Wednesday 7 May 2008

Μύρισε καλοκαιράκι


Μετά τον χιονιά-Απρίλη, έφτασε ένας πολύ καλοκαιρινός Μάης και μας έχει πάρει τα μυαλά! Τις τελευταίες μέρες ο καιρός είναι άπαιχτος: 22-24 βαθμοί, ελαφρό αεράκι και πολλή λιακάδα. Κάνει αρκετή ζέστη ώστε να κυκλοφορείς άνετα με κοντομάνικο και πέδιλα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά όχι τόση που να λιώνεις αν φορέσεις μακρυμάνικο και κλειστό παπούτσι. Έχει αεράκι αρκετό ώστε να δροσίζει, αλλά όχι τόσο που να πρέπει να ανάψεις καλοριφέρ το βράδυ, και ήλιο τόσο που να σε παίρνει να φορέσεις γυαλιά ηλίου, αλλά που να μπορείς να κυκλοφορήσεις και χωρίς. Με λίγα λόγια είναι όπως φανταζόσαστε στην Ελλάδα το αγγλικό καλοκαίρι όταν αγανακτείτε από τους απανωτούς καύσωνες.

Μόνο που το καλοκαίρι στην Αγγλία συνήθως η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 20 βαθμούς, το αεράκι θερίζει και ο ήλιος (όταν μας τιμά με την παρουσία του) είναι τόσο θαμπός που άμα βάλεις γυαλιά ηλίου δεν βλέπεις πού πατάς.

Τέλος πάντων, ας μην το γκαντεμιάσω, γιατί ο καιρός που έχουμε αυτή την εβδομάδα είναι πολύ σούπερ - καλύτερος από καλοκαίρι - και όσο κρατήσει θα τον εκμεταλλευτούμε στο έπακρο.

Οι φωτογραφίες είναι από την σημερινή βόλτα μετά τη δουλειά στην νότια όχθη (South Bank) του Τάμεση. Την σουβλακερί (λέμε τώρα) την είχα μνημονεύσει σε μια από τις πρώτες αναρτήσεις του ιστολογίου.


Η ανάρτηση για το ταξίδι του περασμένου τριήμερου αναβάλλεται λόγω ανωτέρας βίας.

35 comments:

Γκρινιάρης said...

Καλημέρα!

Μακάρι να κρατήσει όσο γίνεται περισσότερο!

Βλέπω τώρα πως το Σάββατο θα φτάσει 26 και τρελαίνομαι! Δε θυμάμαι κι εγώ πότε ξαναείδα τέτοιες θερμοκρασίες εδώ!!!

Anonymous said...

πραγματικά πολύ όμορφος καιρός και πολύ ωραίες φωτό

Anonymous said...

Υπέροχο το Λονδίνο... Τέλειος και ο τίτλος του post! Καλημέρα... :)

Σοφία said...

@ Γκρινιάρης: Τον περασμένο Απρίλη μάλλον. Γι' αυτό ευχαριστήσου τες τώρα που τις έχουμε γιατί ποιος ξέρει πότε θα τις ξαναβρούμε!

@ Evlahos: Όντως ο καιρός είναι τέλειος. Οι φωτογραφίες θα μπορούσαν να είναι καλύτερες ;-)

@ Unclescrooge: Τέτοιες μέρες είναι όντως υπέροχο!

PN said...

Τώρα που σε εσάς μυρίζει καλοκαίρι και σε εμάς φθινόπωρο...πως το εξηγείς;

Τρελάθηκε ο καιρός μου φαίνεται!!!

Καλά να περνάτε.

Anonymous said...

καλημέρα :)
Μακάρι και στην Ελλάδα το καλοκαιράκι να ήταν όπως στην Αγγλία (20-24 βαθμούς, αεράκι, θαμπός ήλιος) :P

Καλά να περνάς, και περιμένουμε τις φωτογραφίες από το τριήμερο ;)

Anonymous said...

Μα αυτός δεν είναι ιδανικός καιρός;
Ούτε να κρυώνεις, ούτε να ζεσταίνεσαι.
Εδώ μετά από ένα σύντομο φθινόπωρο, σήμερα βγήκε ο ήλιος.

chara said...

Ένα τεράστιο γειά σε όλους!

Όντως ο καιρός είναι καταπληκτικός, ακόμα και εδώ στην κρύα Γερμανία. Σήμερα 25 βαθμοί. Κρίμα όμως που θα είμαι στο γραφείο όλη την ημέρα.
Πάντως εαν έχετε ήδη μπει σε καλοκαιρινό mood ρίξτε μια ματιά σε αυτό το travel portal για να βρείτε τους καλοκαιρινούς σας προορισμούς www.trivago.gr

Χαιρετίσματα από το ηλιόλουστο Dusseldorf
Chara

geokalp said...

πολύ χαίρομαι για εσάς!
σήμερα έγραφα μια μικρή εξήγηση για τις θερμοκρασίες και είδα ότι κι εσείς είστε στους 25οC...

απολαύστε όσο κρατήσει!!

apos said...

Σοφία, καλό ανοιξοκαλόκαιρο εκεί. Μια χαρά είσαι, εδώ ο καιρός έχει μια άρνηση να σταθεροποιηθεί, όμως φοβάμαι ότι απλά μας κοροϊδεύει πριν μας αλλάξει τα φώτα στη ζέστη. Μοναδική παρηγοριά, ότι κάνουμε ήδη σκέψεις για καλοκαιρινές διακοπές. Μου είχε λείψει αυτή η διαδικασία, γιατί πέρυσι πήγα στην Αργεντινή (θυμάσαι πόσο είχατε ταλαιπωρηθεί με τις περιγραφές μέσω Moneypennh) και το καλοκαίρι δεν ήρθε ποτέ.
Να είσαι καλά.

Anonymous said...

Γεια χαρά!
Εύχομαι να τις απολαύσεις αυτές τις όμορφες μέρες μέχρι το μεδούλι!Μάλλον
η Βόρεια Ευρώπη βάλθηκε να μας τρελάνει: Κοπεγχάγη από προχθές εχει κολλήσει στους 24C, τη στιγμή που εμείς εδώ ήμασταν στο 16C με βροχή! Θα συμφωνήσω με apos, μάλλον περί πλάκας πρόκειται...πριν το τελικό χτύπημα!
Μαρία

kat. said...

δεν μπορείς να φανταστείς πόσο ζηλεύω!!!!
για την ακρίβεια όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω σοφία και να πηγαίνω συνέχεια ταξίδια...

~~A~~ said...

Να περάσετε όμορφα αυτές τις καλοκαιρινές μέρες!!!

Σοφία said...

@ VK: Εντάξει μωρέ, σκαμπανευάσματα της εποχής είναι. Δε νομίζω να κρατήσει πολύ ούτε το δικό μας καλοκαίρι, ούτε το δικό σας φθινόπωρο.

@ Deninho: To καλοκαιράκι στην Αγγλία δεν είναι 20-24 βαθμοί, είναι 16-20°C (θερμοκρασίες που στην Ελλάδα φοράτε ακόμα χειμωνιάτικα και ανάβετε καλοριφέρ). Πέρσυ που ο καιρός ήταν πολύ ανάποδος, η μέση θερμοκρασία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ήταν 14°C. Αν το γουστάρετε τόσο πολύ το κρύο, σας το εύχομαι ολόψυχα :-p

@ Despina: Τέλειος είναι! Μόνο που δεν θα κρατήσει, αλλά τι να κάνουμε, αυτά έχουν οι βόρειες χώρες.

@ Chara: Μια χαρά μου ακούγονται οι 25 βαθμοί. Και εις ανώτερα!

Anonymous said...

Σοφία, δεν ξέρω για τους άλλους, αλλά η ιδανική θερμοκρασία για μένα είναι εως τους 20 βαθμούς ;) Μετά αρχίζω να λιώνω από τη ζέστη :P

Σοφία said...

@ Geokalp: Δεν το συζητώ, απολαμβάνουμε κάθε στιγμή :-)))

@ Apos: Άσε, κι εδώ τα ίδια (το καλοκαίρι δεν ήρθε ποτέ) κι εμείς δεν πήγαμε καν στην Αργεντινή.

@ Mαρία: Aφού είναι σίγουρο ότι σε λίγο καιρό θα γκρινιάζετε για τους απανωτούς καύσωνες, κάντε κι εσείς ό,τι κι εμείς: απολαύστε το τώρα, και για το μετά... έχει ο Θεός!

@ Kat: Κι όμως, δεν κάνω συνέχεια ταξίδια, τουλάχιστον όχι περισσότερα από όσα θα μπορούσε να κάνει ο καθένας. Όλα είναι θέμα επιλογών ;-)

@ ~~a~~: Ευχαριστούμε!

Σοφία said...

@ Deninho: Ναι, αλλά σκέψου για να είναι ο μέσος όρος 14, και με δεδομένο ότι κάποιες μέρες είχαμε 20-22, πόσο χαμηλά έπεφταν οι θερμοκρασίες τις υπόλοιπες μέρες. Και επίσης το 14 συνοδεύεται από βροχές και φοβερή υγρασία - όχι σαν την "υγρασία" που έχει στην Αθήνα (30-40% στη χειρότερη περίπτωση) αλλά καραμπινάτη 80-90%. Δεν είναι ωραίο ένα ολόκληρο καλοκαίρι να πηγαίνεις στη δουλειά με μπότες και σακάκι - για θάλασσα δεν το συζητώ, γιατί στα παράλια έχει ακόμα χαμηλότερες θερμοκρασίες και το νερό είναι παγάκι. Άσε που από κάποιο σημείο και μετά αρχίζεις να θες να δεις ήλιο και όχι μόνο γκρι σύννεφο όλη μέρα κάθε μέρα...

Αλλά εντάξει, εγώ είμαι και προκατελημένη, γιατί η αγαπημένη μου καλοκαιρινή θερμοκρασία είναι 30-35 βαθμοί. Τα αγγλικά καλοκαίρια υποφέρω!

konstantinos said...

Ωραία! Να το απολαύσεις όσο μπορείς!

Όταν ήμουν εγώ στο Λονδίνο είχε κάνει μια μέρα τέτοιο καιρό και ήταν όμορφα κι όλοι είχαν βγει έξω! Μόνο που δεν τόλμησα να κυκλοφορήσω με πέδιλα! :D

Σοφία said...

Ααααχ τα πέδιλα σημαίνουν καλοκαίρι! Το Σάββατο αν κάνει ακόμα τέτοιο καιρό με πέδιλα θα βγω έξω :-)

Jordan said...

Θα μου εξηγησεις α)πως γινεται οι Αγγλιδες να φορανε κοντομανικα μπλουζακια ολο το χρονο και β)γιατι παιρνουν τα παπουτσια στο χερι και περπαταν ξυπολητες οταν πινουν?

Δ. Τζ. said...

Όλα είναι ιδανικά και φαίνεται και στις photos αυτό. Άσε να μαντέψω... θα θες να είσαι όλη τη μέρα έξω για βόλτα, ψώνια, καφεδάκι κλπ., σωστά; Enjoy it...

CitizenMac said...

@ jordan: Από τη δική μου εμπειρία, η απάντηση και στα δύο ερωτήματα είναι το αλκοόλ. :P Δεν ξέρω αν η Σοφία έχει διαπιστώσει κάτι άλλο!

Χαρείτε τον καιρό όσο μπορείτε λοιπόν! Εγώ θαυμάζω το αγαπημένο, αγαπημένο Ice-cream truck... Είχαμε συνδέσει τον ωραίο καιρό με τον ήχο του στην τότε γειτονιά μου και ξέραμε ότι μετά το παγωτό το πρόγραμμα είχε μπύρες στην αυλή μιας pub!

Anonymous said...

Άψογα!!! το καράβι γαλέρα πολύ εντυπωσιακό... εδώ πάλι δεν κάνει και τον καλύτερο καιρό. Καμία σχέση με τις προηγούμενες μέρες!!

alienlover said...

aaaaaaaaaaaaaax omorfiess.....

Σοφία said...

@ Jordan: Σύντομες απαντήσεις - α) γιατί ζεσταίνονται, και β) γιατί τις χτυπάνε τα παπούτσια. Θα σου γράψω τις αναλυτικές απαντήσεις σε χωριστό σχόλιο.

@ Δ. Τζ: Σωστότατα!

@ Citizenmac: To αλκοόλ βοηθάει, αλλά δεν είναι ο βασικός/μοναδικός λόγος.

@ Laxanaki: Η γαλέρα είναι άπαιχτη, ειδικά αν τη δεις από κοντά, σφηνομένη όπως είναι ανάμεσα σε δύο κτίρια. Εμφανίζεται μπροστά σου εκεί που δεν την περιμένεις!

@ Alienlover: Πώς είναι ο καιρός στην κεντρική ευρώπη;

Σοφία said...

@ Jordan & Citizenmac: Οι Αγγλίδες (και οι Άγγλοι) δεν είναι κρυουλιάρηδες σαν τους Αθηναίους - στους 15 βαθμούς βάζουν κοντομάνικο, στους 20 βάζουν ραντάκια, στους 25 εξώπλατα. Επίσης δεν πιστεύουν στο "θα κρυώσεις" των Ελληνίδων μαμάδων. Βγαίνουν έξω χωρίς ζακέτες όταν έχει κρύο, με βρεγμένα μαλλιά μετά από λούσιμο κ.λπ. Στους εσωτερικούς χώρους συνήθως κάνει ζέστη, ειδικά όπου είναι μαζεμένα πολλά άτομα, π.χ. μπαρ και παμπ, και αν πας σε μεγάλα κλαμπ πρέπει να αφήσεις τα παλτά στην είσοδο (με το αζημείωτο). Συνεπώς πολλοί δεν παίρνουν παλτά όταν βγαίνουν έξω για να μην τα κουβαλάνε και για να μην πληρώνουν κερατιάτικα. Θυμάμαι κι εμένα μου είχε κάνει εντύπωση όταν πρωτοήρθα στην Αγγλία πώς οι συμφοιτητές μου φορούσαν κοντομάνικα μέσα στο χειμώνα, αλλά τώρα πλέον τα φοράω κι εγώ στη δουλειά, στο σπίτι και όταν βγαίνω έξω.

Οι Αγγλίδες όπως φοράνε κοντομάνικα χειμώνα-καλοκαίρι, έτσι φοράνε και πέδιλα. Το στάνταρ ντύσιμο όταν πας σε κλαμπ είναι αμάνικο/τιραντέ μπλουζάκι, κοντή φούστα ή παντελόνι και ψηλοτάκουνα πέδιλα. Στο τέλος της βραδυάς και αφού έχεις χορέψει, έχεις πιεί και γενικώς έχεις γίνει λιώμα, το να περπατήσεις με τακούνια δεν είναι πάντα εύκολο. Οπότε τα βγάζεις και ησυχάζεις :-)

Το συγκεκριμένο το κορόιδευα κι εγώ, αλλά μια φορά το έκανα εξ ανάγκης και από τότε δεν μπορώ να κάνω πια την υπεράνω...

desa said...

οι φωτογραφίες είναι φανταστικές. θα μπορούσες να είσαι πιο σαφής με την περιγραφή του καιρού αλλά νέβερμάιντ όπως λέτε και εσείς εκεί.

NdN said...

Πραγματικά υπέροχος ο καιρός. Καλύτερος από αυτό που μας έκανε την περυσινή άνοιξη. Ελπίζω τουλάχιστον να μην έχει την ίδια συνέχεια.

Ακολούθησα τα χνάρια σου σήμερα Σοφία. Μόλις επέστρεψα από την pub στην Hayes. Τρομερό αυτό που συνέβαινε γύρω από τοποτάμι. ΟΙ Αγγλοι είχα βγει έξω σαν τα σαλιγκάρια. Είχε πλημμυρίσει ο τόπος από κοντομάνικα μπλουζάκια και από πέδιλα! Το ΣΚ προβλέπεται ακόμα καλύτερο. Οτι πρέπει για μια βολτίτσα σε κανένα πάρκο!

Καλά να περάσεις!

Σοφία said...

@ Desa: Πόσο πιο σαφή με ήθελες; Σαν μετεωρολογικό δελτίο ας πούμε;

@ NdN: Καλά, δεν το συζητώ, είμαι συνέχεια έξω και όσο κρατήσει, γιατί ποιος ξέρει πότε θα ξανάρθουν τέτοιες μέρες ;-)

moukelis said...

Καλημέρες!
Με ότι θερμοκρασία να έχει,και όσο κι αν κρατήσει,το καλοκαιράκι είναι καλοκαιράκι και τελείωσε!

Stou said...

Πολύ καλές οι φωτό. Σαφώς δεν ζηλεύουμε τον καιρό σας γιατί και εμείς εδώ μια από τα ίδια ήμαστε τώρα. Λίγο ήλιο το πρωί, αεράκι το βράδυ.

Poet1 said...

Καλησπερα ! Και εδω Ελλαδα και εκει Αγγλια ειναι ομορφα ολες τις εποχες... Εχω περασει στιγμες καλοκαιρινες στο Λονδινο... Καλο σ/κ !

Anonymous said...

Μ'αρέσει η "πολύχρωμη" καντίνα!!
Ελπίζω ο καιρός να διατηρήσει τον εύθυμο χαρακτήρα του!

Ηλιας....Just me! said...

Όπως τα περιγράφεις ακούγονται τέλεια!!!! ¨Ετσι μου έρχεται να πάρω το πρώτο αεροπλάνο και να έρθω, αλλά ένεκα τα λεφτα και η εξεταστικη που έρχεται και μου φωνάζει επιτακτικά! Α και καλώς σε βρήκα! Θα περνάω τακτικά! καλο σου σου κου

Σοφία said...

@ Moukelis: Έτσι είναι :-)

@ Stou: Εμείς πολύ ήλιο και λίγο αεράκι - και 26 βαθμούς θερμοκρασία χεχεχε

@ Poet: Σίγουρα όλες οι εποχές έχουν τις ομορφιές τους, αλλά εμένα προσωπικά μου λείπει το καλοκαίρι, γι' αυτό είμαι τόσο ενθουσιασμένη αυτές τις μέρες!

@ Lemonita: Από το στόμα σου και στου Θεού τ' αυτί!!

@ Hλίας: Το Λονδίνο αυτή την εποχή είναι όντως υπέροχο, αλλά για να πετύχεις την καλοκαιρία πρέπει να μπεις στο αεροπλάνο σήμερα-αύριο. Σε μια βδομάδα μπορεί να έχει έρθει ξανά χειμώνας ή να αρχίσει η εποχή των μουσώνων. Οπότε καλύτερα να μείνεις εκεί και να τελειώσεις την εξεταστική. Καλή επιτυχία :-)

@ Stou & Ηλίας: Καλώς ήρθατε στις Κόκκινες Νύχτες!