Thursday 27 March 2008

Σάββατο μεσημέρι στο Σύνταγμα

Το τετραήμερο που ήμουν στην Ελλάδα έβγαλα πολύ λίγες φωτογραφίες αλλά για να μην σας απογοητεύσω τελείως, το Σάββατο που κατέβηκα στο κέντρο πήρα μαζί τη μηχανή και φωτογράφιζα ό,τι στεκόταν και ό,τι κουνιόταν. Το πρώτο φωτορεπορτάζ είναι από την πλατεία Συντάγματος, ενώ θα ακολουθήσει και ένα από την Πλάκα.

Βγαίνοντας από το μετρό στο Σύνταγμα έρχεσαι φάτσα-μπάτσα με τους πλανόδιους πωλητές ιμιτασιόν σακιδίων, τσαντών και πορτοφολακίων. Τα Χριστούγεννα τους είχα βρει στην Ερμού αλλά τώρα φαίνεται πως η πιάτσα μεταφέρθηκε πάνω στην πλατεία.


Στην οποία πλατεία την ίδια μέρα ξεκίνησε η Mεγάλη Γιορτή Της Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, με διάφορα ενημερωτικά περίπτερα και χωρίς καθόλου κόσμο. Απ' ό,τι κατάλαβα η έκθεση απευθύνεται κυρίως σε παιδιά, αλλά έχει ενδιαφέρον για όλους, καθώς στα πλαίσιά της θα μπορείτε για 15 μέρες να δίνετε για ανακύκλωση μεταλλικές, πλαστικές, γυάλινες και χάρτινες συσκευασίες, καθώς και μπαταρίες και μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Την τελευταία μέρα της έκθεσης, το Σάββατο 5 Απριλίου, θα γίνει και συναυλία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, τη Γλυκερία, τη Δέσποινα Ολυμπίου και τον Κωνσταντίνο Ρήγο. Όπου γάμος και χαρά... ;-)


Στην άλλη άκρη της πλατείας, έστηναν (ή ξέστηναν, θα σας γελάσω) εξέδρες και πανώ για μια εκδήλωση με θέμα την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια κ.λπ. κ.λπ. Δεν τράβηξα φωτογραφία, αν και το κεντρικό πανώ διακρίνεται στην πρώτη φωτογραφία με τους πλανόδιους.

Στο τελευταίο παρτέρι της πλατείας, δίπλα στα φανάρια του McDonald's, πέντε μέτρα από τη γιορτή της ανακύκλωσης και σε απόσταση αναπνοής από τον κοντινότερο σκουπιδοτενεκέ, ένας ούγκα-ούγκα είχε αναποθέσει το πλαστικό κυπελάκι του καφέ ανάμεσα στα λουλούδια. Το είδα και μελαγχόλησα, γιατί τι να την κάνεις την ανακύκλωση όταν κάποιοι δεν έχουν μάθει ακόμα τη χρήση των δημόσιων δοχείων απορριμάτων;


Και για να μη νομίζετε ότι ούγκα-ούγκα υπάρχουν μόνο στο Ελλάδα, ιδού μια φωτογραφία που τράβηξα στο πάρκο της γειτονιάς μου εδώ στο Λονδίνο πριν λίγες μέρες. Το μόνο που αλλάζει είναι το ρόφημα...


Όσοι είσαστε στην Αθήνα και έχετε σαβούρα για ανακύκλωση, ειδικά μπαταρίες, ηλεκτρικές συσκευές κ.λπ. που συνήθως δεν ανακυκλώνουν οι δήμοι, μην ξεχάσετε να περάσετε μια βόλτα από το Σύνταγμα πριν τις 5 Απριλίου για να συμβάλλετε έστω και ενδεικτικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

48 comments:

Anonymous said...

Ακόμα κι εδώ υπάρχει το στύλ.Το μπλε απόρριμμα μες τα μπλε άνθη.Τα υπόλοιπα μες στα πολύχρωμα άνθη μπας και δεν ξεχωρίσουν ότι είναι απορρίμματα.
(Και ποιος σου πε ότι δεν το κανε Έληνας?)

Σοφία said...

Δεν έχει Έλληνες η περιοχή μου ;-)

Stylianee said...

Εγώ πάντως προτιμώ τα φωτορεπορτάζ από το αγαπημένο Λονδινάκι. Κάτι σε Hyde Park, ίσως; Ή βόλτα κατά μήκος του Τάμεση, από την Tate Britain μέχρι την Tate Modern?

Σοφία said...

Πω πω εσύ μου βάζεις δύσκολα. Άσε που τις τελευταίες μέρες βρέχει συνέχεια (εκτός απ' όταν χιονίζει) και δεν είναι καιρός για παραποτάμιες βόλτες.

Ίσως όταν ανοιξιάσει... κατά τα τέλη Μαΐου δηλαδή ;-)

Giorgio said...

Αχ τι ωραίο post άκρως Αθηναικό!! Και τι ωραία μηνύματα για την ανακύκλωση!Δυστυχως τέτοια περιστατικά ατόμων υπάρχουν παντού. Σιγά σιγά όμως πρέπει να αλλάξει η Παιδεία όλων μας...


Υ.Γ. Το ουγκα το χρησιμοποιείτε και σεις???Παλιά το λεγαμε κάτι φίλους μου!;)

Καλό βράδυ!

~~A~~ said...

Για να γίνει κάτι στο θέμα της ανακύκλωσης πρέπει να αρχίσουμε από πολύ νωρίς.Δηλαδή από τα παιδιά να τους μάθουμε τι πρέπει να κάνουν.Και για να δουλέψει η ανακύκλωση πρέπει να υπάρχουν οι ειδικοί κάδοι σε κάθε γειτονιά.Αλλά ας ξεκινήσουμε με την νοοτροπία και θα προχωρήσει το θέμα...

Anonymous said...

Δεν υπάρχει Έλληνας στην περιοχή σου ε?Χμμ.Αρα βρήκα ποιος το κανε.
ΣΟΦΙΑ.SHAME ON YOU :)

geokalp said...

εφαρμόζουμε την ανακύκλωση στα σκουπίδια μας και γρήγορα καταλάβαμε ότι σχεδόν το 40% μπορεί να ανακυκλωθεί
μας είχε φανεί απίστευτο!

Σοφία said...

@ Giorgio: Σιγά-σιγά και γρήγορα-γρήγορα γιατί περιμένουμε χρόνια να αλλάξει αυτή τη ρημάδα η παιδεία, αλλά από μόνο του δε γίνεται τίποτα.

Υ.Γ. Δεν ξέρω ποιοι είμαστε εμείς, εγώ πάντως το λέω :-)

@ ~~a~~: Μάλλον πρέπει να ξεκινήσουμε από τους μεγάλους, γιατί τι να σου κάνουν τα παιδιά μόνα τους;

Για τους κάδους συμφωνώ ότι όταν τους έχεις στην κάθε γειτονιά βολεύει πολύ. Αλλά το θέμα είναι να τους χρησιμοποιείς και μάλιστα σωστά. Να τους έχεις για να ρίχνεις σκουπίδια δεν λέει τίποτα.

@ Cursed: Άκυρο. Πίνω μόνο Carlsberg :-p

@ Geokalp: Κι εμείς το ίδιο παρατηρήσαμε! Απίστευτο κι όμως αληθινό.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

απο την εμπειρία μου στην Αλβιώνα μπορώ να υποστηρίξω ότι στο θέμα της δημόσιας καθαριότητας είμαστε τα ιδια σκατα. Απλά εκεί δουλεύουν οι υπηρεσίες καθαριότητας καλύτερα και έτσι μετά το μπάχαλο του βραδιού της Παρασκευής ο κόσμος βγαίνει σε καθαρούς δρόμους για τα σαβαττιάτικα ψωνια..

Σοφία said...

Έτσι είναι. Για να μην σου πω ότι το ίδιο ισχύει παντού, δηλαδή και το καλοκαίρι που είχα βρεθεί στη Γενεύη για μια μεγάλη γιορτή, εκείνο που μου είχε κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν πόσες αφίσσες υπήρχαν που μιλούσαν για τη διατήρηση της καθαριότητας, πόσοι κάδοι σκουπιδιών/ανακύκλωσης και πόσοι οδοκαθαριστές!

Πάντως από όποια πλευρά και να το δεις, το να πετάς το κουτάκι της μπύρας ή το πλαστικό ποτηράκι του καφέ στο παρτέρι ενώ στα δύο μέτρα υπάρχει σκουπιδοτενεκές, είναι τελείως ούγκα-ούγκα. Και καλά ο ένας, λες μπορεί να ήταν και μεθυσμένος (τι μπορεί...) ο άλλος τι δικαιολογία είχε;

Jordan said...

Ο καφες που ειδες στο παρτερι στο κεντρο ηταν απο ξενο σιγουρα! ☺

Σοφία said...

Αχ αυτοί οι ξένοι τα κάνουν όλα! Οι ξένοι πετάνε τα κουτάκια της μπύρας στο Λονδίνο, οι ξένοι πετάνε και τα κυπελλάκια του καφέ στην Αθήνα. Οι αυτόχθονες είναι υπεράνω πάσης υποψίας :-p

DaNaH said...

Ωραίο ποστ Σοφία. Σίγουρα θα πρέπει να αρχίσουμε όλοι λίγο-πολύ να ανακυκλώνουμε όσο μπορούμε. Εγώ εδώ και έναν χρόνο δίπλα από τα κανονικά σκουπίδια στο σπίτι μου βάζω μια μεγάλη χάρτινη σακούλα από μαγαζιά που τυχαίνει να έχω και μαζεύω μέσα κάθε λογής χαρτιά και περιοδικά, έτσι ώστε όλα μαζί να πηγαίνουν στην ανακύκλωση χαρτιού.

Είναι λυπηρό το ότι στην γειτονιά μου έχει σε πολλά σημεία κάδους ανακύκλωσης, αλλά ο Έλληνας εάν ο κάδος ανακύκλωσης δεν είναι ακριβώς μπροστά στο σπίτι του αλλά ένα τετράγωνο παραπέρα δεν κάνει τον κόπο να πάει ως εκεί και πετάει όλα του τα σκουπίδια στους κοινούς κάδους!

Τώρα με την απεργία των απορριματοφόρων, μια μέρα είδα έξω από τους κοινούς κάδους μια σακούλα γεμάτη εφημερίδες και τσατίστηκα πολύ. Αν βγεις από το στενό που μένω στον κεντρικό δρόμο υπάρχει ειδικός κάδος για χαρτιά. Αλλά όχι, έπρεπε όποιος την πέταξε να την αφήσει εκεί με τα κοινά σκουπίδια! :(

βασίλης said...

Ωραίο το περίπτερο του σημείου ανακύκλωσης. Καλημέρα

Γκρινιάρης said...

Καλημέρα Σοφία!

Ωραία η ανταπόκριση από Αθήνα! Περιμένω κι αυτή από Πλάκα για να με αποτελειωθώ!

Το πόσο σοβαρά παίρνουν το θέμα του περιβάλλοντως και ειδικά της ανακύκλωσης εδώ μου είχε κάνει εντύπωση από την πρώτη εβδομάδα εδώ. Δε θα ξεχάσω ένα πρωινό που ξύπνησα και είδα έξω από όλα τα σπίτια της γειτονιάς μπλε σακούλες. Ήταν η μέρα που περνούσε το φορτηγό του Δήμου για ανακύκλωση. Και βέβαια για μια βδομάδα τα κρατούσαν σπίτι τους οι άνθρωποι, ή τα ρίχνανε μόνοι τους στους ειδικούς κάδους.

Όσο για την καθαριότητα,συμφωνώ με τον _ST_, εδώ δουλεύουν πιο εντατικά πάνω σ' αυτό. Αν και το γεγονός οτι από μόνοι τους σέβονται τα πάρκα και μετά από μια ηλιόλουστη μέρα (γκουχ γκουχ) που κάνουν πικ νικ εκατοντάδες άνθρωποι δεν βλέπεις το ρημαδιό που βλέπουμε στις δικές μας παραλίες νομίζω κάτι λέει.

PN said...

Καλά βρε κατέβηκες Αθήνα και ούτε ένα mail να βγούμε για ένα καφέ. Shame on you Σοφία. Σε διαβάζουμε τόσο καιρό, έχουμε γίνει μια οικογένεια και εσύ μας πετάς σαν στυμμένη λεμονόκουπα!!!! Πωπω δεν μου πάει καθόλου το βραζιλιάνικο. Anyway, shame on you!!!

Όσο για το φωτορεπορτάζ νομίζω ότι οι διαφορές ανάμεσα στις δύο πόλεις είναι πολύ ευδιακρίτες. Athens Rules!!!! (...καλά ντε μην φωνάζετε...)

Σχετικά με τα σπουπίδια θα τείνω να συμφωνήσω με την άποψη ότι όλοι τα ίδια σκατά είμαστε, απλά εκεί φροντίζουν οι αρχές να καθαρίζουν τα σκατά τους.

Αν το καλοσκεφτείς βέβαια αυτοί θα έπρεπε αναλογικά να βρωμίζουν περισσότερο. Γιατί σου λέει βγαίνει ο άγγλος παρασκευή τα κάνει κώλο και έρχεται ο δήμος και τα καθαρίζει όλα. Την επόμενη μέρα ο άγγλος τα βλέπει όλα καθαρά και σκέφτεται ότι μάλλον δεν έκανε και τόσο χαμό (γιατί σιγά μη θυμάται από το μεθύσι και πόσες μπύρες μοίρασε στους δρόμους του Λονδίνου), οπότε την άλλη παρασκευή μπορεί να τα κάνει ακόμα πιο κώλο... Εξελικτικά αυτό θα οδηγήσει σε έναν άγγλο που θα μολύνει περισσότερο από τον έλληνα που βλέπει τα σκουπίδια που ρίχνει να συσσωρεύονται και σαφώς έχει καθαρή εικόνα την ρυπαντικής του ευθύνης.

Καλά έγραψα πάλι! Τίποτα, εγώ τελικά χαραμίζομαι στην Ελλάδα.... Shame on you και πάλι!!!! Μην ξεχνιόμαστε....

Γκρινιάρης said...

Ρυπαντική ευθύνη; Ναι καλά...!

ΠΑΥΛΟΣ said...

Ναι από την μία η ανακύκλωση στο Σύνταγμα και από την άλλη στίβες τα σκουπίδια στους δρόμους με τις απεργίες.
Έτυχα να είμαι και εγώ εκείνη την μέρα Σύνταγμα και να τα δω από κοντά.
Καλό Σ/Κ

? said...

βλέπω τα σκουπίδια και τσαντίζομαι.. μα πότε θα αποκτήσουμε θα φερόμαστε σαν άνθρωποι..

Marina said...

Η Πλατεία Συντάγματος έχει γίνει όνομα και πράγμα, όλοι συντάσσονται υπέρ της οποιαδήποτε προσφοράς, έκθεση για ανακύκλωση, οι πωλητές των Psόλεξ και Kuccή (Μαρία)μαζί με τους νεοΕλληνες που δεν μπορούν να ξεχάσουν τις ρίζες μας.
Στο Λονδίνο είναι καλύτερα, θέλω να πιστεύω, αν και όταν πάει κανείς σε τουριστικές περιοχές, πρέπει να προσέχει που πατάει..μη φάει τις γλίστρες.

Poet1 said...

Καλα ολα αυτα... Αλλα εδω στην΅Ελλαδα το θεμα ειναι να ανακυκλωναμε και τους πολιτικους μας καποια στιγμη... Την καλημερα μου Σοφια και καλο Σ/Κ_

cortlinux said...

Ω μα με την ανακύκλωση πολιτικών έχουμε αποκτήσει πατέντα εδώ και πολύ καιρό.

------------------------------------

Για την ανακύκλωση φταίνε κάπως και τα σημεία όπου έχουν βάλει τους κάδους (μιλάω κυρίως για Πειραιά) καθώς και το είδος των κάδων. Συγκεκριμενοποιώ: Όταν χρειάζομαι γύρω στα 20 λεπτά γρήγορο βάδειν για να φτάσω στον πλησιέστερο κάδο (και είμαι κέντρο απόκεντρο) ε ναι θα το σκεφτώ όσο οικολογική συνείδηση κι αν έχω. Δεύτερον όταν φτάνω και δεν υπάρχει τρόπος να αφήνω ολόκληρη σακούλα με χαρτικά αλλά να πρέπει να περάσω ένα ένα τα περιεχόμενά της γιατί η σχισμή είναι για να χορέσουν δύο περιοδικά....

---------------------------------------

Η πλάκα είναι ότι είχα δει μια κοπέλα στου zonars που σου έμοιαζε και το απέρριψα με τη σκέψη ότι είσαι Λονδίνο.

-keimgreek- said...

oraio post. poly zontano.

koulpa said...

Γυρίσατεεε;:):)
καλά το είπα ότι βρίσκεσαι πιο συχνά στο σύνταγμα από εμένα που είναι δέκα λεπτά με το μετρό από το σπίτι μου..:):)
περιμένω και ανάφορά από την πλάκα..:):)
Τα σκουπίδια και το νερό είναι από τα μεγαλήτερα άγχη μου..:):)
Την καλησπέρα μου:):)

George said...

όμορφη πρωτοβουλία Σοφία.
Την καλησπέρα μου.

KitsosMitsos said...

Ωραίες φωτογραφίες. Ακόμη και αν συνδυάζουν λουλούδια με σκουπίδια, αλλά και τη λύση τους λίγο πιο δίπλα - βλέπε ανακύκλωση. Μου άρεσε πως τα ταίριαξες...
Καλησπέρα.

Chameleon_Dark said...

Ουφ....πεθύμησα Αθήνα,Σύνταγμα,Μοναστηράκι,κίνηση,νέφος (και ναι, δεν παρανόησα ακόμα...ο άνθρωπος έχει την τάση να τα εξιδανικεύει όλα στο νου του...Οπότε, μια χαρά μου έρχεται η Αθήνα στο νου ως ανάμνηση των 2 χρόνων που πέρασα εκεί ;) )

PS: Ανακύκλωση στην επαρχία?Άλλη ερώτηση παρακαλώ...

doctor said...

Ανακύκλωση στην Ελλάδα...

Το πιο σύντομο ανέκδοτο.

Να ξέρατε πόσες φορές έχω δει κοινές σκουπιδιάρες να ρίχνουν μέσα και το περιεχόμενο των ειδικών μπλε κάδων που υποτίθεται είναι για ανακύκλωση...

Τι να πει κανείς.

doctor

mmexer said...

Επιτέλους... να δούμε και το άλλο τους πρόσωπο... Γιατί στην Ελλάδα τα κάνουν άντε μην πω όταν έρχονται διακοπές....

Ετοιμος Καφές σε κουτάκι δεν είναι στη τελευταία φώτο; Τι απορίες που έχω κι εγώ χαχαχα

Natassa said...

ΤΣΑ!!!!
πέρασα να πω καλησπέρα, μέχρι να επανέλθω πολλές ευχές:)))

Σοφία said...

@ Δανάη: Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Και στη δικιά μου γειτονιά στην Αθήνα, η ίδια κατάσταση επικρατούσε, και να σκεφτείς ότι έχουμε κάδους ανακύκλωσης χαρτιού σχεδόν σε κάθε γωνία.

@ Βασίλης: Όντως, πολύ καλό. Καλησπέρα.

@ Γκρινιάρης: Έχεις δίκιο σε όλα και ειδικά σε αυτό που λες για τα πάρκα. Είναι εντυπωσιακό το πόσο προσεκτικοί είναι.

@ VK: Ό,τι έγραψες, έγραψες! Δεν το συζητώ :-)

Πάντως αν ο μέσος Έλληνας έχει ρυπαντική ευθύνη, εγώ είμαι δίμετρη, ξανθιά γαλανομάτα. Και λίγα λέω.

@ Pavlos: Ναι, είδες; Έχουμε γίνει η χώρα των αντιθέσεων, αλλά για λάθος λόγους...

@ Nίκος: Ό,τι και να πω πάνω στο θέμα αυτό είναι λίγο :-(

Σοφία said...

@ Marina: Στην αντίστοιχη πλατεία με την πλατεία Συντάγματος, τα πράγματα είναι σίγουρα καλύτερα.

Από τι θα είναι οι γλίστρες;

@ Poet1: Για το πρόβλημα αυτό υπάρχει λύση και λέγεται ψήφος. Μόνο που συνήθως τη χρησιμοποιούμε για άλλους λόγους, και όχι για τον λόγο που έχει εφευρεθεί.

@ Cortlinux: Έτσι ήμασταν κι εδώ μέχρι πριν 6 μήνες περίπου. Οι κοντινότεροι κάδοι ήταν 20-25 λεπτά περπάτημα (κατηφορικό στο πήγαινε, ανηφορικό στο έλα) και έτσι κάθε φορά που πηγαίναμε σακούλες για ανακύκλωση ήταν ολόκληρη εκστρατεία. Ευτυχώς πρόσφατα μας έβαλαν κάδο έξω από το σπίτι και είναι πολύ καλύτερα. Το μέγεθος του στόμιου δεν με είχε απασχολήσει ποτέ για να είμαι ειλικρινής, άλλωστε πόσο χρόνο κάνεις να αδειάσεις μια σακούλα με περιοδικά; Σίγουρα όχι παραπάνω από 30 δευτερόλεπτα. Άσε που όταν τα βάζεις λίγα-λίγα μπορείς να δεις και τι πετάς. Όχι σαν εμένα που πριν από κάτι χρόνια ανακύκλωσα μαζί με τα περιοδικά μου και το Proficiency...

Η φωτογραφία στο προφίλ μου είναι απλά ένα άβαταρ, οπότε αν είδες κοπέλα που του έμοιαζε, σίγουρα δεν ήμουν εγώ ;-)

@ -keimgreek-: Ευχαριστώ! Καλώς ήρθες στις Κόκκινες Νύχτες.

@ Koulpa: Καλά, για το Σύνταγμα δεν δικαιολογήσαι! Για τα σκουπίδια και το νερό συμφωνώ.

@ George: Καλησπέρα και σε σένα!

@ Kitsosmitsos: Να 'σαι καλά :-)

@ Manos: Γίνεται και στην επαρχία. Τουλάχιστον στις μεγαλύτερες πόλεις. Καλώς ήρθες στις Κόκκινες Νύχτες.

@ Doctor: Γιατί γίνεται αυτό όμως; Από λάθος/άγνοια των υπαλλήλων του δήμου, ή επειδή δεν υπάρχουν ειδικά φορτηγά για τη συγκομοιδή των ανακυκλούμενων;

@ MMexer: Κατά βάθος οι άνθρωποι είναι παντού οι ίδιοι...

@ Natassa: Μια μεγάλη καλησπέρα κι από μένα!

cortlinux said...

βασικά δεν πετάω μόνο τα περιοδικά. φυσικά κι αυτά είναι εύκολα. μιλάμε οτιδήποτε χαρτικό (ναι είμαι ψείρας και βαρεμένος σε αυτό το θέμα) , ακόμη και τα εισιτήρια τα πετάω.

φυσικά το στόμιο εν μερη δικαιολογείται γιατί υπάρχουν ζώα που πετάνε και σκουπίδια μέσα.

Σοφία said...

Καλά δεν το συζητώ. Αν αφήσουν το στόμιο ανοιχτό μπορεί να βρεις και κανένα ποδήλατο μέσα...

Κι εγώ πετάω τα πάντα, αλλά σπάνια πολύ μικρά χαρτιά, γιατί τα εισιτήρια είναι ηλεκτρονικά και τις αποδείξεις τις κομματιάζω οπότε δεν ανακυκλώνονται.

Laplace said...

Σοφάκι αφου δεν εχει ελληνες η περιχη σου τοτε θα ηταν τουριστες ελληνες που ετυχε να βρεθουν εκει :P

Σοφία said...

Τουρίστες δεν έχουμε καθόλου, από καμία εθνικότητα. Τη ζημιά την έχουν κάνει σίγουρα αυτόχθονες ;-)

fpboy said...

Η αλήθεια είναι πως μέσα σε ελάχιστο διάστημα, πάρα πολύς κόσμος έχει αρχίσει να κάνει συστηματικά ανακύκλωση !
Για να μην λέμε μόνο τα κακά,
Ζωγράφου τουλάχιστον που είμαι εγώ ΟΛΟΙ είναι με μια τσάντα ανακύκλωσης στο χέρι.

cortlinux said...

Βασικά έχει δίκιο ο fpboy. Εξαρτάται κι από τον δήμο. Δηλαδή σε Γλυφάδα έχω ακούσει ότι η ανακύκλωση πάει αρκετά καλά.

Το άσχημο είναι από ότι έχω καταλάβει ότι όσο πιο λαική ειναι η γειτονιά τόσο δεν έχει πιάσει το πρόγραμμα.

Σοφία said...

@ Fpboy & Cortlinux: Κι εδώ τα τελευταία 2-3 χρόνια έχουμε δει μεγάλη διαφορά στην ποσότητα και ποιότητα της ανακύκλωσης. Φυσικά εξαρτάται και από τους δήμους. Μερικοί κάνουν πολύ πιο σοβαρή δουλειά από άλλους.

kat. said...

καλά.. με εκείνο τον καφέ σιγουρεύτηκα!!!

ελληνάρας;
τραγικό;

Shadowface said...

Λοιπόν άσε τα ψόφια κ φέρε το υπερτηλεσκόπιο σου τώρα.
Θα πάω κ εγώ αγγλία να μάθω τι γίνεται στη χώρα μου άλλη λύση δεν υπάρχει:)

DRN 06 said...

Καλησπέρα!
Η λέξη κλειδί είναι "παιδεία". Δεν ξέρω για το Λονδίνο αλλά στη Ελλάδα υπάρχει έλλειμμα Σοφία...

Roadartist said...

Γνώριμες εικόνες.. αντιπροσωπευτικές της πόλης μας..
Να σαι καλα Σοφάκι, καλό μήνα!

patsiouri said...

Οι περισσότεροι γνωστοί μου δεν ξέρουν καν το τρίπτυχο γυαλί-χαρτί-αλουμίνιο........

Σοφία said...

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλιά σας.

Κανείς δεν είναι τέλειος, ούγκα-ούγκα υπάρχουν παντού.

Ευελπιστώ ότι με μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση της πολιτείας αλλά και του κάθε ένα μας ατομικά, σιγά-σιγά η προστασία του περιβάλλοντος θα μας γίνει συνείδηση. Αυτή τη στιγμή ο δήμος της Αθήνας κάνει μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια. Στηρίξτε την εσείς που είσαστε πιο κοντά, και σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Καλό μήνα κι από μένα!

Anonymous said...

Sorry,ξέρει κανείς τη ώρα αρχίζει η συναυλία με τον Χατζηγιάννη,στο Σύνταγμα;

Σοφία said...

Αν κοιτάξεις την ιστοσελίδα του δήμου της Αθήνας που είναι λινκαρισμένη στην ανάρτηση, θα δεις ότι λέει ώρα 20:00.