Monday 17 March 2008

Eurovision ολέ!

Μιας και έχουμε πιάσει απανωτά μουσικά θέματα, δείτε και κάτι λίγο διαφορετικό. Το βίντεο που ακολουθεί είναι η συμμετοχή του Βέλγιου στη φετινή Eurovision, με ερμηνεύτρια την Isthar. Ο τίτλος του τραγουδιού είναι O Julissi Na Jalini, που δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, αφού η γλώσσα στην οποία είναι γραμμένο δεν υπάρχει! Κατά τ' άλλα το άσμα είναι συμπαθέστατο και πολύ χαρούμενο.



Δείτε και συγκρίνετε το τραγούδι των Ιρλανδών, που παρεμπιπτόντως σήμερα γιορτάζουν. Ερμηνευτής είναι ο Dustin ο Γαλοπούλας και ο τίτλος του άσματος Irelande Douze Pointe.



Σύμφωνα με ανεξακρίβωτες πληροφορίες, η χώρα έχει διχαστεί μπροστά σε αυτό το μουσικό θαύμα. Σημειωτέον ότι η Ιρλανδία έχει κερδίσει πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά τα τελευταία χρόνια πιάνει πάτο. Φέτος άραγε θα πάει μπροστά; Ίδωμεν...

Και δύο χώρες θα διαγωνιστούν στον πρώτο ημιτελικό στις 20 Μαΐου, μαζί με την Ελλάδα.

28 comments:

Γκρινιάρης said...

Τελικά απ' ότι βλέπω μόνο εμείς επιμένουμε να παίρνουμε τον διαγωνισμό στα σοβαρά!!!

Χαριτωμένο το τραγουδάκι του Βελγίου στην γλώσσα που δεν υπάρχει. Έτσι κι αλλιώς ούτε το Βέλγιο υπάρχει (fightclubικό ανέκδοτο είναι αυτό, ας το).

Πρόσεξες τον τίτλο του τραγουδιού της Ιρλανδίας; Irelande douze pointe. Καλά...

Σοφία said...

Τον πρόσεξα, πώς δεν τον πρόσεξα. Και μου βγήκαν τα μάτια.

Τον παίρνουν κι άλλες χώρες σοβαρά τον διαγωνισμό. Κυρίως αυτές που βγαίνουν στην 10άδα...

Πάντως εγώ χαίρομαι ιδιαιτέρως για το τραγούδι της Ιρλανδίας, αφού σημαίνει ότι όσο χάλια και να πάμε, αποκλείεται να βγούμε τελευταίοι :-)

? said...

αν είναι δυνατόν!!!τρέμε Καλομοίρα
!

Σοφία said...

Καλά, η Καλομοίρα πρέπει να έχει χάσει τον ύπνο της από την ανησυχία. Ειδικά εξαιτίας του Γαλοπούλα, που όπως και να το κάνουμε είναι εντελώς εκτός συναγωνισμού.

DaNaH said...

Δύο σχόλια:

1ον. Αν θυμάμαι καλά το Βέλγιο έχει ξαναπάει στον διαγωνισμό με φανταστική γλώσσα που δεν υπάρχει και μάλιστα πολύ πρόσφατα! (Ή μήπως ήταν άλλη χώρα; Νομίζω το Βέλγιο πως ήταν πάντως).

2ον. Καλά ότι το τραγούδι της Ιρλανδίας είναι απαράδεκτο είναι περιττό να το πω νομίζω. Πήγαν να κάνουν ένα μείγμα του We Are The Winners Of Eurovision (2006, Λιθουανία) και του περσινού Dancing του/της Verka Serduchka (Ουκρανία), αλλά το αποτέλεσμα είναι αισχρό! :-P

Κλείνοντας να πω πως χθες πήρε το μάτι μου κάπου στο YouTube το βίντεο κλιπ της Καλομοίρας. Φυσικά και δεν μου άρεσε, αλλά αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως ακούγοντας το τραγούδι μέσα από το βίντεο κλιπ μου φάνηκε τελείως μονότονο! Για φέτος δεν θα περίμενα πολλά...

Σοφία said...

1ον: Θυμάσαι πολύ καλά, και μάλιστα νομίζω ότι είχαν πάρει και καλή θέση. Μάλλον προσπαθούν να επαναλάβουν την παλιά επιτυχία ;-)

2ον: Έχουν πάει πολλά χαζοτράγουδα στην Eurovision τα τελευταία χρόνια (θυμήσου και την Sylvia Night της Ισλανδίας, και το περσυνό της Αγγλίας) αλλά ο Dustin ο Γαλοπούλας παίζει να είναι το χειρότερο απ' όλα. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα τον ψηφίσουν για πλάκα, γιατί αν αυτό το πράγμα πάει στον τελικό δεν θα το αντέξω!!

Anonymous said...

μα που είναι η παλιά καλή παράδοση των Ιρλανδων καλλιτεχνών όπως ο Ρόρυ και οι Θίν Λίζυ;

CitizenMac said...

Αν θυμάμαι καλά το Βέλγιο έχει ξαναπάει στον διαγωνισμό με φανταστική γλώσσα που δεν υπάρχει και μάλιστα πολύ πρόσφατα! (Ή μήπως ήταν άλλη χώρα; Νομίζω το Βέλγιο πως ήταν πάντως).

Πρέπει να ήταν το κομμάτι των Urban Trad αν θυμάμαι καλά ε; Αν ναι, ήταν πολύ ωραίο κομμάτι.

Το φετινό τους δε θα ακουγόταν παράταιρο σε ταινία του Jeunet, νομίζω! :P

Οι Ιρλανδοί είναι διαποτισμένοι από το κυνικό χιούμορ που διακρίνει όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, και γι' αυτό τους λατρεύω!

Δυστυχώς, η εμπειρία της Eurovision χωρίς Terry Wogan απλά δεν είναι η ίδια, να πάρει...

Anonymous said...

Και το 2003 το Βέλγιο είχε στείλει ένα τραγούδι που ήταν σε φανταστική γλώσσα.
Είχε πάρει την δεύτερη θέση

http://youtube.com/watch?v=RRQlsvWMWBo

Laplace said...

πφφφφφ αν δεν βαλουν χαζοχαρουμενο σαν την καλομοιρα,δεν θα τους υποιστηριξουμε εμεις οι ελληνες...
:P

Nisyrios said...

Της Καλομοίρας παραείναι του συρμού τραγούδι, είναι πολύ αδιάφορο και θα πάρει και μία αδιάφορη προς κακή θέση.

Από την άλλη, το τραγούδι της Ιρλανδίας παίζει χαλαρά να πάει στα 10 Χειρότερα της Eurovision Ever! Θα πάει άπατο, αλλά θα μείνει στην ιστορία!

Αυτό θα πει υστεροφημία!

Σοφία said...

@ Ηλιογράφος: Προφανώς τους τελείωσαν...

@ Citizenmac: Δυστυχώς δεν μπορώ να μοιραστώ τον ενθουσιασμό σου για τους Iρλανδούς και τον Sir Terry γιατί δεν συμπαθώ ιδιαίτερα ούτε τους μεν ούτε τον δε, αλλά εντάξει, γούστα είναι αυτά ;-)

@ Maroulakos: Δεν το θυμόμουνα καθόλου (μάλλον δεν είχα καν παρακολουθήσει τη Eurovision εκείνη τη χρονιά) αλλά τώρα που το άκουσα μου φαίνεται συμπαθέστατο.

@ Laplace78: Ναι, αυτό μας χάλασε, γιατί αλλιώς είμασταν έτοιμοι να τους δώσουμε το 12άρι :-p

@ The Chemist: Εμένα πάλι το τραγούδι της Καλομοίρας μ' αρέσει και νομίζω ότι θα πάει καλά αν το προωθήσουν. Στην τελική όμως, καλύτερα να πας άπατος με την Καλομοίρα παρά να σε μνημονεύουν κάθε φορά που κάνουν αφιέρωμα στο TOP 10 της ντροπής.

Εξύμνoς said...

Ειχα μερες να σε επισκευτω και εχω χασει επισοδια!!

Το "Σ' εχω κανει θεο" του παρακατω ποστ... απλα θεικο! Αν καποιος το εχει σε mp3...

καλο βραδυ!!

Σοφία said...

Σε mp3 θα χάνει, το οπτικό ερέθισμα είναι όλα τα λεφτά ;-)

mmexer said...

Θα συμφωνήσω με τον γκρινιάρη!!!!!
Μόνο εμείς τον παίρνουμε στα σοβαρά!

ΠΑΥΛΟΣ said...

Εμένα πάντως το λαλά της Ιρλανδίας μ' άρεσε, λολ, μάλλον πρέπει να το κοιτάξω!!!

Καλημερούδια

Σπύρος Σεραφείμ said...

η διαφορά, Σοφάκι, είναι ότι οι Ιρλανδοί θα περάσουν!

NdN said...

Καλημερα Σοφία,

Δεν ασχολούμαι με την Eurovision, αλλά αυτοί οι Ιρλανδοί που πάνε με τέτοιο τραγούδι;; :)

Καλά να περάσεις το 4ήμερο!

ADERGHIL said...

go ireland!

KitsosMitsos said...

Μια χαρά το αφιέρωμα βλέπω! Γιατί το πανηγυράκι πρέπει να διαδίδεται παντού...

doctor said...

Μου άρεσε ο τίτλος του βελγικού τραγουδιού.
Νομίζω ότι η ανύπαρκτη γλώσσα έχει να κάνει με την διαμάχη Φλαμανδών και Βαλλόνων και αν το τραγούδι ήταν στα γαλλικά θα στραβώνανε οι Φλαμανδοί, ενώ αν ήταν στα Φλαμανδικά θα στραβώνανε οι γαλλόφωνοι Βαλλόνοι.
Οπότε, άμπρα κατάμπρα και τέλος οι διαμάχες!

Θυμάμαι έναν φίλο εντελώς σκράπα στα αγγλικά που σε μία κασέτα του έγραφε το "Slave to love" ... σέη τζουλά!!!

Ακόμη γελάω...

doc

konstantinos said...

Να με συγχωρείτε κιόλας, δε θέλω να φανώ αιρετικός...Αλλά, πιστεύετε ότι η φάση της eurovision είναι κάτι που αξίζει να τη χρυσοπληρώνει η κάθε χώρα και κυρίως η Ελλαδίτσα μας;
Προφανώς, δεν ανήκω σε εκείνους που τους αρέσει, αλλά θα ομολογήσω ότι κάποια από τα τραγούδια άλλων χωρών μού φάνηκαν ενδιαφέροντα. Ε, της Ελλάδας κανένα! Εκτός από το "ντο ρε μι φα σο λα σι ντο"!

Αφού, δεν πρόκειται για κάτι τόσο σημαντικό, γιατί γίνεται εθνική υπόθεση και πάντα καταλήγουμε να στέλνουμε ήδη γνωστούς και "δοκιμασμένους" τραγουδιστές και δε χαλαρώνουμε λίγο και να το δούμε πιο "χαλλλαρά";

Ένα σχόλιο, χωρίς κάποια αρνητική διάθεση, γιατί αν μη τι άλλω, απολαμβάνω την πίτσα καθώς μαζεύεται η παρέα σε κάποιο σπίτι για να παρακολουθήσει τον τελικό!

Anonymous said...

Η Βουλγαρία έχει πολύ ωραίο κομμάτι (DJ take me away). Για τις άλλες χώρες ούτε ξέρω, ούτε άκουσα. Και της Βουλγαρίας κατά τύχη το άκουσα και έμαθα ότι κατεβαίνει στη Eurovision

@γκρινιάρης: Κι όμως το Βέλγιο δεν υπάρχει :P http://zapatopi.net/belgium/

Σοφία said...

@ Mmexer: Δε νομίζω ότι είμαστε *μόνο* εμείς που τον παίρνουμε σοβαρά... αλλιώς θα έπρεπε να νικάμε εμείς συνέχεια. Απλά κάποιες χώρες τα τελευταία χρόνια, ίσως απογοητευμένες από πρόσφατες αποτυχίες, αντιδρούν στέλνοντας τραγούδια-πατάτες διαιωνίζοντας έτσι τις αποτυχίες τους. Συγκριτικά εμείς που τα τελευταία χρόνια πάμε καλύτερα, φαινόμαστε ως οι σούπερ-σοβαροί και ταγμένοι στον υπέρτατο σκοπό της Γιουροβιζιονικής νίκης.

@ Pavlos: Όντως, είναι ανησυχητικό και καλό θα είναι να το προσέξεις :-p

@ Σπύρος & NdN: Προσωπικά νομίζω ότι πάνε βουρ για τον πάτο του βαρελιού!

@ BathTub is/land: :-p

@ Kitsosmitsos: Και γιατί όχι;

@ Doctor: Μια χαρά τα έλεγε ο φίλος σου! Χαχα!

@ Konstantinos: Καταρχήν δεν ξέρω κατά πόσο χρυσοπληρώνουμε την Eurovision. Αλλά και αν δεχτούμε ότι είναι μια Α σπατάλη, πολλά πράγματα είναι σπατάλες και δεν τα κόβουμε γιατί είναι ευχάριστα για μια μερίδα του τηλεοπτικού κοινού.

H Eurovision 1 φορά το χρόνο σίγουρα κοστίζει λιγότερο από τις συνεχείς μεταδόσεις ποδοσφαιρικών αγώνων, που στην τελική είναι 22 μαντράχαλοι που κυνηγάνε μια μπάλα και δεν ξέρω πόσοι χιλιάδες παθιασμένοι με τους 22 μαντράχαλους που κάθε φορά που δεν τους αρέσει το αποτέλεσμα βγαίνουν στους δρόμους και τα σπάνε. Τουλάχιστον η Eurovision ενώνει αντί να χωρίζει.

Αλλά αν είναι να κόψουμε ό,τι είναι ανάλαφρο και διασκεδαστικό, συμφωνώ να κόψουμε τις ποδοσφαιρικές, μπαασκετικές και γενικότερες αθλητικές μεταδόσεις και χρηματοδοτούμε μόνο κουλτουριάρικα προγράμματα μπας και ανέβει το επίπεδό μας ;-)

@ Deninho: Η Βουλγαρία έχει όντως συμπαθέστατο άσμα, και δεν είναι στον ίδιο ημιτελικό με μας, οπότε μπορούμε να τους ψηφίσουμε άφοβα ;-)

Λακων said...

Συμφωνώ με το γκρινιάρη!
Πάντως η Ιρλανδία έχει μουσική παιδεία.
Και τους U2 φυσικά!

konstantinos said...

Συμφωνώ με αυτό που λες για τα αθλητικά...
Από κει και πέρα, η ένστασή μου είναι στο ότι τη συμμετοχή και την ετοιμασία και επομένως και τα έξοδα τα αναλαμβάνει η ας-την-πούμε-δημόσια-και-ας-την πούμε-τηλεόραση που χρυσοπληρώνουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ανεξάρτητα από το αν παρακολουθούμε ή όχι.
Προφανώς και όσες εκδηλώσεις αναλαμβάνουν να διοργανώσουν ή πληρώνουν για να μεταδώσουν τα ιδιωτικά κανάλια πάλι εμείς τις πληρώνουμε, έμμεσα μέσα από τις τιμές των προϊόντων που αγοράζουμε ως καταναλωτές και στις οποίες έχει ενσωματωθεί και το κόστος της διαφήμισης.
Κι όσον αφορά σε μεταδόσεις θεατρικών παραστάσεων, μας έχουν πήξει στις τηλε-επιθεωρήσεις και αγνοούν όλες τις υπόλοιπες ως μη εμπορικές...

Κατά τ'άλλα, το είπα, η βραδιά του τελικού είναι χαβαλετζίδικη και παρεΐστικη και περισσότερο απολαυστική ακόμη κι από τον τελικό του ευρωπαϊκου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου! Και έχουμε ανάγκη και από τέτοιες χαλαρές φάσεις, έτσι όπως μας τρέχουν με τα ασφαλιστικά και τα συνταξιοδοτικά και τα λοιπά προβλήματα της καθημερινότητας!

(Τι λέει; Βρέχει και σήμερα εκεί; Πάντως εδώ ξημέρωσε ηλιόλουστη μέρα!)

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

ωραία υπάρχουν μεγαλύτερα σούργελα από την καλομοίρα!

Σοφία said...

@ Λάκων: Και τους Corrs επίσης!

@ Konstantinos: Κοίτα να δεις, και τη δημόσια τηλεόραση κάποιος πρέπει να την πληρώσει. Είτε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, είτε μέσω φορολογίας, από κάπου πρέπει να βρει το κράτος τα λεφτά. Άμα αρχίσει ο ένας να μην πληρώνει επειδή δεν βλέπει ΕΡΤ, ο άλλος επειδή δεν ασχολείται με αθλητικά, ο τρίτος επειδή δεν του αρέσει η Eurovision, θα βλέπουμε μόνο επαναλήψεις ντοκυμοντέρ του περασμένου αιώνα και ταινίες με την Βουγιουκλάκη.

@ _st_: Περί ορέξεως κολοκυθοπιτάκια ;-)