Tuesday, 11 December 2007
And the answer is... fakes!
Τελικά το κουίζ είχε έναν μόνο νικητή, γιατί φάγαμε φακές. Όχι όμως αυτές που τρώμε στην Ελλάδα, αλλά τις πιο συνηθισμένες στην Αγγλία κόκκινες, που είναι αποφλοιωμένες και τεμαχισμένες, κι έτσι μαγειρεύονται πιο εύκολα. Τις έφτιαξα ακολουθώντας μια συνταγή του Ainsley Harriott (του Άγγλου Μαμαλάκη) που χρησιμοποιεί κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο, θυμάρι, καυτερή πιπεριά, σιναπόσπορο, φρέσκιες ντομάτες και ξύσμα λεμονιού. Στο τελείωμα σερβίρεται με σως γιαουρτιού που λιώνει μέσα στη σούπα και της δίνει πολύ ωραία κρεμώδη υφή.
Και μην μου αρχίσετε "τι βλακείες είναι αυτά που τρώτε, γιαούρτι στη σούπα" κ.λπ. γιατί τα έχω ξανακούσει. Πριν μερικά χρόνια, αφού οι γονείς μου είχαν φαγωθεί να δουν τι τρώμε στην Αγγλία, τους μαγείρεψα αυτή τη σούπα. Όταν τη σέρβιρα και έφερα το γιαούρτι, δεν το ακούμπαγε κανένας (γιαούρτι στη σούπα χαχα, τι βλακείες είναι αυτά που τρώτε χαχαχα). Τελικά τόλμησε η μητέρα μου, της άρεσε και μόνο τότε το δοκίμασαν οι υπόλοιποι. Την επόμενη φορά που πήγα Ελλάδα, μου έφτιαξαν οι ίδιοι τη σούπα *και* το γιαούρτι!
Χεχε! Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος ;-)
Για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους, να σας πω ότι η συγκεκριμένη σούπα έχει 170 θερμίδες η μερίδα, δηλαδή είναι και διαιτητική.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
44 comments:
Καλημέρα μια χαρά !! φακες ότι πρέπει μετα απο μπεικον και μακαρόνια και για βραδάκι ήταν ότι πρεπει :)
Τελικά έπεσα μέσα στην πρώτη μου πρόβλεψη... Ουφ.
Φακές τρώω αρκετά συχνά εδώ. Ξέρεις τώρα, η συμβουλή της μάνας "να τρως και κανα όσπριο, ε;;;". Νομίζω την επόμενη φορά θα δοκιμάσω τη συγκεκριμένη συνταγή, έτσι για αλλαγή! Τώρα σπόρους σιναπιού δεν ξέρω αν θα ψάξω να βρω, αλλά αυτές τις αποφλοιωμένες φακές πως τις λένε; Και επίσης, το γιαούρτι τι είναι; Greek (δλδ στραγγιστό); Γιατί αν βάλω απ' το άλλο το νερουλό θα διαλυθεί αμέσως!
Επίσης η συνταγή υπάρχει στο site; Γιατί με μια γρήγορη ματιά δεν τη βρήκα. Αλλιώς κάνε ένα ψυχικό και στείλε την όταν έχεις χρόνο. Ή απλά τις κάνουμε όπως τις δικές μας, χρησιμοποιώντας αυτά τα υλικά;
@ Lockheart: Όντως! Ειδικά όπως είχε και κρύο, ήταν τέλειες :-)
@ Γκρινιάρης: Ναι, ναι, να την δοκιμάσεις! Είναι πολύ ωραία. Αν θες, να σου στείλω και την κανονική συνταγή. Οι φακές λέγονται red split lentils και οι σπόροι σιναπιού mustard seeds. Θα τα βρεις και τα δύο πολύ εύκολα στο σούπερ μάρκετ (και εδώ και στην Ελλάδα). Η σως είναι γιουρτάκι Φάγε με 0% λιπαρά, μαζί με ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπεράκι. Μιαμ μιαμ!
@ Γκρινιάρης: Θα σου την στείλω. Νόμιζα ότι σου την είχα ήδη στείλει, και γι' αυτό μάντεψες φακές με την πρώτη. Κρίμα που άλλαξες γνώμη ;-)
Αν ενδιαφέρεται κανείς άλλος για την συνταγή, πέστε μου να κάνω σχετικό ποστ.
πωπω!! τέλειο!! Το κάνεις και συ με το γιαούρτι??? Και μένα μου το έμαθαν κάτι φίλοι από γερμανία... Πείνασα τώρα... με κατεστρεψες!!
Ναι ναι ενδιαφέρομαι για τη συνταγή, αν δεν σου κάνει κόπο. Έχω άφθονες χωριάτικες φακές που τις προμηθεύομαι κάθε χρόνο από τον τόπο καταγωγής. Πάντα όμως τις μαγειρεύω με τον "ελληνικό" τρόπο, οπότε μια διαφορετική συνταγή είναι ευπρόσδεκτη!
ΣTHMENO!ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟ!!!!!
Πως κ το βρηκε μονο ένας?γιατι φακές?γιατι γιατι γιατι?
Παντζάρια σαλάτα έφαγες...
Σοφακι,με την σως γιαουρτιου πως; το τρως?δεν σε πιανει αναγούλα?Η μητερα σου το εφαγε για να μην σε στενοχωρήσει! :P
πλακα κανω,δειχνει ωραιο!
@ Laxanaki: Ναι, και γίνεται πολύ ωραίο. Άσε τους άλλους να λένε ;-)
@ Gkriniara: Θα την βάλω απόψε, γιατί τώρα δεν προλαβαίνω.
@ Laplace78: Εγώ δεν ξέρω τίποτα! Προφανώς ένας μάντεψε σωστά :-p
Πάντως και τα παντζάρια τα τρώω πολύ (επίσης με σως γιαουρτιού).
Όσο για το γιαούρτι στη σούπα, τα ίδια λέγαν και οι δικοί μου, αλλά τώρα το τρώνε μια χαρά :-)
ειλικρινα με φανηκε παραξενο το γιαουρτι στην σουπα αλλα εχω φαει και φαγητα πιο κουφα και φυσικα αμα δεν δοκιμασεις ποτε δεν ξερεις...πεινασα αλλα οταν γυρισω ελλαδα θα το δοκιμασω να το φταιξω...αλλα μην μου πεις οτι δεν επιθυμισες ενα σουβλακι...besitos..
καλή φάση η συνταγή...μου αρέσουν και οι φακές:)
εγω δεν θα πω όχι στο γιαούρτι...ίσα ίσα που πιστεύω ότι είμαι απο τα πιο παράξενα άτομα στο θέμα συνδιασμών φαγητών...σε αυτό που πιστεύω ότι δεν θα μου άρεσε στην συνταγή είναι οι αποφλιωμένες φακές...δηλάδη πιστεύω ότι θα έχει αίσθηση σαν να τρώς φάβα...:P...!!πάντως κατα τα άλλα καλή φένεται...καροτάκι..ντοματίτσα...giaourtaki...lol;)
Κοριτσάκι μας άνοιξες την όρεξη! Ναι, θέλουμε τη συνταγή!! :))
Φρέσκες ντομάτες!! Α πα πα!!
CrazyTourist2
E οχι! Αποκλειεται! Παντζαρια εφαγες και δεν το θυμασαι!
Κ αν τρίψεις κ λίγο σκόρδο στο γιαούρτι, καμιά ώρα πριν το σερβίρεις ( για να αρπάξει τη μυρουδιά).... πςςςς!!!!
ΑΡΧΟΝΤΑΣ!!!
Θα συμφωνήσω πάντως κι εγώ: Περιμένουμε την συνταγή με ανυπομονησία (όλα κι όλα, τι γκουρμέ θέλουμε να λεγόμαστε τέλος πάντων... :P)
Μα γιατί τους κάνει εντύπωση το γιαούρτι στη σούπα???
Νιαμ, νιαμ! Μου αρέσουν οι φακές και θα ήθελα και εγώ να μάθω πως γίνεται αυτή η συνταγή, για να κάνουμε και μια αλλαγή. Εμείς, πάνυτως της φακές τις φτιάχνουμε χυλωμένες με ριζάκι. Όπως όλα τα όσπρια.
γιαούρτι στην σούπα... ανανάς στην πίτσα... που οδεύουμε???
(πάντως ό,τι δεν περιέχει μπάμιες εγώ το τρώω δεν έχω πρόβλημα!!!)
Mμμμμ με ενέπνευσες βραδιάτικο. Έχω να φάω και φακές καιρό..όλο φάβα και ρεβιθιά τελευταίως. Και προφανώς το γιαούρτι στην σούπα είναι τέλειο...αντικαθιστά τέλεια την κρέμα. Μμμμμ τώρα θυμήθηκα στρειδόσουπα με γιαούρτι και μου τρέχουν τα σάλια....
Να σου πω το καλύτερο! Περάσαμε στους «16»! Να σου πω και το καλύτερο! Στους αγώνες του Champions League, όταν είχα σε έναν explorer ανοιχτό το blog σου, κερδίζαμε!!!
ωραια ιδεα. και πανω που ειχα ξεμεινει απο φαντασια :)
@ Damian: Το σουβλάκι είναι το μόνο ελληνικό φαγητό που μου λείπει :-(
@ Electronic396: Δεν ξέρω πώς είναι η φάβα για να σου πω, πάντως οι κόκκινες φακές όντως χυλώνουν περισσότερο από τις μαύρες.
@ Cinderella & Chameleon_Dark: Έφτασεεεεεεε!
@ Crazy Tourist2: Μπορείς να την φτιάξεις και με πουρέ ή ντοματάκια κονκασέ ;-)
@ Eximnos: Καλά, η μνήμη μου μπορεί να με γελάει... η φωτογραφία γιατί δείχνει φακές όμως;
@ Itelli: Χαχαχαχαχα όπως λέμε σκόρδον το ελληνικόν, σκόρδον το φλογοβόλον;
@ Penny: Δεν έχω φάει ποτέ φακές με ρύζι! Επιτέλους ένα σημείο διαφοράς :-)))))
@ Derek: Μην το ψάχνεις... έχω ακούσει μέχρι και για πίτσα με baked beans!!
@ Περιπετών: Στρειδόσουπα με γιαούρτι; Ενδιαφέρον ακούγεται.
Καλώς ήρθες στις Κόκκινες Νύχτες :-)
@ Penny: ΘΡΥΛΟΣ ΟΛΕ!!!
(Λες να είναι γουρλίδικο το ιστολόγιο; χεχε)
@ Maria Λεμονάτη: Mε την πρώτη ευκαιρία θα γράψω αναλυτικά την συνταγή.
εγώ την έχω φάει κιόλας και μάλιστα φασόλια τρικολόρ για καλύτερο εφφέ
Καλημέρα, Σοφία. Είναι 2 παρά 10 τη νύχτα τώρα που σου γράφω και δεν σου κρύβω πως μου άνοιξες την όρεξη, με τα φαγητά σου.
Πάω κατ' ευθείαν στην κουζίνα να φτιάξω καμιά...δημιουργία! :))
http://ares-mares-ellinares.blogspot.com
Τον ξέρω τον Ainsley Harriott! Έχω δει εκπομπές του στη δική μας κρατική TV! Μαγείρευε σε κάτι τροπικά μέρη.
Μιαμμμ. Ωραίο ακούγεται.
Τις επιλογές που μας έδινες στο προηγούμενο ποστ πού τις είχες? Εγώ δεν τις είδα γι αυτό έγραψα ινδικό!!
@ Derek: Ήταν καλή;
@ Βόρειο Σέλας: Καλώς ήρθες στις Κόκκινες Νύχτες :-)
Για πες, τι έφτιαξες τελικά;
@ Penny: O Ainsley Harriot παρουσίαζε με μεγάλη επιτυχία το Ready Steady Cook, του οποίου η ελληνική παραλλαγή ήταν το "Στην κουζίνα ολοταχώς" με τον Μαμαλάκη. Μετά έκανε διάφορα άλλα ταξιδιωτικά - επίσης όπως ο Μαμαλάκης, και στη συνέχεια έβγαλε δικιά του σειρά έτοιμων φαγητών. Guess what Mamalakis is doing next?
@ Nobody: Πάνω δεξιά έχει σχετικό poll ;-)
θέλω κι εγώ τη συνταγή!
πασσάμπλ... για την ακρίβεια τα πέτυχα σε μια παραλλαγή της γνωστής χωριάτικης πίτσας που φτιάχνουν εδώ πέρα οπότε μέσα στην φέτα και τις ελιές τα φασόλια δεν "φαίνονται" και πολύ (αλλά κάνουν ωραίο εφφέ όμως!!!)
Έτσι. Ή, ορθότερα, Αμήν.
Ψάχνω να βρω το μεϊλ σου - δεν είναι πουθενά. Έχω ιδέα - θέλω τα φώτα σου. Αν έχεις όρεξη φυσικά...
Μια απορία: Καλά όλα, αλλά αποφλοιωνένες;;;;;;
Και μια ερώτηση: Με τι λαδάκι βράζονται; Άλλη απάντηση από το ελαιόλαδο απορρίπτεται για γνωστούς λόγους
Από βιταμίνες και σίδηρα, πάντως, έσκισε η μέρα!
Καλό το τεστάκι, μας κράτησε σε αγωνία!
Καλησπέρες.
Α! 9 και σήμερα.
Σοφία δεν σ' εγκατέλειψα.Απλά είχα αρκετά τρεχάματα.Penny να κληρωθόυμε με καμια Manchester να δει την ομάδα μας κι η Σοφία από κοντά.
vre Sofia.. den se prolavenoume...
Επειδή ήταν αργά άλλα έπρεπε να φτιάξω κάτι "γρήγορο ναι, πρόχειρο οχι", άνοιξα ένα τόνο (ψάρι κονσέρβα), το έβαλα σε ένα βαθύ πιάτο, πρόσθεσα μια ζουμερή ντομάτα, και λίγες πράσινες ελιές. Για dressing έβαλα ελαιόλαδο και ΠΟΛΥ λεμόνι.
Yummie, yummie...
Φυσικά, ξενύχτησα καθώς δεν μπορούσα να κοιμηθώ από το βάρος στο στομάχι.
Ας πρόσεχα...
http://ares-mares-ellinares.blogspot.com/
@ Ellie: Καλώς ήρθες στις Κόκκινες Νύχτες! Τη συνταγή δεν πρόλαβα ούτε σήμερα να την γράψω, και μάλλον ούτε αύριο, αλλά υπόσχομαι να το κάνω με την πρώτη ευκαιρία.
@ Derek: Χμμμμμ...
@ Itelli: Θα σου στείλω μέιλ.
@ Μανώλης: Βράζουν με όλα τα λάδια, αναλόγως των προτιμήσεών σου ;-)
@ Kitsosmitsos: Τι γίνεται σε 9 μέρες;
@ Cursed: Ευκαιρία να δω και το Μάντσεστερ, που δεν έχω πάει ποτέ.
@ Alienlover: Μην ανησυχείς, τώρα που μπαίνουμε για τα καλά στην περίοδο των γιορτών, η συχνότητα των αναρτήσεων θα μειωθεί αισθητά.
@ Βόρειο Σέλας: Την φτιάχνω κι εγώ αυτή τη σαλάτα αλλά βάζω μαύρες ελιές και ενίοτε πράσινη-κόκκινη πιπεριά. Μμμμμμ :-)
πεινάει καλύτερα όποιος πεινάει τελευταίος..
Οκ τότε...μεγειά τα μάτια (που είναι και όμορφα).
Την άλλη φορά θα είμαι πιο παρατηρητικιά
@ Κατουρημένη ποδιά: Σωστό κι αυτό.
@ Nobody: Την επόμενη φορά θα το τονίσω περισσότερο: ΥΠΑΡΧΕΙ POLL ΠΑΝΩ ΔΕΞΙΑ ;-)
Την Πόρτο θέλουμε παιδιά! Πώς θα περάσουμε από το Ολντ Τράφορντ???
μμμμμ!!!! νοστιμότατο..εστω και στην αγγλικη ......
Τι έγινε εκείνο το μεϊλ που έβλεπε, τα άλλα μεϊλ να περνούν;;
Εγώ πάντως δεν το πήρα... Τέσπα. Είχα μια ιδέα για διαδικτυακή βασιλόπιτα, κ ήθελα τα φώτα σου ως προς την οργάνωση ή κ βελτίωση της ιδέας: πώς να κόψετε διαδικτυακά τη βασιλόπιτά σας...
Το ζορίζω λες;
@ Penny: Σωστή σε βρίσκω!
@ Anastasia: Ήταν, ήταν :-)
Καλώς ήρθες στις Κόκκινες Νύχτες.
@ Itelli: Μα το έστειλα την ίδια μέρα (12 Δεκεμβρίου στις 11:45 PM γράφει ο γούγλης) στο itelli@itelli.co.uk. Μήπως έχω λάθος ημέιλ;
Post a Comment