Wednesday 5 December 2007

Εικόνες από το περασμένο Σάββατο

Δύο βιντεάκια από την βόλτα στο Λονδίνο το περασμένο Σάββατο (με έσκασε ο Blogger μέχρι να τα τα ανεβάσει, αλλά επέμεινα, και ως γνωστόν ο επιμένων νικά)!





Αυτό το άσπρο που πέφτει εξ ουρανού σε κάποια σημεία δεν είναι χιόνι (πού τέτοια τύχη), αλλά ειδικός αφρός που έριχναν από τις ταράτσες των πολυκαταστημάτων για να φαίνεται σα να χιονίζει.

34 comments:

DaNaH said...

Οφείλω να ομολογήσω ότι έχεις ενώσει τα βιντεάκια με πολύ ωραίο τρόπο! Εγώ δεν ξέρω να το κάνω αυτό (ή σωστότερα δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, αν το ψάξω σίγουρα δεν είναι τίποτα το δύσκολο χεχε).

Στο πρώτο βιντεάκι μου έκανε εντύπωση το πόσο άνετοι είναι όλοι οι Λονδρέζοι με το πατινάζ στον πάγο! Ούτε ένας δεν φαινόταν να ζορίζεται ή να φοβάται μην γλιστρίσει!!!

Στο δεύτερο βιντεάκι πλάκα είχαν οι άγιοι βασίλιδες που χόρευαν! :)

Agobooks said...

Καλώς σε βρήκα!
Ελπίζω, μετά από το …υποχρεωτικό διάστημα σιωπής, να τα πούμε πλέον συχνότερα από δω! Υγεία και χαρά, εύχομαι!

moukelis said...

Καλημέρα!Καλέ μιλάμε για επαγγελματική δουλειά με τα βίντεο!
Πολύ όμορφα όλα,αν και για το παγοδρόμιο δε μας βλέπω,εδώ εγώ πέφτω στο ίσωμα...Αυτός ο κύριος με την τσιριχτή φωνή είναι στ'αλήθεια ξωτικό;Πάντως δεν ήξερα ότι τα ξωτικά χορεύουν τόσο καλά.;@Ρ
Και οι μικρές χορωδίες πολύ ωραίες,αν και για να μπούμε πιο πολύ στην ατμόσφαιρα θα πάμε και στις παιδικές του Westminster Abbey και του St.Raul.
Πραγματικά πολύ ωραία βίντεο,είναι σαν να μας πήγες μια βόλτα στο χριστουγεννιάτικο Λονδίνο!

snikolas said...

Hahaha απάτη χιόνι! :)

Laplace said...

εσυ εχεις ταλεντο :)
Σοφάκι θελουμε κιαλλα βιντεάκια!!
Μην μας αφησεις ετσι εμας τους χαροκαμμένους Αθηναίους!
θελουμε Σοφάκι by night!

Adonios GK said...

Μα εσύ μας έφερες το Λονδίνο δίπλα μας! Αυτά που κάνουν εκεί απο την πρώτη του μηνός εδώ τα κάνουν την τελευταία εβδομάδα!!!
;) Καλή σου μέρα.

cinderella said...

Υπέροχη η εικόνα που μας μετέφερες! Τα πιτσιρίκια στο hyde park και οι καλλιτέχνες του δρόμου...απλά τέλειοι!
Ανέβασέ μας κι άλλα γιατί εγώ σήμερα σε εντόπισα στα νερά του διαδικτύο και έχω ξετρελαθεί με την Λονδρέζικη ατμόσφαιρα!
Απο την αστόλιστη ακόμα Αθήνα τις καλημέρες μου!

Anonymous said...

Από τα καλύτερα blog στον Ελλαδικό χώρο. Συνέχισε την καλή δουλειά. Η φωτογραφία σου είναι υπέροχη. Αν την κάνεις να φαίνεται και λίγο ακόμα παραμυθένια θα είσαι η καλύτερη.

Γκρινιάρης said...

Άψογα!!! Με κάνεις και ανυπομονώ να περάσουν οι μέρες (κι εδώ σε μίζερο καιρό έπεσα ρε γαμώτο!) και να γυρίσω πίσω!

Matrix said...

Ωραία video!

Από Ιανουάριο μέχρι Μάρτιο πότε είναι καλύτερα να έρθει κάποιος Λονδινο για ΣαββατοΚύριακο?

Natassa said...

Σοφία λίγο το προηγούμενο ποστ με τα Harrods + Selfridges λίγο τα βιντεάκια λίγο η φωτογράφιση δρόμο δρόμο ... τι να σου πω το Λονδίνο με έχει ξετρελάνει !!!
να είσαι καλά και keep on με την εξαιρετική δουλειά που κάνεις!!!!!!!!!!

- said...

Μ'αρέσουν πολύ οι εκδηλώσεις στον δρόμο! Μου θύμησες την Disneyland, αφού πρόσφατα πήγα Παρίσι, που εγώ ο πανέξυπνος πήγα με την κοπέλα μου, μόνο στο μεγάλο πάρκο και όχι στο μικρό(γι'αυτούς που ξέρουν). Anyway..., ωραία τα βιντεάκια σου.

Σοφία said...

@ Δανάη: Ευχαριστώ Δανάη! Τα έφτιαξα με ένα πρόγραμμα που υπάρχει έτοιμο στα Windows και λέγεται Windows Movie Maker, ακολουθώντας τις οδηγίες που είχε δώσει η Penny. Δεν είναι δύσκολο να κάνεις κάτι εφετζίδικο (π.χ. σαν τα δικά μου βιντεάκια), αλλά χρειάζεται εξάσκηση για να κάνεις κάτι πραγματικά καλό (το παλεύω ακόμα).

Καλά, πολύ γέλασα με το σχόλιο περί πατινάζ. Εμείς όταν τους είδαμε σχολιάσαμε το πόσο δυσκίνητοι ήταν, συγκρίνοντάς τους όχι με τους εαυτούς μας φυσικά (γκουχ γκουχ) αλλά με τους Γερμανούς που είχαμε δει πέρσυ στο Μόναχο να στροβιλίζονται στον πάγο. Εδώ δεν έχει αρκετά παγοδρόμια και ο περισσότερος κόσμος δεν ξέρει καλό πατινάζ. Σε σύγκριση με τους Έλληνες όμως (γκουχ γκουχ) είναι πιο εξασκημένοι.

@ N.Ago: Επέστρεψες; Καλώς ήρθες! Ελπίζω να είναι όλα καλά και ανταποδίδω τις ευχές :-)

@ Moukelis: Επαγγελματική δουλειά δεν είναι, αλλά ευχαριστώ για το κοπλιμέντο :-) Τα ξωτικά όπως είδες και τσιρίζουν, και χορεύουν χι χι χι

Όσο για το τι θα δείτε όσο είσαστε εδώ, πόσες εβδομάδες είπες θα μείνετε;

@ Snikolas: Ναι, ήταν αυτό που λέμε χιόνι ιμιτασιόν!

@ Laplace78: Θα το προσπαθήσω. Θέλετε κάτι συγκεκριμένο ή γενικά by night;

@ Adonios: Η αλήθεια είναι ότι κάνουν ωραία πράγματα. Αλλά βέβαια γι' αυτούς είναι η μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου. Δεν γιορτάζουν τόσο ούτε την Πρωτοχρονιά ούτε το Πάσχα.

the BluElephant said...

¨)

Σοφία said...

@ Cinderella & Dimitrelim: Καλώς ήρθατε στις Κόκκινες Νύχτες!

@ Cinderella: Τα πιτσιρίκια στο Hyde Park ήταν πραγματικά όλα τα λεφτά! Για την Αθήνα μην στεναχωριέστε, θα στολιστεί με τη μία και θα το χαρείτε περισσότερο :-)

@ Dimitrelim: Χαχα εννοείς να σας παραμυθιάσω ακόμα περισσότερο; Θα το προσπαθήσω...

@ Γκρινιάρης: Ε μα κι εσύ τώρα βρήκες να φύγεις που άρχισαν τα καλά;

@ Matrix: Τον Φεβρουάριο που είναι φτηνά τα εισιτήρια ;-)

Σοβαρά τώρα, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Ο καιρός είναι λίγο-πολύ ίδιος. Καμιά φορά χιονίζει προς τα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου, αλλά φέτος μάλλον χλωμό, γιατί προβλέπουν χλιαρό και βροχερό χειμώνα.

Από γιορτές και πανηγύρια, στις 10 Φεβρουαρίου έχουμε την κινέζικη πρωτοχρονιά που είναι σίγουρα κάτι που αξίζει να το δεις, και στις 16 Μαρτίου την γιορτή των Ιρλανδών (St Patrick's Day). To Πάσχα φέτος είναι στις 23 Μαρτίου, αλλά δεν πολυγιορτάζεται. Τα μαγαζιά μένουν ανοιχτά, ενώ μερικά μουσεία κλείνουν την Μ. Παρασκευή (όχι όλα). Αν σε ενδιαφέρει κάποιο συγκεκριμένο όμως, καλό είναι να το τσεκάρεις. Αυτά ;-)

Σοφία said...

@ Natassa: Έχεις έρθει; Αν όχι, επιβάλλεται :-)

@ Στέφανος: Έχει δύο πάρκα η Eurodisney?! Για πες!! Εγώ σε ένα θυμάμαι να πήγα μόνο.

@ The Bluelephant: Καλησπέρα:-)

moukelis said...

@Σοφία:Καλέ τι εβδομάδες,πέντε μέρες θα μείνουμε,και το προγραμμα είναι εντελώς γεμάτο για να προλάβουμε να δούμε όσο περισσότερα μπορούμε.Δηλαδή όταν λέμε γεμάτο,από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βραδυ.

nakupenda said...

You are so lucky :-)

Laplace said...

Σοφάκι οτι θες εσυ!!Χριστουγεννιατικα φωτακια να εχει αν γίνεται αλλα οπου θες!

Anonymous said...

καλημερα η καλησπερα...καλα στα αλογακια ηθελες να ανεβεις χριστουγεννιατικα;;βλεπω ειχε λιγο ηλιο εκει...εδω λεμε για ζεστη και οσο περνανε οι μερες θα λιωνω αλλα μεχρι 17 μετα θα παω στο σπιτακι μου για 2 μερες και μετα τουρ στην ευρωπη και στην ελλαδα για την δουλεια..γιορτες δεν εχει φετος..besitos..

Σοφία said...

@ Moukelis: Τι να σου πω κοριτσάκι, ελπίζω να τα προλάβετε όλα!

@ Nakupenda: Καλησπέρα! Πού χάθηκες;

@ Laplace78: Θα δω τι μπορώ να κάνω ;-)

@ Damian: Δεν είναι αλογάκια, είναι τάρανδοι!!!

- said...

@Σοφία: Έχει όντως δύο πάρκα... Ένα μεγάλο που έχει τα όλα τα παιχνίδια και τα μαγαζιά και ένα άλλο μικρότερο που έχει τα κινηματογραφικά σόου. Μπορεί παλαιότερα να ήταν ενιαίο.
Λίγο πριν πάω, μιλούσα στο τρένο με έναν υπάλληλο του μικρού. Μου είπε ότι δεν αξίζει να πάω, αφού πάω για μια μέρα. Έτσι και εγώ έκανα την βλακεία να τον ακούσω (απορώ με τον ευατό μου...) και δεν πήγαμε καθόλου στο μικρό. Στις 6 έκλεινε και όταν πήραμε χαμπάρι ότι άξιζε να το δούμε ήταν πλέον αργά. Άσε... Τρελό ξενέρωμα. Μην κάνει άλλος το λάθος!

Anonymous said...

La Vita e Bella....
;)

Σοφία said...

@ Στέφανος: Στο μικρό που περιγράφεις σίγουρα δεν έχω πάει. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που πήγα στην Eurodisney, και ίσως να μην υπήρχε τότε (ή να μας είχαν πει ότι δεν αξίζει).

@ Electronic 396: Non c'è male ;-)

Λακων said...

Πανέμορφα τα video. Αυτό που με ξένισε κάπως (όχι οτι χαλάστηκα κιόλας) ήταν η εικόνα των Αγιο Βασίληδων που άρχισαν να κυλιούνται^^
Ty για την ατμόσφαιρα πάντως.

Maria Mikro Analogo said...

Σοφία, με έστειλες με τα βιντεάκια! Στείλε κι άλλα! Πάει, έγινα Christmas London Addicted :P Φιλάκια :-)

Anonymous said...

ταρανδοι ειναι βρε τι εχω παθει δεν βλεπω κιολας...καλοπερνας παντως...besitos..

koulpa said...

Καιρό έχω να σας επισκεθώ.. και ήλθα σε καλή στιγμή.. ωραία τα βιντεάκια ιδικά για μας που δε ξεκολλάμε από την αθήνα εύκολά.. μας βάλατε στο κλήμα..:):)
Την καλημέρα μου (πλέον):):)

Σοφία said...

@ Λάκων: Εγώ πάντως γέλασα πολύ με τους Αγιοβασίληδες, ειδικά εκεί που έπεσαν ο ένας πάνω στον άλλο :-D

@ Μαρία: Κάνω ό,τι μπορώ για να σας ξεσηκώσω (χεχε)

@ Damian: Ε μα, κοτζάμ κέρατα, δεν τα είδες :-)

@ Κoulpa: Καλώς ξανάρθες!

Natassa said...

ναι έχω έρθει δύο φορές, εκ των οποίων η πρώτη ήτο χάλια δραματική κλπ αλλά ευτυχώς ήταν ένα από τα πρώτα μου ταξίδια στο εξωτερικό και έτσι έβαλα γρήγορα μυαλό και δεν ξανάκανα τέτοιο λάθος, δλδ το λάθος της κακής παρέας... :( την δεύτερη πέρασα υπέροχα παρόλο το κρύο που ήταν ποοολύ τσουχτερό, αλλά Χριστούγεννα δεν έχω έρθει και θέλω, ή μάλλον θα προτιμούσα να έτσι τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη γιατί μετά νομίζω ότι γίνεται χαμός .

Anonymous said...

Καλά Χριστούγεννα ή... Merry Christmas?

Σοφία said...

@ Natassa: Α ναι, αυτό για την παρέα το είχες ξαναπεί. Η αλήθεια είναι ότι η παρέα στα ταξίδια είναι το παν.

Πάντως οι πρώτες και οι τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη δεν έχουν διαφορά. Από τα τέλη Νοεμβρίου γίνεται χαμός στο κέντρο. Αν θες να έρθεις όταν είναι πιο ήπια τα πράγματα, καλύτερα να έρθεις μέσα Νοεμβρίου (γιατί αν έρθεις νωρίτερα δεν θα έχουν ανάψει τα φώτα) αλλά τότε δεν έχει έξτρα εκδηλώσεις.

@ Redhathacker: Frohliche Weihnachten! Πώς πάει το διάβασμα;

Anonymous said...

Γράφουμε απανωτά διαγωνίσματα!
Το ένα μετά το άλλο. Δεν σου λέω τπτ άλλο...

Σοφία said...

Έτσι μπράβο, τέτοια θέλω να ακούω ;-)