Saturday 29 December 2007

Εδώ Αθήνα!


Καλημέρα από την ηλιόλουστη και γιορτινή Αθήνα! Ήρθαμε χθες βράδυ, και το πρώτο πράγμα που έκανα σήμερα το πρωί ήταν να κατέβω στο κέντρο με τις φίλες μου. Πήγαμε στο Μαγεμένο Δάσος που βρίσκεται μέσα στον ανακαινισμένο Εθνικό Κήπο, στην Πλατεία Συντάγματος και στην Ερμού (κλασικά). Δεν ξέρω πότε έγιναν όλες αυτές οι αλλαγές στον Εθνικό Κήπο, πάντως είναι πάααααρα πολύ ωραία. Απορώ γιατί παραπονιέστε ότι δεν έχετε πάρκα. Εγώ το ζήλεψα. Έβγαλα πολλές φωτογραφίες, αλλά δεν προλαβαίνω να τις περάσω στον υπολογιστή. Μπορείτε όμως να δείτε φωτογραφίες της Πέννυς στην Πυξίδα.

Στο Σύνταγμα είχε πολύ κόσμο, αλλά όχι τον απόλυτο χαμό που επικρατούσε όταν είχα κατέβει πριν τα Χριστούγεννα, ίσως γιατί αυτή τη φορά πήγαμε σχετικά νωρίς. Πολλά μπαλόνια, πολλή μουσική, πολλοί Αη-Βασίληδες (με πόνυ και χωρίς), πολλοί κλόουν, λαχειοπώλες, καλλιτέχνες του δρόμου, μουσικοί, ινδιάνοι, όλες οι φυλές της γης. Εκείνο που δεν μου άρεσε ήταν οι υπαίθριοι πωλητές ιμιτασιόν τσαντών σε όλο το μήκος της Ερμού. Ο καλύτερος εμπορικός δρόμος της Αθήνας δεν έχει πλέον να ζηλέψει τίποτα από το Μοναστηράκι! Κρίμα.

Κατά τ' άλλα η ατμόσφαιρα ήταν πολύ γιορτινή, σε αντίθεση με το Λονδίνο που το νταβαντούρι τον γιορτών αρχίζει πλέον να χαλαρώνει και να αντικαθίσταται από την βαβούρα των εκπτώσεων. Μου αρέσει πάρα πολύ να κάνω Χριστούγεννα στην Αγγλία, που όσο να 'ναι τα καταλαβαίνεις πιο έντονα, και μετά να έρχομαι στην Ελλάδα για το Πρωτοχρονιάτικο γλέντι. Είναι σαν διπλή γιορτή :-)

Όσοι είσαστε στην Αθήνα, σας προτρέπω να περάσετε έστω από τον Εθνικό Κήπο, αλλά να πάτε νωρίς, γιατί στις 5 μμ κλείνει. Επίσης, οι λάτρεις του shopping, ξεχάστε την Ερμού και πηγαίνετε μια βόλτα από το Attica (καταπληκτικές βιτρίνες, άνοιξε και το Zonar's) και επίσης δείτε το Public, ένα καινούριο μαγαζί στο Σύνταγμα (δίπλα στα Mac Donald's). Για όσους είσαστε εκτός Αθηνών, θα βάλω σχετικές φωτογραφίες με την πρώτη ευκαιρία. Στο μεταξύ, μπορείτε να δείτε το βιντεάκι που έχω ανεβάσει στο YouTube.


Στο αεροπλάνο αυτή τη φορά δεν είχαμε φοιτητές. Είχαμε όμως ένα μεγάλο γκρουπ Γιαπωνέζων και πολλούς αφηνιασμένους Έλληνες που επέστρεφαν Ελλάδα μετά από επισταμένο σάρωμα των εμπορικών καταστημάτων του Λονδίνου. Μιλάμε πρώτη φορά έχω δει στον ιμάντα των αποσκευών τόσες βαλίτσες με ένδειξη "heavy" (πάνω από 24 κιλά βάρος)! Η δικιά μου ήταν μόλις 11 κιλά, κι αυτά λειψά.

Ανυπομονώ να δω τα βαφτιστήρια μου, τους φίλους μου και τους δικούς μου, να πάμε βόλτες, να ανοίξουμε δώρα, να φάμε μελομακάρονα, να πιούμε πολλούς καφέδες και να περάσουμε καλά. Για λίγες μέρες θα έχω περιορισμένη πρόσβαση στο ίντερνετ, γι' αυτό σας εύχομαι από τώρα καλές γιορτές και καλή πρωτοχρονιά, να περάσετε καλά με τους φίλους σας και τις οικογένειές σας!

Φιλιά πολλά,

Σοφία xxx

45 comments:

Γκρινιάρης said...

Να περάσεις τέλεια Σοφάκι back home! Πάρε μια γερή δόση από Ελλάδα, οικογένεια και φίλους!

Χρόνια πολλά!

Εξύμνoς said...

Καλα να περασεις κουκλα!
Το συγκροτηματακι που βιντεοσκοπησες το εχω δει πολλες φορες και στο Μοναστηρακι και στο σταθμο της Δαφνης. Παιζουν πολυ ωραια!

philos said...

Χρόνια πολλά, να περάσεις όσο πιο όμορφα μπορείς και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου για μια δημιουργική νέα χρονιά!

alienlover said...

παραπονιόμαστε για τα πάρκα γιατί πέρα από τον εθνικό κήπο, που δεν είναι πάντα έτσι όμορφος, τα πάρκα είναι μετρημένα στα δάχτυλα και τα περισσότερα (αν όχι όλα δηλαδή) από αυτά χωρίς φύλαξη, γεμάτα σκουπίδια και πολλούς ναρκωμανείς ειδικά μετά τη δύση του ήλιου. Αν δεις μια φωτογραφία της Αθήνας από ψηλά, αν δεν έχεις ήδη δει, θα καταλάβεις αμέσως γιατί δυσανασχετούμε.
Συν οτι δεν μένουν όλοι κοντά στο κέντρο........
Τέλος πάντων!! Καλή πρωτοχρονιά!

Agobooks said...

Σοφία,
Ευχές για σένα προσωπικά και για όλους τους άλλους blogger που στη διάρκεια της χρονιάς ανταλλάξαμε απόψεις, σκέψεις, ανησυχίες και προβληματισμούς. Κοινούς αλλα και προσωπικούς.
Σου εύχομαι χρόνια πολλά και καλή χρονιά!!!
Υγεία ευτυχία χαρά και ευημερία!!!
Μακριά από προβλήματα και σκοτούρες.
Το 2008 , αν και δίσεκτο, να είναι καλύτερο από το 2007 !!!

Anonymous said...

Ω, τι όμορφη έκπληξη!!!

Σε ευχαριστώ πολύ για το link, και επειδή τα μεγάλα μυαλά (ξανά)συναντιούνται είχα και εγώ σκοπό να φτιάξω ειδικό θεματάκι για τον Εθνικό Κήπο, με ή χωρίς γιορτινή διακόσμηση.

Συμφωνώ μαζί σου ότι πρόκειται για μια όαση στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο δεν εκμεταλλευόμαστε, και θα διαφωνήσω ότι με την άποψη ότι δεν έχει προσβασιμότητα! Όταν θέλουμε να πάρουμε παπούτσια γιατί πηγαίνουμε άνετα στην Ερμού;

Καλά να περάσεις, να χαρείς την παρέα των δικών σου και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου!

Φιλιά!

DaNaH said...

Καλέ εσύ με μια βαλίτσα στο χέρι είσαι όλον αυτόν τον μήνα! Δεν σε προλαβαίνουμε! Ούτε ο Di Caprio στο Catch Me If You Can τόσα ταξίδια!!! Χεχε!!

Ελπίζω τουλάχιστον να ακολουθεί και το έτερον ήμισυ, να έχεις όλα σου τα αγαπημένα πρόσωπα κοντά σου την Πρωτοχρονιά!

Σου εύχομαι να περάσεις υπέροχα όσο μείνεις και να επιστρέψεις δυναμικά με φρέσκα και ενδιαφέροντα ποστ με την νέα χρονιά!

Καλή χρονιά Σοφάκι μου! :)

Dr_MAD said...

Μπορείς να ανεβάσεις τα γραμματάκια του blog μια σκαλίτσα? Διότι στραβώθηκα ο Χριστιανός ;-)

Welcome home κούκλα και αναμένω τις photo σου για προατάσεις εκτός Αθηνών που τάζεις στο post.

Χρόνια πολλάαα...

moukelis said...

Χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα Σοφάκι!Καλα να περάσεις,να προλάβεις να τους δεις όλους και να πάρεις και μερικά μελομακάρονα για τον Γκρινιάρη φεύγοντας.Πολλά φιλακια!

ADERGHIL said...

kali xronia,na pernas omorfa :-)

koulpa said...

Kαλώς ηλθατε!!:):)
Εγώ όχι αγγλία.. ούτε σύνταγμα δε προκάμω να πάω.. του χρόνου ίσως..:):)
Καλά να περάσετε.. καλή χρόνια:):)

Laplace said...

αν κ ζω αθηνα,αν κ την λατρευω,μετα το Λονδινο οι φωτος της Αθηνας ειναι αληθεια πως με ξενέρωσαν..
ΚΑΛΟ 2008

Legally Blonde said...

Wellcome back Σοφακι!

Να περασεις τελεια με τους ανθρωπους που σε αγαπανε και να βολταρεις ακομη περισσοτερο!

(τωρα αμα πω οτι δεν ζηλεψα για τις εκπτωσεις του Λονδινου και τις γεματες βαλιτσες των αλλων ψεματα θα ειναι...θα ερθει και η ωρα μας ομως...:))))

Καλη Χρονια!

George said...

Καλή Χρονιά να έχεις και με μέτρο τα μελομακάρονα. :))

Agobooks said...

Καλά να περνά Σοφία!!!

Nobody said...

Χρόνια πολλά Σοφάκι. Καλώς μας ήρθες.

Σοφία said...

@ Γκρινιάρης: Ευχαριστώ πολύ! Κι εσύ καλή διασκέδαση στα Λονδίνα :-)

@ Eximnos: Όντως. Κι εγώ τους χαζεύω όπου τους βρω.

@ Philos: Επίσης :-)

@ Alienlover: OK, δεν είπα ότι έχετε πολλά πάρκα (έχετε όμως πλατείες, που εμείς δεν έχουμε στην Αγγλία). Πάντως ο Εθνικός Κήπος είναι πάρα πολύ όμορφος και πολύ κεντρικός, και δίπλα έχει αρκετούς άλλους ανοιχτούς χώρους, όπως το Ζάππειο και τους Στύλους. Επίσης, αν κρίνω από την κοσμοπλημμύρα που επικρατεί κάθε μέρα στο Σύνταγμα και στην Ερμού, μάλλον οι περισσότεροι Αθηναίοι δεν δυσκολεύονται να κατέβουν στο κέντρο ;-)

@ N.Ago: Να 'σαι καλά! Ευχαριστώ και ανταποδίδω.

@ Penny: Χαχαχα! Δεν το πιστεύω ότι πάλι διαβάσαμε η μία τη σκέψη της άλλης!!!

Ανυπομονώ να διαβάσω το θέμα για τον Εθνικό Κήπο. Είχα πάρα πολλά χρόνια να πάω και δεν το ήξερα ότι είχε ανακαινιστεί. Έμεινα κυριολεκτικά με ανοιχτό το στόμα!

@ Δανάη: Πφφφφ! Τι να μας πει κι ο Leonardo τώρα :-p Εγώ κυριολεκτικά δεν ξέρω αν πηγαίνω ή αν έρχομαι! Τη βαλίτσα δεν την ξεπακετάρω καν αυτές τις μέρες, απλά ανανεώνω το περιεχόμενο. Όσο για ποστ, έχω ήδη πολλά στο μυαλό μου χεχεχε

Σοφία said...

@ Mad: Αυτό μπορείς να το ρυθμίσεις και μόνος σου, από το δικό σου κομπιούτερ. Πας εκεί που λέει Προβολή - Μέγεθος κειμένου - Μεγέθυνση κειμένου (ή πατάς Ctrl++) και προσαρμόζεις το μέγεθος της γραμματοσειράς ώστε να σε βολεύει. Προτάσεις για τους εκτός Αθηνών δεν έχω αυτή τη στιγμή, μπορώ όμως να σας δείξω με περισσότερες φωτογραφίες την Αθήνα ;-)

Καλώς ήρθες στις Κόκκινες Νύχτες!

@ Moukelis: Αν περισσέψουν, θα πάρω και για τον Γκρινιάρη. Αλλά δεν εγγυώμαι τίποτα ;-)

@ BathΤub Is/land: Επίσης! Πού χάθηκες εσύ;

@ Koulpa: Ούτε Σύνταγμα; Πίκρα :-(

@ Laplace78: Μα γιατί; Ίσα-ίσα που είχε ωραίο γαλάζιο ουρανό, και ήλιο, και πολλά-πολλά μπαλόνια :-)))))

@ Legally Blonde: Πολύ βαλίτσα όμως, ε; Αλλά και του χρόνου εκεί θα είναι τα μαγαζιά και θα ξανακάνουν εκπτώσεις, οπότε κανόνισε ;-)

@ George: Με μέτρο; Όχι! Θέλω πολλάααααα μελομακάρονα!!!!

@ Nobody: Ευχαριστώ κοριτσάκι! Είσαι κι εσύ Ελλάδα για τις γιορτές;

doctor said...

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

doctor

Anonymous said...

HAPPY NEW YEAR!!! Nα περάσεις όμορφα και να έχεις ένα ευτυχισμένο και καλότυχο 2008!! Και όλοι οι αναγνώστες σου.. Α, να 1000πλασιαστούν κιόλας.. :) HAPPY MOMENTS EVERY YEAR, EVERY DAY, EVERY MINUTE, EVERY TIME.. :)

katerina said...

Πάει ο παλιός ο χρόνος ας γιορτάσουμε παιδια...
Καλή Χρονιά να έχουμε Σοφάκι μου!
Καλά να περάσεις!!!

Σπύρος said...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ:)

Anonymous said...

HAPPY NEW YEAR Σοφία.

island said...

Χρόνια πολλά Σοφία.ΝΑ είσαι καλά και να βγάζεις συνέχεια φωτογραφίες.Να χαμογελάς και να σκέφτεσαι.Καλή χρονιά σου εύχομαι

Εξύμνoς said...

Καλη χρονια και απο εμενα! Υγεια και οτι επιθυμεις! Δεν μου λες δηλαδη το Λονδινο ειναι καλυτερο απο την Suncity? ε?

maria λεμονατη! said...

χρονια πολλα! καλη χρονια
:D

George said...

Καλή σου χρονιά γλυκειά μου ταξιδεύτρια. Σου εύχομαι άλλη μια χρονιά γεμάτη όμορφες εικόνες και ταξίδια που τόσο καλά ξέρεις να μας μεταφέρεις.

Anonymous said...

Χρόνια πολλά και κάθε χρόνος όταν από επόμενος γίνεται προηγούμενος να σου αφήνει μόνο όμορφες αναμνήσεις

cinderella said...

Καλή Χρονιά κουκλιτσα!!
Να είναι το 2008 γεμάτο με εικόνες, με μυρωδιές και γεύσεις σαν αυτές που μας σερβίρεις εδώ μέσα!
Πολλά φιλιά!!!

Adonios GK said...

Χρόνια Πολλά και καλά αγαπητή κυρία Σοφία!
Είναι πράγματι πολύ όμορφη η Αθήνα.
Από μικρό παιδί είχα να πάω στον Εθνικό κήπο και ήταν πολύ ωραία!
Τα μικρά πόνυ τα είδες; ;)

Εύχομαι η νέα χρονιά να σου δώσει αυτά που επιθυμείς και αγαπάς.
Υγεία, ευτυχία και δημιουργικό πνεύμα και διάθεση.
Χρόνια Πολλά! :)

Roadartist said...

Καλά να περνάς Σοφία στην Αθήνα, καλές γιορτές ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία και πολύ αγάπη :))

Anonymous said...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!! Με υγεία, ευτυχία, επιτυχία και πολλά ταξίδια!

Πέρασες καλά στα μέρη μας (... ε, ή κάπου αλλού - είπαμε άλλωστε ότι δεν σε προλαβαίνουμε, χε χε!)?

Εθνικό Κήπο, λέω να κάνω από Δευτέρα και μετά, διότι θέλω να τον ξαναεπισκεφτώ την Παρασκευή και να βγάλω και άλλες φωτό. Ανυπομονώ όμως και εγώ να διαβάσω τη δική σου άποψη περί τούτου.

Φιλιά πολλά και να περνάς υπέροχα!

the_sailor said...

Ευτυχισμένο να είναι το 2008!!
Με υγεία, αγάπη και ό,τι άλλο επιθυμείς!!

Maria Mikro Analogo said...

Σοφία μου, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!! Υγεία, ευτυχία, αγάπηα και πολλές επιτυχίες :D
Φιλάκια!

NdN said...

Σοφία μου, καλή χρονιά, χρόνια πολλά με υγεία!!!

Εγώ (δυστυχώς) επέστρεψα χτες το βράδυ στο Λονδινάκι!! Το χειρότερο είναι ότι σήμερα το πρωι δουλευα κιόλας.

Εύχομαι καλή διαμονή στην Ελλάδα, να γιορτάσεις, να βγεις, να πιεις, να διασκεδάσεις (όχι δλδ ότι μας λείπουν αυτά εδω πάνω) και γενικά να περάσεις τέλεια!!!

Πάρε μια γερή δόση από οικογένεια, φίλους και Ελλάδα, γιατί η επόμεη κάθοδος θα αργήσει!!

kat. said...

καλώς ήρθες στη μαμά πατρίδα!!

και να έχεις μια υπέροχη χρονιά!

prophet81 said...

Καλή χρονιά Σοφάκι μου. Εύχομαι να πέρασες τέλεια στην επιστροφή σου στα πάτρια εδάφη. Περιμένουμε την επιστροφή σου στο blog.

Klearchos said...

Καλή χρονιά με πολλά ταξίδια!!

Anonymous said...

καλως ηρθες στην ελλαδα και φυσικα να περασεις καλα...besitos εγω κατεβαινω αθηνα την δευτερα για δουλεια με φαγαν τα ταξιδια σε ολη την ελλαδα....

Σοφία said...

Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές και ανταποδίδω! Ελπίζω να περάσατε όλοι καλά με τους φίλους σας και τους δικούς σας, και σας εύχομαι ό,τι καλύτερο για το 2008 :-)

@ Eximnos: Σαφώς καλύτερο, αλλά και η Suncity δεν είναι άσχημη ;-)

@ Adonios: Τα είδα *και* τα φωτογράφησα. Μόλις μπορέσω να ανεβάσω φωτογραφίες, θα σας τα δείξω :-)

@ Penny: Πήγες σήμερα στον Εθνικό Κήπο; Εγώ λέω να ξαναπάω αύριο αν προλάβω, αν και έχω ήδη βγάλει αρκετές φωτογραφίες.

@ NdN: Κάνω ό,τι μπορώ! Κι εγώ έχω αρχίσει δουλειά αλλά χαλαρά και εξ αποστάσεως. Από Δευτέρα πάλι στο γραφείο αχ βαχ...

@ Damian: Άσε, κι εγώ τα ίδια. Από τα Τρίκαλα ως την Καλαμάτα έφτασε η χάρη μου!

KitsosMitsos said...

Άντε, καλωσήλθες και από τα μέρη μας, πάλι!
Καλή χρονιά να έχουμε και ό,τι καλύτερο να ευχηθώ.
Την καλησπέρα μου.

seaina said...

Καλή χρονιά και ό,τι επιθυμείς να το πάθεις το 2008!
Χι χι!!
Φιλιά πολλά!

Anonymous said...

Πήγα τελικά! Την Παρασκευή! Σκέφτομαι να φτιάξω ακόμα ένα χριστουγεννιάτικο post (βγαλμένο από το παρελθόν) και μετά λέω να καταπιαστώ με πάρκα... Πως σου φαίνεται?

Καλό υπόλοιπο διακοπών, καλό ταξίδι επιστροφής και να χαίρεσαι τους δικούς σου!

www.katagelies.gr/katagelies/ said...

ΒΟΗΘΕΙΑ.ΣΑΣ ΕΚΛΙΠΑΡΩ ΣΑΝ ΜΑΝΑ. ΣΤΙΣ 17-2-2007 ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΙΣΟΣ ΚΟΝΔΥΛΑΚΗ 30 ΩΡΑ 17 ΚΑΙ 15 ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΤΡΟΜΕΡΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΝΕΚΡΟ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΕΝΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ 23 ΕΤΩΝ.ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟ JEEP ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ STOP ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ.ΠΕΘΑΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ. ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 2102029145 ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ. ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΕΝΟΧΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΑΔΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ.Το παραπάνω μας ήρθε με email και υπήρξε και επικοινωνία με την μητέρα του θύματος. Παρακαλούμε διαδώστε όσο μπορείτε. katagelies.gr

Σοφία said...

@ Kitsosmitsos: Καλησπέρα από Λονδίνο πια! Εσύ πώς πέρασες στα μέρη μας;

@ Seaina: Κοριτσάκι πού χάθηκες; Χρόνια πολλά και σε σένα!

@ Penny: Καλή ιδέα :-) Εγώ δεν πρόλαβα να ξαναπάω στον Κήπο, οπότε περιμένω να διαβάσω τις δικές σου εντυπώσεις!