Tuesday 20 May 2008

Secret combination

Σήμερα είναι ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision, στον οποίο η Ελλάδα εκπροσωπείται από την Καλομοίρα και το Secret Combination. Μόλις μπήκα στην ιστοσελίδα του ΒΒC για να δω λεπτομέρειες, και πληροφορήθηκα ότι στον ημιτελικό αυτό η Βρετανία δεν έχει ψήφο!! Ούτε και η Κύπρος. Οι μόνες χώρες που ψηφίζουν είναι αυτές που συμμετέχουν στον συγκεκριμένο ημιτελικό, δηλαδή το Μαυροβούνιο, (οι φίλοι μας) το Ισραήλ, η Εσθονία, η Μολδαβία (Κλέαρχε πες τους κανένα καλό λόγο), το Σαν Μαρίνο (το ποιο;), το Βέλγιο, το Αζερμπαϊτζάν (τώρα μάλιστα), η Σλοβενία, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Ιρλανδία, η Ανδόρα, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Αρμενία, η Ολλανδία, η Φιλανδία, η Ρουμανία, η Ρωσία, η Ελλάδα, και επίσης η Γερμανία και η Ισπανία. Έτσι σήμερα το βράδυ θα κάθομαι σε αναμένα καρφιά, αφού δεν θα μπορώ να κάνω τίποτα για να μας βοηθήσω. Και όχι μόνο αυτό αλλά δεν θα μπορώ να ψηφίσω και άλλα τραγούδια που μου αρέσουν, π.χ. Ρωσία, Βέλγιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ρουμανία, Ανδόρα.

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια που βγαίναμε συνέχεια στο τοπ 10 και δεν διαγωνιζόμασταν στον ημιτελικό, τα πράγματα ήταν εύκολα. Έβλεπα κατευθείαν τον τελικό και ξεμπέρδευα. Φέτος άλλαξαν οι κανονισμοί και τα δεδομένα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έπεσε κλήρος ανάμεσα στους "4 μεγάλους" που πάνε κατευθείαν στον τελικό (Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία) για το ποιοί θα ψηφίσουν σε ποιον ημιτελικό, και η Βρετανία κληρώθηκε να ψηφίσει στον δεύτερο ημιτελικό. Φτου ρε γμτ!

Μεγάλη γκαντεμιά αυτή για την Καλομοίρα, γιατί το 10άρι (για να μην σας πω και το 12άρι) το είχε σίγουρο με τόσους Έλληνες που βρίσκονται στη Γηραιά Αλβιόνα - αντιθέτως μάλλον θα ευνοηθεί η Κύπρος, αφού διαγωνίζεται στον επόμενο ημιτελικό, όπου θα μπορούμε να ψηφίσουμε. Το οποίο είναι μια πολύ μικρή παρηγοριά γιατί το τραγούδι της Κύπρου δεν μου αρέσει - άμα πάει η Κύπρος στον τελικό και όχι η Ελλάδα θα σκάσω!

Γι' αυτό λοιπόν όσοι είσαστε σε κάποια από τις παραπάνω χώρες, ειδικά Βέλγιο, Γερμανία, Ισπανία, κάντε έναν κόπο να πάρετε κανένα τηλέφωνο και για μας, έτσι; Και όσοι είσαστε στην Ελλάδα, μην πάτε και ψηφίσετε τη χαζομάρα που κατεβάζουν οι Ιρλανδοί επειδή τους γουστάρετε ως έθνος. Άλλο οι U2, άλλο ο ...Ντάστιν ο Γαλοπούλας. Ψηφίστε καλύτερα τον Ρώσο που και καλός τραγουδιστής είναι και ευχάριστος στο μάτι.

Ή τέλος πάντως ψηφίστε όποιον σας αρέσει περισσότερο. Δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας για τη Eurovision :-)

Καλή επιτυχία στην Καλομοίρα λοιπόν, και για τα πρακτικά, δηλώνω ευθαρσώς ότι το μπητάκι της μου αρέσει πολύ και από σκηνική παρουσία είναι αρκετά εντυπωσιακό (όπως φάνηκε στις πρόβες) και θα το ψήφιζα ακόμα κι αν δεν εκπροσωπούσε την Ελλάδα. Απλά δεν θα το ψήφιζα 10 φορές ;-)

Disclaimer: Όσοι θεωρείτε τη Eurovision πανηγυράκι χωρίς νόημα, παρακαλώ προσπεράστε το ποστ αυτό χωρίς να αφήσετε υβριστικά ή χλευαστικά σχόλια. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Όχι τίποτα άλλο, αλλά αυτή τη στιγμή έχω μεγάλο πόνο (αχ βαχ) και καθόλου διάθεση για άσκοπους διαπληκτισμούς.

36 comments:

philos said...

Τόσες μέρες και ούτε ένα ποστ για την Γιουροβιζιόν!
Με ξάφνιασες!
;p

Dimos El Grec said...

Καλημέρα!!!
Και thanks και για το comment!
Εγώ σήμερα δεν θα δω ημιτελικούς γιατί έχω εφημερία στη νευρολογία...
Δυστυχώς έτσι πάει!
Αν και να σου πω την αλήθεια η κύπρος μ'αρέσει πιο πολύ από το δικό μας,αλλά από όσα έχω ακούσει ως τώρα είμαι full αζερμπαϊτζάν!
http://youtube.com/watch?v=cTNREz9CVs4

Anonymous said...

Προσωπικά, η Eurovision με αφήνει αδιάφορο, αν και θα φροντίσω να δω τόσο τη συμμετοχή της Ελλάδας, όσο και της Βουλγαρίας (που έχει φανταστικό κομμάτι, κατ'εμέ)

Επειδή, όμως, έχω μια αδυναμία στο Καλομοιράκι, εύχομαι να πάει στον τελικός (που θα έλεγε κι εκείνη) :D

Ο άλλος ημιτελικός πότε είναι? Και ο τελικός, αν ξέρεις... :)

Γκρινιάρης said...

Ο τελικός είναι το Σάββατο λογικά. Άντε να δούμε. Πάντως κρίμα που δεν ψηφίζει η Αγγλία στον ημιτελικό.

PN said...

Eurovision;;;; Ουυυυυυυυυ 666!!!!!

Δεν ντρέπεσαι να αναφέρεις και μόνο τη λέξη αυτή σε ένα κατά τ'άλλα αξιοσέβαστο blog. Shame on you!!! Χαχαχαχαχα....!!!!

Καλό εεεε;;;;; Δεν μπορείς να πεις ψάρωσες!! Τώρα αν σου πω ότι εγώ παίζει και να μην δω Eurovision τι θα πεις; Πάντως συμφωνώ μαζί σου για το τραγούδι της Κύπρου. Πολύ μάπα βρε αδερφέ!! Εγώ ψηφίζω "Shady Lady" και Ουκρανία, αλλά και το Καλομοίρα καλό είναι.

Anonymous said...

Του μπι χόνεστ βαριέμαι να δω τον ημιτελικό.
Θα παρακολουθήσω τον τελικό ακόμη κι αν δεν περάσουμε (δεν έχουμε και κανένα φοβερό τραγούδι).
Επομένως δεν πρόκειται να ασκήσω το εκλογικό μου δικαίωμα.
Κατά τα άλλα δεν άκουσα ακόμη τα τραγούδια (δεν έχω και πολύ χρόνο τον τελευταίο καιρό με το ίντερνετ) και δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη.
Πάντως το τραγουδάκι της Κύπρου είναι χαριτωμένο αν και δεν το βλέπω να προοδεύει και πολύ.

Anonymous said...

Τώρα εμένα γιατί μου κόλλησε η ιδέα ότι δεν θα περάσει στον τελικό;

An-Lu said...

Θα ψηφίσω Ισπανία!
Αυτή η τσίκι-τσίκι κιτσιά είναι μούρλια!

snikolas said...

Πλάκα πλάκα ακόμη δεν έχουμε κανονίσει που θα δούμε την eurovision φέτος.

Anonymous said...

OK Sofia.Kano tin hari se olous tous latris tou thesmou kai den ekfrazo tin apopsi mou.Apohoro kai os endiksi kalis agogis efhome stin legameni ...

DaNaH said...

Μόλις άνοιξα την TV και παρακολουθώ τον ημιτελικό. Τα 2 πρώτα τα έχασα, δεν πειράζει.

Εμένα απ'όσα έχω ακούσει μου έχει αρέσει το Qele Qele της Αρμενίας.

Σκεφτόμουν και εγώ εδώ και μέρες να κάνω post για την Eurovision αλλά λίγο η βαρεμάρα λίγο οι δουλειές δεν έκανα. Ας περάσουμε στον ημιτελικό και βλέπουμε... :)

cinderella said...

Σοφάκι πέρασα και πέτυχα δύο ποστάκια χορταστικά, όχι παράπονο δεν έχω!! Την ώρα που γράφω αυτό το σχόλιο μόλις έχει τελειώσει η προβολή των τραγουδιών. Η αλήθεια είναι οτι είδα μόνο τα μισά αλλά κι εμένα μου αρέσε το τραγούδι μας, η Καλομοίρα, η τσαχπινιά της, ο ρυθμός, όλα!! Οπότε το είδα ευχάριστα και ελπίζω να πάμε καλά, όχι γιατί θα γίνει κάτι αλλά ακριβώς επειδή δεν θα γίνει και απλά κάνουμε χαβαλέ!!!
Περαστικά με τα πονάκια που έχεις και πολλά φιλιά!!

CitizenMac said...

Ενώ δεν το περίμενα, νομίζω ότι η εμφάνιση της Καλομοίρας ήταν άψογη. Ό,τι και να πιστεύει κανείς για την πιτσιρίκα, το show το έχει και πιστεύω ότι θα πάει καλά.

Μ'άρεσαν και οι εμφανίσεις της Νορβηγίας και της Αρμενίας, αλλά ομολογώ ότι τα τραγούδια τους δεν τα πολυάκουσα :P

Και οι Μαγγίρες δεν ήταν καθόλου κακές ε;

Α, και μια γκρίνια: Αρμενία; Αζερμπαϊτζάν; Ισραήλ; Όποιος ήταν αυτός που ήθελε να επεκτείνει την ΕΕ, δεν αστειευόταν!

Σοφία said...

@ Philos: Είχα κάνει μια ανάρτηση τον Μάρτιο, αλλά μετά ξεχάστηκα. Τώρα αναπληρώνω το χαμένο έδαφος ;-)

@ Dimosthenis: Το Αζερμπαϊτζάν δεν το είχα σε υπόληψη, αλλά παραδόξως πέρασε στον τελικό, οπότε θα το δεις το Σάββατο. Ελπίζω να μην πέσει πάλι εφημερία!

@ Deninho: Κι εμένα μ' αρέσει η Βουλγαρία. Θα τους ψηφίσω σίγουρα.

Ο δεύτερος ημιτελικός είναι την Πέμπτη στις 10 μμ. Και ο τελικός το Σάββατο.

@ Γκρινιάρης: Θα βγάλουμε το άχτι μας την Πέμπτη όμως ;-)

@ VK: Τι έχω να πω; Ντροπή σου! Αυτό έχω να πω!!!

Την Ουκρανία την υποστηρίζουν πολλοί φέτος. Ειδικά άρρενες :-p

@ Maroulakos: Ούτε στον τελικό δεν βλέπω να πηγαίνει η Κύπρος. Αλλά θα δούμε, ποτέ δεν ξέρεις...

koulpa said...

Mα δεν άφησα σχόλιο το πρωί;:):)
όρίστε προχώρησε η καλημόιρα:):)
αντε και σε ανώτερα:):)
καληνυχτούδια:):)

Σοφία said...

@ Despina: Εγώ την είχα σίγουρη πάντως, ειδικά όταν είδα τα πρώτα 5-6 τραγούδια και ήταν το ένα χειρότερο από το άλλο!

@ An-Lu: Χαμένη θα πάει η ψήφος σου :-p

@ Snikolas: Μην το αμελείς. Το Σάββατο πλησιάζει!

@ Cursed: Προφανώς της ευχήθηκες καλή επιτυχία και έπιασε :-D

@ Δανάη: Τώρα πρέπει να κάνεις ποστ, το υποσχέθηκες ;-)

@ Cinderella: Σωστή σε βρίσκω! Βουρ για τελικό τώρα!

@ Citizenmac: Σκίζει η Καλομοίρα :-) Οι Μαγγίρες ποιες ήταν; Οι Ελληνίδες παρουσιάστριες; Εμείς εδώ είχαμε κάτι ξενέρωτους του BBC. Τέλος πάντων.

Η Eurovision δεν έχει σχέση με την ΕΕ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι 56 χώρες της EBU, η οποία καλύπτει Ευρώπη, βόρεια Αφρική και σχεδόν μέχρι τη μέση ανατολή. Εξ' ου και οι εξωτικές συμμετοχές.

@ Koulpa: Άφησες στο χθεσινό ποστ ;-)

koulpa said...

χαχα και σήμερα ξεκίνησα αλλά καπου το έχασα..:):)
ποτέ δεν είναι αργά:):)
καληνυχτουδια:):)

CitizenMac said...

Ναι, αυτό για την ΕΕ το είπα για πλάκα περισσότερο αλλά εξακολουθεί να με ξενίζει - όπως και στο Eurobasket που συμμετέχει κι εκεί το Ισραήλ π.χ. But that's just me!

Οι αδελφές Μαγγίρα ήταν εκφωνήτριες για την Ελλάδα, ναι. Αρκετά καλές, άλλωστε είναι από τις (λίγες :P)TV περσόνες στην Ελλάδα που έχουν όντως ταλέντο. Και πήραν μεγάλη χαρά με την Καλομοίρα κι αυτές. :)

Ξέχασα να πω ότι οι Φινλανδοί ήταν επιεικώς για σφαλιάρες :P

Klearchos said...

Και εγώ ήμουν όλο χαρά που πρώτη φορά θα ψήφιζα Ελλάδα... Τελικά από την Βουλγαρία δεν ψηφίζαμε σε αυτόν τον ημιτελικό... Πάντως είχα τρεις επιλογές εδώ για να δω τον ημιτελικό: το κανάλι της Βουλγαρίας, των Σκοπίων και της Γεωργίας...

ggk said...

Καλημέρα Σοφία! Εγώ πάντως έχω να πω viva Ireland!!! Πάρα πολύ έξυπνο τραγούδι.

Κατά τα άλλα τα τραγούδια της Eurovision δεν είναι του γούστου μου και προσπερνώ :)

Σοφία said...

@ Koulpa: Αναπλήρωσες κάνοντας δύο σχόλια στο ίδιο ποστ. Μια χαρά σε βρίσκω ;-)

@ Citizenmac: Ξενίζει, όντως. Αλλά αφού αυτοί είναι οι κανονισμοί, μάλλον το όνομα είναι παραπλανητικό...

Τους Φινλανδούς δεν τους καλοπρόσεξα για να πω την αλήθεια, αλλά και τους Lordi κανείς δεν τους είχε για σόι κι όμως βγήκαν πρώτοι.

@ Klearchos: Άστα, άστα, μεγάλη πίκρα. Τελικά ποιο κανάλι προτίμησες;

@ GGK: Α πα πα! Αυτό δεν ήταν τραγούδι, ήταν παρωδία, και ούτε καν ιδιαίτερα πετυχημένη. Εντελώς άλλα αντί άλλων λόγια (Eastern Europe, we love you, Do you like Irish stew, Or goulash as it is to you - δηλαδή ήμαρτον!) άσε που μνημονεύει όλες τις χώρες της Ευρώπης, ακόμα και την Αυστρία που δεν παίρνει μέρος, αλλά δεν αναφέρει την Ελλάδα. To οποίο βέβαια μπορεί να θεωρηθεί και θετικό :-p

ggk said...

Εμ είδες που δεν το πιάσατε το νόημα και μου το θάβετε; Δε μνημονεύει τις χώρες που συμμετέχουν. Κοροϊδεύει τις χώρες που αλληλοϋποστηρίζονται (για αυτό και το γιουχάισμα που ακολούθησε από τους ένοχους, χεχε!). Τα λόγια δηλαδή δεν ήταν άλλα αντί άλλων ;)

Το δε χορευτικό τους ήταν παρωδία της κλασικής σκηνικής παρουσίας στη Εurovision.

Μη μου τη κατηγορείτε τη γαλοπούλα.. ξέρει τι λέει! :)

Σοφία said...

Αααα! Έτσι εξηγείται ότι αναφέρει την Ελβετία ή την Πολωνία ας πούμε, αλλά όχι την Ελλάδα ή την Κύπρο. Και το έλεγα εγώ, αλληλοϋποστηρικτείτε να μπούμε στο άσμα, τίποτα εσείς!!! Καλά να πάθετε :-p

apos said...

Γλυκύτατη Σοφία, έπιασες το «καυτό» θέμα και τα comments χτυπάνε κόκκινο!!
Παλιά μου άρεσε η Eurovision, μετά το 2000 για κάποιο λόγο την βαρέθηκα και συνήθως πάω στο γνωστό Eurovision night του συγκεκριμένου Σαββάτου και τέλος. Νομίζω ότι είμαι στον καλό το δρόμο (της αποτοξίνωσης).
Φέτος, στηρίζω με πάθος Chikilicuatre. A bailar el chiki chiki!

Klearchos said...

Προτίμησα το Βουλγάρικο κανάλι, από το οποίο τουλάχιστον έπιανα και καμιά λέξη...

Anonymous said...

Αφήνω υβριστικά και χλευαστικά σχόλια

:-))))

VagSiok said...

Καλησπέρα..
Το θετικό είναι ότι έμειναν εκτός τελικού όλα τα χαζοτράγουδα(τύπου Ιρλανδίας, Εστονίας).

kiki said...

Η αλήθεια είναι ότι φέτος άλλαξε ο τρόπος βαθμολόγησης...Εχω περιέργεια να δω την βαθμολογία μετά από αυτό...

Meropi said...

Σοφάκι μου θα είσαι ευχαριστημένη φαντάζομαι με τα αποτελέσματα.
Το ότι η Eurovision είναι πανηγυράκι είναι γεγονός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν χρειάζονται και τα πανηγυράκια στη ζωή μας. Δεν μπορούμε να ζούμε συνέχεια με βαριά κουλτούρα.

doctor said...

Αυτό που δεν μου αρέσει στην Eurovision είναι ότι θυμώνουμε που άλλες χώρες ανταλλάσσουν πόντους μεταξύ τους, την ίδια ώρα που εμείς με τους Κυπρίους ανταλλάσσουμε 12άρια.
Ακόμη κι όταν τραγούδησε αυτή την σαχλαμάρα ο Ρακιτζής!

doc

Σοφία said...

@ Apos: Αχ όχι και σε είχα συμπαθήσει ;-)

@ Klearchos: Ελπίζω να έδειξαν τον απαραίτητο ενθουσιασμό για την Καλομοίρα! Ολόκληρο 12άρι τους δώσαμε πέρσυ...

@ Mανώλης: Τα λες πολύ καλά, αλλά και πάλι διαφωνώ :-)

@ Vagsiok: Καλά, αν πηγαίναν αυτά τα δύο στον τελικό μπορεί να την έκοβα δια παντός τη Εurovision!

@ Oneiromageiremata: Προσωπικά δε νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι. Όσο εσκεμμένα και να ψηφίζουν οι γείτονες χώρες, όλοι λίγο-πολύ ψηφίζουν τα καλά τραγούδια και μαυρίζουν τα άσχημα. Απόδειξη το αποτέλεσμα του ημιτελικού.

@ Meropi: Είμαι όντως πολύ ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα, όχι μόνο γιατί η Καλομοίρα πήγε καλά (καλύτερα απ' ό,τι περίμενα) αλλά και γιατί πέρασαν όλα τα τραγούδια που μου άρεσαν :-) Tο μόνο που με στεναχώρησε ήταν ότι δεν πέρασε η Ανδόρα, αλλά με τέτοια σκηνική παρουσία δεν είναι να απορείς...

@ Doctor: Κι εμένα με εκνευρίζει αυτό, αλλά να ξέρεις, όλοι τα ίδια είναι. Κι εδώ διαμαρτύρονται για τα 12άρια της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά από την άλλη οι Ιρλανδοί ψηφίζουν ό,τι βλακεία στείλει η Βρετανία, και η Βρετανοί ό,τι ηλιθιότητα στείλει η Ιρλανδία. Πάλι καλά που δεν πέρασε στον τελικό ο Γαλοπούλας γιατί τους είχαν ικανούς να του δώσουν το 12άρι.

Anonymous said...

Για να σ' αρέσει η Eurovision, πρέπει να 'σαι και fan του Britain's Got Talent, The X Factor, Pop Idol και τα ρέστα, ίσως και θαυμάστρια του Simon Cowell? Αλλιώς απλώς Ελλάδα και ξερό ψωμί. Τουλάχιστον εδώ το Eurovision το θεωρούν ψυχαγωγία, φτηνό πανηγύρι δηλαδή χωρίς νόημα. Στην ψωροκώσταινα το βάζουν κάτω από την κατηγορία "πολιτισμός"!

Το παρατσούκλι για την κα*λομοίρα που κυκλοφορεί το ακούσατε;

apos said...

Σοφία, κάνε ένα κόπο να δεις το post μου για την Eurovision και θα καταλάβεις γιατί στηρίζω αυτό που στηρίζω (σόρρυ για τη διαφήμιση). Ειλικρινά θέλω να συνεχίσεις να με συμπαθείς.

Σοφία said...

@ Anonymous: Κι όμως, δε βλέπω καμία από αυτές τις ...υπερπαραγωγές, ούτε τον Simon Cowell συμπαθώ ιδιαίτερα, ούτε Ελλάδα ψηφίζω ασυζητητί. Προσωπικά τη Eurovision τη θεωρώ μια πολύ όμορφη νότα διαπολιτιστικής ψυχαγωγίας και δε νομίζω ότι κανείς τη βλέπει σαν κάτι περισσότερο ή λιγότερο. Εκτός φυσικά από αυτούς που το παίζουν κουλτουριάρηδες και υπεράνω.

Το παρατσούκλι για την Καλομοίρα δεν το ξέρω και σε παρακαλώ να μην το γράψεις εδώ.

@ Apos: Έρχομαι να το διαβάσω :-)

KitsosMitsos said...

Μια χαρά μας πήγε το Καλομοιράκι! Άντε να δούμε και στον τελικό!

Σοφία said...

Όπως είδες, μας έβγαλε ασπροπρόσωπους :-)