Sunday 12 August 2007

Καλοκαιρινή νάρκη

Δεν ξέρω γιατί, αλλά τις τελευταίες μέρες έχω πέσει σε νάρκη. Στη δουλειά σέρνομαι, στο σπίτι βαριέμαι, δεν έχω όρεξη για τίποτα. Νυστάζω συνέχεια, κοιμάμαι πολύ και νυστάζω ακόμα περισσότερο. Είναι σα να μου βγαίνει τώρα η κούραση και η πίεση όλου του χρόνου. Δεν έχω κουράγιο ούτε να γράψω στο ιστολόγιο, παρότι έχω διάφορα στο μυαλό μου.

Σήμερα ξεκίνησα ένα ακόμα ποστ για τη Νορβηγία. Βρήκα τις φωτογραφίες, τις έβαλα σε σειρά, έγραψα τον τίτλο και μετά κόλλησα. Δεν είχα κουράγιο να συνεχίσω. Νιώθω όχι απλά κουρασμένη, αλλά κυριολεκτικά εξαντλημένη. Απόψε θα έχουμε βροχή μετεωριτών. Θα είναι, λέει, εντυπωσιακή. Κανονικά θα ήθελα να την δω, αλλά η προοπτική να πάω για ύπνο νωρίς μου φαίνεται πιο δελεαστική.

Υποψιάζομαι ότι περνάω "στα ελαφρά" μια ίωση που ταλαιπωρεί μια συνάδελφό μου εδώ και 10 μέρες. Αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω τόση ατονία. Ή αυτό είναι, ή μου χρειάζονται επειγόντως διακοπές. Ή μπορεί να φταίει ο ανάδρομος Ερμής.

Κάνω υπομονή μέχρι να δραστηριοποιηθεί το ανοσοποιητικό ή να πάρω άδεια. Για τον Ερμή έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα.

16 comments:

Μ said...

Καλημέρα!
Αχ και εγώ κάπως έτσι ήμουν χθες το βράδυ... Ήθελα να δω και την βροχή των αστεριών αλλά τίποτα. Τα παράτησα όλα και πήγα να ξαπλώσω, αλλά μάταια μιας και δεν μου κόλλαγε ύπνος.
Λες να είναι τελικά ο ανάδρομος Ερμής τελικά;;; ;-)

doctor said...

Μήπως η διατροφή σου δεν είναι σωστή;

Μήπως πρέπει να φύγεις για 2-3 μέρες;

Μήπως σκέφτεσαι κάτι έντονα και σε απορροφά;

καλημέρα

doctor

katerina said...

Don't worry! Be Happy! Κάτσε και απόλαυσέ το! Κοιμήσου, χαλάρωσε... Σκέψου πόσες φορές σε πιάνει κάτι τέτοιο! Έχεις δικαιολογία για να ξεκουραστείς!
Τώρα αν όντως έχεις ψιλο-αρρωστήσει πρόσεξε τον εαυτό σου και τη διατροφή σου.. Και αν μπορείς πάρε μια άδεια από τη δουλειά... Διότι υποπτέυομαι οτι δεν είναι οτι καλύτερο για την καριέρα σου να σε βλέπουν να σέρνεσαι...
Υπομονή και Καλημέρα!
Φιλιά. ;)

Ασκαρδαμυκτί said...

Μάλλον φταίει που δεν πήγες με τα σωστά άτομα διακοπές...

ADERGHIL said...

take a day off and do something you really like(force yourself to go out if you have to).alternatively morning showers are also not bad in stimulating body and brain.

kai gia na min xexniomaste,pou einai to post gia to kalokairi?oeo?

K-Top said...

Συσσωρευμένη κούραση μου μοιάζει. Ρίχνε τουλάχιστον 8-ωρο ύπνο κάθε βράδυ για μία εβδομάδα, κόψε τα ξύδια (το είδα εκείνο το ψυγειάκι στη Σκανδιναβία! :p) και πάρε και καμια turbo βιταμίνη. Αν είναι τόσο απλό θα πρέπει να δεις βελτίωση από την 2η-3η μέρα και σε 1 εβδομάδα θα είσαι ok.

Αν δεν βελτιωθείς με ξεκούραση πήγαινε σε κανένα γιατρό (όχι ότι θα βγάλεις άκρη από τον κοιμησμένο GP που σου έχει πέσει, εκτός και αν είσαι τυχερή και πέσεις σε καλό ή σε στείλει σε κανένα specialist).

Dream_Rider said...

Δεν είναι τίποτα... Παρενέργειες από το ταξίδι στην Ελλάδα!! Άσε που υποψιάζομαι οτι σου λείπει ο τρέξιμο από το παλιό σου αφεντικό (ξέρεις, εκείνο που σας "έτρεχε" και τον υπεραγαπούσατε όλοι!!)!!

the BluElephant said...

..περαστικουλια...

και
να σε προσεχείς!

Anonymous said...

axouuuu.exasa th vroxh metewrhtwn..auta ta lene vre koritsia!ase pou kathe xrono de vlepw tipota ..twra giati th lene vroxh de kserw...
na prosexeis thn ugeia sou..ola sto mualo einai kai oxi toso sth diatrofh..

philos said...

Και πολύ άργησες!
Είναι λίαν απαραίτητες τέτοιες καλοκαιρινές νάρκες!
Χαλαρωσε και απολαυσε την πλήρη απραγία!
;)

Anonymous said...

Πολύ όμορφο το Blog σου! Όσο για την ατονία, όλοι το ίδιο έχουμε πάθει. Εννοείται ότι ο Ανάδρομος φταίει πάντα για όλα, αλλά καλού κακού δεν πας καμιά βδομαδούλα διακοπές?
Καλή δύναμη.

Anonymous said...

Καλημέρα!!

Σε καταλαβαίνω απόλυτα!! Και εγώ την ίδια ακριβώς κατάσταση περνάω!
Προσπάθησε να κοιμάσαι λίιιιγο περισσότερο. :)

Tf said...

Δεν είναι ανάδρομος ο Ερμής αλλά η Αφροδίτη. Αυτή να κατηγορήσεις...

Εγώ πάλι ρίχνω όλο το φταίξιμο των απουσιών στο καλοκαίρι μιας και θάλασσα και καφέδες είναι μόνιμες καταστάσεις!... έχασα και τη βροχή...

Dimos El Grec said...

Περαστικά σου Σοφάκι!!!

R2-D2 said...

Νάρκη δεν λες τίποτα... Όταν βγαίνω από αυτήν σχεδιάζω ένα ταξίδι στη Νορβηγία, κάπου στον Μάιο του 2008.

Σοφία said...

Καλησπέρα και σας ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ για τις ευχές, τις συμβουλές και τα σχόλια γενικώς. Είμαι κάπως καλύτερα σήμερα, και ελπίζω ακόμα καλύτερα αύριο. Τελικά είναι σπουδαίο πράγμα η ξεκούραση...

@ Μαρία: Όλα είναι πιθανά, και ο Ερμής και η Αφροδίτη (που λέει πιο κάτω ο TF).

@ Doctor: Mάλλον το τρίτο είναι. Βασικά νομίζω ότι χρειάζομαι διακοπές (πολυήμερες, όχι 2-3 μέρες) για να συνέλθω τελείως. Όπου να 'ναι...

@ River: Κοιμάμαι συνέχεια! Από τη δουλειά δεν μπορώ να λείψω, αλλά ευτυχώς δεν έχουμε πολλή κίνηση και είμαι πιο άνετα από συνήθως.

@ Άσκαρ: Μάλλον φταίει που δεν πήγα διακοπές ;-)

@ BathTub is/land: Τα day off μας τελείωσαν, δυστυχώς. Όσο για το ποστ, αντί για το καλοκαίρι είμαι έτοιμη να γράψω για το χειμώνα. Έτσι που πάμε, θα είναι και πιο επίκαιρο!!

@ Atron: Καλά, δεν το συζητώ, έχω ρίξει τρελούς ύπνους τις τελευταίες μέρες. Παίρνω και βιταμίνες.
Όσο για τα ξύδια, λέω να τα αυξήσω (το ψυγειάκι ήταν ειδική περίπτωση που δεν αντιπροσωπεύει την καθημερινή πραγματικότητα).

@ Dream_Rider: Μην το γρουσουζεύεις και μας ξαναεμφανιστεί καμιά ώρα! Φτου φτου φτου!!

@ The BluElephant: Τhanks :-)

@ Blue: Το μυαλό σίγουρα παίζει το βασικότερο ρόλο, και το δικό μου αυτή την εποχή δουλεύει υπερωρίες.

@ Philos: Όπως λέμε, αν δεν μπορείς να το αποφύγεις, χαλάρωσε και απόλαυσέ το; Χεχε

@ Apos: Ευχαριστώ και καλώς ήρθες στις Κόκκινες Νύχτες!
Για τις διακοπές συμφωνώ απόλυτα, και η ώρα τους πλησιάζει :-) αλλά όχι αρκετά γρήγορα :-|

@ Laxanaki: Προσπαθώ...
Καλώς μας βρήκες!

@ TF: Εμείς έχουμε τη βροχή μόνιμη... η θάλασσα και οι καφέδες είναι αλλού. Άτιμη Αφροδίτη!!

@ Dimosthenis: Ευχαριστώ!

@ R2-D2: Δεν το κάνεις Ιούνιο να δεις και τις (πολύ) μεγάλες μέρες;