Friday 22 January 2010

Τρέχω, βλέπω, διαβάζω...

Μόλις τώρα συνειδητοποίησα ότι έχει περάσει μια εβδομάδα που δεν έχω γράψει καινούρια ανάρτηση, χωρίς να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη δικαιολογία π.χ. ταξίδι. Ίσως φταίει ότι τα χιόνια έλιωσαν και δεν έχω άλλες ωραίες φωτογραφίες να σας δείξω. Ή ότι επιστρέψαμε στη γνωστή χειμωνιάτικη μουντάδα. Το απέραντο γκρι δεν βοηθάει τη συγγραφική μου διάθεση.

Βασικά τρέχω πολύ αυτό τον καιρό. Δουλεύω περίεργες ώρες και γυρίζω σπίτι κουρασμένη και αγχωμένη να προλάβω τις δουλειές του σπιτιού και τις διάφορες εκκρεμότητες (πολλά γενέθλια μαζεμένα, αμάν πια με τους Αιγόκερους και τους Υδροχόους!) μέσα σε ένα σαββατοκύριακο.


Τις ελεύθερες ώρες μου βλέπω μανιωδώς την έβδομη σεζόν του 24, εν αναμονή της έναρξης της όγδοης σεζόν την Κυριακή. Το 24 είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου τηλεοπτικές σειρές αλλά παραδόξως δεν την έχω δει ποτέ στην τηλεόραση, εκτός από κάποια μεμονωμένα επεισόδια. Ο λόγος είναι πως δεν αντέχω να περιμένω από βδομάδα σε βδομάδα να δω το επόμενο επεισόδιο, έτσι τα αφήνω όλα για όταν βγουν σε DVD. Φέτος μιας και δεν παρακολουθώ κάτι άλλο (τελείωσε και το Galactica ρε γμτ) είπα να δοκιμάσω το 24, αλλά πρώτα πρέπει να ολοκληρώσω την προηγούμενη σεζόν. Όπως καταλαβαίνετε, κάθε βράδυ πάω για ύπνο με τον Jack και τη Renee. Ευτυχώς είμαι σε καλό δρόμο. Ένα δισκάκι έχει μείνει μόνο. Πιστεύω μέχρι την Κυριακή θα το έχω δει.

Όταν δεν βλέπω 24, διαβάζω ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του Jeffrey Eugenides με τίτλο Middlesex. Είναι επικό μυθιστόρημα (πολύ μπλα μπλα, πολλές σελίδες) και δεν τελειώνει με τίποτα, ειδικά όταν διαβάζεις στα κλεφτά μέσα σε τρένα και λεωφορεία όπως εγώ αυτή την εποχή. Αφηγητής είναι ένας ερμαφρόδητος άντρας, Ελληνο-αμερικάνος τρίτης γενιάς με καταγωγή από τη Μικρά Ασία. Το κύριο μέρος του μυθιστορήματος περιγράφει την ιστορία της παιδικής ηλικίας και ενηλικίωσής του στο Ντιτρόιτ, αλλά το βιβλίο περιλαμβάνει και πολλές λεπτομέρειες για την ιστορία της οικογένειας από τις αρχές του 20ου αιώνα, τότε που οι παπούδες του αφηγητή εγκατέλειψαν τη Μικρά Ασία με την καταστροφή της Σμύρνης, μέχρι τις μέρες μας. Όταν το τελειώσω ίσως κάνω αναλυτικότερη ανάρτηση. 300 σελίδες μένουν, πού θα πάνε, θα θυσιαστούν.

Καλό σαββατοκύριακο και τα ξαναλέμε από βδομάδα!

30 comments:

kiki said...

Είδα ήδη το 2ο επεισόδιο της τελευταίας και δείχνει σούπερ!

kat. said...

έι.. δεν χρειάζεται να έχεις να μιλήσεις για κάποιο βιβλίο, για το χιόνι ή για τις διακοπές σου για να μπεις στη διαδικασία να επικοινωνήσεις μαζί μας!
να γράφεις οτι σου έρχεται στο μυαλό!!!
καλό σκ!

apos said...

Καλό Σαββατοκύριακο, λοιπόν. Εγώ πάλι έχω άλλο ζόρι: CSI LV 9ος κύκλος.


(τελικά αυτό το βιβλίο μόνο εγώ το βρήκα αδιάφορο;)

geokalp said...

να τους χαίρεσαι όλους!

Anonymous said...

haha :) Sofia, an theleis xionia, eisai kalesmeni sti Souidia. Edo den leei na fugei me tipota!

Ksereis.. tora pou anaferthikes stin tileorasi.. ti seires exete? Amerikanikes? Agglikes? Kai ta duo?
I Souidia exei pio polu amerikanikes seires kai ustera sugkekrimena "koultouriarika" themata pou ta bazoun se paraksena kanalia:P

Kai tora pou mpika s´auto to thema, thumamai koitousa mia fora tileorasi kai edeikse mia seira apo tin Agglia. Itan toso parakseno na akous agglika kai oxi amerikanika. Haha..


Filia!

KitsosMitsos said...

Το διάβασα 4 χρόνια πριν. Η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά δυνατό αν και διφορούμενο.
Περισσότερα όταν το τελειώσεις.
Καλησπέρα

CineTV-world said...

Πόσο χαίρομαι όταν ανακαλύπτω ανθρώπους που τους αρέσει η αγαπημένη μου σειρά!!! :)

ΥΓ: Και η 8η σεζόν πάντως καλά ξεκίνησε (παίζει και η Starbuck)...

iam said...

πολύ καλή επιλογή το βιβλίο! έχεις διαβάσει το πρώτο βιβλίο του Ευγενίδη; λέγεται "the virgin suicides" και είχε γίνει ταινία από τη συνονοματή σου Sofia Coppola. Μου άρεσε περισσότερο από το Middlesex.

have a good weekend !

fpboy said...

Καλησπέρα!
Έχω διαβάει το μισό Middledex.
Χάλια είναι, πολύ τεχνική,
καθόλου αμεσότητα.

Kαλά να περνάς!

Σοφία said...

@ Kiki: Εγώ θα δω τα δύο πρώτα την Κυριακή και ανυπομονώ!!!

@ Kat: Να 'σαι καλά :-)

@ Apos: To CSI το βλέπω ανάκατα (ό,τι τυχαίνει να παίζει) γιατί όποιο βράδυ και να ανοίξεις τηλεόραση, κάποιο κανάλι θα δείχνει σίγουρα CSI. Πάντως, ένα έχω να πω: μετά τον Grissom, το χάος!

Όσο για το βιβλίο... δεν ξέρω κανέναν άλλο που να το έχει διαβάσει. Το ανακάλυψα στο άσχετο.

@ Geokalp: Ποιους;

@ Niki: Εδώ έχουμε και αγγλικές και αμερικάνικες και κάποιες αυστραλέζικες. Δεν είμαι σίγουρη για την αναλογία, αλλά νομίζω περισσότερες είναι οι αγγλικές. Εννοείται ότι η αγγλική προφορά μας φαίνεται απόλυτα φυσιολογική ;-)

@ KitsosMitsos: Διφορούμενο ως προς τι; Μου εξάπτεις την περιέργεια!

@ Bauer24: Λατρεύω το 24! Αλήθεια παίζει η Katee Sackhoff στην 8η σεζόν; Mόλις μου έδωσες έναν παραπάνω λόγο να τη δω στην τηλεόραση :-)

@ i: Όχι, δεν το έχω διαβάσει, αλλά είναι στα υπόψην.

@ Fpboy: Εμένα μέχρι στιγμής μου φαίνεται πάρα πολύ ωραίο. Λατρεύω τον τρόπο γραφής του Eugenides. Βέβαια το διαβάζω στα αγγλικά, δεν ξέρω αν χάνει στη μετάφραση.

Φαίδρα said...

Oλως παραδόξως, το έχω διαβάσει κι εγώ (σπάνια διαβάζουμε τα ίδια βιβλία, εκτός από το Χαρι Πότερ μου φαίνεται!). Πάνε χρόνια, θυμάμαι ότι μου είχε αρέσει αρκετά.

geokalp said...

τους Αιγόκερους και τους Υδροχόους βέβαια!

DonnaBella said...

μου αρεσε πολυ αυτο το βιβλιο!
αυτη η εποχη αμεσως μετα τα Χστουγεννα ειναι η πιο ανεμπνευστικη εδωπερα (ευτυχως που εχουν αρχισει κ μεγαλωνουν οι μερες).

CineTV-world said...

Βεβαίως και παίζει!!! Που να σου έλεγα πως δεν είναι η μόνη απ΄το BSG που συμμετέχει στην 8η σεζόν... Υπάρχει άλλος ένας (άντρας αυτή τη φορά), αλλά καλύτερα να μη σου χαλάσω την έκπληξη... :P ;)

DaNaH said...

Σοφία, απαράδεκτη! :-P Το ότι θα συμμετείχε η Katee Sackhoff στον νέο κύκλο του 24 το είχα γράψει στο blog μου αρχές Ιουνίου αλλά και ξανά πριν λίγες μέρες.

Η όγδοη σειρά έχει ήδη ξεκινήσει, μεταδόθηκαν ήδη τα τέσσερα πρώτα επεισόδια.

Άντε ελπίζω να τελείωνεις την προηγούμενη σεζόν για να αρχίσεις δυναμικά και την επόμενη!

Φιλιά! :)

!sweety! said...

Σοφία σε νιώθω,σε νιώθω!Κι εγώ τρέχω και δεν φτάνω!!!Μόλις τώρα έκανα ένα break από το διάβασμα αλλά μετά πρέπει να συνεχίσω.Έχω να τελειώσω μια έκθεση,ασκήσεις Βιολογίας και Χημείας,ασκήσεις Μαθηματικών και Φυσικής.Α,και να μην ξεχάσω τη θεωρία στο Α.Ο.Θ.!
Αυτή τη βδομάδα ζήτημα αν κοιμήθηκα πάνω από 5 ώρες κάθε βράδυ...I feel so tired!
Εγώ πάλι τον τελευταί καιρό έχω κολλήσει επικίνδυνα με το Desperate Housewives!Συνήθως τελειώνω εκείνη την ώρα το διάβασμα οπότε παρακολουθώ ίσα ίσα ένα επεισόδιο και μετά την πέφτω για ύπνο...
Καλό βραδάκι!

P.S.At last!Χιόνισε(έστω και ελάχιστα)και στη Salonika(στα ορεινά,μην φανταστείς...)

CitizenMac said...

Εξαιρετικό βιβλίο το Middlesex, το διάβασα πριν λίγο καιρό (στα αγγλικά κι εγώ, οπότε δεν ξέρω πώς είναι η μετάφρασή του) και μου άρεσε πολύ ο τρόπος γραφής του Ευγενίδη. Βρήκα φοβερά ενδιαφέρον το χρονικό της μετανάστευσης και της σταδιακής προσαρμογής της οικογένειας του ήρωα/ηρωίδας, και ο τρόπος που παραλληλίζεται με την τοπική ιστορία του Detroit και με την ενηλικίωση του κεντρικού χαρακτήρα το κάνουν και πολυδιάστατο, και πιο ευρύ (από την άποψη του σε ποιόν απευθύνεται σαν ανάγνωσμα).

Btw, το Galactica δυστυχώς τελείωσε, αλλά το spin-off του, το Caprica - που τοποθετείται 58 χρόνια πριν την επίθεση στις 12 Αποικίες και ουσιαστικά δείχνει την κατάσταση της κοινωνίας πριν τα γεγονότα αυτά, όπως και τη γέννηση των Cylons στο εργαστήριο - μόλις ξεκίνησε στην αμερικανική τηλεόραση και φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον! Ρίξ'του μια ματιά!

Μανώλης said...

24, Γκαλάκτικα, δεν λέω, αλλά εντός του Φεβρουαρίου αρχίζει ο τελευταίος κύκλος του Λόστ. Καταλαβαίνεις ότι όλη η υφήλιος στέκεται στα νύχια από την ανυπομονησία...

Madame de la Luna said...

Κι εσύ του Galactica e; Το "The Plan" το είδες; Μου το πρότειναν και μου άρεσε πολύ. Δείχνει τα πράγματα από μια άλλη πλευρά..

Κι εγώ χαμένη είμαι κατά καιρούς. Συμβαίνει ρε γαμώτο.

Άντε, καλή μέρα και καλό διάβασμα :)

Σοφία said...

@ Φαίδρα: Ναι, είδες κάτι πράγματα που συμβαίνουν; Χαχα!

@ Geokalp: Αααα! Ευχαριστώ :-)

@ DonnaBella: Είναι όντως μίζερη αυτή η εποχή - λένε μάλιστα ότι η χειρότερη μέρα του χρόνου είναι σήμερα. Πάμε προσεκτικά λοιπόν.

@ Bauer24: Το έψαξα μόνη μου, δεν άντεχα να περιμένω. Χεχε. Οφείλω να ομολογήσω ότι πολύ τον πήγαινα τον Leoben ;-)

@ Δανάη: Την πρώτη ανάρτηση δεν τη θυμόμουν (ένα μυαλό χειμώνα-καλοκαίρι...) και τη δεύτερη δεν την είχα δει!

Την 7η σεζόν την τελείωσα το Σάββατο και χθες είδα στην τηλεόραση τα δύο πρώτα επεισόδια της 8ης. Τα άλλα δύο από βδομάδα.

@ !Sweety!: Χεχε χαίρομαι που υπάρχουν άλλοι που τρέχουν περισσότερο από εμένα ;-)

Desperate Housewives έβλεπα μανιωδώς όταν είχε πρωτοξεκινήσει, αλλά μετά τη δεύτερη-τρίτη σεζόν το παράτησα. Δεν ήξερα ότι παίζεται ακόμα!!

@ CitizenMac: Καμιά 50αριά σελίδες μου έχουν μείνει μόνο (είμαι εκεί που αποφασίζει ο Dr Luce ότι πρέπει να γίνει εγχείρηση) και μέχρι τώρα μου έχει κρατήσει την προσοχή αμείωτη.

Έχω δει το πιλοτικό επεισόδιο του Caprica και δεν μπορώ να πω ότι με ξετρέλανε, αλλά βέβαια είναι νωρίς ακόμα. Ο χρόνος θα δείξει.

@ Μανώλης: Το καταλαβαίνω και το φαντάζομαι, αν και προσωπικά δεν είμαι φαν του LOST. Ελπίζω να μην αποδειχτεί ότι ήταν όλα ένας εφιάλτης που έβλεπε ο Jack :-p

@ Madame de la Luna: Κι εγώ του Galactica ;-) Όσο για το The Plan, δεν το έχω δει ακόμα, περιμένω να βγει σε DVD. Πάντα προτιμούσα τις ιστορίες των γήινων και όχι των Κυλώνων, αλλά έχω ακούσει κι από άλλους ότι είναι πολύ καλό.

Marina said...

Το βιβλίο που διαβάζεις λίγο-λίγο σε τραίνα κλπ, φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Θα το παραγγείλω asap!
Να φύγει το χιόνι απο εσάς, να δούμε και εμείς λίγο. Ηδη εδω και 4 μέρες πέφτουν κάπως οι θερμοκρασίες, σήμερα 7 βαθμούς το πρωϊ στα νότια της Αθήνας..

mirelen said...

Έβδομή σεζόν του 24 check!
Middlesex check!
Βρε συ, εμείς ταιριάζουμε!! Χε Χε!
Φιλιά!!

CineTV-world said...

Ανυπόμονη!!! :P :)

Σοφία said...

@ Marina: Από μας έχει φύγει εδώ και μέρες. Δεν ξέρω γιατί δεν έχει φτάσει ακόμα σε σας...

@ Mirelen: Για να είμαι ειλικρινής, την είχα την υποψία από καιρό ;-)

@ Bauer24: Μα δεν γινόταν αλλιώς. Θα έσκαγα!!

me said...

οταν το τελειωσεις κανε μια αναλυση σε παρακαλω.Δε το χω διαβασει,παντως οταν ειχε πρωτοκυκλοφορησει εδω το ειχαν κανει μεγαλο θεμα,δε ξερω κατα ποσο αξιζε τοση φασαρια.

Μανώλης said...

Αααα να είσαι βεβαία ότι ΔΕΝ θα αποδειχτεί... Έχω δώσει σαφείς οδηγίες, μη με πιέζετε επί του παρόντος :-ppp

Σοφία said...

@ Me: Αλήθεια είχε ακουστεί τόσο πολύ; Εγώ πώς δεν είχα πάρει είδηση; Πάντως καλή ιδέα, θα κάνω μια ανάρτηση σχετικά μιας και φαίνεται να το έχει διαβάσει αρκετός κόσμος.

@ Mανώλης: Για να το λες εσύ κάτι θα ξέρεις :-p

fvasileiou said...

To Middlesex το βαρέθηκα του θανατά. Δεν θέλω νά σε επηρεάσω άσχημα, αλλά είναι από τα λίγα βιβλία που τα σταμάτησα στη μέση. Το πρώτο βιβλίο του Ευγενίδη ("Αυτόχειρες Παρθένοι"-The virgins suicides) είναι πολύ πιο ωραίο (και πιο σύντομο). Καλό κουράγιο, ό,τι κι αν κάνεις μαζί του.

Για τον Jack δεν λέω τίποτα. Δεν έχω δει ούτε εγώ την 7η μέρα και...

Dina said...

To vivlio auto ehei akoustei para poli giati ehei kerdisei to perivoito vraveio Pulitzer ;)

Σοφία said...

@ Fvasileiou: Το τελείωσα, επιτυχώς μπορώ να πω, αν και μου πήρε κάποιο χρόνο. Θα διαβάσω σίγουρα και το Virgin Suicides.

@ Dina: Δεν είναι και λίγο εδώ που τα λέμε ;-)