Thursday, 25 March 2010
Η πρώτη μου φασολάδα
Την έφτιαξα πριν μέρες, αλλά δεν ευκαίρησα να κάνω σχετική ανάρτηση. Ήταν η πρώτη μου απόπειρα φασολάδας και μπορώ να πω ότι ήταν ιδιαίτερα επιτυχής.
Για τους απανταχού πρωτάρηδες σημειώνω ότι χρησιμοποίησα αυτή τη συνταγή από το hungry.gr, με τη μόνη διαφορά ότι δεν έβαλα πράσινη πιπεριά και πρόσθεσα μαϊντανό.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
24 comments:
H πρώτη ever?
Wow! Congrats! Καλώς ήλθες στο club αυτών που έχουν μαγειρέψει φασολάδα!!!
Νόστιμη φαίνεται πάντως!
Και οφείλω να πω ότι παρατήρησα το ΚΑΛΑΣ αλάτι σου! Δε σε ικανοποιούν οι αλυκές ή τα αλατωρυχεία της Anglerre; Ή εξάγεται ακόμη κι αυτό;!!
;-Ρ
Thank you, thank you! Άργησα, αλλά τα κατάφερα χεχε.
Στην Αγγλία το αλάτι είναι ορυκτό, χωρίς ιώδιο. Το ανέφερα στους γονείς μου και από τότε όποιος έρχεται επίσκεψη μου φέρνει αλάτι. Έτσι, εδώ και 10+ χρόνια μαγειρεύω αποκλειστικά με ΚΑΛΑΣ :-)
Στην φώτο πάντως δείχνει πεντανόστιμη!
είναι ωραίο φαγητό η φασολάδα. προσωπική προτίμηση να έχει χυλώσει και να βουτάω μέσα ψωμιά (ψιλομπαγιάτικα) και φέτα.
δεν ήξερα ότι το ελληνικό αλάτι έχει αυτή την αποκλειστικότητα.
by cortlinux
Να διορθωθώ, αν μου επιτρέπεις: Angleterre! :-)
Πάντως, καλά έκανες και κατοχύρωσες το ΚΑΛΑΣ, γιατί δε θα ήταν τόσο βολικό να έχεις πάνω στο τραπέζι το αγγλικό μη ιωδιούχο αλάτι και δίπλα του ένα μπουκάλι Betadine!!
(σε καμιά περίπτωση αυτό δεν είναι βρετανικό χιούμορ!)
αχ...μια ζεστη φασολαδα ειναι οτι πρεπει οπως ειμαι τωρα....
ελπιζω να πετυχε ε?
:P
@ Neli: Έγινε όντως πάρα πολύ ωραία :-)
@ Sakidio: Γενικά τις σούπες μου τις προτιμώ αχύλωτες, όχι ότι με χαλάνε και οι χυλωμένες βεβαίως βεβαίως.
Όσο για το αλάτι, δεν ξέρω αν η Ελλάδα έχει γενικότερη αποκλειστικότητα. Μόνο με την Αγγλία μπορώ να συγκρίνω μετά βεβαιότητας, πάντως φαντάζομαι ότι οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης έχουν ορυκτό αλάτι.
@ Konstantinos: No problem. Το Betadine το έχω σε ντουλαπάκι στο μπάνιο :-p
@ Γνωστός Άγνωστος: Αν πέτυχε λέει!!
Εγώ βάζω και δύο μικρές καυτερές πιπεριές μέσα.
Α ναι! Αυτό ξέχασα να το αναφέρω, γιατί καυτερή πιπεριά βάζω σε όλα τα φαγητά που φτιάχνω. Είναι σαν τον μαϊντανό, πάει με όλα ;-)
Πόσες μέρες λέω να φτιάξω φασολάδα αλλά όλο ξεχνάω να βάλω τα φασόλια από το βράδυ να μουλιάσουν!!! Ωραία φαίνεται η δικιά σου!
selino ellhniko pou vriskeis? egw mono celery vriskw sta supermarkets. teleia fainetai! :-)
χμ! εσείς εκεί πρέπει να έχετε κρύο και σίγουρα τραβιέται η φασολάδα. Εδώ με τόση ζέστη τις τελευταίες μέρες... μπα δεν θα πάρω!!!
Την καλησπέρα μου
@ Mirelen: Κι εγώ γι' αυτό δεν είχα φτιάξει ποτέ. Πολύ βαβούρα για δυο πιάτα φαΐ...
@ DonnaBella: Δεν έχω βρει ελληνικό σέλινο (αν και φαντάζομαι ότι τα τούρκικα μαγαζιά θα έχουν). Έβαλα celery, κοτσάνι και φύλλα, και έγινε μια χαρά.
@ George: Η αλήθεια είναι πως όταν έχει 12 βαθμούς μέρα μεσημέρι, η φασολάδα τραβιέται πολύ!
celery?
Έχω την εντύπωση ότι το ιώδιο χάνεται κατά την επεξεργασία του αλατιού. Για αυτό μετά πριν το συσκευάσουν, ξανασυμπληρώνουν ιώδιο...
@ Sakidio: Το celery είναι ποικιλία σέλινου με χοντρά μακριά κοτσάνια. Είναι παρόμοιο, αλλά όχι ακριβώς το ίδιο, με το σέλινο που έχουμε στην Ελλάδα.
@ Μανώλης: Δεν έχω ιδέα πώς επεξεργάζονται το αλάτι. Μπορεί να έχεις και δίκιο!
Καυτερή (όχι καυτή) φασολάδα, ρέγγα, τσίπουρο και χωριάτικο ψωμί (για μακροβούτια!). Με λίγο χαμηλές θερμοκρασίες προκαλώ να μου δείξουν κάτι πιο gourmet...!!! Καλή όρεξη, εμένα μπυ άνοιξε πάντως!!!
Πω, μας άνοιξες και την όρεξη!!
Φαίνεται πεντανόστιμη!
Παιδιά εμένα η όρεξη μου ανοίγει κάθε φορά που βλέπω αυτή την ανάρτηση!! Λέω να μην ξαναγράψω για φαγιά :-)
Καλησπερα.Εγω παλι δεν βαζω τοματα και ριχνω φρεσκο λαδι στο πιατο μου.Δοκιμασε το ειναι πολυ καλο.
Μπράβο Σοφία!Άντε και με το καλό να κάνεις και καμιά μαγειρίτσα! =P
Καλή Ανάσταση! =)
Οπτικώς μια χαρά φαίνεται! Αν και δεν πρόκειται να επιδιώξω να φτιάξω φασολάδα αν δεν υπάρχει λόγος σοβαρός!
CrazyTourist1
Η δική μου συνταγή παίρνει σέλινο (αντί μαϊντανό) και γίνεται χωρίς τομάτα. Ρίχνεις μπόλικο λεμόνι και αν θέλεις προσθέτεις και μερικές μαύρες ελιές για να ζεσταθούν. Συνοδεύεται από ρέγγα.
Έτσι την φτιάχνει και η μητέρα μου. Όταν χειμωνιάσει πάλι (δεν θ' αργήσει) θα τη δοκιμάσω σίγουρα :-)
Post a Comment