Friday 25 June 2010

Πάμε παραλία;

Μαζί με το καλοκαίρι, που μπήκε (επιτέλους) πολύ δυναμικά στο Λονδινάκι, αποκτήσαμε και ελληνική παραλία! Έχω ήδη γράψει σχετικά στο Greeks in London.


Η παραλία λειτουργεί μόνο για 10 μέρες, από τις 18 έως τις 27 Ιουνίου, στη νότια όχθη του Τάμεση. Το περασμένο σαββατοκύριακο ο καιρός ήταν μέτριος έως κακός και δεν είχα όρεξη για παραλία, αλλά από την Κυριακή και μετά είδαμε αλματώδη βελτίωση, με θερμοκρασίες που παραλίγο να αγγίξουν το πολυπόθητο 30άρι! Έτσι, μια επίσκεψη στην παραλία έγινε απαραίτητη.


Τελικά κατάφερα να πάω χθες, λίγο μετά τις 4 ΜΜ. Ό,τι και να σας πω είναι λίγο! Η παραλία είχε τα πάντα εκτός από θάλασσα. Μέχρι και ζεστό αεράκι είχε, πράγμα σπανιότατο για τα βρετανικά δεδομένα. Ξαπλωμένη σε μια ξαπλώστρα, με το βιβλίο μου, το φραπεδάκι μου και ελληνική μουσική να παίζει στα μεγάφωνα, μπορούσα κάλλιστα να με φανταστώ στη Βάρκιζα (και όχι μόνο).


Παρατήρησα ότι στην αρχή οι περισσότεροι γύρω μου ήταν Έλληνες ή ξένοι τουρίστες. Μετά τις 5 ήρθαν και αρκετοί Άγγλοι, προφανώς κατευθείαν από τη δουλειά, με τους χαρτοφύλακες και τα Blackberries στα χέρια. Αυτό το καλό έχουν οι Άγγλοι, πάνε παντού χωρίς να νοιαστούν, να αλλάξουν, να βάλουν κατάλληλα ρούχα κ.λπ.


Πολλοί από αυτούς που είχαν έρθει με κλειστά παπούτσια δεν δίστασαν να ξεκαλτσωθούν και να απολαύσουν την άμμο (την οποία, λέει, ο ΕΟΤ την έφερε από την Ελλάδα, αν και προσωπικά πολύ αμφιβάλλω).


Εκτός από τις ξάπλες και τις μπύρες (ζήσε το Mythos σου, που λέει και η παροιμία) υπήρχε και αρκετός κόσμος που ερχόταν στην παραλία μόνο για να πάρει ενημερωτικά φυλλάδια και προσπέκτους για διακοπές στην Ελλάδα. Σημειώνω εδώ ότι χορηγοί της πρωτοβουλίας αυτής είναι διάφοροι δήμοι, Έλληνες παραγωγοί, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τουριστικοί πράκτορες. Οι περιοχές που προωθούνται περισσότερο είναι η Κρήτη, η Ρόδος, η Χαλκιδική και τα νησιά του Ιονίου.


Στις αρχές του μήνα, ο οργανισμός τουρισμού της Ισπανίας (που έχει τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά στους βρετανούς τουρίστες) έκλεισε την Regent Street για μία μέρα με μια ανάλογη εκδήλωση. Τότε είχα σκοπό να κάνω μια κακιασμένη ανάρτηση για τον δικό μας ΕΟΤ που δεν κινείται, ενώ ο τουρισμός μας έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα από τις συνεχείς απεργίες, πορείες, στάσεις εργασίας, αποκλεισμούς λιμανιών κ.λπ. Χαίρομαι που δεν το έκανα, γιατί τα γεγονότα με διέψευσαν πανηγυρικά. Για να μην σας πω ότι προτιμώ την ιδέα της παραλίας, όχι μόνο γιατί είναι πιο πρωτότυπη, αλλά γιατί επωφελούμαστε και εμείς μαζί με τους τουρίστες.

Για όσους είναι στο Λονδίνο: Την Κυριακή στις 4:30 MM κλείνουν την εκδήλωση οι MooSooToo με λαϊκό ρεπερτόριο. Αξίζει να τους ακούσετε, και μάλιστα δωρεάν.

35 comments:

DaNaH said...

Αχ πολύ ωραία ανάρτηση Σοφία! Είχα διαβάσει για αυτήν την "παραλία" που έγινε στις όχθες του Τάμεση και αναρωτιόμουν αν θα πήγαινες για να μας δείξεις από κοντά φωτογραφίες! Well done! :)

Εσύ δεν θα κατεβείς καθόλου να ζήσεις το greek summer από κοντά; ;)

mirelen said...

Καταπληκτική ιδέα!!!! Μπράβο ΕΟΤ! Έχω μείνει άναυδη!!!!!!!!

NdN said...

Μόλις γύρισα σπίτι από την ελληνική παραλία. Πήγα και εγώ κατά τις 4 πρώτα για φραπεδάκι που μετά έγινε μπύρα (όχι μόνο μία)! Πράγματι πολύ αξιόλογη προσπάθεια και ευφάνταστη. Πολύ καλό το σκηνικό και η επιλογή χώρου. Μακάρι να συνεχίσει έτσι ο ΕΟΤ.

!sweety! said...

Τι ωραία Σοφάκι!!Άντε,καλό καλοκαίρι λοιπόν και στο Λονδινάκι!!Η αλήθεια είναι πως αν δεν σκάει ο τζίτζικας εγώ στη θάλασσα δεν μπαίνω,αλλά μου αρέσει πάρα πολύ και μένα να κάθομαι στην ξαπλώστρα μου στην παραλία με το καφεδάκι μου,ένα ωραίο βιβλίο και να χαζεύω τη θαλασσίτσα!
Σου εύχομαι να περάσεις ένα υπέροχο σ/κ και...καλές βουτιές!!!
Σμουτς!Καλό βράδυ από την όμορφη Θεσσαλονίκη!:)

philos said...

Είδες... ως άλλος Μωάμεθ όταν δεν πάει η Σοφία σε ελληνική παραλία... έρχεται αυτή σε εκείνη!!!
:DDD

Σοφία said...

Εμείς ούτε έτσι δεν βλέπω να την βλέπουμε φέτος την παραλία!
Καλό καλοκαίρι λοιπόν Σοφάκι!

VAD said...

Ασε τα υποκατάστατα και ξαναπιάσε Χαλκιδική:))

Dimos El Grec said...

Εμάνα μια χαρά μου φαίνεται η κίνηση!!

Αν και όπως ανέφερες, μάλλον έγινε λίγο αργά, αλλά εντάξει... θα ξέρουν για την επόμενη φορά!

Καλή φάση φαίνεται από τις φώτο πάντως!

gnostosagnostos said...

μιλαμε για φοβερη ιδεα!
μου αρεσε παρα πολυ...!

Σοφία said...

@ Δανάη: Μα δεν ήταν δυνατό να μην πάω, ειδικά τώρα που ο καιρός είναι κατάλληλος για παραλία.

Κάποια στιγμή θα κατέβω και Ελλάδα. Περιμένω να καλοκαιριάσει πρώτα και να κόψουν οι βροχές ;-)

@ Mirelen: Είδες ο ΕΟΤ; Ποιος το περίμενε!

@ NdN: Κι εγώ πήγα χθες - λίγο μετά τις 4, αλλά δεν βρήκαμε ούτε καρεκλίτσα, κι έτσι συνεχίσαμε τη βόλτα και ξαναπεράσαμε αργότερα (την ώρα που είχε τους χορούς). Πήρα και δύο βαζάκια πιπεριές Φλωρίνης. Χεχε.

@ !Sweety!: A πα πα βουτιές στον Τάμεση δεν κάνω με τίποτα! Αλλά παραλία θα ξαναπάω :-)

@ Philos: Πφφφ τι να μας πει και ο Μωάμεθ, εδώ έχουμε καταφέρει τα απίστευτα!

Σοφία said...

@ Σοφία: Ωωωχ γιατί έτσι;

@ VAD: Μακάρι αλλά δεν βλέπω να φτάνω μέχρι τη Χαλκιδική φέτος. Ίσως του χρόνου :-)

@ Dimos El Grec: Αντιθέτως, η κίνηση έγινε την κατάλληλη στιγμή: μόλις κυκλοφόρησαν τα καινούρια πακέτα διακοπών για το 2011. Πιστεύω ότι η συγκυρία ήταν μελετημένη. Γιατί νομίζεις ότι οι Ισπανοί έκαναν το Taste of Spain αρχές Ιουνίου;

@ Γνωστός Άγνωστος: Κι εμένα :-)

Χάρης said...

Προς στιγμήν εντυπωσιάστηκα γιατί με μπέρδεψε το φόντο. Αλλά γρήγορα κατάλαβα ότι είναι φωτογραφία. Παραλία χωρίς θάλασσα γίνεται;

DRAMA QUEEN said...

Μου είπε ο μπαμπάς μου να πάω αλλά δεν έχω χρόνο για τα βασικά αυτή την περίοδο. Χαίρομαι που έγινε και που σου άρεσε.

Anastasios said...

Καλημέρα! Καλή Κυριακή!

kiki said...

Εντυπωσιαστηκα ομολογώ! Πολύ καλή εκδήλωση για την προώθηση του τουρισμού!

Σοφία said...

@ Χάρης: Αν γίνεται λέει!

@ Drama Queen: Κρίμα :-(

@ Anastasios: Καλή Κυριακή!

@ Kiki: Όντως, πολύ καλή ιδέα και κυρίως εξαιρετική υλοποίηση.

Anonymous said...

Καλησπέρα Σοφία! Πολύ καλή ανάρτηση και ό,τι πρέπει για εμάς που φέτος οι διακοπές μας δεν προβλέπεται να είναι πέραν των 5 ημερών, οπότε κάνω το πρώτο μου σχόλιο στο ιστολόγιό σου με βαριά καρδιά...:Ρ

Από την άλλη δεν πίστευα ποτέ πως ο ΕΟΤ κάνει τέτοιες εκδηλώσεις στο εξωτερικό! :Ρ Μπραβο μας πάντως!

the BluElephant said...

καλές οι πιπεριές...μόλις γίνανε συνοδεία σε τηγανητές πατάτες. Και ωραίο όλο το σκηνικό, έστω και εάν θα μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο....

για να γνωρίζει ο κόσμος, 19 τόνοι άμμου χρειάστηκαν για να γεμίσει όλος ο χώρος

Σοφία said...

@ DonnaBella: Κρίμα που δεν πήγες! Σήμερα ειδικά ήταν εντελώς σαν ελληνική παραλία - κόσμος με μπικίνι, ξάπλα στην άμμο, ρακέτες, μουσική κ.λπ.

@ Θωμάς: Ο ΕΟΤ έχει ξανακάνει ανάλογες εκδηλώσεις (τουλάχιστον πέρσυ σίγουρα, για πιο παλιά δεν παίρνω όρκο) αλλά η φετινή ήταν κατά γενική ομολογία η πιο πετυχημένη. Σκέψου τι έχουμε να δούμε του χρόνου :-)

Καλώς ήρθες στις Κόκκινες Νύχτες!

@ The BluElephant: Πάντα μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο, πάντως η εκδήλωση άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και (το κυριότερο) είχε πολλή κίνηση και προβολή από τα ΜΜΕ.

Μικρές ανάσες said...

Τι καλό, αλλά άσε το υποκατάστατο και κατέβα μια βόλτα απο την αληθινή και πανέμορφη Χαλκιδική!!!

Σοφία said...

Βάζεις τα εισιτήρια;;;

fpboy said...

Ωράια ιδέα, ωραίοι και οι Άγγλοι που είναι μέσα σε όλα!

Σοφία said...

Καλά, δεν το συζητώ... οι Άγγλοι στα πανηγύρια είναι πρώτοι :-)

aphtha said...

Έλα ρε συ ο ΕΟΤ! Μπράβο του, ήμουν κ γω στα πρόθυρα να αρχίσω να τον κατηγορώ για αδράνεια. Κρίμα, μέχρι πέρσυ εγώ δεν πρόλαβα τίποτα, αν και εκτός Λονδίνου σιγά τα πολλά που είχα να περιμένω!

Χάρης said...

Κοιτάζω πάλι τις φωτό και στην πρώτη βλέπω κάτι οξύμωρο. Από την μία κάθεται ο κόσμος κάτω από τις ομπρέλες, πάνω στην άμμο και από πίσω φαίνεται ο συννεφιασμένος ουρανός, έτοιμος να βρέξει...

Σοφία said...

@ Aphtha: Κι εγώ στο Λονδίνο δεύτερη φορά μόνο έχω δει να κάνει κάτι μεγαλόπνοο ο ΕΟΤ. Παλιότερα το μόνο που θυμάμαι είναι καμιά αφίσα σε λεωφορείο, συνήθως σε άσχετη χρονική στιγμή.

@ Χάρης: Χεχε κι έλεγα δεν θα το αναφέρει κανείς; Έτσι είναι συνήθως ο ουρανός στο Λονδινάκι, συννεφιασμένος. Πάντως δεν έβρεξε, ούτε στην παραλία ούτε πουθενά αλλού. Καμιά φορά τα φαινόμενα απατούν :-)

geokalp said...

φανταστικό το αφιέρωμα!
και τρομερό το "είχε τα πάντα εκτός από θάλασσα"!!
φιλιά!

KitsosMitsos said...

Πέρασα το πρωί της ημέρας που το στήνανε και πραγματικά μου φάνηκε πολύ καλή ιδέα!
Επιτέλους και κάτι σωστό. Τελικά άμα ψαχτούμε μεταξύ μας κάτι καλό μπορούμε να κάνουμε. Ας μην περιμένουμε από το "κράτος" ;-)

Crazy Tourists said...

Πολύ ωραία ιδέα!!
Και οι κουστουμαρισμένοι τύποι που λιάζονται, σούπερ!!
Καλό καλοκαίρι!!

Τρελοτουρίστρια

kalo paidi alla... said...

Τέλεια! Πήγε κι ο αδερφός μου και ξετρελάθηκε! :)

Σοφία said...

@ Geokalp: Μα είχε όντως τα πάντα εκτός από θάλασσα. Mέχρι και ποτάμι είχε για να καταλάβεις ;-)

@ KitsosMitsos: Όπως το λες... επιτέλους κάτι έξυπνο, άψογα οργανωμένο και 100% πετυχημένο. Εύχομαι να υπάρξει και συνέχεια.

@ Τρελοτουρίστρια: Κι εμένα μου άρεσε ιδιαιτέρως ο κουστουμαρισμένος κύριος :-)
Καλό καλοκαίρι!

@ Kalo paidi alla: Νομίζω ότι όλοι όσοι πήγαν, έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Giannis said...

αυτο το τορπο προωθησης το σκετηκαμε εμεις οι ελληνες του ΕΟΤ?

ρε λες κατι να αλλαζει?

...

Σοφία said...

Φαντάζομαι πως ναι. Και το ελπίζω!

Σικελια said...

Το έχασα... Κρίμα να μην έχω πέσω πάνω σου πιο πριν. :)

Σοφία said...

Κρίμα όντως... ήταν πολύ ωραία εμπειρία!