Friday 7 August 2009

Αυγουστιάτικη πανσέληνος

Το φετινό καλοκαίρι στην Αγγλετέρα έχει μέχρι στιγμής κρατήσει 2 εβδομάδες εκεί γύρω στα τέλη του Ιούνη. Τον υπόλοιπο καιρό είχαμε ένα μείγμα 30% ηλιοφάνεια και 70% μουντάδα, με σποραδικές βροχές. Το μόνο καλό είναι ότι η θερμοκρασία έχει διατηρηθεί σε υποφερτά επίπεδα (γύρω στους 20 βαθμούς, μην τρελαθείτε), και λίγες είναι οι φορές που έχει κατρακυλήσει κάτω από τους 15 βαθμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ως γνωστόν, εδώ όταν ο υδράργυρος ακουμπήσει το μαγικό νούμερο 15, βγάζουμε κοντομάνικα. Άρα μετράει για καλοκαίρι.

Πριν δυο μέρες έπιασε μια απίστευτη ζέστη αλλά κουφόβραση - χωρίς ήλιο, χωρίς αέρα και με πολλή υγρασία. Ένας φίλος που ήρθε οδικώς από τη Γερμανία την Τετάρτη το βράδυ, μπήκε στο σπίτι στάζοντας, λες και είχε διασχίσει τη Σαχάρα. Το πρώτο σχόλιο που έκανε ήταν για το πόσο φωτεινό ήταν το φεγγάρι. Του εξήγησα ότι την επόμενη μέρα θα έχουμε πανσέληνο. Στην Αγγλία κανείς δεν ξέρει πότε είναι η πανσέληνος γιατί δεν υπάρχει λόγος.

Η χθεσινή μέρα ξεκίνησε όπως η προηγούμενη: ζεστή, μουντή και με πολλή υγρασία. Σκέφτηκα ότι ως το βράδυ μπορεί να έχουν μεριάσει λίγο τα σύννεφα ώστε να μπορέσουμε να δούμε το φεγγάρι. Τελικά κατά τις 8 η ώρα έπιασε ένας απίστευτος κατακλυσμός που κράτησε μέχρι που πήγαμε για ύπνο. Ούτε πανσέληνο είδαμε, ούτε τίποτα.

Τουλάχιστον ποτίστηκαν τα λουλούδια, τα οποία αγαπούν τόσο πολύ το φετινό καλοκαίρι που έχουν γίνει τα διπλάσια από πέρσυ. Δεν χωράμε πια να βγούμε στο μπαλκόνι από την πολύ πρασινάδα. Όχι ότι έχουμε κανένα λόγο να βγούμε στο μπαλκόνι... άλλωστε μέσα κάνει πιο πολλή ζέστη...

14 comments:

!sweety! said...

Σοφάκι μην ανησυχείς...Κι εδώ στη Θεσσαλονίκη βρέχει από χθες το βράδυ.Ξεκίνησε γύρω στις 2:30 και από την ώρα εκείνη δεν πρέπει να σταμάτησε καθόλου...Έπεσε κι η θερμοκρασία κι είπα κι εγώ να βάλω ένα λεπτό,πλεκτό μπλουζάκι κι ο ξάδερφός μου με πήρε στο ψιλό!
Anyway...Κι εγώ δεν νομίζω να ευχαριστηθώ πανσέληνο με αυτόν τον απαίσιο καιρούλη αλλά τι να κάνουμε;;;Βλέπω τη θετική πλευρά της υπόθεσης,ότι δηλαδή δροσιστήκαμε και λίγο!
Φιλιά!!!:)

Anonymous said...

Στην Αγγλία κανείς δεν ξέρει πότε είναι η πανσέληνος γιατί δεν υπάρχει λόγος. lool! agree όμως, είναι η 2η φορά που βλέπω φουλ μουν εδώ και φυσικά όχι την μέρα που είναι πανσέληνος, αλλά μια μέρα πριν. Η κουφόβραση βασικά μου είχε σπάσει τα νεύρα οπότε η χαμηλή θερμοκρασία της Πέμπτης το βράδυ ήταν όνειρο. Η χθεσινή βροχή πάλι, όχι.. να χέσω τα michael shcumacher δερμάτινα που μου πούλησε η τύπισσα για καλά! Βρήκα κι εγώ τη μέρα να απλώσω μπουγάδα :(

me said...

Κουφοβραση να δεις που χε στο Βελιγραδι.θανατος λεμε!
ερωτηση.απο τον σταθμο του προαστιακου της κορινθου πως πας Λουτρακι?μονο με αμαξι εχω παει.για πες?
ειπα να ρωτησω εδω μηως κ δε το δεις

NdN said...

"Στην Αγγλία κανείς δεν ξέρει πότε είναι η πανσέληνος γιατί δεν υπάρχει λόγος."

Πολύ καλό σχόλιο! Δυστυχώς χτες δεν καταφέραμε να δούμε τίποτα. Δεν πειράζει και του χρόνου...εδώ θα είμαστε!

George said...

και ήταν όμορφη η προχθεσινή πανσέληνος. Είχε δίπλα της και την Αφροδίτη που έλαμπε. Ήταν πανέμορφη. Λυπάμαι που δεν μπορέσατε να την απολαύσετε.
Την καλημέρα μου

Σοφία said...

@ !sweety!: Εσείς όμως έχετε την ελπίδα ότι ίσως δείτε την επόμενη πανσέληνο, ενώ εμείς...

@ Writersblokc: Τι δερμάτινα και πράσινα άλογα, άμα σε πιάσει τέτοια βροχή στο δρόμο, δεν σε σώζει τίποτα!

@ Me: Εδώ κουφόβραση έχει σπάνια, γιατί μας λείπει η "-βράση" (από κουφό- έχουμε πολύ και συνέχεια).
Στο Λουτράκι πήγα με φίλους που ήρθαν και με πήραν από τον σταθμό του Προαστιακού. Δεν ξέρω αν υπάρχει συγκοινωνία...

@ NdN: Better luck in September ;-)

@ George: Μωρέ ας απολαμβάναμε ήλιο, κι ας μας έμενε η πανσέληνος...

Besixdouze said...

Δεν υπάρχει λόγος να ξέρουν για την πανσέληνο, πράγματι!

Τι τυχερή που είσαι που έχεις μπαλκόνι Σοφία! Είναι από τα λίγα που μου έχουν λείψει απίστευτα στην Αγγλία!

Όσο για τον καιρό, αυτές τις μέρες είναι πολύ πολύ καλός, κι ευτυχώς για μένα γλύτωσα τις βροχές όσο έλειπα!

Σοφία said...

Μην χαίρεσαι... έχουμε χρόνο μπροστά μας για βροχές :-p

Anonymous said...

ωπ! διάβασα για Αυγουστιάτικη πανσέληνο, ο ρομαντισμός μου απογειώθηκε, για να προσγειωθεί (όχι όμως απότομα) από το κείμενο!

kiki said...

Μόνο 2 βδομάδες καλοκαίρι! Πωω....

fvasileiou said...

Η πανσέληνος έφερε και στα Γιάννενα βροχές. Βρέχει σχεδόν μέρα παρά μέρα γύρω στις 5.30 με 6 για μία-μιάμιση ώρα και μετά ο ουρανός καθαρίζει, οπότε μπορέσαμε και χαζέψαμε την πανσέληνο.

Σοφία said...

@ Ηλιογράφος: Εμείς να δεις πώς προσγειωνόμαστε καθημερινά ;-)

@ Kiki: Άστα να πάνε...

@ FVasileiou: Εδώ πάλι βγαίνει ήλιος μέρα παρά μέρα για μία-μιάμιση ώρα και μετά συννεφιάζει. Είναι σαν να έχουμε συνέχεια πανσέληνο, μόνο που είναι ανάποδη!

jinjir minjir said...

Είναι 1.53am, κ έχουμε 19,5C, με ολίγη ψιχάλα στις 23.00 κ κάτι, χωρίς να έχει βρέξει ξανά από την Τρίτη το πρωί.

Εσείς μάλλον είστε σε άλλη χώρα.

Μουάχαχά.

Σοφία said...

Σαφώς και ζούμε σε άλλη χώρα... κατ' αρχήν εδώ ψιχαλίζει μόνο όταν έχει κρύο :-p