Thursday 16 April 2009

Αυτά είναι κόλπα

Από την περασμένη Πέμπτη είμαι στην Ελλάδα (και έχω δει όλες τις εποχές του χρόνου - άσχετο). Την περασμένη Παρασκευή στις 2:29 μ.μ. έτυχε να περνάω από την Εφορία της περιοχής μου. Εκείνη την ώρα σχολούσαν οι υπάλληλοι, οι οποίες έβγαιναν από την πλαϊνή πόρτα η μία πίσω από την άλλη (ήταν καμιά 10αριά, όλες γυναίκες). Ε λοιπόν δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο φορτωμένες έφευγαν από το γραφείο. Όχι με φακέλους, έγγραφα, ντοσιέ και φορητούς υπολογιστές, αλλά με τσάντες. Τσάντες όπως λέμε ψώνια. Και δεν μιλάμε για μια τσαντούλα από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς, αλλά για 2-3 τσάντες η κάθε μια και μάλιστα από μαγαζιά του κέντρου, π.χ. Glou, Folli Follie, Bournazos κ.λπ. Ούτε έξω από το Mall τέτοια ποικιλία.

Αν δεν κάνω λάθος, οι δημόσιοι υπάλληλοι εργάζονται από τις 7 π.μ. έως τις 2:30 μ.μ. χωρίς μεσημεριανό διάλειμμα. Για να πάει μία υπάλληλος στα μαγαζιά αυτά από το συγκεκριμένο κατάστημα της Εφορίας, χρειάζεται τουλάχιστον 15 λεπτά αν φύγει τροχάδην και δεν καθυστερήσει στο μετρό. Άλλα 15 για να επιστρέψει, μας κάνουν 30. Δεν θα φάει και κανένα μισάωρο στα μαγαζιά (για να μην πω στο κάθε μαγαζί); Ποιος εργάζεται στη θέση της όλη αυτή την 1+ ώρα που τριγυρνάει στην αγορά; Προφανώς ο κύριος Κανείς. Ας είναι καλά ο Έλληνας φορολογούμενος που δεν κάνει ερωτήσεις.

Πρόσφατα διάβαζα σε κάποιο ιστολόγιο (δυστυχώς δεν θυμάμαι σε ποιο) μια ανάρτηση που σχολίαζε γιατί μια δημόσια υπηρεσία είχε ώρες εξυπηρέτησης κοινού μόνο 11:00-13:00. Ο λόγος είναι απλός: αν σε ένα γραφείο εργάζονται 10 υπάλληλοι και κάθε μέρα οι μισοί λείπουν για 1 ώρα ο καθένας, πόσες ώρες υπολοίπονται για να εξυπηρετηθεί το κοινό; Όπου το βρείτε.

Δεν θα αναφερθώ καν στην υποτιθέμενη οικονομική κρίση που έχει αφήσει τις καφετέριες άδειες. Προφανώς είναι όλοι στα μαγαζιά και ψωνίζουν...

44 comments:

ftylos said...

Μα δεν έχεις αναρωτηθεί γιατί όλοι πασχίζουν να περάσουν στην εφορία? Στην Ελλάδα υπάλληλος του Δημοσίου ισοδυναμεί με εξασφάλιση ήρεμης και ποιοτικής ζωής. Στην εφορία που υπάγεται η εταιρεία που δουλεύω, υπάρχει στα ταμία υπάλληλος που έχει καρφώσει πάνω από τη θέση του ταμπελίτσα στολισμένη με λουλουδάκια στην οποία αναγράφεται η φράση: OXI ΑΓΧΟΣ. Τι λε ρε φίλε? Όχι άγχος για εσένα ή για εμάς που θα στα σκάσουμε? Αν όλοι αυτοί δουλεύανε σοβαρά για 3 ώρες την ημέρα θα είχαμε λύσει το γραφειοκρατικό πρόβλημα στη χώρα μας. Όσον αφορά τα ψώνια των εν λόγω κυριών πιθανολογώ ότι μπορεί να είναι και δωράκια που έλαβαν από ταπεινούς φορολογούμενους που κάπου αποσκοπούσαν. Τι λες κι εσύ?

fvasileiou said...

Χτες μπαίνοντας την τράπεζα είδα την υπάλληλο που είναι υπεύθυνη για τις κάρτες να βγαίνει. Δεν ανησύχησα. Περίμενα να τελειώσει ο άλλος υπάλληλος με τον κύριο που εξυπηρετούσε και του είπα το ζήτημά μου. Πήρε ανόρεχτα 1-2 τηλέφωνα και μου είπε πως είναι αναρμόδιος κι ότι δεν ξέρει και να περιμένω την υπάλληλο. Είχε δίκιο, γιατί στη σύντομη συζήτηση που είχαμε, αποδείχτηκε ότι εγώ ήξερα περισσότερα για τις κάρτες της τράπεζάς του απ΄ότι εκείνος! Μου έλεγε να περιμένω. Στο ερώτημά μου "πόσο;" βαρέθηκε και τους ώμους να σηκώσει. Του είπα πως θα περάσω κάποια άλλη μέρα...

Anonymous said...

ποιός όμως από μας που τα ζούμε στις καθημερινές επαφές με το δημόσιο αντιδρα δυναμικά. μήπως βρίσκουν και τα κάνουν;

Καλή Ανάσταση εύχομαι.

mirelen said...

Να δώσω μια ιδέα; Αυτές οι τσάντες μπορεί να ήταν και λαδώματα... και να μην το είχαν κουνήσει ρούπι από τη θέση τους οι υπάλληλοι!χε χε!

Nikos Lioliopoulos said...

Με πρόλαβε ο προηγούμενος!
δωράκια ηταν , μην ανησυχείς , δεν εγκατελειψαν την υπηρεσία τους! χεχε

ακοινώνητος said...

Σοφία ψάχνοντας πληροφορίες για λονδίνο έπεσα τυχαία πάνω στο blog σου.

Εξαιρετικό και πολύ κατατοπιστικό. Αντλησα πολύ χρήσιμες συμβουλές. Θερμές ευχαριστίες και καλό πάσχα σου εύχομαι.

George said...

ας κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου και να πώ πως καμιά φορά τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Σίγουρα αν μπορούσες να πλησιάσεις και να τις ρωτήσεις όλο και κάτι θα είχαν να πουν ώστε να είναι σίγουρο το συμπέρασμα σου.
Καλό πάσχα γεμάτο χαρά.

CitizenMac said...

Αμφιβάλλω ότι ο Έλληνας φορολογούμενος κάθεται να ασχοληθεί με το τι γούστα έχει στα ψώνια η κάθε υπάλληλος της εφορίας και μάλιστα της τα φέρνει και στη σακκουλίτσα από τα Folli Follie :P

Δεν είναι και τίποτα καινούριο το ότι το μισό Δημόσιο είναι έξω και ψωνίζει ή πίνει καφέ τις 4-6 ώρες από το 8ωρό τους. Αλλά να διαμαρτυρηθεί ποιός γι'αυτό, και το κυριότερο, πού;

Καλή Ανάσταση και καλά να περάσεις τις γιορτινές διακοπές σου, Σοφία!

apos said...

live your myth in greece...

the BluElephant said...

εγώ λέω να τους απολύσουμε όλους!!!

άχρηστοι έτσι και αλλιώς δεν είναι?


και όλο χρειάζεσαι ακόμα ένα παράβολο!!!!

Σοφία said...

@ Ftylos: Αυτό που εννοεί ο υπάλληλος είναι "μπορεί εγώ να σου τα πρήξω, αλλά δεν θέλω να μου αγχώνεσαι". Αλλά δεν χώραγε όλο στο ταμπελάκι γι' αυτό έγραψε μόνο ΟΧΙ ΑΓΧΟΣ.

@ Fvasileiou: Θα μπορούσες να κλείσεις επί τόπου τον λογαριασμό σου και να πας σε άλλη τράπεζα. Δεν ξέρω βέβαια αν εκεί θα ήταν καλύτερα.

@ Vaggelis: Φυσικά και δεν αντιδρά κανείς, ούτε δυναμικά ούτε αδύναμα. Γι' αυτό κάποιοι δεν ντρέπονται να σου πουν κατάμουτρα πως δουλεύουν στο δημόσιο επειδή είναι βόλεμα. Ξέρουν πως δεν θα βρεθεί Έλληνας να τους φτύσει. Αντιθέτως οι περισσότεροι τους θαυμάζουν.

@ Mirelen & Nikos: Ε δε νομίζω πια να έχουμε φτάσει σε τέτοιο επίπεδο ξετσιπωσιάς.....

Σοφία said...

@ Γιώργος: Σε ευχαριστώ και επίσης!

@ George: Πραγματκά δεν μπορώ να φανταστώ τι θα μου έλεγαν. Ότι στις 6:30 το πρωί που πήγαιναν στη δουλειά βρήκαν ανοιχτά μαγαζιά κι έκαναν μερικά ψώνια, ή ότι τα καταστήματα Folli Follie, Glou κ.λπ. έχουν αρχίσει να κάνουν διανομές σε χώρους εργασίας;

@ CitizenMac: Κι εγώ αμφιβάλλω, πάντως για να είμαστε ακριβείς, δεν επρόκειτο για *σακουλίτσα* από τα Folli Follie αλλά για κάτι σακούλες νααααα με το συμπάθειο.

Υπάρχουν πολύ τρόποι να διαμαρτυρηθείς, π.χ. στον βουλευτή ή τον υπουργό της περιφέρειάς σου. Για τα ρουσφέτια πώς βρίσκουν όλοι πού να απευθυνθούν; Ε το ίδιο μπορεί να γίνει και για τις διαμαρτυρίες κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος. Ή μπορείς απλά να αρχίσεις με φίλους και γνωστούς που εργάζονται στο δημόσιο και περνάνε περισσότερο χρόνο στις καφετέριες και στα μαγαζιά παρά στο γραφείο τους.

@ Apos: Αυτό το σλόγκαν τελικά έχει πολλά νοήματα!

@ The BluElephant: Η λύση δεν είναι να τους απολύσεις όλους, απλά να απαιτείς να δουλέψουν ανάλογα με αυτό που πληρώνονται.

Μανώλης said...

Οι σακκούλες δεν ήταν ακριβώς δωράκια, αλλά αγοράστηκαν με τα "δωράκια". Οι διορισμοί σε καλές θέσεις της εφορίας δεν είναι θέμα επιλογής ή ρουσφετιού. Οι θέσεις αυτές αγοράζονται από τους υπαλλήλους και σε καλή τιμή.

ftylos said...

Η λύση είναι μία παιδιά : ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.Όσο δεν απειλούνται τόσο χειρότερα θα είναι για εμάς.Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να ληφθούν πιο πριν ένα σωρό άλλα μέτρα.Στην ουσία πρέπει να ξηλωθεί όλο το σύστημα και να ξαναφτιαχτεί από την αρχή.Μόνο με σωστή και ουσιαστική παιδεία μπορούμε να οργανωθούμε και να προχωρήσουμε μπροστά.

Σοφία said...

@ Μανώλης: Πραγματικά δεν ξέρω με τι χρήματα αγοράστηκαν (και δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι). Αλλά το να βγαίνει δημόσιος υπάλληλος για ψώνια εν ώρα εργασίας θεωρώ ότι είναι ανεπίτρεπτο - σε όποια υπηρεσία και να εργάζεται.

@ Ftylos: Συμφωνώ με την άρση της μονιμότητας, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν ο Α ή Β υπάλληλος έχει τη θεσούλα του σίγουρη ή όχι, αρκεί να κάνει τη δουλειά για την οποία (ουσιαστικά) τον πληρώνω. Δεν με παρηγορεί δηλαδή ότι ένας τεμπελχανάς θα απολυθεί για να προσληφθεί ένας άλλος τεμπελχανάς (με καλύτερο ρουσφέτι), εφόσον το αποτέλεσμα είναι το ίδιο δηλ. ώρες κοινού 11:00-13:00 και ταμπελάκια ΟΧΙ ΑΓΧΟΣ.

ftylos said...

Σοφία στην Ελλάδα υπάρχει έλλειψη παιδείας. Και τα αποτελέσματα είναι αυτά ακριβώς.Όχι μόνο η ιστορία του Δημοσίου, αλλά και στη καθημερινότητά μας φαίνεται το πόσο ανοργάνωτοι και γενικά κουτοπόνηροι είμαστε.Επισκέφτηκα το Λονδίνο και πραγματικά ντρέπομαι για τη πόλη μου και γενικά τη χώρα μου.Και ξέρεις πιο είναι το κακό?Το ότι εμείς οι ίδιοι βγάλαμε τα μάτια μας.Μας απορόφησε το σύστημα και φερόμαστε βλακωδώς.Μπορώ να σου αριθμήσω ένα σωρό περιπτώσεις που θα σπάγανε τα νεύρα και του πιο ψύχραιμου ανθρώπου.Ο ωχαδερφισμός που μας διακατέχει είναι άλλο πράμα.
Ναι πληρώνουμε φόρους,ναι αξίζουμε καλύτερη ζωή,καλύτερες δουλειές,καλύτερη παιδεία, αλλά εμείς οι ίδιοι καταστρέφουμε τη χώρα μας.Έχουμε μπει στο λούκι του να φάμε τη σειρά του μπροστινού μας στη ουρά,να διπλοπαρκάρουμε γιατί θα μας πέσει ο κώλος να βρούμε μια θέση 100 μέτρα πιο πέρα,να λαδώσουμε για να μη πληρώσουμε φόρο.Και εκεί πατάει το κράτος.Πριν 2-3 μήνες βγάλανε διαφήμιση που έλεγε ότι ναι μεν αποκτήσαμε περιβαλλοντική συνείδηση με την ανακύκλωση που κάνουμε (και μπράβο μας), αλλά πλέον πρέπει να αποκτήσουμε και φορολογική συνείδηση για να χτίσουμε σχολεία, νοσοκομεία κλπ με τους φόρους μας.Και ρωτώ..Τόσους φόρους έχετε εισπράξει ρε..Και το μόνο που κάνατε είναι να γκρεμίσετε πάρκα για να φτιάξετε πάρκινγκ.Καταλαβαίνεις σε το χώρα ζούμε?
Όπως προείπα πρέπει να ληφθούν ένα σωρό άλλα μέτρα και μετά η άρση της μονιμότητας.Πρέπει να διαλυθεί το υπάρχον σύστημα και να ξαναξεκινήσουμε από άλλη βάση,πράγμα που το θεωρώ προς το παρών ακατόρθωτο.

fpboy said...

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

1. Ολική άρση της μονιμότητας στο δημόσιο και
2. Πάγωμα των προσλήψεων για μια 5ετία και εφαρμογή (επιτέλους!) των μετατάξεων για τις όποιες κενές θέσεις.

Θέλει σκληρά μέτρα.

Σοφία said...

Παιδιά τι να πω, ότι έχετε άδικο; Δεν έχετε...

Giannis said...

καλε τα ταπερ με το μεσημεριανο τους φαγητο είχανε οι κακομοιρες!

τι να κανουνε και αυτες πια, δουλυουνε τοσο πολυ, πρεπει να φανε και κατι!!

αμαν πια ολοι σας, με το κακο το λογο :-)

καλο πασχα

ftylos said...

Μωρέ άδικο δεν έχουμε αλλά ποιος μας ακούει?

Σοφία said...

Χαχαχα μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά αυτές πια δεν είχαν πάρει τάπερ στη δουλειά, αλλά όλο το ψυγείο!

Θα μου πεις, μπορεί να μην μπορούσαν να αποφασίσουν τι ήθελαν να φάνε και είπαν να τα πάρουν όλα για να επιλέξουν όταν πεινάσουν :-p

Σοφία said...

@ Ftylos: Ο βασικός λόγος που οι συμπριφορές αυτές (από τα πιο απλά όπως το διπλό παρκάρισμα ως τα πιο πολύπλοκα όπως τα "δωράκια") έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας είναι επειδή τις αποδεχόμαστε. Μπορούμε όλοι μας να αρχίσουμε αλλάζοντας τη δική μας συμπεριφορά και να συνεχίσουμε προκαλώντας φίλους και γνωστούς να κάνουν το ίδιο. Μικρά βήματα, αλλά καλύτερα από το τίποτα...

ftylos said...

Δε θέλω να είμαι απαισιόδοξος.Αλλά στη περίπτωση αυτή είμαι.Σίγουρα το να κάνεις μικρά μικρά βήματα είναι καλύτερο από το τίποτα.Αλλά έγω πιστεύω ότι τίποτα δεν αλλάζει γιατί τη πονηριά οι Έλληνες την έχουμε στο αίμα μας.Φυσικά δεν είμαστε όλοι έτσι και ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι όλοι το ίδιο.Υπάρχει και ένα 5 με 10% που κάνει σωστά τη δουλειά για την οποία τους πληρώνουμε.Μακάρι κάποιοι από αυτό το ποσοστό των Ελλήνων να ήταν πολιτικοί.Ίσως αλλάζανε μερικά πράγματα

cinderella said...

Ότι και να λέμε...ωραίο το Λονδινάκι... αλλά και η Αθηνούλα μοναδική...ακόμα και στις ουρές.
Ασε που αν ζεις στην Αγγλία...τις έχεις συνηθίσει και με το παραπάνω!!!
Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση Σοφάκι!!!

VAD said...

Κλασικά,αν η υπηρεσία ειναι κοντά στην αγορά,το διάλειμμα "αξιοποιείται" για ψώνια!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ,

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Σοφία said...

@ Ftylos: Αν την είχαμε στο αίμα μας θα είμασταν όλοι ίδιοι. Δεν είμαστε όμως. Άρα υπάρχει ελπίδα ;-)

@ Cinderela: Τι σχέση έχουν οι ουρές;

@ VaD: Μα αυτό ακριβώς είναι το θέμα: η υπηρεσία δεν είναι κοντά στην αγορά, άσε που το διάλειμμα των 20-30 λεπτών δεν φτάνει για τόσα ψώνια ακόμα κι αν τα μαγαζιά ήταν δίπλα!

ftylos said...

anyway η υπόθεση σηκώνει πολύ κουβέντα.Θα την αναπτύξουμε τις επόμενες μέρες.Καλό Πάσχα Σοφία και να περάσεις όμορφα στην Αθήνα...

electronic396 said...

δεν δουλεύω στο δημόσιο,πάντως...για να λέμε και του στραβού το δίκιο...δεν σημαίνει ότι όλοι οι κάθονται
...σίγουρα κάποιοι δουλεύουν και βγάζουν την δουλειά που πρέπει να γίνει...και κάποιοι άλλοι πάνε για ψώνια...(ειδικά αυτοί οι εφοριακοί είναι απο τους πιο τεμπέλιδες...)
καλό πάσχα Σοφία...καλή ανάσταση να'χουμε:)

VAD said...

H λύση ειναι πάλι απλή,το μισάωρο διάλειμμα μετατρέπεται σε δίωρο:))

Σοφία said...

@ Ftylos: Όντως σηκώνει κουβέντα...

@ Electronic396: Oι εφοριακοί φαίνεται πως εργάζονται σκληρά... αλλά όχι στην εφορία. Τέλος πάντων, ας μην παραπονιόμαστε, κάποιος πρέπει να στηρίξει την οικονομία αυτές τις δύσκολες μέρες!

@ VaD: Αυτό λέω κι εγώ, το διάλειμμα μεγαλώνει και ο χρόνος εξυπηρέτησης του πολίτη μικραίνει ;-)

Aspa said...

Μόνο σε περίοδο γιορτών το κάνουν αυτό! Τις άλλες εποχές είναι στο πόστο τους!
(Λέω τώρα…)
Καλά να περάσεις Σοφία, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

Σοφία said...

Ναι, φαντάζομαι ότι εκτός Χριστουγέννων - Πάσχα - Δεκαπενταύγουστου - 28ης - 25ης - Αποκριών - τοπικών γιορτών και καλοκαιρινών διακοπών, οι υπηρεσίες λειτουργούν κανονικότατα :-)

ftylos said...

Το ξέρετε το ανέκδοτο?
3 παιδιά, ένα από τις ΗΠΑ, ένα από τη Γερμανία και ένα από την Ελλάδα συζητάνε για τις δουλειές των πατεράδων τους.
Λέει το Γερμανάκι :
" Eμείς στη Γερμανία έχουμε τόσο καλό σιδηροδρομικό δίκτυο και ο πατέρας μου, ενώ δουλεύει 300 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι, σε μία ώρα από όταν σχολάει είναι στο τραπέζι μαζί μας και τρώμε."
"Αυτό δεν είναι τίποτα" λέει το Αμερικανάκι."εμένα ο πατέρας μου δουλεύει 600 χιλιόμετρα μακριά και όταν σχολάει παίρνει το τρένο και σε μισή ώρα είναι μαζί μας στο τραπέζι και τρώμε."
Πφφφφ κάνει το Ελληνάκι.
"Εμένα ο πατέρας μου είναι δημόσιος υπάλληλος.Δουλεύει στο κέντρο της πόλης.Σχολάει στις 3 το μεσημέρι και όμως 12.30 είναι στο τραπέζι μαζί μας και τρώμε."
Τα λόγια είναι περιττά.
Καλή ανάσταση σε όλους

NdN said...

Σοφία είναι γεγονός ότι οι υπηρεσίες κάθε είδους από το δημόσιο μέχρι τον τουρισμό δεν δουλεύουν καλά στην Ελλάδα. Τουλάχιστον δεν δουλεύουν όπως έχουμε συνηθίσει εμείς στο Λονδίνο. Και σε επίπεδο ευγένεις, εξυπηρέτησης, σεβασμού κτλ. Παραδείγματα πολλά σαν κι αυτό που έδωσες. Οι λύσεις δεν ξέρω ποιες μπορεί να είναι. Ο φόβος (η απόλυση) μπορει να λειτουργεί σε κάποιες χώρες, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί να λειτουργήσει στην Ελλάδα επειδή θα γίνει αντικείμενο εκμεταλλευσης για τους "ημέτερους".

Σίγουρα το πάγωμα προσλήψεων και οι μετατάξεις θα έλυναν κάποια προβλήματα. Πάντως το θέμα είναι πολύ δύσκολο και μας επηρρεάζει όλους με τον έναν ή τον άλλο τροπο.

Καλά να περάσεις στην πατρίδα!

The Gasbird Familly said...

Μην ακούω για Δημόσιο , μην ακούω για Δημόσιο!!!!
Καλή Ανάσταση Σοφία!!!

ΠΑΥΛΟΣ said...

Σοφάκι, χρόνια πολλά, Καλή Ανάσταση να έχουμε, και κοίτα όχι πολλά αμνοερίφια, πειράζουν!!!

Σοφία said...

@ Ftylos: Όπως όλα τα καλά ανέκδοτα, έτσι και αυτό έχει αρκετή δόση αλήθειας. Δυστυχώς.

@ ΝdΝ: Συμφωνώ με όσα λες και ανταποδίδω τις ευχές.

@ The Gasbirds: Είπα εγώ τη λέξη Δημόσιο; Δεν την είπα, δεν την είπα!

@ PAVLOS: Μην ανησυχείς, δεν τα πλησιάζω τα αμνοερίφια, ούτε ζωντανά, ούτε σουβλισμένα!

Marina said...

Αντί για απάντηση θα σου παραθέσω ένα ανέκδοτο που θα μπορούσε να είναι και πραγματικότητα στην Ελλάδα που ζούμε:
"Υπήρχε κάποτε ένας ανάπηρος που δεν είχε όρχεις. Με το πές πές σε φίλο του βουλευτή κατάφερε και εξασφάλισε μία θεσούλα στο δημόσιο. Μιά μέρα ο βουλευτής αποφάσισε να πάει να τον δεί, πήγε κατά τις 10.00 "αα, δεν είναι εδώ του είπαν έφυγε". Μετά ξαναπήγε στις 12.00 τα ίδια του είπαν ότι έφυγε. Μουλάρωσε ο βουλευτής που διόρισε έναν κοπανατζή, πήγε απο τις 6.30 το πρωΊ και στήθηκε έξω απο το υπουργείο να πετύχει τον ανάπηρο. Και πραγματικά γύρω στις 6.45 εμφανίσθηκε. Ο βουλευτής του έβαλε τις φωνές, που μετά τις 10.00 φεύγει, που εξετέθηκε για εκείνον και αποδεικνύεται ντενεκές κλπ.
Του απαντάει ο ανάπηρος
"Ερχομαι στο γραφείο κανονικά στις 07.00 το πρωϊ, πίνω τον καφέ μου και διαβάζω εφημερίδα όπως όλοι. Απο τις 08.00 έως τις 10.00 διακπεραιώνω τις δουλειές που μαζεύτηκαν τη προηγούμενη μέρα. Μετά τις 10.00 οι συνάδελφοί μου αρχίζουν και ξύνουν τ' αρχίδια τους. Εγώ ως ανάπηρος άνθρωπος που δεν διαθέτει όρχεις, τι να ξύσω; Σηκώνομαι λοιπόν και φεύγω"

Σοφία said...

Σωστός ο "ανάπηρος"....

Vassilis said...

με λίγα λόγια :
http://www.youtube.com/watch?v=SSpBr9m6f1o

fpboy said...

Αν δεν το ξέρετε η Ν.Δ ανακοινώνει δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο !!!!!!!!!

Σοφία said...

@ Vassilis: Χαχα κάπως έτσι!

@ Fpboy: Και πολύ καλά κάνουν, καθότι οι μισοί από τους υπάρχοντες υπαλλήλους, εκτός από την εξυπηρέτηση του πολίτη, έχουν επωμισθεί επιπλέον τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας και συγκεκριμένα εμποροκαταστημάτων, καφετεριών, εστιατορίων και σουβλατζίδικων. Η αποστολή αυτή απαιτεί συχνές απουσίες από το πόστο εργασίας τους, συνεπώς οι κρατικές υπηρεσίες χρειάζονται έξτρα προσωπικό.

Πλάκα-πλάκα, σε λίγο θα μπορείς να πληρώνεσαι ως δημόσιος υπάλληλος προσκομίζοντας απλά αποδείξεις από καφετέριες και καταστήματα με ώρες συναλλαγής από 7 π.μ. έως 2:30 μ.μ.

konstantinos said...

Τσ τσ!
Την πιθανότητα να κάνουν online τις αγορές τους και να ζητούν η παράδοση να γίνεται στο χώρο εργασίας δεν την έχεις σκεφτεί,ε;

:-Ρ

Σοφία said...

Οφείλω να ομολογήσω ότι αυτή η (εντελώς απίθανη) πιθανότητα πραγματικά δεν μου πέρασε από το μυαλό!