Tuesday 20 March 2007

Σοφία: Eυτυχώς που το τελείωσα πριν με τελειώσει

Μια φορά είπα κι εγώ να διαβάσω ένα βιβλίο από τα επιτυχημένα, αυτά που έχουν κάνει τα μεγάλα ρεκόρ πωλήσεων, που τα συζητάνε όλοι και τα διαβάζουν οι πολλοί, και κόντεψα να λαλήσω!! Φαίνεται πως είμαι από τους λίγους, γιατί όχι μόνο δεν ξετρελάθηκα με την ευτυχώς-που-δεν-γεννήθηκε-όμορφη Αθηνά, αλλά προς το τέλος του βιβλίου άρχισα να την αντιπαθώ κιόλας. Αν είχα μυαλό θα το παρατούσα στα μισά, όταν είδα ότι εξελισσόταν σε διασταύρωση Άρλεκιν και αρχαίας τραγωδίας. Δυστυχώς δεν μπορώ να αφήσω βιβλίο στη μέση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μιλάμε για υπομονή και επιμονή υψηλών προδιαγραφών: 727 σελίδες ήταν αυτές, δεν ήταν παίξε-γέλασε.

Εν συντομία, δύο καλά έχω να πω γι' αυτό το τερατούργημα:

1. Ήταν πολύ καλογραμμένο (έως και εύπεπτο μπορώ να πω)
2. Δεν είχε 728 σελίδες

Τα υπόλοιπα τα είπε η Στέλλα Καφετζόγλου πριν από εμένα (και μακάρι να είχα διαβάσει την κριτική της νωρίτερα, θα είχα γλιτώσει ένα μήνα υπέρτατης μιζέριας).

Υ.Γ. Δεν έχω τίποτα εναντίον των Άρλεκιν ούτε των αρχαίων τραγωδιών. Απλά δεν μπορώ τις λύσεις 2-σε-1.

18 comments:

Laplace said...

τα ίδια ειχα πάθει με τον ΚΩΔΙΚΑ ΤΩΝ 4...

Ασκαρδαμυκτί said...

Αν ξέραμε πόσες σαβούρες χρυσοπουλάνε και πόσα αριστουργηματάκια μένουν στα αζήτητα...

(Τυχερούλα... το Σάββατο μπαίνεις στις "γυναίκες μου")

Zaphod said...

Χμμμμ....εγώ από τον τίτλο και το εξώφυλλο και μόνο δεν θα το έπαιρνα!!!

Σοφία said...

Καλησπέρα σας :-)

@ Laplace78: Ποιος είναι ο Κώδικας των 4? Tον Κώδικα Da Vinci ξέρω μόνο.

@ Ασκαρδαμυκτί: Το συγκεκριμένο δεν είναι ακριβώς σαβούρα, απλά δεν είναι το αριστούργημα για το οποίο μιλάνε όλοι. Τι να πω... τόσο πολύ πια απέχω από το μέσο όρο?!
Υ.Γ. Είναι καλό ή κακό το ότι μπαίνω στις γυναίκες σου?

@ Zaphod: Ούτε κι εγώ το πήρα. Μου το δάνεισε μια φίλη μου, η οποία του έπλεξε εγκώμια εγκωμίων (πρέπει οπωσδήποτε να το διαβάσεις, είναι φοβερό, είναι τέλειο κ.λπ. κ.λπ.).

Anonymous said...

εγω απο'τι ειχα ακουσει απο μια φιλη μου ειχε ξετρελαθει με αυτο το βιβλιο. Παντως ποτε δεν θα επρεπε να βασιζεσαι στην αποψη των αλλων σχετικα με τα βιβλια. Τα γουστα ειναι εντελως υποκειμενικα και πολυ προσωπικα σε αυτο το θεμα. Το τι μπορει να "πει" στον καθενα καποιο βιβλιο ειναι θεμα ιδιοσυγκρασιας, ψυχολογικης καταστασης, αντιληψης, εμπειριωνς, και πολλων αλλων παραγοντων...

Laplace said...

σοφία ειναι ενα βιβλίο απο νέους συγγραφείς περίπου στα χνάρια του Κώδικα..

Σοφία said...

@ Par1saktos: Σωστό αυτό, ολόσωστο. Αλλά όταν ακούς τέτοιες διθυραμβικές κριτικές από παντού, σωριδόν επανεκδόσεις, επιτυχίες κ.λπ. περιμένεις τουλάχιστον κάτι ικανοποιητικό, όχι να σου σπάσουν τα νεύρα! Η ουσία είναι ότι ήμουν απροετοίμαστη. Πού πας κυρία μου ξυπόλητη στ' αγκάθια?

@ Laplace78: Το Da Vinci Code μου άρεσε, αλλά αυτό να μην το πάρω, ε?

Ασκαρδαμυκτί said...

Τεράστιο πλεονέκτημα... θα δεις!
(από το Σάββατο και μετά... οποιοδήποτε πρόβλημά σου θα το λύνει -ή θα προσπαθεί να το λύσει- ο Άσκαρ!)

seaina said...

Χα χα .. προσωπικά είχα περάσει πολύ ευχάριστα μερικά καλοκαίρια πριν, όταν το διάβασα, επειδή ήταν πολύ "εύπεπτο" όπως χαρακτηριστικά σχολίασες ..
Απλά συμφωνώ ότι υπήρξε πολύ υπερεκτιμημένο!

Σοφία said...

@ Ασκαρδαμυκτί: Kι αν δεν έχω προβλήματα, τι κάνουμε;

@ Seaina: Όπως το είπες. Αν το είχα πάρει να το διαβάσω στις διακοπές, ξαπλωμένη σε κάποια παραλία, μπορεί να μην μου είχε κάνει τόσο άσχημη εντύπωση. Το λάθος ήταν (νομίζω) ότι το πήρα να το διαβάσω σαν "σοβαρό" βιβλίο, ενώ στην ουσία ήταν Άρλεκιν.

Πολλές καλημέρες!

Zaphod said...

@σοφία: Σωστή !!! Αλλά εδώ έχει δίκιο και ο παρείσακτος.... Τα βιβλία λένε άλλα πράγματα στον καθένα και αυτό που βρίσκω εγώ αριστούργημα να το βρίσκεις εσύ μάπα-και αντίστροφα! Πάντως, απ ότι κατάλαβα, από αυτήν την φίλη μην ξανακούσεις πρόταση για βιβλίο, μπορεί να συμφωνείτε αλλού πχ στο μαγείρεμα :-)

Σοφία said...

Χαχαχαχαχα η αλήθεια είναι ότι συμφωνούμε σε πάρα πολλά, και όχι μόνο στο μαγείρεμα, το οποίο είναι από τα εύκολα γιατί συμφωνώ με όλους.
Πλάκα πλάκα τώρα που το σκέφτομαι, δεν έχω διαφωνήσει ποτέ με κανέναν για θέματα μαγειρικής. Εφόσον είναι αυτοί στην κουζίνα και όχι εγώ, μου φτάνει και μου περισσεύει :-)

lazinio said...

την μαρία την άσχημη μου θυμίζει.

Anonymous said...

Τελικά τα βιβλία που έχουν κάνει ρεκόρ πωλήσεων δεν σημαίνει ότι είναι και τα καλύτερα. Ή βιβλία που δεν έχουν καλές κριτικές έχουν γίνει μπεστ-σέλερ [και το αντίστροφο].Το ίδιο νομίζω συμβαίνει και με τις κινηματογραφικές ταινίες.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Σοφία μια που είσαι της λογοτεχνίας, θα είσαι και της ποίησης.

Mία που είναι η μέρα της ποίησης δες το αφιέρωμα στον ποιητή … Bύρωνα (όχι τον Λόρδο, τον Υπουργό) από τα blogs (αλφαβητικά) ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ, Ελεύθερος Σκοπευτής, Ιστολόγιον, Καλτσόβρακο, λ:ηρ, Με Νταούλια και Ζουρνάδες, Στέφανος Ν. Παπανώτας, το χέρι, Ψιλικατζού, ANARRIMA, Digital Era, divaynne, eidisis-sxolia, fastbackwards, Mickey@newblogger, Gravity & the Wind, GreekUniversityReform, Non-Linear Complexity, Nylon, oraelladas, RealityTape, taparaponasas stoMIXER, vrypan|net|weblog, We are not alone

Και κοπιάστε και εσείς …

Σοφία said...

@ Lazinio: Εδώ που τα λέμε, δεν έχεις κι άδικο.

@ Red Hat Hacker: Έτσι είναι. Και με τις ταινίες τα ίδια...

@ Δε Μασάμε Ρε: Θα περάσω να δω για τι ποίηση πρόκειται ;-)

κοπρόγατα said...

γειά σου
συμφωνώ απολυτα με όσα λές για το βιβλίο!!!!
το ίδιο ακριβώς έπαθα ΚΑΙ με τις περίφημες "μάγισσες της Σμύρνης"

Σοφία said...

Οι Μάγισσες της Σμύρνης μου άρεσαν αρκετά μπορώ να πω. Σίγουρα είχαν ακουστεί πολύ περισσότερο απ' ό,τι δικαιολογούσε η ποιότητα του βιβλίου, αλλά τουλάχιστον δεν με σιχτήρισαν όπως η Αθηνά.