Tuesday 5 January 2010

Να το και το κοκκινάκι


Όπως βλέπετε, τα μόνα πράσινα είναι η Ιρλανδία και η Νήσος του Μαν, όχι γιατί εκεί έχει καλοκαιρία, αλλά γιατί δεν ανήκουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, οπότε η βρετανική ΕΜΥ δεν τα συμπεριλαμβάνει στις προβλέψεις της.

Σήμερα το βράδυ, λέει, θα χιονίσει στο Λονδίνο. Και αύριο επίσης. Άντε μπράβο, γιατί το άσπρο της παγωνιάς το βαρεθήκαμε πια!

Στη βόρεια Αγγλία έχουν αφήσει τα τρένα, τα βαπόρια και τα αεροπλάνα και μετακινούνται με έλκυθρα. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι τραβηγμένες *πριν* την πρόσφατη κακοκαιρία.


Η τύχη της Σκωτίας αγνοείται. Φημολογείται ότι θα προσαρτηθεί στην Αυστρία, καθότι οι καιρικές συνθήκες θυμίζουν Άλπεις: -5°C στο Εδιμβούργο σήμερα, -3°C στη Γλασκώβη.

Αυτοί οι άνθρωποι κυριολεκτικά δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Ένα πράγμα θα σας πω μόνο: στη Σκωτία η μέση θερμοκρασία του περασμένου Αυγούστου ήταν 13,5°C. Αν ήταν μάγκες οι διευθύνοντες του ΕΟΤ, θα διαφήμιζαν την Αθήνα ως θερινό προορισμό out of season. Με τις θερμοκρασίες που έχετε αυτή την εποχή, οι Σκωτσέζοι θα έκαναν και μπάνια.

30 comments:

Anonymous said...

Θεσ/νικη χιονισε μονο εξω απο την πολη. Ευτυχως για μένα που δεν το θέλω :)
Ωραιες εικονες πάντως.
Καλή χρονιά.

Giorgos Varvakis said...

Εμείς εδώ απολαμβάνουμε, τουλάχιστον αυγουστιάτικες σκοτσέζικες θερμοκρασίες!! Να μη σου πω οτι κάνει και "καύσωνα" :)
Χρόνια (& χιόνια) πολλά Σοφία!!
Καλή χρονιά σου εύχομαι

#FN$# said...

Πλάκα-πλάκα, το έχεις 1 δίκιο. Κ αν μάλιστα τους στέλναμε στην Κρήτη (που απ'ότι μαθαίνω έχει... ζέστη :P), δεν θα ήταν κ μόνοι τους στις παραλίες! ;)
:P

Σοφία said...

@ Despinak: Εμένα πάλι μ' αρέσει το χιόνι, και το βλέπουμε τόσο σπάνια στο Λονδίνο που τον τελευταίο μήνα πλέω μόνιμα σε πέλαγος λευκής ευτυχίας :-)

@ GVarvakis: Καύσωνα, ε; Να υποθέσω ότι η θερμοκρασία έχει ξεπεράσει τους 16 βαθμούς;

@ #FN$#: Νομίζω ότι η Κρήτη ίσως τους πέσει πολύ βαριά... είναι και ασυνήθιστοι στη ζέστη...

Crazy Tourists said...

Αααααααααααααααααααα!!!!!!!!

Τρελοτουρίστρια

Σοφία said...

Φαντάζομαι ότι αυτό το Ααααα είναι επιφώνημα θαυμασμού... ή μήπως τρόμου;;;

Natassa said...

θα τους πέσει πολύ βαριά όντως ....σήμερα με κακοκαιρία (χάρη λόγου ) είχαμε 18 βαθμούς το πρωί, μετά έφτιαξε ο καιρός και πήγε στους 22 .... (διανύουμε κακοκαιρία βλέπετε ....) αυριο λεει η ΕΜΥ ότι θα ξαναφτιάξει ο καιρός ...το θέμα είναι ότι μ αυτα και μ αυτά έχω αρχίσει να εχω το εξής πρόβλημα (προαναφέρω ότι στην θάλασσα μπαίνω με το ζόρι ...) για να πάμε σπίτι μας πρέπει να περάσουμε τον παραλιακό δρόμο, η παραλία της Σητείας είναι περίπου 2 χλμ, ο γιός μου λοιπόν τσεκάρει κάθε πρωί και έχει αρχίσει και ζητά και αυτός μπάνιο ....ΕΠΙΜΟΝΑ....
παντως οι Αγγλοι που ζουν εδώ μόνιμα φαίνεται ότι σιγα σιγά κάνουν γραφικά Χριστουγεννα στην Σητεία :-)), οργανώνουν γιορτές παζάρια κλπ, βρίσκουν τον τρόπο τους δλδ, γιατί εδώ το μόνο που απασχολεί τους ντόπιους τα Χριστουγεννα είναι οι ελιές ...
Παντως λίγο κρύο και λίγο χιονάκι δεν θα με χαλούσε καθόλου !!!

Σοφία said...

Νατάσσα εγώ πάντως την αμαρτία μου τη λέω... αν ήμουν στην Κρήτη και είχε πάνω από 20 βαθμούς θα έκανα σίγουρα μπάνιο.

Πολύ μου άρεσε η περιγραφή των γραφικών Χριστουγέννων στη Σητεία! Τι να κάνουν κι αυτοί, προσπαθούν να διατηρήσουν τα έθιμά τους. Όπως εμείς προσπαθούμε να φέρουμε τη μαγεία της Πρωτοχρονιάς στην Αγγλία (αλλά δυστυχώς χωρίς μεγάλη επιτυχία).

Natassa said...

αυτό με την Πρωτοχρονιά πες το ψέματα... ο γιος μο έχει ενα φίλο Ολλανδό, με τον οποίο τσακώνονται πότε θα ρθει ο Αη Βασίλης, τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά ....

Σοφία said...

Στην Ολλανδία νομίζω ότι ο Αη Βασίλης πάει στις 6 Δεκεμβρίου... ή κάνω λάθος;

Natassa said...

πολυ σωστά! αλλά η μαμά του προκειμένου να τον βάλει στο κλιμα της εδώ κατάστασης και επειδή έχουν να κάνουν με Αγγλους του λέει ότι έρχεται 2 φορές...της είπα και γω κάντο 3 να ξεμπερδεύουμε ...μου απαντησε "και τρίτο δώρο?!!!"

Σοφία said...

Ε το τρίτο ας το κάνει μικρό... δεν είναι ανάγκη να του πάρει το μισό Jumbo ;-)

Roadartist said...

Εδώ να δούμε πότε θα έρθει το κρύο.. γιατί ότι θα έρθει είναι σίγουρο. Δεν γίνεται η υπόλοιπη Ευρώπη να έχει τέτοια κακοκαιρία και εδώ να έχουμε 30C πρωτοχρονιά..

Anonymous said...

Δεν ξέρω για τον santa claus πότε έρχεται (φαντάζομαι όποτε είναι και γεμάτο το πορτοφόλι του ή μάλλον ο σάκος του) αλλά ζηλεύω το χιόνι. Μου αρέσει το χιόνι και το τζάκι!

by cortlinux

Σοφία said...

@ Roadartist: Τι να σου πω... εμείς εδώ το 30άρι δεν το βλέπουμε ούτε σε περιόδους καύσωνα. Μια φορά πήγε η θερμοκρασία 36°C το 2003, και είχε γίνει πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες. Καταλαβαίνεις...

@ Sakidio: Κι εμένα μ' αρέσει πολύ το χιόνι! Τζάκια δεν έχουμε εδώ (απαγορεύονται στο Λονδίνο) αλλά η παγωνιά και το χιονάκι είναι τρέλα, αρκεί να μην χρειάζεται να μετακινηθείς, γιατί φυσικά όταν πέφτει χιόνι παραλύουν τα πάντα.

iam said...

"The Met Office described the current cold spell as the most prolonged spell of freezing conditions across the UK since December 1981."

http://www.guardian.co.uk/uk/2010/jan/05/snow-and-deep-freeze-continues

Άντε και ένα κύμα καύσωνα το καλοκαίρι και καθαρίσαμε! ;)

jinjir minjir said...

Και μπάνια κάναμε (εκεί), και τσουλήθρες στον πάγο (εδώ). Για Αυστρία δεν μας κόβω. Για Νορβηγία, σίγουρα όμως.

neli said...

Τι να πω ρε παιδια χαρειτε τον χειμωνα οσοι τον εχετε γιατι εδω κατω μας εχει ψοφησει στους νοτιαδες στο τελος θα σηκωνει τις καμηλες να μας τις προσγειωνει εδω απ'τη Σαχαρα.(χαχαχαχαχ)
Παντως για να μην ειμαστε και αχαριστοι φετος δεν πληρωνουμε και θερμανση!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

Σοφία, καλή χρονιά!


ελπίζω να πρασινίσει σύντομα και εντός της Γ. Αλβιόνης αλλά τότε ίσως παρατηρηθεί ελαφρά σύγχυση με τις κόκκινες νύχτες :)

aerodios said...

Τουλάχιστον δεν μπορούμε να πάμε δουλειά αύριο. Απ'το σπίτι δουλειά και στο background τηλεόραση με τις αγγλικές πρωινές εκπομπές.

Τρία είναι τα τηλεοπτικά ενδιαφέροντα των Άγγλων κατοικιδίων (όσοι δεν πάνε δουλειά και μένουν σπίτι) απ'ότι θυμάμαι ως φοιτητής: Εκπομπές φαγητού, εκπομπές με πλειστηριασμούς και εκπομπές για εύρεση κατοικίας στην Ισπανία.

Good times!

Σοφία said...

@ i: Από το στόμα σου και στου Θεού τ' αυτί (αν και χλωμό το βλέπω).

@ Jinjir Minjir: Σοβαρά; Ζηλεύω!! Όχι τις τσουλήθρες, τα μπάνια ;-)

Ένας φίλος μου που μένει στο Hampshire μου έλεγε ότι έχουν την ίδια θερμοκρασία με το Ελσίνκι. Εσείς παίζει να φτάνετε το Ροβανιέμι.

@ Νeli: Πάλι καλά να λες. Εδώ ο αέρας έρχεται από το βορρά και μας ξεπαγιάζει. Και φυσικά η θέρμανση είναι μεγάλο ατού. Όχι σαν εμάς που την καίμε 18 ώρες τη μέρα.

@ Ηλιογράφος: Εντάξει, δεν υπάρχει λόγος βιασύνης. Προς το παρόν είμαστε ντυμένοι στα άσπρα και πολύ γουστάρουμε :-)

@ Aerodios: Αν δεν βρεις τίποτα καλό στην τηλεόραση, μπορείς να βγεις να φτιάξεις χιονάνθρωπο!

koulpa said...

axaxa εμείς ούτε έτσι βλέπουμε άσρπη μέρα.. αλλά δε πηράζει.. γλυτώνουμε και πετρέλαιο.. να δούμε τι θα πήνουμε το καλοκαίρι.. :):)
καληνυχτούδιααα :):)

Σοφία said...

Γιατί, εμείς νομίζεις θα έχουμε να πιούμε το καλοκαίρι; Έτσι και μας κάνει καμιά περίοδο αναβροχιάς, θα πίνουμε το ίδιο με σας, δηλ. εμφιαλωμένο. Απλά εσάς θα είναι Λουτρακίου κι εμάς θα είναι Highland Springs ή Isklar από τη Νορβηγία (χωρίς πλάκα, κάνουμε εισαγωγή νερού από τη Νορβηγία, δεν είναι τραγικό;;;)

tzonakos said...

Χαχαχ ... αγνοείται η τύχη της Σκωτίας ; Καλό.
Εδω Ελλάδα φέτος το εχουμε δεί μόνο σε λιγες φωτογραφίες το χιόνι και ακούμε στα ραδιόφωνα οτι χιόνισε -λέει- στην Ευρώπη αλλα εμείς θα έχουμε 17 βαθμούς αύριο !
Πλάκα πλάκα αυτος ο εκτός εποχής καιρός μας εχει τρελάνει λίγο.
Πολυ θα θελα λιγο χιονάκι, 1-2 μέρες εστω.
Ωραίες φωτογραφίες, ειδα και τις επόμενες, θα σχολιάσω σε λιγο κι εκεί.

Penny said...

«Η τύχη της Σκωτίας αγνοείται. Φημολογείται ότι θα προσαρτηθεί στην Αυστρία»

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!

Δεν μου αρέσει να ζηλεύω, αλλά αυτή τη φορά ΣΑΣ ΖΗΛΕΥΩ!!!!

Αυτό το θέμα με τη λειψυδρία πολύ με απασχολεί και εμένα, όπως και το πόσους καύσωνες θα έχουμε το καλοκαίρι...

Εγώ πάντως πήρα εφέτος μια γεύση από αγγλικά Χριστούγεννα εν Αθήναις.

Σοφία said...

@ Tzonakos: Εμείς πάντως έχουμε αρκετό. Να στείλουμε;

@ Penny: Και του χρόνου σου εύχομαι στο Λονδίνο :-)

Penny said...

Και να έχει κακοκαιρία και να αποκλειστώ εκεί!!! ΤΕΛΕΙΟ! (Μέχρι και crackers είχαμε!)

Σοφία said...

Μην μου πεις ότι είχατε και Christmas pudding, δεν θα το αντέξω!!!

Penny said...

χαχαχα! Η Αγγλικανική εκκλησία έκανε χριστουγεννιάτικο μπαζάρ στο Ζάππειο και συμμετείχα ως βοηθός. Είχαν πάγκο με όλα τα καλούδια, mince pies, κέικ με καρότο, κις, irish coffee. Σε ένα τραπέζι έπαιζαν τόμπολα αλλά δεν πήγα. Ασε, όταν είδα τα κράκερς, θυμήθηκα όσα μάς έχει γράψει για τα εορταστικά τραπέζια!
Πάντως χριστουγεννιάτικες πουτίγκες και mince pies βρίσκεις και στον Βασιλόπουλο.

Σοφία said...

Ναι, στον Βασιλόπουλο πάω κι εγώ όταν θέλω να φτιάξω καμιά αγγλική συνταγή και δεν βρίσκω τα υλικά στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς. Αλλά Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα δεν τρώω με τίποτα!!