Monday 20 August 2007

Όταν ραγίζει το γυαλί...

Σήμερα γύρισα σπίτι και βρήκα ένα ημέιλ από την κολλητή μου, στο οποίο μου έλεγε ότι χωρίζει με τον άντρα της μετά από σχεδόν 10 χρόνια γάμου. Τα πράγματα μεταξύ τους δεν πήγαιναν καλά εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά προσπαθούσαν να τα βρουν και κάποια στιγμή πραγματικά νόμιζα ότι θα τα κατάφερναν. Δυστυχώς η απόφασή τους είναι οριστική και μάλιστα η φίλη μου ετοιμάζεται να φύγει από το σπίτι τους και να πάει στους γονείς της μέχρι νεωτέρας.

Έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ. Δεν ξέρω τι ακριβώς έχει γίνει, αν και έχω τις υποψίες μου. Ό,τι και να φταίει, η διάλυση μιας μακροχρόνιας σχέσης είναι δυσάρεστη υπόθεση, και η διάλυση ενός γάμου ακόμα περισσότερο. Δεν ξέρω πώς χωρίζεις 10 χρόνια κοινής ζωής, κοινών στόχων και ονείρων. Δεν ξέρω πώς βρίσκεις κουράγιο να ξεκινήσεις πάλι από την αρχή. Είναι κρίμα γιατί τους συμπαθώ και τους δύο, και γιατί, πριν τους πάρει από κάτω, φαίνονταν πολύ ευτυχισμένοι.

Τουλάχιστον δεν έχουν παιδιά.

8 comments:

Anonymous said...

Δεν είχα ποτέ μου δεκάχρονη σχέση, αλλά πάντα αναρωτιόμουν τι είναι αυτό το τόσο δυνατό που σε οδηγεί να διαλύσεις κάτι που έχει διαρκέσει τόσο πολύ και αποτελεί πλέον τρόπο ζωής. Μέχρι που αποφάσισα τα δύο τελευταία χρόνια να τερματίσω φιλίες άνω των δέκα χρόνων μετά από αρκετά επώδυνες εσωτερικές διαδικασίες. Τελικά ο τρόπος που λειτουργούν ο εγκέφαλος και η ψυχή είναι μυστήριο πράμα. Κουράγιο σου εύχομαι γιατί θα είσαι και εσύ σίγουρα σε δύσκολη θέση. Κουράγιο και στη φίλη σου, εάν τύχει και διαβάσει...

snikolas said...

Τι να πεις; Τουλάχιστον είχαν την ειλικρίνεια να πουν δεν πάει και το σταμάτησαν. Ξέρω περίπτωση που είναι μαζί μόνο και μόνο για τα μάτια του κόσμου. Τραγικότερο μου κάνει από την περίπτωση των φίλων σου.

Σοφία said...

Ευχαριστώ Penny, και εκ μέρους της φίλης μου (που δεν διαβάζει ελληνικά). Νομίζω ότι θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να ομαλοποιηθούν τα πράγματα, και προβλέπω προστριβές και τσακωμούς αβέρτα. Δύσκολο πράγμα οι σχέσεις, και ακόμα δυσκολότερο όταν καταλήγουν σε χωρισμό.

@ Snikolas: Αυτό σίγουρα είναι πιο ψυχοφθόρο γιατί συντηρεί το πρόβλημα. Τι να πεις όντως...

Ασκαρδαμυκτί said...

Γι αυτό κι εγώ είμαι του "ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσαμε"!

katerina said...

Κρίμα και κουράγιο στη φίλη σου. Κουράγιο και σε σένα γιατί ως φίλη θα "κληθείς" να της συμπαρασταθείς σε δύσκολες στιγμές. Τόσο μακροχρόνιες σχέσεις πάντως εμένα με φοβίζουν. Κάπου θα συμφωνήσω με τον ασκαραμυκτί και κάπου θαυμάζω τους ανθρώπους που κατορθώνουν να συμβιώσουν με άλλους για τόσα χρόνια.

Σοφία said...

@ Άσκαρ: Χάνεις όμως άλλα πράγματα...

@ River: Δεν υπάρχει κάτι να φοβηθείς. Απλά οι μακροχρόνιες σχέσεις είναι μπελαλίδικες. Θέλει προσπάθεια για να ξεπεράσεις τα προβλήματα, αλλά έχεις μεγαλύτερες απολαβές σε σύγκριση με τις σύντομες σχέσεις ή τις ξεπέτες.

Klearchos said...

Είναι δύσκολες οι σχέσεις την εποχή μας!

Σοφία said...

Πάντα ήταν δύσκολες, αλλά στις μέρες μας ακόμα περισσότερο...