Sunday 23 May 2010

Καλοκαιράκι

Δεν ξέρω τι καιρό έχετε στην Ελλάδα (όλο για βροχές ακούω, ελπίζω να πρόκειται για φήμες) αλλά εμείς εδώ έχουμε καλοκαιράκι. Σήμερα ο υδράργυρος έφτασε τους 25°C και αύριο λέει θα πάει ακόμα πιο ψηλά. Δεν θα κρατήσει βέβαια... η πρόγνωση της Τετάρτης μιλάει για 5-17°C. Ένας λόγος παραπάνω να χαρούμε τις υψηλές θερμοκρασίες τώρα που τις έχουμε.

Το τι μπάρμπεκιου έχει γίνει αυτό το σαββατοκύριακο, δεν μπορώ να σας το περιγράψω. Κάθε φορά που βγαίνω στο μπαλκόνι μυρίζω ψητό. Όσοι δεν κάνουν μπάρμπεκιου, κάνουν πικ νικ σε πάρκα και κήπους.


Εγώ ούτε μπάρμπεκιου έκανα, ούτε πικ νικ. Είπα να θυμηθώ τις ρίζες μου και έτσι έφτιαξα παστίτσιο. Ήταν η πρώτη μου φορά και δεν έγινε πολύ εμφανίσιμο, αλλά γευστικά ήταν αρκετά καλό. Το φάγαμε στο σαλόνι, με τα παράθυρα ανοιχτά, φορώντας σορτς και κοντομάνικα και πίνοντας μπύρες, ενώ από τους γύρω κήπους ακούγαμε συνέχεια ομιλίες και γέλια.

Ήταν σχεδόν σαν να είμαστε στην Ελλάδα.

23 comments:

An-Lu said...

Κι όμως, στο ελλάντα βραχήκαμε δεόντως!

!sweety! said...

Σοφία καλημέρα!Κοίτα,η αλήθεια είναι ότι σήμερα το πρωί που ξύπνησα ο καιρός ήταν αρκετά καλός.Βέβαια χθες μας έβρεξε αρκετά αλλά δεν πειράζει.Αν δεν είναι tempting ο καιρός μου είναι πιο εύκολο να μείνω μέσα!
Μμμμμμ,παστίτσιο,ε;Νοστιμότατο είναι το ατιμούλικο!
Καλημερουδια και φιλιά πολλά από την ηλιόλουστη(προς το παρόν)Θεσσαλονίκη!:)

mirelen said...

Μμμμ, κι εγώ που νόμιζα πως το γυμνό μπουτάκι της κυρίας ήταν δικό σου!!!!
Εδώ βροχή βροχή βροχή!

Vassilis said...

"Καλοκαιράκι" εκεί, "Φθινοπωράκι" εδώ, πάλι σύννεφα μαζεύονται.
Το παστίτσιο μας ταιριάζει λοιπόν:)

gnostosagnostos said...

σχεδον......εμεις εδω περιμενουμε να κανει ντου ο ηλιος μπας και βουτιξουμε το κορμακι μας στην θαλλασα
παστιτσιο ε? χμ......λες να το προσπαθησω και εγω??

DaNaH said...

Εκεί που είχα ανεβάσει τα χειμωνιάτικα και κατέβασα τα καλοκαιρινά ρούχα και έλεγα ότι ο καιρός οδεύει προς το καλοκαίρι ξαναγύρισα στις μακριμάνικες μπλούζες (ευτυχώς είχα αφήσει κάποιες λεπτές μακριμάνικες just in case!)

Είχαμε κάποιες βροχές που θύμιζαν καλοκαιρινά μπουρίνια αλλά ο ήλιος και πάλι λάμπει! Βέβαια η θερμοκρασία δεν είναι για μπάνια ακόμα.

Όπως και να έχει όσο έχετε καλό καιρό καλά κάνεις και κοιτάζεις να τον εκμεταλλευτείς! Άντε και καλό καλοκαίρι! Μια βδομάδα έμεινε για να μπούμε στον Ιούνιο! :)

konstantinos said...

Είναι αυτή διαφορά βαρομετρικού που έχουμε, οπότε είναι σχεδόν κανόνας πως όταν εκεί έχει αξιοσημείωτα καλό καιρό, εδώ κάτι χαλάει! Ο καιρός, τα σχέδια, η διάθεση...
:-)

Φαίδρα said...

Μια χαρά! Εμείς να δείς πως ψηθήκαμε χτές. Δεν το γλιτώνω το ντού στην πισίνα εντός της εβδομάδος.

DonnaBella said...

kala, ama eimastan ellada, siga mh ftiaxname pastitsio tetoia epohi, tha mas eixe faei h agwnia ths eperxomenhs emfanishs stis paralies! :-)
teleios kairos. makari na einai ontws barbecue summer to fetino, oxi opws perysi..

deninho said...

Αν κρίνω από τις καιρικές συνθήκες, εδώ σε λίγο αρχίζουμε και στολίζουμε για τα Χριστούγεννα. Οκτώβρης και βάλε :-D

Πάντως, σε γενικές γραμμές, το βαρομετρικό στην ΝΑ Ευρώπη (Ελλάδα) σε σχέση με το βαρομετρικό της ΒΔ Ευρώπης (Ηνωμένο Βασίλειο, και λίγο πιο βορειοδυτικά), συνήθως είναι τα ακριβώς αντίθετα. Από τα λίγα που θυμάμαι από τα εργαστήρια φυσικής της ατμόσφαιρας.
Ευχαριστηθείτε όσο μπορείτε την καλοκαιρία ;)

Σοφία said...

@ An-Lu: Δεν πειράζει, από βδομάδα θα έρθει καλοκαίρι ;-)

@ !Sweety!: Ανταποδίδω τα φιλιά από το ηλιόλουστο Λονδίνο! Πώς πάνε οι εξετάσεις;

@ Mirelen: Όχι, αυτή είναι γειτόνισσα!

@ Vassilis: Το παστίτσιο ταιριάζει παντού και πάντα :-)

@ Γνωστός άγνωστος: Να το δοκιμάσεις, γιατί όχι;

@ Δανάη: Ελπίζω το δικό σας καλοκαιράκι να αργήσει λίγο ακόμα, μήπως και το χαρούμε εμείς λιγουλάκι παραπάνω :-)

Σοφία said...

@ Konstantinos & Denihno: Έτσι είναι. Γι' αυτό πρόπερσυ το καλοκαίρι που είχατε τις μεγάλες ζέστες, εμάς μας σάπισε στη βροχή. Ζω με την ελπίδα ότι κάποτε θα συμβεί και το αντίθετο, αλλά δεν το βλέπω.....

@ Φαίδρα: Μου είπε ένα πουλάκι ότι το ντου το έκανες ήδη ;-)

@ DonnaBella: Για να δούμε, για να δούμε... Αρχές Ιουνίου λέει θα έχουμε βροχές αλλά μετά θα φτιάξει. Λες να το ρίξω στις σαλάτες, μήπως και γίνει το θαύμα;

fvasileiou said...

Εδώ και 12 μέρες είμαι στο Παρίσι (για δουλειά, δυστυχώς). Λοιπόν, τις πρώτες πολλές μέρες έκανε ένα ψοφόκρυο του κερατά. Κι όπως ήμουν συνηθισμένος απο τον καιρό της Κύπρου, τα είδα όλα. Τις τελευταίες 4-5 μέρες όμως η θερμοκρασία έχει ανέβει αρκετά, ο ήλιος λάμπει, και τα γρασίδια έχουν γεμίσει κόσμο. Μπάρμπεκιου δεν είδα, αλλά οι παρέες κουβαλάν ταπεράκια με τυριά, αλλαντικά, φαγητά διάφορα και φυσικά κρασιά.

Σοφία said...

Μην ανησυχείς, άμα μείνεις άλλες 12 μέρες θα ξαναδείς ψοφόκρυο ;-)

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, πέρνα ένα απόγευμα από την Pont des Arts (κοντά στο Institut de France). Είναι μία από τις καλύτερες και πιο δημοφιλείς τοποθεσίες για πικνικ!

Crazy Tourists said...

Είχε κάτι βροχές και συννεφιά αλλά δεν προηθήκαμε! Μετράμε ήδη 2 (τα πρώτα) μπάνια!!!
Αυτούς τους ξένους που ξαπλώνουν στα γρασίδια, πολύ τους ζηλεύω!!
Φιλιά

Τρελοτουρίστρια

Μαρία said...

Μια χαρά σας βρίσκω στη γηραιά Αλβιώνα! ;) Ωραία ατμόσφαιρα μετέφερες πάντως... Καλή αρχή με τις "παστιτσό-διαδρομές σου"! Αν έδινα κάποιο tip αυτό θα ήταν, να προσθέσεις σεβαστή ποσότητα κανέλλας και τριμμένη παρμεζάνα στον κιμά καθώς τον βράζεις. Η κανέλλα στην πολίτικη εκδοχή του παστίτσιου κάνει μεγάλη διαφορά. Το μαγείρεψα έτσι σε Πορτογάλους και ήταν το πρώτο σχόλιο για τη μυρωδιά του φαγητού! :)

Καλημέρα!

philos said...

Ξεκινησαμε και μεις τα BBQ... δεύτερη εβδομάδα στη σειρά... και ας έχει και συννεφάκια... Δεν πτοουμαστε... απλα λυπάμαι τους γειτόνους που τσικνίζουν μαζί μας! :)

!sweety! said...

Σοφία οι εξετάσεις πάνε πολύ καλά,δόξα τω Θεώ!Ευτυχώς μου έμειναν και μόνο τρία μαθήματα.Πιστεύω ότι μέχρι τώρα έχω γράψει πάρα πολύ καλά.Θα φανεί βέβαια σε ένα μήνα περίπου που θα έχουν βγει και τα αποτελέσματα.
Καλό μεσημεράκι από την ηλιόλουστη(και σήμερα)Θεσσαλονίκη!

kiki said...

Μια ψυχρούλα την έχουμε, δεν μπορώ να πώ...Τι καλά που έχετε ζεστούλα!

NdN said...

Σοφία καλησπέρα,

εγω και Κυριακκή και χτες το βραδάκι BBQ! Μακάρι να κρατούσε και το Bank holiday weekend ο καλός καιρός...

Μικρές ανάσες said...

Εμείς απο την άλλη μια Βρετανία τη ζήσαμε όπως θα έμαθες, αλλά δε μπορώ να πω, πρέπει να ήμουν και η μόνη Ελληνίδα που θέλει σύννεφα και βροχές για να είναι καλά, οπότε μάλλον σε λάθος χώρα ζώ..

Αυτό το ρημάδι το παστίτσιο και εγώ ποτέ δε το πέτυχα, αλλά ακόμα το φτιάχνω!!!

KitsosMitsos said...

Άσε, αυτές τις μέρες λιώσαμε! Άλλο πράγμα η ζέστη. Και γω να πλένω χαλιά στην βεράντα...

!sweety! said...

Καλό μήνα Σοφία!!!Σου εύχομαι να περάσεις ένα υπέροχο καλοκαίρι φέτος!
Καλημέρα και πολλά φιλιά από τη συννεφιασμένη(δυστυχώς)Θεσσαλονίκη!:)