Monday 11 February 2008

Μπλε ουρανός, μαύρα-άσπρα πουλιά

Για να μη νομίζετε ότι βλέπουμε μόνο άσπρο σύννεφο, ορίστε δύο φωτογραφίες (με τα σχετικά κοντινά πλάνα) που τράβηξα το σαββατοκύριακο.

Την πρώτη την τράβηξα από το σπίτι, και είναι ένας κόρακας που έχει κάνει φωλιά στο δέντρο που βρίσκεται στο τέρμα του δρόμου. Μην το ψάχνετε στις φωτογραφίες με την ομίχλη γιατί δεν φαίνεται! Το Σάββατο όμως φαινόταν μια χαρά και όχι μόνο αυτό, με το zoom της αγαπημένης μου Canon, είδα και τη φωλιά :-)


Η δεύτερη φωτογραφία είναι από την Στήλη του Νέλσονα (Nelson's Column) που βρίσκεται στην Trafalgar Square και την τράβηξα χθες το μεσημέρι. Αυτή τη φορά το πουλί είναι γλάρος, και αντί για φωλιά βλέπετε κοτσιλιά... αλλά το θέμα είναι ο καταγάλανος ουρανός. Για όσους ζείτε στην Αθήνα ή τέλος πάντων στην πεδινή Ελλάδα, αυτός ο ουρανός μπορεί να μην σας κάνει εντύπωση. Για εμάς όμως είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο!


Εν τω μεταξύ, αυτή τη στιγμή έξω έχει ακόμα ομίχλη...

24 comments:

DaNaH said...

Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι και τίτλος από κάποιο ποίημα χαχαχα! "Και το μυαλό σου είναι θολό και δικό της πιο λειψό, σας εθολώσαν τα λεφτά, γειά σου Φαμφάρα φαφλατά" ή και "μαύρα κοράκια - άσπρα κοράκια" LOL! Χαχαχα!

Όντως καταγάλανος ο ουρανός, τυχεροί ήσασταν και κυρίως γιατί ήταν weekend και μπορέσατε να το απολαύσετε δεόντως!

Εδώ σήμερα έχει συννεφιά και αρκετή ψύχρα. Το βλέπω αργότερα να το πηγαίνει για βροχούλα...

Σοφία said...

Καλά, Δανάη, σήμερα πρέπει να πω ότι έχεις φοβερό οίστρο! Δεν γράφεις απλώς, αλλά κεντάς!

Εδώ έχει ακόμα ομίχλη, αλλά ευτυχώς έχει αρχίσει να ξεδιαλύνει πλέον και από πίσω μάλλον έρχεται ήλιος. Το δελτίο καιρού λέει για 14 βαθμούς σήμερα. Τόσους δεν είχαμε ούτε το καλοκαίρι :-)

DaNaH said...

Χεχε με εμπνέουν ιδιαιτέρως φαίνεται τα ποστ σου σήμερα! Εδώ στο igoogle λέει 1-8 βαθμούς και όσο πάει η συννεφιά όλο και πυκνώνει.

Σοφία said...

Μάλλον παίρνετε την συννεφιά μας και μας δίνετε τον ήλιο σας :-)

Γκρινιάρης said...

Ακόμα ομίχλη;

Χαχαχα! :)

Από γαλανό ουρανό άλλο τίποτα αυτές τις μέρες!

kat. said...

καλή είναι και η ομίχλη!

geokalp said...

τρομερός ο κόρακας!
μάτι βγάζει!

Anonymous said...

o Νέλσονας και ο γλάρος φαίνονται σαν να μη δίνουν δεκάρα για τίποτα και για κανένα! :)
Ωραίοι both of them!

KitsosMitsos said...

Τρομερός συνδυασμός φωτογραφιών!
Και δω πάντως έχουμε να δούμε κάποιες μέρες γαλάζιο ουρανό ;-)
Ας όψεται ο αέρας!!!

tulipa nera said...

Δεν ξέρω αν σε παρηγορεί, αλλά ούτε εδώ ήταν γαλανός ο ουρανός. Moody, και πάρα πολύ κρύο (θα χιονίσει, δε θα χιονίσει, θα χιονίσει... και δεν υπάρχουν και μαργαρίτες αυτή την εποχή να μας πουν!).

Σοφία said...

@ Γκρινιάρης: Μη χαίρεσαι, στο τέλος έβγαλε ήλιο - και τι ήλιο!

@ Kat: Καλή είναι, δεν αντιλέγω, αλλά όχι κάθε 10 μέρες...

@ Geokalp: Αυτό σκέφτηκα κι εγώ όταν έβγαλα τη φωτογραφία. Και να σκεφτείς ότι καθόταν έτσι μαρμαρωμένος και γαμψός αρκετή ώρα.

@ Ηλιογράφος: Έπρεπε να δεις εκείνη την ώρα τι γινόταν στην πλατεία, κάτω από τα πόδια τους. Ταμπούρλα, κροτίδες, τυμπανοκρουσίες, κόοοοοσμος και κοσμάκης - αλλά αυτοί εκεί ψηλά εντελώς ατάραχοι!

@ Kitsosmitsos: Ήρθε η σειρά μας φαίνεται ;-)

Σοφία said...

@ Tulipa Nera: Εδώ πάντως μέχρι τις 11:30 είχε βγει πολύ ωραίος ήλιος που κράτησε ως το τέλος της μέρας. Mάλιστα το ίδιο προβλέπουν και για αύριο (με ή χωρίς πρωινή ομίχλη θα δείξει).

Εδώ δεν βλέπω να χιονίζει φέτος :-(

Agobooks said...

Καλή και γαλανή βδομάδα,Σοφία!

island said...

Ο ουρανός και εδώ δεν είναι γαλανός πλέον.Για αύριο είπε και χιόνια.Έχει χιοίσει εκεί καθόλου ως τώρα;

ράγες said...

Σήμερα και εδώ ο καιρός ήταν χάλια! Δε ξέρω γιατί αλλά όταν έχει συννεφιά χωρίς να βρέχει μελαγχολώ απίστευτα! Άμα βρέχει δεν έχω κανένα πρόβλημα, τουλάχιστον στην ψυχολογία μου( γιατί σωματικά και ως πεζή στην Ελλάδα έχω σοβαρό πρόβλημα)
Αναρωτιέμαι αν ο καιρός ταιριάζει με τις πόλεις όσο παράδοξο και αν ακούγεται! πχ Βλέπω το Λονδίνο σε φωτογραφίες με συννεφιά και είναι γοητευτικό! Η μήπως μου φαίνεται γιατί δεν έχω πάει και με εντυπωσιάζει μια άλλη πόλη; Αντίθετα το κέντρο της Αθήνας με συννεφιά είναι... άστο καλύτερα! Θέλω την άποψη σου, από εσένα που είσαι και ξενιτεμένη!

Εξύμνoς said...

φτερα και πουπουλα

Σοφία said...

@ N.Ago: Από το στόμα σου και στου Θεού τ' αυτί!

@ Island: Ούτε μια τόση δα νιφαδούλα! Το μόνο άσπρο που έχουμε δει είναι ή από παγωνιά ή από ομίχλη.

@ Ράγες: Μμμμ δεν ξέρω... ας πούμε αυτό σου φαίνεται όμορφο;

Εμένα το Λονδίνο (και κάθε πόλη) μου φαίνεται πιο όμορφη με ήλιο. Απλά ίσως λόγω του ποταμιού και της γενικότερης αρχιτεκτονικής (τούβλινα σπιτάκια, μυτερές σκεπές, παλιά κτήρια, κήποι, πάρκα κ.λπ.) να φαίνεται πιο γοητευτικό στις φωτογραφίες, που έτσι κι αλλιώς δείχνουν πάντα τα όμορφα σημεία. Ενώ την Αθήνα δεν την βλέπεις από φωτογραφίες, την ζεις κάθε μέρα με τα καλά της και τα στραβά της.

Αλλά εντάξει, αντικειμενικά το Λονδίνο είναι πιο όμορφο από την Αθήνα, βασικά επειδή έχει λιγότερο τσιμέντο. Και έχει ένα νόημα αυτό που λες, αλλά νομίζω ότι δεν ταιριάζει ο καιρός στις πόλεις, αλλά οι πόλεις στον καιρό. Δηλαδή η κάθε πόλη κτίζεται με τρόπο (υλικά, χρώματα, κατασκευές) ώστε να δείχνει όμορφη τις περισσότερες μέρες του χρόνου. Τα σπίτια του Λονδίνου θα φάνταζαν μουντά στον ήλιο της Αθήνας, το τσιμέντο της Αθήνας θα φαινόταν αποπνικτικό στη συννεφιά του Λονδίνου.

Α, και κάτι άλλο: στο Λονδίνο έχουμε περισσότερο σκέτη συννεφιά παρά συννεφιά με βροχή, ειδικά τον χειμώνα. Στο λέω για να ετοιμάζεσαι ψυχολογικά αν ποτέ έρθεις προς τα εδώ ;-)

Σοφία said...

@ Eximnos: Πολλά φτερά σε λέω!

ράγες said...

Ναι έχεις δίκαιο! Η κάθε πόλη χτίζεται ανάλογα με το κλίμα που έχει! Ευχαριστώ για την εκτενή ανάλυση!
Η φωτογραφία είναι κάπως... δεν την λες και φωτεινή αλλά γοητευτική! Ίσως αυτά που βλέπουμε από φωτογραφίες να μας φαίνονται ωραία, γιατί δεν τα ζούμε καθημερινά, δεν είναι μέρος της ρουτίνας μας! Καλό βράδυ!

Anonymous said...

καλά είσαι φοβερή...πάνω που είχα την απορία σε στύλ..."τι μου θυμίζει το όνομα νέλσωνας.."....τσάκ..είχεw φροντίσει να μας βάλεις και ένα άρθρο από wiki...!!!:)
thanks στο γενικό για όλο τον πλούτο γνώσεων που δίνεις στην blogσφαιρα:)

p.s=ακούγοντας την συμβουλή σου τελικά αποφασίσαμε με το παρεάκι να επισκεφτούμε την γερμανία (που σπουδάζει ένας φίλος) και μάλλον απο εκεί και το άμστερνταμ για καμοιά βδομάδα το πάσχα...το μόνο πρόβλημα...λέμε τώρα 3 μέρες πως θα κλέισουμε εισητήρια και τελικά κάθε μέρα ανεβαίνουν οι τιμές τους...(απο 200 πήγαν 265..)...λές και έχουν βαλθεί να μας κάνουν να μην πάμε......αύριο πρωί πρωί έχει επίσκεψη στα γραφεία της aegean...

Σοφία said...

@ Ράγες: Δες και την σημερινή. Νομίζω ότι είναι ακόμα πιο γοητευτική (δεν φαίνεται σχεδόν τίποτα)!

@ Electronic 396: Χεχε φροντίζουμε για την ενημέρωσή σας ;-)

Τα εισιτήρια μην τα πολυ-καθυστερείτε, τσεκάρετε και την Lufthansa, αν είστε φοιτητές δείτε αν υπάρχει κάποια προσφορά, και από Γερμανία για Αμστελόδαμο σκεφτείτε και το τρένο. Καλή τύχη!

Anonymous said...

Μετραω αντιστροφα σοφακι, το ξερεις;

σε λιγες μερες θα φωτογραφιζω κι εγω λονδινο!
καλημερα!

Anonymous said...

Στο χωριό μου λένε ότι όταν οι γλάροι έρχονται στη στεριά, υπάρχει κακοκαιρία στη θάλασσα...

Πολύ καλή η ιδέα σου για αυτό το post!

Σοφία said...

@ Lifewhispers: Ωραία :-) Ελπίζω να σου κάνει καλοκαιρία! Πόσο θα μείνεις;

@ Penny: Νομίζω ότι οι δικοί μας γλάροι ζουν μόνιμα στο ποτάμι. Δεν παίρνω και όρκο όμως.