Thursday, 14 June 2007

Γιατί εσείς μας το ζητήσατε

Μετά από επίμονες απαιτήσεις φίλτατων αναγνωστών, φωτογράφησα το φημισμένο ξυπνητήρι Lincoln Quartz και σας το παραθέτω:


Όπως επίσης και το κόκκινο νύχι που έφτιαξα στο Canterbury:


Και μιας και είχα τη μηχανή πρόχειρη, φωτογράφησα και το μπριάμ που έφτιαξα απόψε.


Καλή μας όρεξη :-)

24 comments:

snikolas said...

Μου θύμισες την εκπομπή πες το και θα γίνει. Αναρωτιέμαι τι άλλο θα ζητήσω τώρα!:)

Σοφία said...

Το ήξερα ότι ήταν κακή ιδέα να υποκύψω στις πιέσεις :-p

Zaphod said...

Πρωτο βραβείο: Μπριαμ
2ο: Νύχι
3ο: Ξυπνητήρι (δεν δαγκώνεται εν αντιθέσει με τα άλλα 2)


love&kisses
zaphod

Γκρινιάρης said...

Στο μπριάμ βάζεις πιπεριές και καρότο; Εγώ το κάνω απλά, με πατάτες, κολοκύθια, κρεμμυδάκι και ντοματούλα... :)

Για το ρολογάκι μπορώ να θυμηθώ ένα παρόμοιο που είχα πολύ παλία. Που να είναι;

Για το νύχι δε μπορώ να εκφέρω άποψη.

Καληνύχτα!

Σοφία said...

Λοιπόν, άκου να δεις φάση με το μπριάμ. Όταν έφυγα από Ελλάδα (προ 10ετίας) το ήξερα ως πατάτες + κολοκυθάκια. Δεν το είχα φτιάξει ποτέ, αλλά στο πανεπιστήμιο το έφτιαχνε συχνά-πυκνά ο φίλος μου ο Γιώργος, και το έφτιαχνε πάντα έτσι + με κρεμμύδι, αλλά χωρίς ντομάτα. Αν θυμάμαι καλά, μερικές φορές έβαζε και αυγό. Μέχρι εδώ καλά.

Πριν από κανένα μήνα μου μπήκε η φαεινή ιδέα να φτιάξω μπριάμ και ως άσχετη μαγείρισσα κοίταξα στο ίντερνετ για συνταγή και αντί για το κλασικό μπριάμ βρήκα αυτό το τουρλού. Τσέκαρα κι έναν (μοντέρνο) τσελεμεντέ που έχω, κι αυτός τουρλού. Ρωτάω την μάνα μου, μου λέει θα βάλεις απ' όλα και ντοματούλα. Σε εκείνη τη φάση νόμιζα ότι το σκέτο μπριάμ το είχα φανταστεί (twilight zone moment) αφού όλοι μου το περιέγραφαν αλλιώς. Λέω θα θυμάμαι κανένα άλλο φαγητό και τα έχω μπερδέψει. Χαίρομαι που μου επιβεβαιώνεις ότι δεν τα έχω τελείως χαμένα. Προφανώς η ελληνική κουζίνα έχει εξελιχθεί εν τη απουσία μου :-)

Το συγκεκριμένο έχει πατάτες, κολοκυθάκια, μελιτζάνες (τσακώνικες), πράσινες και κόκκινες πιπεριές, καρότα, κρεμμύδι και ψιλοκομμένες ντομάτες. Δεν ξέρω αν ήταν μπριάμ ή όχι, πάντως ήταν πολύ νόστιμο. Έβαλα και τυρί φέτα από πάνω να λιώσει. Μμμμμμμ!

Σοφία said...

@ Zaphod: Μόνο δεύτερο το νύχι?!!!

Γκρινιάρης said...

Με έπιασε μια λιγούρα βραδιάτικα.....

Πάντως εγω το ξέρω σκέτο, πατάτα, κολοκύθι, κρεμμύδι και ντομάτα. Βέβαια στη μαγειρική μπορείς να αυτοσχεδιάζεις, εκεί είναι η μαγεία!

Σήμερα το βραδάκι πέρασα κι από το Royal Festival Hall, απ' έξω όμως. Έχει και Foyles είδα καλά...

Σοφία said...

Ναι, ναι! Τώρα άνοιξε. Μιλάμε πολιτισμός, όχι αστεία :-)

Γκρινιάρης said...

Πάντως τα εστιατόρια έξω, δίπλα στο Foyles, το Strada και το Wakamamas, δούλευαν καιρό, τα θυμάμαι μήνες τώρα. Αυτά δεν ανήκουν στο Hall;

Επίσης, μιας και το post σου είναι σχετικό με favors, μου έχεις υποσχεθεί mail με το site με what's on London; Έρχεται και weekend! Εκτός αν κάνεις newsletter με τις εκδηλώσεις, και αρχίσουμε να εγγραφόμαστε! :) :) Μη με κρατάς στο σκοτάδι!

Nobody said...

Πήγες στο χωριό μου το Καντέρμπουρι??!! Πώς κι έτσι? Δεν είναι τέλεια εκει?

ggk said...

Σούπερ το νύχι!!! Τώρα σου έχω καινούργια αποστολή αν έχεις όρεξη. Τους 5 σου αγαπημένους σου προορισμούς για διακοπές. Έλα από τα μέρη μου για να δεις. Καλημέρα!

Dream_Rider said...

ΚΑΛΑ, ΘΑ ΦΑΣ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΜΠΡΙΑΜ ΜΟΝΗ ΣΟΥ;

Καλά θα κάνεις! Πολύ ωραίο φαγητό (αλήθεια, πόσο κάνουν όλα αυτά τα λαχανικά στη Αγγλία;..).Μας άνοιξες και την όρεξη...

Πρασσάς K. said...

Τίποτε δεν μπορεί να σταθεί με άνεση δίπλα σ' ένα τέτοιο μπριάμ, πόσω μάλλον μια από τις πιο μισητές εφευρέσεις του ανθρώπινου γένους, το ξυπνητήρι.

philos said...

Μισώ τα κόκκινα βαμμένα νύχια!

itelli said...

Μπριαμ; Τουρλού;!; ... Ταμάμ!

Ιμαμ μπαϊλντί πότε θα φάμε;;;

xalara said...

επιτέλους έμαθα τι πρέπει να είναι το μπριάμ :) παρακαλώ μια συνταγή (όχι σκέτο, μ'αρέσει αυτο στη φωτογραφία!)

Lupa said...

Καλά τοπ μπριαμ με συνεπήρε σαν post impressionism πίνακας.
... αλλά έχω κολλήσει και με το νύχι του Cantenbury... δεν έχω λογια.

Καλημέρα όλη μέρα (κυριολεκτικά μιας τελευταία μοιάζει να μη νυχτώνει ποτέ στην Αγγλία)

Θεραπευτής said...

Εχω πεταξει τετοιο ξυπνητηρι πριν απο χρονια στον ακαλυπτο! Κι εμενα στον 5ο οροφο! Μηπως περνουσες απο κατω και το μαζεψες?

Συνεχιζεις σουρρεαλιστικα κι εγω ο αφελης ψαχνω να βρω τι σχεση εχουν ενα μπριαμ, με ενα ρολοι-ξυπνητηρι κι ενα βαμμενο νυχι (στο Canterbury παρακαλω...)!

Μου εδωσες ιδεα ομως! Θα ανεβασω ποστ με φωτο απο φαγητα που εχω φτιαξει, αφου σαν γνησιος ψωνισμενος τα φωτογραφιζω τα εργα τεχνης μου!!!

Σπύρος Σεραφείμ said...

βάλε μου λίγο. Μηλόξυδο έχεις?

MariaDedoussi said...

Σοφίιιιιιιιιιιια... Πέτα λίγο μπριάμ κατά δω κι εγώ θα σου πετάξω φράουλες!!!

Anonymous said...

Ωραίο νύχι και ωραίο χρώμα. Κόκκινο της φωτιάς!

Σοφία said...

@ Γκρινιάρης: Λοιπόν, είναι πολλές ιστοσελίδες που μπορείς να βρεις πληροφορίες για τα δρώμενα της πόλης. Κάνε μια έρευνα στο google.co.uk με "what's on in London" και θα σου βγάλει αρκετά λινκ. Εγώ σου προτείνω το www.londontown.com. Υπάρχει επίσης το περιοδικό Time Out που έχει μέσα τα πάντα (σαν το Αθηνόραμα) και η σχετική ιστοσελίδα www.timeout.com/london/.
Αν δεν σου φτάσουν αυτά, πες μου να σου ξετρυπώσω κι άλλα.

@ Nobody: Πήγα για δουλειά και έφυγα με κόκκινα νύχια! Tα έχω γράψει στο σχετικό ποστ από την περασμένη Παρασκευή. Canterbury σπούδαζες;

@ GGK: Πω πω, αυτό θέλει σκέψη!! Θα σκεφτώ και θα γράψω από βδομάδα, γιατί το σ/κ θα λείπω.

@ Dream_Rider: Ε όχι κι ένα ταψί μόνη μου! Δύο φάγαμε χθες, κι έμεινε να πάρω στη δουλειά για σήμερα το μεσημέρι. Όσο για τα λαχανικά, μάλλον είναι πιο ακριβά από Ελλάδα, αλλά πόσο ακριβώς θα σε γελάσω. Οι μελιντζάνες πάντως είχαν γύρω στις 3 λίρες (5 ευρώ) το κιλό, και δεν ήταν και πολύ σόι.

@ Πρασσάς: Ευχαριστώ :-)

@ Philos: Το μπριάμ όμως;

@ Itelli: Ιμάμ μπαϊλντί φτιάχνουν καταπληκτικό όλα τα τούρκικα εστιατόρια της περιοχής, οπότε το παίρνω έτοιμο :-)

@ Χαλαρά: Θα στην γράψω με την πρώτη ευκαιρία.

@ Lupa: Tα νύχια ήταν χάρμα οφθαλμών. Σαν κατακόκκινα κερασάκια στις άκρες των χεριών μου.

@ The Therapist: Άκυρο. Το αγόρασα από μαγαζί (όχι παλιατζίδικο). Να τις ανεβάσεις τις φωτογραφίες, καλή φάση θα είναι. Να παίρνουμε και ιδέες ;-)

Σοφία said...

@ Σπύρος: To μπριάμ πάει, το φάγαμε (να 'ταν κι άλλο) αλλά μηλόξυδο υπάρχει. Πόσο να βάλω;

@ Μαρία: Δυστυχώς τέρμα το μπριάμ :-( Δεν πετάς όμως καμιά φραουλίτσα κι όταν ξαναφτιάξω μπριάμ να τα βρούμε;

@ Redhathacker: Ευχαριστώ! Κι εμένα μ' αρέσουν τα κόκκινα, και της φωτιάς και γενικώς, αλλά κυρίως της φωτιάς.
Τι κάνεις εσύ; Τέλειωσαν οι εξετάσεις;

philos said...

ε, ναι για το μπριάμ τρελλαίνομαι!
;D