Tuesday 28 April 2009

London Marathon 2009

Πριν λίγο ανέβασα στο YouTube το βιντεάκι από τον προχθεσινό Μαραθώνιο. Δεν είναι εξαιρετικά καλής ποιότητας, αλλά θα σας δώσει μια ιδέα για την ατμόσφαιρα που επικρατούσε. Προσέξτε ιδιαίτερα τους σωσίες (χαχα) του David Hasselhoff και της Pamela Anderson στο 0:13 και την υπερμεγέθη νοσοκόμα στο 2:50.



Μέσα στη νοσοκόμα κρύβεται ένας κύριος που λέγεται Robert Schooling. Τρέχει κάθε χρόνο κουβαλώντας τη νοσοκόμα, στηρίζοντας το φιλανθρωπικό ίδρυμα για άρρωστα παιδιά Well Child. Η νοσοκόμα ζυγίζει 16 κιλά και ένας Θεός ξέρει πώς αντέχει να την κουβαλάει επί 42 χιλιόμετρα!


Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για να δω αν τερμάτισε ο Lloyd Scott, ο πιο γνωστός από τους fun runners, που παλιότερα έχει τρέξει μέσα σε σκάφανδρο, ντυμένος Ιντιάνα Τζόουνς, σαν ρομπότ και σαν Άγγλος ιππότης, ανακάλυψα ότι δυο δρομείς που είχα φωτογραφίσει να τρέχουν ντυμένοι νύφη και γαμπρός ήταν πραγματικά νύφη και γαμπρός και έτρεχαν για το ίδρυμα The Children's Society που βοηθάει παιδιά με προβλήματα οικονομικά, συμπεριφοράς κ.λπ. Λίγο πριν το τέλος της διαδρομής έκαναν μια μικρή παράκαμψη, πήγαν στην εκκλησία, παντρεύτηκαν και μετά το τέλος του μυστηρίου συνέχισαν το τρέξιμο, τερματίζοντας με χρόνο 7 ώρες και 5 λεπτά. Δείτε εδώ το σχετικό άρθρο της εφημερίδας Telegraph.


Για τον Lloyd Scott δεν βρήκα άκρη, πάντως για όσους αναρωτιούνται, φέτος τρέχει μαζί με τρεις άλλους και ένα κίτρινο υποβρύχιο, υπέρ του ιδρύματος The Children's Trust που προσφέρει στήριξη και φροντίδα για παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες.

Πέρα από τα καρναβάλια και την πλάκα, ο Μαραθώνιος του Λονδίνου είναι ένα μεγάλο φιλανθρωπικό γεγονός και μια ευκαιρία για εκατοντάδες φιλανθρωπικές οργανώσεις να μαζέψουν χρήματα. Αν έχετε πιστωτική κάρτα Mastercard ή Visa μπορείτε πολύ εύκολα να προσφέρετε κι εσείς ένα μικρό ποσό χωρίς να σηκωθείτε καν από την καρέκλα σας. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και πολύ ασφαλής - απλά πηγαίνετε στην ιστοσελίδα Just Giving και πατάτε εκεί που λέει Sponsor Me Now. Μπορείτε να δώσετε οποιοδήποτε μικρό (ή μεγάλο) ποσό και να κάνετε τη δωρεά επώνυμα ή ανώνυμα.

Για τη νοσοκόμα και το ίδρυμα Well Child: http://www.justgiving.com/robertschooling.

Για το κίτρινο υποβρύχιο και το ίδρυμα The Children's Trust: http://www.justgiving.com/yellowsubmarine

Για τους νιόγαμπρους και το ίδρυμα The Children's Society: http://www.justgiving.com/rachelpitt1.

5 comments:

DRAMA QUEEN said...

Σοφία,
ΠΟΣΕΣ μπανάνες είχε μαζί του ο Χριστιανός;

Σοφία said...

Φοβερή εμπειρία! Μου άρεσε πολύ η νοσοκόμα, αλλά βρήκα και πολύ πρωτότυπο τον γάμο!!! Τι πρέπει να κάνει κάποιος για να συμμετάσχει; Εσύ δεν έτρεξες καθόλου;
Καλό βράδυ Σοφάκι!

Anonymous said...

πίσω από τα αστεία κοστούμια κρύβεται η αίσθηση αξιοπρέπειας και αγάπης για το συνάνθρωπο, εξαιρετική λονδρέζικη λεπτότητα θα έλεγα (αν και άσχετος τελείως με τα Αγγλικά δεδομένα)

KitsosMitsos said...

Ποιος είπε ότι η φιλανθρωπία σχετίζεται με κακομοιριά και ελεημοσύνη; Μπορεί κάλλιστα να γίνει γιορτή!
Πολύ καλή παρουσίαση, Σοφία. Εύγε!

Σοφία said...

@ Drama Queen: Μια αρμαθιά :-)

@ Σοφία: Βασικά, αν δεν είσαι επαγγελματίας αθλητής, πρέπει να βρεις μια φιλανθρωπική οργάνωση και να μπεις στην ομάδα της. Και φυσικά να αρχίσεις τις προπονήσεις για να μπορέσεις να τρέξεις τα 42 χιλιόμετρα. Εγώ ούτε να τα περπατήσω, οπότε....

@ Ηλιογράφος: Δεν το είχα σκεφτεί έτσι, αλλά νομίζω ότι έχεις δίκιο.

@ KitsosMitsos: Έτσι είναι. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια :-)