Thursday 25 January 2007

Επιτέλους χιόνι!

Το περιμέναμε μέρες τώρα. Όλο για χιόνια στη Σκωτία ακούγαμε, κι εδώ στο νότο τίποτα. Σήμερα όμως ξυπνήσαμε και τα βρήκαμε όλα χιονισμένα. Καιρός ήταν να δούμε κι εμείς μια άσπρη μέρα!

Μ' αρέσει πολύ το χιόνι. Κι ας κάνει κρύο. Κι ας μου παίρνει τον διπλάσιο χρόνο να πάω στη δουλειά γιατί τα τρένα παρα-γλιστράνε στις παγωμένες ράγες. Κι ας δουλεύει το καλοριφέρ στο φουλ (ευτυχώς είναι γκάζι κι είναι φτηνό). Τα ξεχνάω όλα όταν κοιτάζω γύρω μου και βλέπω άσπρο.

Το άσπρο, παρεπιπτόντως, είναι το χρώμα της απλότητας, της διαύγειας, της αποδοτικότητας. Μου κάνουν και τα τρία.

Τώρα πια το χιόνι που είχαμε το πρωί έχει λιώσει. Ποτέ δεν κρατάει πάνω από 1-2 μέρες στο Λονδίνο. Μην κοιτάτε που στις Χριστουγεννιάτικες ταινίες (Love Actually, The Holiday κ.λπ.) η Αγγλία είναι πάντα χιονισμένη. Πού τέτοια τύχη! Απλά, άλλη χάρη έχει να αγκαλιάζεσαι με τον Colin Firth εν μέσω αιωρούμενων χιονονυφάδων, κι άλλο πράγμα είναι να πλατσουρίζεις στα λασπόνερα για ένα φιλί. Αθάνατο Χόλλυγουντ...

Είπαν ότι ίσως χιονίσει πάλι αύριο. Μακάρι. Θα ήθελα ακόμη μια δόση διαύγειας πριν επιστρέψουμε στην κλασική χειμωνιάτικη μουντάδα. Αυτό το γκρι, φίλοι μου, δεν παλεύεται με τίποτα.

2 comments:

Anonymous said...

Την θυμάμαι εκείνη τη μέρα!! Έιχα ξυπνήσει χαράματα μέσα στο σκοτάδι, άλλα μέσα απο τις κουρτίνες έμπαινε μία αχνή, αδύναμη άσπρη αντανάκλαση. Όταν κοίταξα έξω από το παράθυρο ήτανε όλα άσπρα!

Όταν δεν ήξερα από UK, έιχα και εγώ παρόμοιες φαντασίωσεις περί χιονιού, μέχρι που κατέληξα ότι η βροχή που πέφτει εδώ ορισμένες μέρες μοιάζει με την βροχή στο Rashomon (ή στο Seven)!

Σοφία said...

Έτσι είναι - τρομάζουμε να δούμε μια άσπρη μέρα ;-)

Καλώς ήρθες στις Κόκκινες Νύχτες, John_Doe!