιβάλ στη Μικρή Βενετία


Το περασμένο Σάββατο πήγαμε στην Little Venice (Μικρή Βενετία) μια πολύ γραφική παραποτάμια συνοικία στην περιοχή Maida Vale του βορειοδυτικού Λονδίνου, όπου σπίτια, μαγαζιά, εστιατόρια και καφενεία βρίσκονται μέσα σε ποταμόπλοια δεμένα στην όχθη του ποταμού.


Το πρώτο σαββατοκύριακο του Μαΐου είναι τριήμερο για μας (αντί της Πρωτομαγιάς) και συνήθως αυτό το σαββατοκύριακο γίνονται διάφορα φεστιβάλ, γιορτές, πανηγύρια και γενικότερα εκδηλώσεις.


Στην Μικρή Βενετία γίνεται κάθε χρόνο το Canalway Cavalcade, μια υδάτινη πομπή από ποταμόπλοια που περνάνε στολισμένα ανάμεσα από τα μόνιμα ποταμόπλοια της περιοχής, ενώ ο κόσμος παρακολουθεί και χειροκροτάει.


Φυσικά υπάρχουν οι σχετικοί στολισμοί με πολύχρωμα σημαιάκια και μπαλόνια. Τα λουλούδια έχουν την τιμητική τους λόγω της εποχής, παρότι στις φωτογραφίες δεν βλέπετε ιδιαίτερα ούτε τα λουλούδια (για τα οποία φημίζεται η Μικρή Βενετία), ούτε και η εποχή!!


Στην άκρη της περατζάδας στήνονται πάγκοι που πουλάνε μικροπράγματα, ενθύμια ναυτικού τύπου, γλυκά και φαγητά.


Για την ψυχαγωγία των επισκεπτών υπάρχουν μουσικοί και χορευτές.


Παρότι ο καιρός δεν ήταν καθόλου ανοιξιάτικος (μιλάμε για μονοψήφιες θερμοκρασίες, τόσο καλά...) η ατμόσφαιρα ήταν πολύ γιορτινή. Ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν και πολλές οικογένειες, ακόμα και μωρά στα καροτσάκια, τυλιγμένα σαν κρεμμυδάκια με μπουφάν, κασκώλ και σκούφους.


Εμείς εγκαταλείψαμε σχετικά νωρίς, αφού από το απόγευμα άρχισε να κάνει τσουχτερό κρύο και δεν σου έκανε κέφι για βόλτα. Αφήσαμε τα υπαίθρια γλέντια στους ντόπιους και βρήκαμε καταφύγιο σε μια ζεστή παμπ. Πολιτισμένα πράγματα.

8 comments:

The Dark Chef said...

Όμορφες εικόνες, ακόμα και με κρύο.
Για την αγγλική μικρή Βενετία δεν ήξερα, και το όνομα της περιοχής όμως δε μοιάζει καθαρά αγγλικό.
Έχει αρκετά ενδιαφέροντα αυτό το Νησί, συνέχισε να μας ενημερώνεις! :)

magda said...

Υπέροχη βόλτα!!! Την έχω κάνει από την αρχή της με καραβάκι, θυμάμαι περάσαμε από το Zoo και καταλήξαμε στην αγορά του Camden, στο γεφυράκι, όπου φάγαμε όρθιοι, εκπληκτικά κινέζικα!!!!
Οι τουρίστες δεν γνωρίζουν αυτά τα πολυάριθμα κανάλια.
Οι φωτογραφίες σου είναι υπέροχες, πολύχρωμες, φανταστικές!!!
Φιλάκια

DaNaH said...

Πολύ ωραία απόδραση, Σοφία μου! Αυτά είναι τα ωραία του Λονδίνου, ότι έχει τόσες πολλές περιοχές και με διαφορετικό ύφος που μια βόλτα απλή να πας μπορείς να ανακαλύψεις εντελώς διαφορετικά πράγματα!

Ελπίζω να σας φτιάξει ο καιρός και να μπορείτε να κάνετε βόλτα στα απίθανα αγγλικά πάρκα! ;)

Crazy Tourists said...

Πω πω τι όμορφα!!! Πιο πολύ μ'άρεσε αυτό το boy band!! Έπαιζαν καλά;

Τρελοτουρίστρια

Σοφία said...

@ The Dark Chef: Είναι αγγλικό μέσω Ιταλίας... Έχει ονομαστεί έτσι προς τιμήν του Sir John Stuart που είχε τον τίτλο Count of Maida, όπου Μάιντα είναι μια πόλη της Καλαβρίας στην Ιταλία. Αν σε ενδιαφέρει, μπορείς να διαβάσεις περισσότερα στη Wikipedia.

Σοφία said...

@ Magda: Ευχαριστώ! Τυχερή που την έχεις κάνει αυτή τη βόλτα, είναι υπέροχη διαδρομή (μία από τις πολλές για τις οποίες φημίζεται το Λονδίνο).

@ Δανάη: Έτσι είναι. Όσο για τον καιρό... άσε καλύτερα να μην τα σκέφτομαι. Έχουμε μουλιάσει.

@ Τρελοτουρίστρια: το boy band (χεχε) ήταν ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ :-)

Kitsos Mitsos said...

Δεν έχω πάει και θέλω!
Πολύ καλή παρουσίαση.

Σοφία said...

Τι το λες και δεν το βάζεις στο πρόγραμμα! ;-)

Αλλά προσπάθησε να πετύχεις καλύτερο καιρό, αυτή η βροχή και η συννεφιά δεν παλεύονται.