Friday 27 April 2007

Ποιός θυμάται την Έμμα;


Η Έμμα ήταν μια από τις αγαπημένες μου ιστορίες στην Μανίνα. Δεν ξέρω αν την θυμάται κανείς σας...

16 comments:

philos said...

Αν σου έλεγα ότι την θυμάμαι, θα έθετα σοβαρή υποψηφιότητα για το κατά πόσο νιώθω straight ή μη?
;)

lazinio said...

pernas tin krisi twn 30 h egw eimai trelos?

Lupa said...

Δεν μπορώ να πω ότι τη θυμάμαι.

Πάντως εν μέρη ο lazinio έχει ψιλοδίκιο. Η δική μου καρακρισάρα των τριάντα είχε κάνει την εμφάνισή της με αθεράπευτη νοσταλγία για τα υ΄πέροχα, ανέμελα χρόνια της Μανινο-Κατερινο-Πάττυς των παγωτών και των ατέλειωτων ωρών κάτω απο τον ήλιο χωρίς αντηλιακό!

Μέχρι πριν από 2 χρόνια στο site www.mistycomic.co.uk
μπορούσες να βρεις και να κατεβάσεις όλα τα τεύχη του αγγλικού Misty, ιστορίες του οποίου κυκλοφορούσαν στα ελληνικά από Μανίνα-Πάττυ. Μετά η ιδιοκτήτρια εταιρία έκανε μήνυση στην ιδιοκτήτρια του site και εκείνη αναγκάστηκε να τα αποσύρει όλα.
Όλα αυτά όμως με κάνουν να σκέφτομαι ότι αν γινόταν επανέκδοση των παλαιών τευχών αυτών των νεανικών περιοδικών, θα υπήρχε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι κοινού έτοιμο να τα αγοράσει!

Ασκαρδαμυκτί said...

Οι σαραντάρηδες τη θυμούνται!
Και ξέρεις γιατί;
Γιατί την διάβαζαν οι σημερινές σαραντάρισσες!
χαχαχαχα

Σοφία said...

@ Philos: Καθόλου. Αλίμονο αν η σεξουαλικότητά μας επηρεαζόταν από τα κόμικ που διαβάζαμε μικροί.

@ Lazinio: Για την ψυχική σου υγεία δεν έχω γνώμη :-p αλλά όχι και να παθαίνουμε κρίση στα 30. Στα 50/60/70 δηλαδή τι θα κάνουμε, χαρακίρι;

@ Lupa: Εγώ πάλι τα 30 τα πέρασα μέσα σε πελάγη ευτυχίας... αλλά εντάξει, γούστα είναι αυτά ;-)
Κρίμα που δεν το ήξερα για το mistycomic.co.uk γιατί ψάχνω αρκετό καιρό (αλλά λιγότερο από 2 χρόνια) να βρω τα κόμικ αυτά στο διαδύκτιο και μου είχε κάνει εντύπωση που δεν έβρισκα απολύτως τίποτα! Τώρα τουλάχιστον ξέρω το λόγο.
Συμφωνώ ότι αν γινόταν επανέκδοση των παλιών ιστοριών (Ο Κόσμος της Πάττυ, Έμμα, Η Ζωντανή Κούκλα κ.λπ.) θα είχε σίγουρα μεγάλη πέραση. Πιστεύω και ελπίζω κάποιος να το αποτολμήσει.

@ Ασκαρδαμυκτί: Mαζί τα διαβάζατε μήπως;

pantheon said...

ΤΗΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗΝ ΕΜΜΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ

pantheon said...

ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΜΑΝΙΝΑΣ

Σοφία said...

Δεν μπορεί, κάποιος θα πουλάει... Το έχεις ψάξει;

pantheon said...

ΚΟΙΤΑΞΑ ΣΕ ΣΕΛΙΔΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ

civil said...

ένα ήταν το περιοδικό: Η περιπέτεια! Ααααααχ, τι μου θύμησες τώρα...

pantheon said...

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΚΟΜΑ

Σοφία said...

Εγώ πάντως την Περιπέτεια δεν την έχω ούτε ακουστά!

CitizenMac said...

Χααχα, Περιπέτεια και Μπλεκ διάβαζα φανατικά "τότε". :P Μανίνα και Κατερίνα τα θυμάμαι λόγω της αδερφής μου, αλλά με τίποτα δεν μπορώ να θυμηθώ συγκεκριμένες ιστορίες. Έτσι κι αλλιώς, όλες ίδιες μου φαίνονταν!

Αυτό που ευχαριστήθηκα πραγματικά όμως ήταν όταν, κατά τη διάρκεια του uni στην Αγγλία, ανακάλυψα σε διάφορα newsagents' μικρά περιοδικάκια με εκείνες ακριβώς τις ιστορίες που έκαναν license και μετέφραζαν για το Μπλεκ, την Περιπέτεια, την Κατερίνα και τη Μανίνα! Ποδοσφαιρικές και αστυνομικές ιστορίες για τα αγοράκια και Πάττυ, Έμμα, κλπ. για τα κοριτσάκια. Ακόμα ασπρόμαυρες και φτηνές εκδόσεις, φυσικά. Συγκίνησις. :P

Σοφία said...

Θυμάσαι πώς τα έλεγαν αυτά τα περιοδικά; Γιατί εγώ δεν τα έχω δει ποτέ. Ίσως ψάχνω σε λάθος μέρος. Πάντως πολύ θα ήθελα να τα βρω.

CitizenMac said...

Δυστυχώς, δεν θυμάμαι κανένα τίτλο. Τα είχα δει τυχαία σε διάφορα newsagents πάντως. Ίσως έπεσα σε μαγαζάτορες που τους είχε πιάσει κρίση νοσταλγίας! :P

Σοφία said...

Θα το ψάξω λίγο ακόμα μήπως βρω τίποτα...