Sunday 7 September 2008

Απολογισμός σαββατοκύριακου

Το σαββατοκύριακο αυτό το περίμενα με πολύ ανυπομονησία, ίσως γιατί ήταν το πρώτο μετά τις διακοπές, και μετά από μία πολύ εντατική πρώτη εβδομάδα στη δουλειά. Κάποιος μου είπε ότι όσο πιο πολύ κουράζεσαι μέσα στην εβδομάδα, τόσο πιο πολύ εκτιμάς το σαββατοκύριακο, και μάλλον έχει δίκιο. Την Παρασκευή από το απόγευμα και μετά ήμουν μες την τρελή χαρά. Και όχι να πεις ότι έκανα κάτι το ιδιαίτερο - ούτε για ποτό δεν πήγα. Έφυγα όμως από τη δουλειά στην ώρα μου, πήρα fish and chips (κλασικά) στο δρόμο για το σπίτι και τα έφαγα μπροστά στην τηλεόραση βλέποντας CSI. Με ερμητικά κλειστά τα παράθυρα γιατί έβρεχε (λεπτομέρεια που έχει σημασία). Είχα ήδη κάνει σχέδια για τις επόμενες δύο μέρες: το Σάββατο θα έκανα δουλίτσες του σπιτιού και βολτούλα στα πέριξ, και την Κυριακή θα πήγαινα σε μια υπαίθρια γιορτή στην Regent Street, που είναι ένας από τους ομορφότερους εμπορικούς δρόμους του Λονδίνου.

Πλην όμως όλο το σαββατοκύριακο έβρεχε. Ήλιο είδαμε για 10 λεπτά περίπου το απόγευμα της Κυριακής κι αυτό ήταν. Τον υπόλοιπο καιρό είχαμε 15 βαθμούς και βροχή, βροχή, βροχή. Άλλοτε πιο δυνατή, άλλοτε πιο ανάλαφρη, πάντως βροχή. Και κρύο αεράκι. Οπότε ούτε βολτούλα, ούτε γιορτή, ούτε τίποτα. Απασχοληθήκαμε δημιουργικά βλέποντας τηλεόραση (τελετή έναρξης Παραολυμπιακών, Eurovision Χορού, 3 επεισόδια CSI - Grissom 4 ever) και κάνοντας (τι άλλο) ψώνια.

Το Σάββατο πήγαμε στο Bluewater, το δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Βρετανίας, 40 λεπτά έξω από το Λονδίνο. Έχει 330 μαγαζιά, 40 καφέ-εστιατόρια, κινηματογράφο με 13 οθόνες και οροφή. Είναι σχεδόν διπλάσιο σε μέγεθος από το Mall της Αθήνας και είναι ένα πραγματικά πολύ ωραίο εμπορικό κέντρο, αλλά και μεγάλος πειρασμός. Με το ένα και με το άλλο, μου έφυγαν πάαααρα πολλά χρήματα, και δεν πέρασα ούτε από τα μισά μαγαζιά. Καλύτερα να είχα πάει ταξίδι, λιγότερα θα χαλούσα!



Στην επόμενη φωτογραφία βλέπετε το εσωτερικό του Marks & Spencer, όπου κατέθεσα ένα αρκετά (γκουχ γκουχ) σημαντικό ποσό. Πήρα ρούχα για τη δουλειά, μια πολύ ωραία μαύρη τσάντα και ένα κα-τα-πλη-κτι-κό φθινοπωρινό πανωφόρι σε φούξια χρώμα με φόδρα άσπρη με μεγάλα πράσινα και ροζ λουλούδια. Μόλις κρυώσει λίγο ο καιρός, σε 2-3 μέρες δηλαδή όπως πάει, θα το φορέσω και δεν θα με νοιάζει που κάνει κρύο γιατί θα είμαι ντυμένη ανοιξιάτικα :-)


Αφού χθες γυρίσαμε κατάκοποι με 6 σακούλες ρούχα, δύο σακούλες πράγματα για το σπίτι, μία (μικρή) σακούλα καλλυντικά, και δύο αρκετά ελαφρότερα πορτοφόλια, σήμερα είχαμε σκοπό να πάμε οπωσδήποτε στη γιορτή. Περιμέναμε μέχρι τελευταία στιγμή μήπως φτιάξει ο καιρός, αλλά παρόλο που το απόγευμα έκοψε η βροχή, συνέχισε να κάνει αρκετό κρύο και δεν μας έκανε κέφι να βγούμε στους δρόμους. Έτσι πήγαμε πάλι για ...ψώνια, αυτή τη φορά στο σούπερ μάρκετ. Πρόσεξα ότι έχουν ήδη βγει τα αποκριάτικα του Halloween, κι ας έχουμε ακόμα σχεδόν δυο μήνες μπροστά μας. Όπου να 'ναι θα βγάλουν και τα χριστουγεννιάτικα (και όχι, δεν κάνω πλάκα). Η ροζ μηχανούλα έκανε το θαύμα της κι έτσι σας έχω και αποδεικτικά στοιχεία.


Το άλλο που είδα και κατενθουσιάστηκα είναι ότι πλέον έχουμε και στην Αγγλία Fanta Μπλε! Μόνο που δεν έχει μπλε καπάκι, αλλά γαλάζια ετικέττα. Ολίγον χάλια εμφανισιακά. Πήρα μία να δοκιμάσω, αν και νομίζω ότι θα είναι σαν αυτή που πίναμε στη Γαλλία το καλοκαίρι και όχι σαν αυτή που έχουμε στην Ελλάδα. Αλλά όπως και να 'χει συγκινήθηκα.


Έτσι που λέτε κύλησε άλλο ένα μουντό και βροχερό σαββατοκύριακο. Αν ποτέ αναρωτηθείτε γιατί οι Βρετανοί έχουν τρέλα με την τηλεόραση και τα ψώνια, ένας είναι ο λόγος: ο καιρός.

34 comments:

Γκρινιάρης said...

Όντως έκανε αρκετό κρύο αυτό το Σαββατοκύριακο. Και στο Παρίσι φυσούσε και έβρεχε που και που, αλλά κυκλοφορούσες άνετα με ένα λεπτό μπουφανάκι. Εδώ, λίγο που βγήκα, χρειάστηκε να ντυθώ αρκετά πιο ζεστά. Πάντως απ' ότι βλέπω θα φτιάξει λίγο ο καιρός, κάτι 18άρια και 19άρια βλέπω.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Σοφία said...

Κρύο δεν λες τίποτα! Ξέρω κόσμο που ήδη έχει ανάψει καλοριφέρ. Πάντως η μετεωρολογική υπηρεσία κάνει πρόγνωση για 21 βαθμούς την Πέμπτη. Για να δούμε...

DaNaH said...

Ωραία βόλτα! Είχα πάει στο συγκεκριμένο εμπορικό και όντως είναι από τα μεγαλύτερα που υπάρχουν στην Ευρώπη! Μεγειά τα ψώνια! :)

fvasileiou said...

Οπότε μπορούμε να προσθέσουμε στο γνωστό επιχείρημα "όταν εμείς φτιάχναμε την ακρόπολη, εσείς ήσασταν στα δέντρα" και το "όταν εμείς πίναμε μπλε φάντα, εσείς είχατε μόνο την κόκκινη"!

Σε ζηλεύω πάντως. Ένα τέτοιο χαλαρό Σαββατοκύριακο το έχω τόσο ανάγκη...

Anonymous said...

αγνωστες γωνιες για μενα και τα 2 εμπορικα, ωστόσο την απολαυσα τη βολτα σου!!! δεν θλεω να ζηλεψεις, αλλα εδω εχει 31 βαθμους σημερα και υποτιθεται οτι επεσε η θερμοκρασια. τι ναπω, μονο οτι θα θελα μια βολτα μεσα στη βροχη!
καλη εβδομαδα σοφια!

Anonymous said...

Θέλω κι εγώ λίγη βροχούλα... Όχι τίποτα κατακλυσμούς, αλλά μια μπόρα της προκοπής!! Το απόγευμα της Παρασκευής είναι το ωραιότερο και το πιο ξεκούραστο!! Ξέρεις ότι σε περιμένει ένα Σ/Κ!

Σοφία said...

@ Δανάη: Ευχαριστώ! Το Bluewater νομίζω ότι είναι σίγουρα μέσα στα 5 μεγαλύτερα της Ευρώπης.

@ FVasileiou: Καλά, αυτό μπορούμε να το λέμε και στους Θεσσαλονικείς και γενικότερα στους βόρειους ;-)

@ Lifewhispers: Ζηλεύωωωωωω! Εδώ δε νομίζω ότι φτάσαμε τους 31 βαθμούς ούτε μια φορά το φετινό (ας πούμε) καλοκαίρι. Η βροχή είναι πολύ υπερεκτιμημένη - ρώτα και τους Ουαλούς που "κολυμπάνε" σε βρόχινο νερό να δεις τι θα σου πουν!

@ Unclescrooge: Βροχούλα κι εγώ θέλω αλλά δυστυχώς ο Θεούλης παρακούει και στέλνει κατακλυσμούς ;-)

Για το απόγευμα της Παρασκευής συμφωνώ απόλυτα! Κρίμα που δεν έρχεται πιο συχνά, μία φορά την εβδομάδα είναι λίγο, πολύ λίγο!!

kiki said...

Βρήκαμε που θα ρίχνουμε τα αίτια για το shopping therapy! Στον καιρό! Με γεια και με χαρα τα νεοαποκτηθέντα!

Σοφία said...

@ Kiki: Ευχαριστώ πολύ! Εννοείται ότι ο καιρός φταίει για όλα ;-)

ZlatkoGR said...

Περί CSI: Έχω ένα θέμα με τις σειρές και διάβασα και ότι έχεις γράψει περί Spooks, Lost, 24, BSG. (ξεχνάω κάτι;) Μόνο το Lost έχουμε κοινό, αλλά πρέπει να δω επιτέλους BSG και CSI. Έχω κολλήσει και στα δύο σε προηγούμενες seasons.

Περί χριστουγεννιάτικων: Και με τις γιορτές των Χριστουγέννων έχω ένα θέμα και το μεγαλύτερό μου όνειρο είναι να περάσω Χριστούγεννα στο Λονδίνο. Που θα πάει...

fpboy said...

Χμ, εμείς πάμε για μπάνιο ακόμα τα Σ-Κ, σχεδιάζουμε τριήμερα, άλλοι είναι ακόμα στα εξοχικά....
35 βαθμούς βλέπεις....

NdN said...

Το τι βροχή έφαγα την Πρασκευή το βράδυ που πήγα για ποτό και δεν είχα και ομπρέλλα δεν λέγεται. Και το Σάββατο έβρεχε, αλλά όχι τόσο πολύ. Το κλασσικό "σαν να σε φτύνουν".

Μόνο Κυριακή έμεινα σπίτι (πήγα Sainsbury's για ψώνια) και έλιωσα στις ταινίες!!

Λένε θα καλυτερέψει, αντε να δουμε!

Crazy Tourists said...

Το Grissomαφιέρωμα μια χαρά μου ακούγεται πάντως!!
Εδώ λιώνουμε από τη ζέστη...Δε λέει να δροσίσει λίγο!! Ίσως για το καλό μας, αφού δε μπορούμε να βγούμε για ψώνια!!!

Τρελοτουρίστρια

Anonymous said...

Πρέπει να θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που έχω πάει 5 μέρες Λονδίνο, μέσα στο χειμώνα, και δεν είχαμε ούτε μια μέρα βροχή; Γιατί σχεδόν σε κάθε ανάρτησή σου αναφέρεις ότι έβρεχε :P

Έχω καιρό να πάω να ξοδέψω λεφτά, και αυτό το ποστ σου χτύπησε σε ευαίσθητο σημείο. Αύριο μάλλον :P

Με γεια τα ρούχα/καλλυντικά/πράγματα του σπιτιού :)

KitsosMitsos said...

Τα δούλεψες και τα έσκασες. Αυτός είναι ο κύκλος. Και αν τα ευχαριστήθηκες, ακόμη καλύτερα!

Σοφία said...

@ Zlatkogr: To BSG το έχω δει από την αρχή ως τη μέση της τέταρτης σεζόν. CSI βλέπω σχεδόν κάθε μέρα γιατί ένα κανάλι βάζει *κάθε* βράδυ CSI από τις 9-12, οπότε θέλοντας και μη έχουμε γίνει φανατικοί τηλεθεατές. Όχι ότι μας χαλάει βέβαια :-)

Στο Λονδίνο δεν γίνεται κάτι συνταρακτικό τα Χριστούγεννα, γιατί είναι γιορτή πολύ οικογενειακή. Καλύτερα να έρθεις στις αρχές του Δεκέμβρη που έχει διάφορες εκδηλώσεις να το ευχαριστηθείς. Επίσης για Χριστούγεννα λέει πολύ η Γερμανία.

@ Fpboy: Καλά δεν το συζητώ, είμαστε σε εντελώς άλλο μήκος κύμματος!

@ NdN: Αν εννοούν ως καλυτέρευση τις 2 ώρες που βγήκε ήλιος σήμερα, σωθήκαμε.

Σοφία said...

@ Τρελοτουρίστρια: O Grissom είναι από τις μεγάλες μου τηλεοπτικές αγάπες, ιδιαίτερα τότε που δεν είχε γένια. Tώρα τελευταία δεν με συγκινεί το ίδιο ;-)

@ Deninho: Ευχαριστώ & εύχομαι και στα δικά σου!

Στο Λονδίνο δεν έχει μεγάλη διαφορά αν θα έρθεις χειμώνα ή καλοκαίρι, γιατί η βροχόπτωση είναι σχεδόν η ίδια όλο το χρόνο (μόνο τον Ιούλιο κόβει λίγο). Ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια που τα καλοκαίρια ήταν ιδιαίτερα βροχερά, μπορώ να σου πω ότι μάλλον βρέχει λιγότερο τον χειμώνα.

@ Kitsosmitsos: Τα ευχαριστήθηκα πάρα πολύ την ώρα που τα αγόραζα και ελπίζω να τα ευχαριστηθώ ακόμα περισσότερο στο μέλλον :-)

dr.SeenG said...

Η απορία που έχω εγώ Σοφία μου, είναι πως ο καιρός δεν έχει επηρεάσει εσένα. Κρατάς τη μεσογειακή σου ζωντάνια και χαίρομαι ιδιαίτερα :)
Εγώ με τρεις μέρες βροχή θα είχα σαλτάρει... Για μια ημέρα λέει, να δροσιστεί λίγο ο τόπος, αλλά όχι κι έτσι...
ΥΓ. Όχι πολλές σπατάλες κούκλα μου. Θα ανοίξει ο καιρός και θα αναγκαστείς να κλειστείς μέσα...
Φιλιά φιλιά :)

Ιάκωβος said...

εδώ στο Ελσίνκι να δεις κρύο...
και βροχή... αλλά ίσως η διαφορά με εκεί να είναι ότι εδώ είναι πιο ακριβά...
εσύ τι κάνεις στο Λονδίνο; με τι ασχολείσαι;

Σοφία said...

@ Dr.SeenG: Το παλεύουμε για να μην μας πάρει από κάτω. Όσο για τις σπατάλες, μέχρι να ανοίξει πάλι ο καιρός του χρόνου τον Ιούλη, έχουμε μέλλον ακόμα!

@ Ιάκωβος: Μη νομίζεις, κι εδώ ακριβά είναι (ίσως όχι τόσο όσο στο Ελσίνκι). Εγώ μένω μόνιμα εδώ. Είχα έρθει για μεταπτυχιακά πριν από πολλάααα χρόνια, βρήκα δουλειά και έμεινα αμανάτι.

Anonymous said...

"εύχομαι και στα δικά σου!"--->spooky phrase :o μου δημιουργεί περίεργους/άσχημους συνειρμούς :P

cinderella said...

Σου έχω πει οτι μου αρέσουν τα πόστς σου εε;; Ακόμα κι όταν περιγράφεις τον κακό καιρό του Λονδίνου!! :))

Σοφία said...

@ Deninho: Εγώ πάντως εννοούσα τα ψώνια ;-)

@ Cinderella: Σε ευχαριστώ για ακόμα μία φορά!

lakis said...

Ωραία περνάς, παρά τον παλιοκαιρό. Μέρα καλή

Δ. Τζ. said...

Στην Ελλάδα πάντως ο καιρός ήταν καλός το π/σ/κ και βρήκα την ευκαιρία να κάνω τρία ακόμα (τα τελευταία;) μπάνια.

Με αφορμή το βροχερό σ/κ του Λονδίνου (και τις ευχές για καλό χειμώνα) έχω αρχίσει να μπαίνω σε χειμωνιάτικο mood. Τζάκι, καναπές, βιβλία και ζεστό καφεδάκι και να ακούς τον ήχο της βροχής. Δεν είναι και τόσο άσχημο...

An-Lu said...

Τουλάχιστον εσείς νιώθετε το φθινόπωρο...εμείς παλι όχι ;-)

moukelis said...

Σοφία μας είπαν απο τα Starbucks ότι θα διαθλετουν στην κάβα τους απο εδω και περα ΕΨΑ(ειναι τοπική λεμονάδα και πορτοκαλάδα του Βόλου) να δοκιμάσεις να μου πεις αν σου αρεσει οταν φερουν!Ειναι η αγαπημενη μου (fanta πισω και σ'εφαγα).:@Ρ

ΠΑΥΛΟΣ said...

330 μαγαζιά και 40 καφέ???????????
Ακόμα εκεί θα ήμουνα!

Σοφία said...

@ Λάκης: Όσο μπορούμε το παλεύουμε. Επίσης καλή μέρα!

@ Δ.Τζ: Άσχημο δεν είναι, αλλά όταν το έχεις 10 μήνες τον χρόνο, καταντάει λίγο βαρετό.

@ An-Lu: Αν σου αρέσει το φθινόπωρο, η Αγγλία είναι ο επίγειος παράδεισος. Το φθινόπωρό μας κρατάει στάνταρ 4-6 μήνες, ενίοτε περισσότερο. Αν σου αρέσει ο χειμώνας ή το καλοκαίρι (ή η άνοιξη που κρατάει πάνω από 2 μήνες) δεν έχεις καμία τύχη.

@ Moukelis: Θα δοκιμάσω και θα σου πω (μοιάζει με την Fanta?) :-p

@ Pavlos: Κι εγώ, αλλά δυστυχώς τελείωσαν τα λεφτά!!

An-Lu said...

I know dear! Been there for a year, 8 years ago!

Σοφία said...

Τα λέω για να τα ακούνε οι άλλοι που δεν ξέρουν :-p

~~A~~ said...

Και μεις εδώ ακόμα σκάμε από τη ζέστη!Όχι δε το κάνω επίτηδες αλλά πραγματικά και βροχούλα θα θέλαμε και λίγο κρύο!Ευτυχώς λένε ότι έρχεται σιγά σιγά!

Σοφία said...

Το κακό είναι πως το δικό σας λίγο κρύο είναι σαν τη δικιά μας πολλή ζέστη...

moukelis said...

Δε μοιαζει καθολου με τη fanta,θα δεις,εμενα μου αρεσει απειρως περισσοτερο. :@)