Friday, 21 December 2012

Για να μπαίνουμε σιγά-σιγά στο κλίμα


Μιας που τελικά σήμερα δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου (ουφ) είπαμε να το γιορτάσουμε σε χριστουγεννιάτικο παζάρι. Τα χριστουγεννιάτικα παζάρια είναι γερμανικές εφευρέσεις αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετά δημοφιλή και στην Αγγλία. Είναι μια καλή ευκαιρία να κάνεις μια βόλτα, να ψωνίσεις κανένα δωράκι, να φας, να πιεις και να χαλαρώσεις.


Το παζάρι όπου πήγαμε ήταν στη νότια όχθη του Λονδίνου (Southbank), κοντά στο London Eye, το οποίο έδειχνε ιδιαίτερα εντυπωσιακό απόψε. Δεν μπορούσα να μην το φωτογραφίσω. Αν προσέξετε στο βάθος φαίνεται το Big Ben.


Ο στολισμός ήταν σχετικά λιτός, με σειρές από άσπρα και μπλε φωτάκια. Γενικώς το μπλε κυριαρχούσε σε όλη την περιοχή, άγνωστο γιατί. Πάντως το παζάρι είχε αρκετά γερμανικά στοιχεία όπως το Weihnachtspyramide που διακρίνεται στο βάθος δεξιά.


Το Weihnachtspyramide σε όλο του το μεγαλείο. Οι καπνοί που βλέπετε είναι από τα φαγητά.Είχε αρκετό κόσμο που ψώνιζε ή απλά έκανε βόλτα. Όχι τόσο όσο θα περίμενες να βρεις σε ένα χριστουγεννιάτικο παζάρι λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, αλλά αρκετό ώστε να νιώθεις το εορταστικό πνεύμα των ημερών.


Είχε πολύ φαγητό. Δεν χρειάζεται να σας περιγράψω την κατάσταση, η φωτογραφία τα λέει όλα!


Μέχρι και Άι Βασίλη είδαμε που φωτογραφιζόταν με τους θαμώνες, και μάλιστα αρκετά προσεγμένο, λες και είχε έρθει απευθείας από το βόρειο πόλο. Όχι σαν κάτι τελείως κιτσάτους που κυκλοφορούν σε σχολικές γιορτές (ξέρετε ποιούς λέω: 1,70 ύψος, 50 κιλά και σπορτέξ παπούτσι - λες και προσπαθούν να αποδείξουν ότι είναι ψεύτικοι).

Περισσότερα θα σας γράψω σε επόμενο ποστ, αφού λίγο το κρύο, λίγο το κρασί, λίγο η κούραση της εβδομάδας (και ήταν ιδιαίτερα κουραστική η εβδομάδα που πέρασε) είμαι έτοιμη να κοιμηθώ πάνω στο πληκτρολόγιο. Καληνύχ... zzzzz... ντουπ!

7 comments:

Νατάσα said...

Πόσο δίκιο έχεις για τον `Αγιο Βασίλη χαχαχα(είδα πρόσφατ έναν στη σχολική γιορτή της κόρης μαου)!! Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά!!!

DaNaH said...

Αχ Σοφία μου, πόσο μου λείπουν αυτά τα χριστουγεννιάτικα παζάρια που στήνονται στο εξωτερικό! Εδώ δυστυχώς τα πράγματα είναι εντελώς κρυόκωλα (sorry κι όλας για την έκφραση, αλλά αυτή είναι η αλήθεια)! Ζηλεύω! Τα έχουμε ρίξει όλα στην κρίση και δεν κάνουμε τίποτα αξιόλογο! :-/

Ρίξε μια ματιά και εδώ να δεις ένα άλλο που στήθηκε στην Πράγα! Πω πω πωωωωωωωω!!! :)

Καλές γιορτές σου εύχομαι! Να τα περάσετε πολύ πολύ όμορφα!

koulpa said...

δε πήρα χαμπάρι το προηγουμενο βρεμένο ποστ!!
αχ.. ωραίααααα.. είδικά το φαγητό.. μιαμμ.. :) :)
καλά χρηστούγενα χρόνια πολλά ευτυχισμένα και δημιουργικά.. :) :)

Crazy Tourists said...

Τι ωραία, δεν έχω βρεθεί ποτέ σε Χριστουγεννιάτικο παζάρι, τα της Ελλάδας δε με εμπνέουν...
Οι φωτογραφίες για άλλη μια φορά με κάνουν να θέλω να πάρω το αεροπλάνο και να έρθω!!
Να περάσεις υπέροχα τις γιορτές!
Φιλιά

Τρελοτουρίστρια

ΥΓ. DaNaH, τι link πειρασμός είναι πάλι αυτό; :P

Σοφία said...

@ Νατάσα: Κι εγώ σε σχολική γιορτή τους έχω δει τους συγκεκριμένους. Μάλλον είναι παγκόσμιο το φαινόμενο!

@ Δανάη: Τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα πάντα ήταν κάπως λιγότερο γιορτινά σε σύγκριση με άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης, ίσως γιατί λόγω καιρού δεν υπάρχει τόση ανάγκη για γιορτή μέσα στο καταχείμωνο. Πάντως και η κρίση δεν έχει βοηθήσει. Ήταν στραβό το κλίμα, το 'φαγε και ο γάιδαρος και απόγινε...

@ Koulpa: Μας έχει σαπίσει η βροχή φέτος, δεν σου λέω τίποτα άλλο.

@ Τρελοτουρίστρια: Η αλήθεια είναι ότι τα ιμιτασιόν παζάρια θέλουν περισσότερη προσπάθεια για να αποδώσουν. Δεν πειράζει, εσείς έχετε τα πανηγύρια το καλοκαίρι ;-)

Φιλιά πολλά και χρόνια πολλά σε όλους!

ΠΑΥΛΟΣ said...

Να μπαίνουμε, να μπαίνουμε σιγά στο κλίμα!!!

Καλές γιορτές!

Σοφία said...

Επίσης! Φιλιά!