Monday 19 March 2007

Επιστροφή στα ήθη


Αν τυχόν αναρρωτηθήκατε πού χάθηκα τόσες μέρες, είναι επειδή το περασμένο σαββατοκύριακο έγινε τετραήμερο με δύο ρεπό που έπεσαν Παρασκευή και Δευτέρα, και το εκμεταλλεύτηκα κάνοντας ένα ταξιδάκι "προς" Κορνουάλλη με το έτερον ήμιση. Κορνουάλλη δεν είδαμε ακριβώς, αλλά φτάσαμε μέχρι το Plymouth, μια παραθαλάσσια πόλη 320 χιλιόμετρα από το Λονδίνο, και επισκευτήκαμε 1-2 άλλες πόλεις στο ενδιάμεσο.

Ήταν πολύ ωραία, αν και ο καιρός δεν μας έκανε τη χάρη. Την περασμένη εβδομάδα είχαμε θερμοκρασίες σχεδόν καλοκαιρινές, αλλά την Παρασκευή άρχισε αντίστροφη μέτρηση. Μέσα σε ένα τετραήμερο είχαμε εναλλάξ ηλιοφάνεια, συννεφιά, βροχή, χιονόνερο, χαλάζι και παγωμένο αέρα. Αν έριχνε και χιόνι θα είμασταν τελείως κομπλέ, αλλά τελικά χιόνισε μόνο στα βόρεια κι εμείς είμασταν νοτιοδυτικά.

Βέβαια η αστάθεια του καιρού είχε και σημαντικά πλεονεκτήματα. Αφού οι συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές για πολλές περιηγήσεις και ατέλειωτες βόλτες σε εξοχές και παραλίες, και καθώς δεν είχα πρόσβαση σε υπολογιστή (4 μέρες χωρίς ίντερνετ!!), την έβγαλα κυρίως ξάπλα μπροστά στο τζάκι με βιβλία, περιοδικά και DVD. Μιλάμε για την υπέρτατη ευχαρίστηση. Τελείωσα (επιτέλους) το βιβλίο που διαβαζα (Αθηνά: Eυτυχώς που δεν γεννήθηκα όμορφη, του Κώστα Καρακάση), άρχισα ένα άλλο (Northanger Abbey, της Jane Austen), ξεκοκάλισα 3 περιοδικά και 2 εφημερίδες, και είδα 2 ταινίες (Walk The Line και Mrs Henderson Presents - και οι δύο πολύ καλές, βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα, και σας τις συστήνω). Υπό κανονικές συνθήκες, όλα αυτά δεν θα προλάβαινα να τα κάνω ούτε σε ένα μήνα.

Γενικώς πέρασα πολύ όμορφα. Κοιμήθηκα πολύ, ξεκουράστηκα, χαλάρωσα, γέμισα μπαταρίες. Όμως όλα τα ωραία κάποια στιγμή τελειώνουν... Τα κεφάλια μέσα λοιπόν, τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα.

Δυο βδομαδούλες μείνανε - πού θα πάνε, θα περάσουν. Αχ βαχ.

6 comments:

Φαίδρα said...

Ωραίο το Νorthhanger Abbey. To Persuasion το έχεις διαβάσει;

(καλα τώρα, θέλω κι εγώ τετραήμερο ριλάξ, αλλά δεν προβλέπεται...)

Σοφία said...

Όχι, το μόνο που έχω διαβάσει είναι το Pride & Prejudice.
Εντάξει, αισχύνομαι, αλλά τι να κάνω...

lazinio said...

επιστροφή στη φύση, στα ήθη και στα στήθη.

Φαίδρα said...

Σοφία, να πάς στο gutenberg.org που έχει τα περισσότερά της βιβλία (μαζί με πολλά άλλα copyright free βιβλία) τσάμπα. Τα εκτυπώνεις και τα διαβάζεις με την ησυχία σου, ή από την οθόνη σου, αν δεν σε ενοχλεί.

seaina said...

Από Jane Austen έχω διαβάσει το Pride & Prejudice, την οποία έχω δει και σε ταινία, όπως και το Persuasion.
Μου φαίνεται ότι πέρασες πολύ όμορφα, ζηλεύω ..
Άντε και στο επόμενο ταξιδάκι σου!!
Φιλιά

Σοφία said...

@ Lazinio: Όχι, τα στήθη τα είχαμε μαζί :-p

@ Φαίδρα: Για το Gutenberg.org δεν ήξερα, θα το κοιτάξω. Πάντως γενικά με ενοχλεί να διαβάζω μεγάλα κείμενα στην οθόνη και το τύπωμα μάλλον είναι ασύμφορο, εκτός αν το χρησιμοποιήσω για να τσεκάρω αποσπάσματα μόνο. To καλό είναι ότι τα βιβλία εδώ είναι φτηνά - το Northanger Abbey το πήρα 3 λίρες, και σίγουρα θα μου κοστίσει πάνω από 1 λίρα να το τυπώσω στο σπίτι.

@ Seaina: Eυχαριστώ! Όντως πέρασα πολύ ωραία και ελπίζω να μπορέσω να το ξανακάνω σύντομα :-)