Friday 8 June 2007

Γκαντεμόσαυροι


Σήμερα είναι να πάμε με δύο συναδέλφους για δουλειά σε μια κωμόπολη που βρίσκεται περίπου 2 ώρες με το τραίνο εκτός Λονδίνου. Η κωμόπολη αυτή λέγεται Canterbury (Κάντερμπερι) και είναι από τις πιο όμορφες πόλεις της ΝΑ Αγγλίας. Πάρα πολύ γραφική, με παλιά σπίτια, πλακόστρωτα δρομάκια, ποταμάκια, γεφυρούλες, πάρκα, κλαίουσες ιτιές, μνημεία, κάστρα, καθεδρικό ναό από τους φημισμένους κ.λπ. Το κανονίζουμε από καιρό αυτό το ταξίδι και συνέπεσε να είμαστε και οι 3 εύκαιροι αυτή την Παρασκευή, που είναι λαμπρή επιτυχία γιατί σπάνια καταφέρνουμε να συντονίσουμε τόσο καλά τα ωράριά μας. Το πλάνο λέει ότι επειδή λόγω της απόστασης δεν βολεύει να πάμε και στο γραφείο σήμερα και στο Canterbury, θα πάμε μόνο στο Canterbury κι αν τελειώσουμε νωρίς (που θα τελειώσουμε, δεν ξέρω αν με πιάνετε ;-) θα κάνουμε καμιά βόλτα στην πόλη, γιατί κρίμα είναι να πάμε τόσο δρόμο και να μην το γλεντήσουμε λίγο. Μέχρι εδώ όλα καλά.

Χθες κοιτάξαμε το δελτίο καιρού και έλεγε βροχούλα, ωχ λέμε, πάνε τα σχέδια που είχαμε για βόλτες στο ποτάμι και τραπεζάκια έξω, αλλά δεν πειράζει, θα πάρουμε ομπελίτσες και μια χαρά. Σήμερα το πρωί με το που σηκώνομαι, τσεκάρω πάλι τον καιρό και δείχνει καταιγίδες!!! Όχι απλή βροχούλα, αλλά βροχάρα - με κεραυνούς, και μαύρα σύννεφα και όλα τα συναφή.

Άει στην ευχή, μια φορά είπαμε κι εμείς να κάνουμε κάτι καλό με τη δουλειά και πάει ο καιρός να μας κάνει χαλάστρα! Και όχι τίποτ' άλλο, το βράδυ έχω κι άλλα πλάνα - θα πάω με τις φίλες μου να δούμε κάτι εκδηλώσεις που γίνονται στον Τάμεση, στις όχθες και μέσα στο ποτάμι, και αν βρέξει θα γίνουμε γενικώς παπιά. Και δεν θα μπορώ να βγάλω και φωτογραφίες με τη νέα μου μηχανούλα. Φτου φτου φτου.

Πότε θα ξανάρθει καλοκαίρι ρε γαμώτο;

24 comments:

Anonymous said...

Δες την ρομαντική πλευρά της κατάστασεις αλλά πάρε και ένα ζευγάρι γαλότσες καλού κακού
:-D

philos said...

Μην γκρινιάζεις όλη την ωρα.
Αν δεν σου αρέσει η Αγγλία, γύρνα στην Ελλαδίτσα μας!
;P
Αν γυρίσεις θα γκρινιάζεις και για δεκάδες άλλα πράγματα εκτός του καιρού!
:D

kat. said...

θα προτιμούσα να είμαι στην Αγγλία και να κανονίζω παρόμοιες εκδρομές έστω και για επαγγελματικούς λόγους, παρά στην Ελλάδα και το μόνο που να μπορώ να κανονίζω στην παρούσα φάση, να είναι ένα φαγητό με την κολλητή μου σε ένα ωραίο στέκι.....
μην γκρινιάζεις καλά σου λέει ο philos!
απόλαυσε το!!!
:)

Σπύρος Σεραφείμ said...

το θέμα είναι η διάθεσή σας. Αν είσαστε καλά, θα περάσετε καλά. Ο ευτυχισμένος τη βροχή δεν τη φοβάται, έτσι δε λένε?
καλημέρα!

DaNaH said...

Σοφία, ελπίζω να καταφέρατε να πάτε και να περάσατε ωραία και ο καιρός να διαψεύστηκε και να μην ήταν τόσο χάλια. Πάντως και εγώ την μέρα που είχα πάει έβρεχε και ήμασταν με τις ομπρέλες, αλλά άξιζε τον κόπο. Να μπείτε οπωσδήποτε στον καθεδρικό, ο οποίος είναι πραγματικά τ-ε-ρ-ά-σ-τ-ι-ο-ς!!!! Αξίζει πάρα πολύ!

Περιμένουμε να γυρίσεις να μας πεις τις εντυπώσεις σου! :)

Φαίδρα said...

Για πές, στο Canterbury έχει τίποτε σχετικά με τον Geoffrey Chaucer? (που έγραψε το Canterbury Tales τον 14ο αιώνα, φοβερό ανάγνωσμα!)

Ασκαρδαμυκτί said...

Εκεί έχει την έδρα του ο αρχιεπίσκοπος Καντέρμπουρι, ή πέταξα κοτσάνα;
Τους παπάδες στην Αγγλία τους θεωρείτε γκαντεμόσαυρους;

Я верю в Сталина said...

Καλησπέρα! Εδώ πάλι έχουμε κάτι που μοιάζει σε Αθήνα τον Ιούλιο , το μεσημέρι, χωρίς νέφος και αυτοκίνητα.
Πάντως αν μπορώ να βοηθήσω ψάξε για κανένα μπουφανάκι MUSTO... They know.

Καλο ΣΚ!!! (και αδιάβροχο..!)

Mailo® said...

Αν έχεις καλή παρέα και τα χνώτα σας ταιριάζουν ακόμα κι έτσι θα περάσεις καλά. Τη μηχανή σου πάντα να την έχεις κοντά σου. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρείς κάτι ενδιαφέρον να τραβήξεις!
Να περάσεις όμορφα !!!

R2-D2 said...

Αυτό ήταν Canterbury tale!!! Αν τα έβλεπες παλιά...

Klearchos said...

Τι μηχανή πήρες τελικά;

Klearchos said...

Αααα... Θύμησε μου να σου στείλω ένα φυλακτό Μητσοτάκη να σε φυλάει από τις γκαντεμιές!! (Άκου και μένα πιάνει!!!)

itelli said...

Η καλύτερή μου χρονιά, στην αγγλία κ σε όλη μου τη ζωή μέχρι τώρα... Κρίμα για τον καιρό. Αν ήξερα, θα σού'λεγα να πάτε Whitstable για ψαράκι. Αλλά εσύ είσαι ψαχτίρι, οπότε μπορεί κ να το εντόπισες ήδη.

Πρασσάς K. said...

Γιατί να επιτρέπεις στον καιρό να σου χαλάει τα σχέδια, όταν μπορείς να δεις τα καπρίτσια του ως πρόκληση, και να τα αναπροσαρμόσεις; Από ιδέες δε νομίζω να στερέψεις ποτέ.

melomenos said...

ξέρεις πόσο όμορφα είναι να περπατάς στην βροχή χωρίς ομπρέλα;
να περάσεις ωραία μετράει περισσότερο η καλή παρέα
καλό σου βράδυ

Γκρινιάρης said...

Cantebury ε; Ok, το έβαλα κι αυτό στην - μακριά - to do list!

Πάντως οι προβλέψεις (τουλάχιστον για Λονδίνο) διαψεύσθηκαν, αφού κι εδώ για βροχή έλεγαν, αλλά μια χαρά ήλιο είδα εγώ.

Τι εκδηλώσεις στον Τάμεση; Βρε Σοφία, αυτά τα λένε από πριν (οκ, εγώ φταίω, που διάβασα βράδυ τα blogs!)!!!

Ελπίζω να έβγαλες φωτογραφίες και να μας βάλεις! :)

Σοφία said...

Τελικά ο καιρός ήταν μια χαρά και το απόγευμα ακόμα καλύτερος. Όπως λέει και ο Γκρινιάρης, οι μετεωρολογικές προβλέψεις διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Και στο Canterbury πήγαμε, και στις εκδηλώσεις πήγαμε και περάσαμε ΤΕΛΕΙΑ. Πριν λίγο γύρισα σπίτι και είμαι λιώμα, οπότε περισσότερα θα σας γράψω αύριο.

Φιλιά πολλά!

ggk said...

Πως σε ζηλεύωωωω! Τις λάτρευα κάτι τέτοιες κοντινές εκδρομούλες στην Αγγλία. Μία φορά είχα πάει με κατι φίλους σε ένα κοντινο πολύ πολύ μικρό Ουαλικό χωριό. Μπήκαμε σε μία pub όπου είχε τζάκι, όλα θύμιζαν σπίτι και μέχρι και στην τουαλέτα είχε πετσετούλες με χειροποίητη δαντελίτσα. Πολύ όμορφα. Χαίρομαι που τα περάσατε όμορφα τελικά.

lazinio said...

den ta mathes? to kalokairi den tha erthei.

theos.

Σοφία said...

@ Μαραμένα Σύκα: Άστα! Ντύθηκα για χειμώνα (12-14 βαθμούς έλεγε το δελτίο καιρού...) και έβγαλα την μπέμπελη. Καλώς ήρθες στις Κόκκινες Νύχτες.

@ Philos: Μου αρέσει πολύ η Αγγλία (όπως μου άρεσε και η Ελλάδα όταν έμενα εκεί). Γενικά είμαι ευκολοπροσάρμοστη, αλλά το καλοκαίρι στην Αγγλία γκρινιάζω πολύ γιατί μαραζώνω με τον κωλόκαιρο. Θα πρέπει ή να το συνηθίσετε, ή να με αγνοείτε, γιατί ακόμα είναι Ιούνιος κι έχουμε δρόμο μπροστά μας ;-)

@ Kat: Το απολαμβάνω χρόνια τώρα, αλλά από ένα σημείο και μετά παύει να σε εντυπωσιάζει το ότι μπορείς να φοράς μπότες τον Αύγουστο ;-)

@ Σπύρος: Ποτέ δεν μου άρεσε η βροχή. Είναι το χειρότερό μου από καιρικές συνθήκες, και ειδικά το καλοκαίρι με ψυχοπλακώνει. Το παλεύω όμως.

@ Danah: Να 'σαι καλά κοριτσάκι, από το στόμα σου στου Θεού τ' αυτί πήγε η ευχή σου :-) Στον καθεδρικό δεν μπήκαμε, γιατί δεν είχαμε χρόνο, αλλά θα το προγραμματίσω για το επόμενο ταξίδι.

@ Φαίδρα: Έχει ξενοδοχεία, μαγαζιά, εστιατόρια - Chaucer Hotel, Chaucer cafe κ.λπ. Άλλο τίποτα δεν είδα, αλλά δεν μπορεί να μην έχει. Στην επόμενη επίσκεψη θα το τσεκάρω.

@ Ασκαρδαμυκτί: Αν εννοείς τον Rowan Williams, ναι, εκεί είναι η έδρα του. Και όχι, δεν τους/τις θεωρούμε γκαντεμόσαυρους. Ίσα-ίσα που όσοι και όσες έχω γνωρίσει (γιατί η Αγγλικανική εκκλησία έχει και γυναίκες ιερείς) είναι πολύ συμπαθείς.

@ Dimosthenis: Ευχαριστώ και ελπίζω να πιάσει η ευχή σου. Μέχρι στιγμής πάμε καλά :-)

@ Mailo: Έχεις δίκιο και για την παρέα και για την μηχανή. Ευχαριστώ και καλωσήρθες.

@ R2-D2: Δεν τα έχω δει, ούτε τα έχω διαβάσει. Πήγα μια χρονιά και είδα μια μαραθώνια παράσταση με τα Canterbury Tales σε υπαίθριο θέατρο εδώ στο Λονδίνο, αλλά με τσίμπησαν κουνούπια και δεν ξέρω τι άλλο και μου έκαναν μια φοβερή αλλεργία, οπότε από τα μισά της παράστασης και μετά δεν παρακολούθησα τίποτα. Μάλλον πρέπει να κάνω άλλη μια προσπάθεια.

@ Κλέαρχος: Πήρα την Canon Powershot S3 IS, αλλά χθες που τραβούσα φωτογραφίες από μακριά ευχόμουν να είχα την Olympus με το Ultra Zoom. Tο φυλακτό σε προφυλάσει ακόμα κι αν σου ευχηθεί καλή τύχη ο ίδιος ο Μητσοτάκης;

@ Itelli: Όχι δεν ξέρω. Για πες! Με ενδιαφέρει πολύ γιατί περνάω αρκετά συχνά από εκείνα τα μέρη.

@ Πρασσάς: Γιατί εδώ τα καπρίτσια είναι ο κανόνας, και είναι εντελώς απρόβλεπτα. Κοινώς, άλλα αντί άλλων.

@ Melomenos: Για να πω την αλήθεια, δεν με τρελλαίνει η ιδέα του να γίνω παπί. Συμφωνώ όμως για την καλή παρέα :-)

@ Γκρινιάρης: Στη λίστα και δαγκωτό μάλιστα, και αν μπορείς πήγαινε καθημερινή, αν και τώρα το καλοκαίρι και τις καθημερινές γίνεται χαμός. Οι εκδηλώσεις λέγονται Overture και είναι στο Southbank Centre, μπροστά από το Royal Festival Hall. Πας Charing Cross ή Embankment και περνάς απέναντι από το footbridge. Έχει συνέχεια εκδηλώσεις όλο το σαββατοκύριακο. Δες κι εδώ: http://www.southbankcentre.co.uk/overture/

@ GGK: Όντως, όλη η χώρα, όχι μόνο η Αγγλία, προσφέρεται για εκδρομές. Ουαλία δεν έχω πάει, αλλά μπορώ να φανταστώ την pub με τις χειροποίητες δανδελίτσες στις πετσέτες :-)

@ Lazinio: Μην μου λες τέτοιααααααα!!!!

itelli said...

είναι ένα χωριό 10 λεπτά απο το Canterbury. Ενδείκνυται για ψάρι κ βόλτες στην παραλία. Αν έχει καλό καιρό πρέπει να πας. Φαντάζομαι είδατε καθεδρικό, περπατήσατε δίπλα απο το ποτάμι, τις ιστορίες του Canterbury, ψωνια στο μεσαιωνικό Boots κλπ. Να πας την επόμενη φορα στο campus να δεις την πόλη από ψηλά. Πέραν αυτού, βεβαίως κ του περπατήματος ώς εκεί, δεν έχει τίποτε άλλο το παν/μιο. Κ η πόλη δεν χάνει που έχει λίγα αξιοθέατα, γιατί είναι η ίδια αξιοθέατο. Οι βόλτες στην πόλη με τον ήλιο τα τραπεζάκια έξω, τους τουρίστες, κ ένα γενικότερα ευρωπαϊκό (όχι βρετανικό) κλίμα. Κάτι σαν τα lanes του Brighton.

An-Lu said...

Βάλε αδιάβροχο και γαλότσες και μη μασάς!
Μη νομίζεις, ούτε στο ελλαδιστάν έχει καλοκαίρι της προκοπής φέτος!

Σοφία said...

@ Itelli: Τα σημειώνω όλα for future reference :-)

@ An-Lu: Αυτό για το Ελλαδιστάν με ανησυχεί πολύ, γιατί είναι η μόνη μου ευκαιρία να δω ήλιο και θάλασσα. Ελπίζω να φτιάξει!

alienlover said...

μια πνοή γκαντεμιάς τη διακρίνω κι εγώ... έλα μην ανησυχείς, το καλοκαίρι έφτασε! :)