Sunday 10 June 2007

Ποδηλάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι!

To Σάββατο πήγαμε για ψώνια στο κέντρο. Πριν φύγουμε από το σπίτι, ακούσαμε ότι θα γινόταν πορεία ποδηλατών κατά της χρήσης αυτοκινήτων και κατ' επέκταση κατά της εξάρτησης από το πετρέλαιο. Αυτή η πορεία διαμαρτυρίας γίνεται κάθε χρόνο, αλλά ποτέ δεν είχε τύχει να την δω. Το ένα διαφορετικό της είναι ότι οργανώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, με ανάλογες πορείες σε Ισπανία, Πολωνία, Τσεχία, Αμερική, Ιαπωνία, Ρωσία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Αφρική και αλλού. Το άλλο διαφορετικό ότι οι ποδηλάτες είναι γυμνοί. Και ναι, εννοώ ολοτσίτσιδοι, όπως τους γέννησε η μανούλα τους. Όχι όλοι, ούτε είναι απαραίτητο να πας γυμνός αν δεν θες. Κάποιοι πάνε με μαγιώ, κάποιοι με εσώρουχα, κάποιοι με βαμμένα σώματα. Μερικοί πάνε τόπλες, ενώ άλλοι πάνε γυμνοί αλλά φοράνε μάσκες ή περούκες για να μην αναγνωρίζονται. Το γυμνό συμβολίζει το πόσο ευάλωτοι είναι οι ποδηλάτες στους γεμάτους αυτοκίνητα δρόμους των μεγαλουπόλεων.

Περίπου 400 ποδηλάτες, άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, μαζεύτηκαν σε ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα του Λονδίνου, το Hyde Park, γδύθηκαν, βάφτηκαν, έβαλαν πλακάτ στα ποδήλατά τους με συνθήματα κατά των αυτοκινήτων και της χρήσης πετρελαίου για μετακίνηση στην πόλη, πόζαραν για φωτογραφίες και ξεκίνησαν την πορεία μέσα από το κέντρο του Λονδίνου, συνοδευόμενοι από αστυνομικούς-ποδηλάτες. Η Σοφία και η νέα της Canon ήταν εκεί και απαθανάτησαν το γεγονός.

Σχόλια για το τι είδα δεν θα κάνω, ένα θα σας πω όμως: ό,τι έχετε ακούσει για το πόσο εεεε... χαρισματικοί είναι οι μαύροι, αληθεύει 100%.

Έχω προσπαθήσει να διαλέξω φωτογραφίες που δεν αποκαλύπτουν τίποτα περισσότερο από ό,τι μπορεί να δει κανείς σε μια ελληνική παραλία το κατακαλόκαιρο αν παίζει λίγο το μάτι του. Πάντως όσοι προσβάλεστε από το γυμνό ή το θεωρείτε χυδαίο, καλύτερα να μην προχωρήστε άλλο, γιατί τσίτσιδοι ήταν οι άνθρωποι, και πόσο να κόψω πια;

15 comments:

lazinio said...

pw pw asprouliarides kwloi.

the BluElephant said...

:)

ggk said...

Απίστευτο!

Σοφία said...

Κι όμως αληθινό ;-)

philos said...

Με απογοήτευσες... Πολύ συντηρητικη σε βρήκα! Αυτά τα έδειχνε και η τηλεόραση!
Πλάκα πλάκα η μία κοπέλα στη φωτογραφία έμοιαζε με την Σμαραγδα Καρύδη!

Anonymous said...

Αυτό γιά τους μαύρους πώς το ξέρεις, αφού οι ποδηλάτες ήταν βαμμένοι;;; :-))) Κάτι παίχτηκε μάλλον..... :-))

seaina said...

Χα χα!! Πραγματικά ασπρουλιάρηδς κώλοι!!

alienlover said...

καλή φάση!! κι εμείς εδώ στην Ουγγαρία με το ποδήλατο τη βγάζουμε και ρίχνουμε και τα μπινελίκια μας σε ότι γλώσσα έχουμε εύκαιρη εκείνη την ώρα όταν οι οδηγοί αυτοκινήτων καταπατούν τα δικαιώματά μας επί του δρόμου. Πολύ γέλιο.

Nobody said...

Ποπο! 8 χρόνια έζησα στο Κεντ και χαμπάρι δεν πήρα για αυτό το κελεπούρι!!
Χλαπατσούλες και άψητα ζυμαράκια πάνω σε ποδήλατα (με σέλες άραγε?)

Πίκος Απίκος said...

Λες και θέλουν δικαιολογία οι συγκεκριμένοι για να πετάξουν τα ρούχα τους. Δώσε τους λίγο ήλιο και μερικά pints μπύρας και είναι ικανοί να διαδηλώσουν ειρηνικά ακόμα και για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των fish and chips:)

Αν μη τι άλλο το φωτογραφικό σου μάτι τα αποτύπωσε όλα(και φαντάζομαι πολλά περισσότερα που δεν μας δείχνεις χε,χε).

Πάω τώρα να θρηνήσω που δεν είμαι μαύρος (κάτι τέτοια γράφετε οι γυναίκες και μας πιάνουν τα υπαρξιακά μας εμάς τα αρσενικά χα,χα,χα).

Σοφία said...

@ Philos: Σεμνάααααα... Μας διαβάζουν και μικρά παιδιά ;-)
Η σωσίας της Σμαράγδας Καρύδη είναι αυτή με το φυλλάδιο;

@ Manolis: Δεν ήταν όλοι βαμμένοι. Οι περισσότεροι (και όλοι οι μαύροι) ήταν άβαφτοι και ολοτσίτσιδοι.

@ Seaina: Αυτά παθαίνεις όταν δεν σε βλέπει ο ήλιος. Ασπρίζεις.

@ Alienlover: Κι εγώ μπινελικιάζω τους ποδηλάτες που κινούνται στο πεζοδρόμιο ή παραβιάζουν τα φανάρια. Γκρρρρρρ!!!

@ Nobody: Μάλλον δεν θα έβλεπες ειδήσεις...
Όσα ποδήλατα είδα, είχαν σέλες κανονικά. Πάντως πρέπει να ήταν πολύ άβολα. Ouch!

@ Πίκος Απίκος: Μην το λες, γενικά είναι πάρα πολύ πουριτανοί. Μην κρίνεις από τα υποστρώματα της κοινωνίας που έρχονται για διακοπές στο Faliraki ή στον Kavos με μόνο σκοπό να γίνουν λιώμα και να χορεύουν πάνω στα μπαρ μέχρι τελικής πτώσεως.
Είναι αλήθεια ότι το φωτογραφικό μου μάτι αποτύπωσε πολλά άλλα που θα παραμείνουν στην προσωπική μου συλλογή. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι η φύση φρόντισε να υπάρχουν μεγέθη για όλα τα γούστα, ώστε να μην μένει κανείς παραπονεμένος ;-)

Γκρινιάρης said...

Ήμουν κι εγώ ένας από αυτούς! Δίπλα δίπλα κάναμε ορθοπεταλιές με την κοπελιά με το bodypainting.

Κάτω τα αυτοκίνητα, ζήτω το ποδήλατο!









Εντάξει, πλάκα κάνω, δεν πήγα. :P

Σοφία said...

Και πάνω που ήμουν έτοιμη να τσεκάρω τις λογοκριμένες φωτό για να σε βρω :-p

Πίκος Απίκος said...

Έχω σπουδάσει και ζήσει 5+ χρόνια στην Αγγλία οπότε δεν μιλώ από εμπειρίες με τουρίστες. Γενικά σαν λαός είναι συνεσταλμένοι και συγκρατημένοι μέχρι να πιουν, η προσωπική μου εμπειρία αυτό έχει μου έχει δείξει. Μετά όλα είναι πιθανά... είναι και ανάλογα με το άτομο πάντα βέβαια...

tzonakos said...

Κι όμως, εδω ηταν να γίνει στην Θεσσαλονίκη και απαγορεύτηκε !
Πράγματι γίνεται συνέχεια τέτοια εκδήλωση σε διάφορα μέρη του κόσμου.
Θα ηταν καλό να γίνει κι εδω.

(*Να φανταστώ οτι εχεις πολυ πιο ...αποκαλυπτικές φωτος ; )