Tuesday 1 April 2008

Σάββατο απόγευμα στην Πλάκα

Σήμερα συνεχίζουμε το οδοιπορικό από το Σύνταγμα στην Πλάκα. Περνάμε την πλατεία και κατεβαίνουμε στην Ερμού. Είναι Σάββατο και έχει αρκετό κόσμο, λίγο λιγότερο απ' ό,τι συνήθως, ίσως λόγω των διακοπών του ρεύματος, ίσως γιατί έχουν φύγει οι πλανόδιοι πωλητές που μπλόκαραν τα πεζοδρόμια και συγκριτικά υπάρχει περισσότερη άπλα. Ήλιο πολύ δεν είδαμε, είχε συννεφιά, αλλά ο καιρός ήταν ήπιος. Ως εδώ όλα καλά - και τα παπούτσια του Μπουρνάζου ακόμα καλύτερα (χεχε). Τι να κάνω, έχω κι εγώ τις αδυναμίες μου.


Παίρνουμε την οδό Βουλής και προχωράμε προς Πλάκα, όχι από την πλευρά που είναι το Μοναστηράκι και το Θησείο, αλλά προς Μακρυγιάννη, ανατολικά της Ακρόπολης. Στην περιοχή αυτή έχουν ανοίξει πολλά κινεζο-εστιατόρια. Παλιά υπήρχε μόνο το γιαπωνέζικο στην οδό Κυδαθηναίων. Τώρα υπάρχουν πολλά κινέζικα, κορεάτικα και λοιπά ανατολίτικα. Ενδιαφέρουσα φάση, αν και δεν σταματήσαμε γιατί είχαμε βάλει στόχο χωριάτικες σαλάτες, σαγανάκια, μπριζολίδια και ταβερνάκι με τραπεζάκια έξω.

Περιφερθήκαμε στην περιοχή χωρίς να ακολουθούμε συγκεκριμένη διαδρομή. Κάπου πίσω από το παλιό Υπουργείο Παιδείας είδαμε ένα μαγαζί που πουλούσε εικόνες με τον Καραγκιόζη, εικονίσματα, και πίνακες φτιαγμένους από ημερολόγια του '50. Έβγαλα την μηχανή και τράβηξα δυο-τρεις φωτογραφίες από το απέναντι πεζοδρόμιο. Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού μου την είπε: "αντί να αγοράζεις, τραβάς φωτογραφίες". Τι να του πεις τώρα... ότι μπορώ να σκεφτώ και καλύτερα πράγματα να κρεμάσω στο σαλόνι μου από τον Καραγκιόζη-τσέλιγκα ή την Βουγιουκλάκη να πίνει μπύρα Φιξ; Πιάσαμε κουβέντα. Μου λέει, έρχονται οι ξένοι (αχ αυτοί οι ξένοι) και τραβάνε φωτογραφίες, τις βάζουν στα κομπιούτερ, τις αντιγράφουν και τις πουλάνε στο εξωτερικό. Ρε σεις, λέτε άμα στηθώ σε μια γωνία στην Oxford Street με μερικές ρετουσαρισμένες αφίσσες του Καραγκιόζη να μαζευτούν πολλοί πολλοί Άγγλοι και να τσακώνονται ποιος θα μου δώσει περισσότερα για να τις αγοράσει; Μήπως να το δοκιμάσω;


Λίγο πιο κάτω, ένα από τα παραδοσιακά μαγαζιά με σουβενίρ και είδη δώρων που συνδιάζει το παραδοσιακό μπλε της Ελλάδας με το παραδοσιακό καφέ των εικονισμάτων. Η απουσία γκραφίτι είναι εντονότατη και ενθαρρυντική.


Αυτό το κομμάτι της Πλάκας είναι το αγαπημένο μου. Προσεγμένα μαγαζάκια, πλακόστρωτοι δρόμοι, ωραία κτήρια. Χάρμα οφθαλμών.


Ο Αντώνης, προφανώς, έχει καλό σουβλάκι.


Αυτό το αυτοκινητάκι μου θύμισε τα παιδικά μου χρόνια. Είχαμε κι εμείς κάτι τέτοια, αλλά νομίζω ήταν πλαστικά, οπότε αυτό μάλλον είναι λίγο παλιότερο, ίσως από το 1960. Όμορφο όμως, ε; Προσέξτε πίσω του το υπερμεγέθες τρενάκι.


Πάνω που έλεγα ευτυχώς που στο κέντρο μαζεύουν τα σκουπίδια και δεν γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς, συνάντησα το εξής θέαμα πίσω από την εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην οδό Κυδαθηναίων. Χωρίς περισσότερα σχόλια, γιατί τι να πω εγώ, η εικόνα τα λέει όλα.


Και σα να μην έφτανε αυτό, βγαίνοντας στην οδό Φιλελλήνων, αυτό είναι το θέαμα που αντικρύζει ο ανυποψίαστος τουρίστας που αναζητεί πληροφορίες για την περιοχή. Welcome to Athens! λέει ο χάρτης. Όλα τα είχαμε, η ευγένεια μας έλειπε.


Πρέπει να ομολογήσω ότι με ενόχλησαν πολύ αυτές οι εικόνες, ειδικά επειδή λίγο καιρό πριν είχα δει ολοσέλιδες διαφημίσεις του ΕΟΤ σε αγγλικές εφημερίδες που προωθούσαν την Αθήνα ως προορισμό του σαββατοκύριακου (city break). Μιλάμε για εντελώς πρωτοπορειακή στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, που έχει τα φόντα να ανατρέψει την εικόνα της Αθήνας στο εξωτερικό και να συντελέσει στην εισροή χρήματος, αφού οι τουρίστες του σαββατοκύριακου αφήνουν περισσότερα χρήματα από αυτούς που έρχονται με γκρουπ. Με την ίδια στρατηγική άλλαξε και η τύχη της Βαρκελώνης μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992, και έφτασε μια μέτρια αντικειμενικά πόλη να γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης για city breaks.


Πλην όμως, για να μπούμε στο παιχνίδι των city breaks επιβάλεται να ξέρουμε τους κανόνες, και οι κανόνες είναι ο εξής ένας: πρέπει στην πόλη να δουλεύουν όλα ρολόι. Άμα έρθει ο τουρίστας για τρεις μέρες και τον πνίξουμε στο σκουπίδι, χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς συγκοινωνίες, οι χάρτες να μην διαβάζονται από τη βρώμα, και παντού να κυριαρχεί το γκράφιτι (στους ταξιτζήδες που θα τον γδάρουν δεν αναφέρομαι καν), όχι μόνο δεν θα ξανάρθει αλλά θα μας δυσφημίσει κιόλας. Και μετά δεν θα μας σώζουν όλες οι ολοσέλιδες διαφημίσεις όλων των εφημερίδων.

Γι' αυτό ή πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία άμεσα ή να αφήσουμε τα city breaks στους "μεγάλους" και εμείς να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με τα γνωστά live your myth in Greece και άλλα τέτοια παραμυθένια. Όχι τίποτα άλλο, αλλά να μην σπαταλιέται το δημόσιο χρήμα σε διαφημίσεις για πράγματα που δεν μπορούμε να προσφέρουμε...

48 comments:

Laplace said...

Σοφάκι τι στροφη ειναι αυτη?
ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΓΓΛΙΑ,ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?

:p :p :p

ΩΡΑΙΕΣ οι φωτο παντως,φιλακια :)

geokalp said...

συμφωνώ "live your myth in Greece" και μόνο...
στη τελική, έχουμε και μπύρα Μύθος!!

Σοφία said...

@ Laplace78: Έλα όμως που εγώ έχω όρεξη να γράψω για Ελλάδα :-p

Άλλωστε για την Αγγλία γράφει ο Γκρινιάρης. Τι να τις κάνετε τις δικές μου περιγραφές;

@ Geokalp: Έτσι είναι. Για τα παραμύθια είμαστε πλήρως εξοπλισμένοι ;-)

DaNaH said...

Θλίβομαι πραγματικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, ειδικά όταν έχεις επιστρέψει από το εξωτερικό όπου βλέπεις πόσο καθαρά και οργανωμένα είναι τα πάντα!

Έχουμε να αναδείξουμε πάρα πολλές ομορφιές αλλά δεν τις εκμεταλλευόμαστε καθόλου. Αντίθετα βλέπεις στο εξωτερικό πως χρησιμοποιούν μέχρι και την τελευταία πέτρα για να προσελκύσουν τουρίστες. So sad!

Σοφία said...

Έτσι είναι, Δανάη. Εσύ μάλιστα θα το βλέπεις πολύ πιο έντονα έχοντας πρόσφατα επιστρέψει από τη Βαρκελώνη...

Γκρινιάρης said...

Ωραίες φωτογραφίες! Τουλάχιστον μέχρι λίγο πριν το τέλος...! Η Πλάκα είναι πάρα πολύ όμορφη!

Για αυτά που λες για τα City Breaks θα συμφωνήσω.

Πάντως τελευταία η Ελλάδα προβάλλεται πολύ πιο έντονα, και στην τηλεόραση, αλλα είδα και (λίγες) αφίσσες. Ε, άργησαν λιγουλάκι...

NdN said...

Καλημέρα Σοφία,

Τα City Breaks στην Ελλάδα τα κάνουμε μόνο οι Ελληνες, οπ΄τε θα μπορούσανε να τις βάλουνε στα ελληνικά τις διαφημίσεις :ρ

Και συμφωνώ με τους λόγους που ανέφερες. Αλλά επιπλέον είναι και μακριά. Ούτε Κων/πολη πάνε για City Break οι Αγγλοι.

Anonymous said...

Το μαγαζί με τις αντίκες το είδα το Σαββατοκύριακο που ήμουν στα μέρη σας.Και το αυτοκινητάκι. Έχει εξαιρετικά πράγματα.
Αν και ήθελα δεν τόλμησα να βγάλω τη φωτογραφική μου.

Πάντως να πω ότι υπάρχουν και οι σωστοί ταξιτζήδες.Αυτός που μας πήγε στην Πλάκα, όταν τον ρώτησα αν θα βρούμε εύκολα ταξί στην επιστροφή, μας συμβούλεψε να μην πάμε σε μια συγκεκριμένη πιάτσα, διοτι θα μας χρέωναν με μια συγκεκριμένη ταρίφα 15 ευρώ για το ξενοδοχείο μας.Ενώ για την ίδια διαδρομή το ταξίμετρο έγραψε 2,80.
Του δώσαμε 5 ευρώ για την πληροφορία.

cortlinux said...

Να πω την αλήθεια εδώ λίγο διαφωνούμε (όχι στην καθαριότητα φυσικά). Δηλαδή εκείνο το κομμάτι της Πλάκας που περιγράφεις είναι πολύ κιτς κατά την γνώμη μου. Πολύ τουριστικά βασικά και νομίζω ότι είναι πιο κοντά στο live your myth (70s). Αντίστοιχα με τα ίδια ακριβώς είδη θα βρει κανείς και στο Ναύπλιο, Μύκονο κτλ.

Σχετικά με τα γκράφιτι (αν και νομίζω ότι αναφέρεσαι στα tags και στα συνθήματα) νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει μια διαφορετική πολιτική κι όχι το απλά σβήνουμε και κυνηγάμε. Ας διατεθούν κάποιοι χώροι συγκεκριμένοι και μπορούν να υπάρξουν πολύ όμορφα αποτελέσματα (για παράδειγμα τις πολυκατοικίες στον Ταύρο επί της οδού Πειραιώς).

Για τα σκουπίδια δεν θα διαφωνήσουμε. Αλλά το βλέπω λίγο αλλιώς. Άμα είναι να καθαρίζουμε το σπίτι μας για τους τουρίστες είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Το σπίτι μας το έχουμε καθαρό για εμάς πρώτα όχι για τους καλεσμένους μας.

Το ίδιο περί λειτουργικότητας.

? said...

αυτή η βόλτα ήταν πιο ωραία!

desa said...

Πήγα και εγώ αθήνα αλλά δε πήρα μηχανή και το μετάνιωσα. Θα πάρω σίγουρα στην επόμενη κατεβασιά. Πολύ ωραίες οι δικιές σου, σα το σύνταγμα δεν έχει, σα το μετρό δεν έχει.

Anonymous said...

χμ......κι εγώ που όλο τα αρχαία φωτογραφίζω όταν πηγαίνω στην Πλάκα θα πρέπει να στρέψω και αλλού το βλέμμα μου.....η μήπως όχι;

~~A~~ said...

Πρόσφατα πήγα για καφε στην πλάκα και επειδή δεν είχαμε αποφασίσει που να πάμε ξεκινήσαμε όχι από τους γνωστούς δρόμους και βγήκαμε σε μέρη που προσωπικά δεν είχα ξαναπάει.Ήταν πανέμορφα και λυπήθηκα που δεν είχα μαζί μου τη μηχανή.Μου άρεσε πολύ πιο πολύ από τους γνωστούς δρόμους της Πλάκας.

Βέβαια για να μπω και στη κλίμα είναι γνωστό ότι δε κάνουμε τίποτα σωστά.Και αν δε αλλάξουμε νοοτροπία δικό μας κακό θα είναι και μεις θα συνεχίσουμε να χάνουμε!

Σοφία said...

@ Γκρινιάρης: Τι λιγουλάκι, εδώ ισχύει το τώρα είναι αργάααααα....

@ NdN: Η Αθήνα είναι όντως λίγο μακριά για city break αλλά έχει πολύ βολικές πτήσεις από Αγγλία. Προσωπικά συμφωνώ με την πρωτοβουλία του ΕΟΤ να την προωθήσει ως city break, απλά δε νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι για τέτοια μεγαλεία.

@ Despinak: 5 ευρώ;;; Αχ εγώ το έχω πει, ταξιτζής έπρεπε να γίνω :-)

@ Cortlinux: Μπορεί να είμαι κιτς αλλά μ' αρέσει :-p Συνεπώς ψηφίζω Πλάκα (Κυδαθηναίων και πέριξ) ασυζητητί! Αντιθέτως το Μοναστηράκι με απωθεί εντελώς - πήγα μια φορά το 1992 και από τότε δεν ξαναπάτησα.

Όσο για το γκράφιτι, προσωπικά δεν μου αρέσει κανένα είδος, ούτε το καλλιτεχνικό, ούτε τα συνθήματα. Γι' αυτό και είμαι υπέρ του "σβήνουμε και κυνηγάμε", το οποίο είναι μια πολύ αποτελεσματική λύση, αρκεί να σβήνεις αμέσως και να κυνηγάς πολύ. Σόρρυ :-(

Για τα σκουπίδια τώρα, δεν βλέπω γιατί να μην καθαρίζεις με μόνο σκοπό τη φιλοξενία. Και στην προσωπική μας ζωή συνηθίζουμε να καθαρίζουμε τα σπίτια μας όταν περιμένουμε επισκέπτες. Γιατί να μην κάνουμε το ίδιο με τη χώρα μας;

Πω πω καταφέραμε να διαφωνήσουμε σε όλα ή μου φαίνεται?!!

Σοφία said...

@ Nίκος: Να 'σαι καλά :-)

@ Desa & ~~a~~: Οπωσδήποτε μηχανή την επόμενη φορά! Έστω μία της μιας χρήσης, γιατί η Πλάκα έχει πολύ όμορφες γωνιές.

@ Ηλιογράφος: Όπως είδες, εξαρτάται προς τα πού κοιτάς. Τα σκουπίδια και το αυτοκινητάκι ήταν σχεδόν απέναντι...

Λακων said...

Τελικά έχεις αποκτήσει μεγάλη εμπειρία και ανακαλύπτεις εικόνες ΚΑΙ της Ελλάδας που δεν έχουμε βρει εμείς...

cortlinux said...

Καταρχήν δεν σε είπα κιτσ. Δεν συνηθίζω να προσβάλω τους οικοδεσπότες μου. Είπα ότι το συγκεκριμένο σημείο το θεωρώ κιτσ γιατί απλά είναι το ίδιο με τα τουριστικά του αεροδρομίου (γνώμη μου πάντα)

περί γκράφιτι διαφωνούμε κάθετα. συγκεκριμένα το μετρό μου θυμίζει αίθουσα νεκροτομείου (όχι λόγω καθαριότητας) λόγως της ομοιομορφίας των σταθμών και του γκρίζου πλακακίου (sic).

τώρα περί καθαριότητας είναι ότι απλά πρέπει να μπει στην κουλτούρα μας. όχι για να γίνουμε αρεστοί αλλά για να γίνει ευκολότερη πρώτα η δική μας ζωή. εκτός αν και την ανακύκλωση θα την κάνουμε για τα μάτια των άλλων.

patsiouri said...

Πλάκα...πάντα ονειρευόμουν μια νεκρή γριά θεία που θα μου αφήσει το νεοκλασσικό της...

Anonymous said...

Μπράβο Σοφάκι.Γράψε και για την Ελλάδα.Έτσι να ανέβουν και μερικές φώτο με σκουπίδια.Να δουμε που ζούμε.Το αυτοκινητάκι πάντως είναι όλα τα λεφτά.

Καλό μήνα αγαπητή

Anonymous said...

@cortlinux

Φίλε δεν μπορεί να χωρέσει το γκράφιττι σε έναν συγκεκριμένο χώρο.Το διάσπαρτο και το αυθόρμητο τότε θα χανόταν διαπαντώς.Μέχρι και ο χώρος που θα μοιραζόταν σε συγκεκριμένα άτομα με συγκεκριμένες πεπιθύσεις.Το γκράφιττι είναι τρόπος έκφρασης και εκφράζεται καλύτερα εκεί που δεν το σπέρνουν.

Έχει πει κανείς στον Μπάνκσυ και στους άλλους μεγάλους "αγγλόφωνους" πού να δημιουργούν;Γιατί να γίνει εδώ;

Σοφία said...

@ Λάκων: Μάλλον κόβει το μάτι μου ;-)

@ Cortlinux: Δεν παρεξηγήθηκα :-) Άλλωστε, περί ορέξεως κολοκυθοπιτάκια.

Το μετρό της Αθήνας το λατρεύω! Είναι τόσο γυαλιστερό και τακτικό, που νιώθεις σα να μπαίνεις σε άλλη πόλη.

Δεν διαφωνώ με αυτά που λες για την καθαριότητα, απλά νομίζω ότι ως χώρα που εξαρτάται από τον τουρισμό, καλό είναι να σκεφτόμαστε *και* την εικόνα που δίνουμε προς τα έξω.

@ Patsiouri: Καλά δεν θα το πιστέψεις, αλλά κι εγώ το ίδιο! Είναι το όνειρό μου να αποκτήσω ένα νεοκλασσικό :-)

Σοφία said...

@ Island: Πάντως δεν έχεις παράπονο, γράφω και για τα καλά και για τα κακά ;-)

Καλό μήνα!

ΠΑΥΛΟΣ said...

Όμορφες φωτό, σωστή η άποψη σου.
Καλό μήνα

maria λεμονατη! said...

για να μην λενε οι ξενοι: αν ειναι ετσι η αληθινη εμπειρια προτιμουμε την ψευτικη!

Σοφία said...

@ Pavlos: Ευχαριστώ και καλό μήνα!

@ Maria Λεμονάτη: Δεν το είχα σκεφτεί έτσι, αλλά έχεις απόλυτο δίκιο :-)

moukelis said...

Σοφάκι μας καλύπτεις και εσωτερικό και εξωτερικό ε;
Μια χαρά μας βόλεψες,θα πάμε και Αθήνα το επόμενο Σαββατοκύριακο...
Καλό σου μήνα! :@)

Anonymous said...

Εδώ το καλοκαίρι κλείνουν κάθε τρεις και λίγο την Ακρόπολη οι εργαζόμενοι, και ο ξένος μένει μαβλάκας, γτ ήρθε για να δει την Ακρόπολη από κοντά.. Τι να λέμε τώρα;

Anonymous said...

Ναι του δώσαμε κατιτις παραπάνω γιατί ήταν ευσυνείδητος ταξιτζής.
Θα μπορούσε άνετα να μας τα φάει χωρίς να πάρουμε είδηση, αφού μας πήρε από το ξενοδοχείο και κατάλαβε ότι δεν γνωρίζουμε τις διαδρομές. Ξέρεις αυτά τα γνωστά κόλπα που ακούμε ότι γίνονται εδώ στην Ελλάδα.

Σοφία said...

@ Moukelis: Δεν έχετε παράπονο, σας καλύπτω από παντού ;-)

@ Deninho: Έχεις απόλυτο δίκιο. Τις είχα ξεχάσει τις απεργίες στους αρχαιολογικούς χώρους. Άλλη κατάρα κι αυτή.

@ Despinak: Καλά, δεν το συζητώ, έχω πληρώσει πολύ χρήμα άδικα σε ταξιτζήδες...

the_sailor said...

Έτσι τα παίρνω και εγώ, όταν βλέπω ανάμεσα στις ομορφιές που έχουμε να παρουσιάσουμε ως χώρα, να ξεπροβάλλουν σκουπίδια, ανόητες νοοτροπίες και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί...

Φοβάμαι όμως πως η πλειοψηφία αδιαφορεί για όλα αυτά... :(

Εξύμνoς said...

Μηπως εισαι η Μαρια Χουκλη???

Σοφία said...

@ The_Sailor: Έτσι είναι αλλά κάποτε πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα, ειδικά στο θέμα του τουρισμού. Εκτός βέβαια αν καταφέρουμε να αναπτύξουμε βαριά βιομηχανία ή να ανακαλύψουμε καινούρια κοιτάσματα πετρελαίου, οπότε τι μας νοιάζει ο τουρισμός...

@ Eximnos: Χμμμμ... τώρα αυτό να το εκλάβω ως προσβολή ή κοπλιμέντο;

konstantinos said...

Έτσι είναι! Δεν μπορείς να διαφημίζεις το χώρο και να μην έχεις να προσφέρεις υπηρεσίες!

Και είναι κρίμα, γιατί η Αθήνα, αν και τσιμεντούπολη, έχει τόσες πολλές ομορφιές.
Όποτε έρχομαι εκεί, πάντα προσπαθώ να περάσω από Πλάκα και Μοναστηράκι. Κατά προτίμηση, καθημερινές και όχι Σαββατοκύριακα.

Πες μου πού θα είσαι στο Λονδίνο να περάσω να αγοράσω καμιά ρετουσαρισμένη φωτογραφία του Καραγκιόζη! Ή έστω, να το παίξω κράχτης και να σου φέρω πελατεία!!

Σοφία said...

@ Konstantinos: Χαχαχα και τα κέρδη μισά-μισά;

desa said...

μόνος μου στη πλάκα θα χαθώ σίγουρα

Σοφία said...

Πάρε χάρτη - πού κολλάς;

konstantinos said...

Ας πούμε ναι! Εκτός κι αν νιώθεις ότι σε ρίχνω, οπότε για να μη συνεργαστείς με άλλον και χάσω τα λεφτά, συμβιβάζομαι και με 49-51...

Σοφία said...

Βλέπω είσαι και μεγαλόψυχος :-p

Poet1 said...

Συγνωμη Σοφια αλλα θα συμφωνησω με τον laplace78 . Θελουμε να γραφεις για Αγγλια... Οι φωτος ειναι ναι οντως υπεροχες...

Giorgio said...

Τουλάχιστον είχε μια ωραία παπουτσο-επιδρομή η σαββατιάτικη βόλτα!!!


Μάλλον καλά πέρασες...;)

Don't tell mama said...

Με ή χωρίς σκουπίδια η Αθήνα θα είναι πάντα ότι και η Λίβερπουλ: Αθάνατη!

Σοφία said...

@ Poet1: Kαλέ τι μανία είναι αυτή που σας έχει πιάσει με την Αγγλία; Τεσπά, θα δω τι μπορώ να κάνω...

@ Giorgio: Όπου υπάρχουν παπούτσια περνάω καλά ;-)

@ Don't Tell Mama: Χαχα μ' αρέσει η παρομοίωση! Καλώς ήρθες στις Κόκκινες Νύχτες.

Crazy Tourists said...

Όμορφα!! Και τώρα που φτιάχνει ο καιρός ακόμα καλύτερα!!
Φιλιά!

CrazyTourist2

fpboy said...

Και εγώ κιτς την θεωρώ την φάση που παίζει στην Πλάκα !
Για την γειτονιά δεν το συζητάω είναι υπέροχη!

Εξύμνoς said...

Κοπλιμεντο βεβαια!!!

Anonymous said...

Πολύ ωραίες!! ήρθατε από το εξωτερικό να μας δείξετε όμορφες γωνιες της Αθήνας!!

cinderella said...

Παρασκευή σήμερα!!! Καλό Σουκού έχω να πω και ελπίζω να ξεκλέψω χρόνο για μια βόλτα κι από την Πλάκα αν έχει καλό καιρό!!
Φιλιάαααα!! :))))

Σοφία said...

@ CrazyTourist2: Πού χάθηκες εσύ; Επέστρεψες από τα ξένα;

@ Fpboy: Αν η Πλάκα είναι κιτς, το Μοναστηράκι τι είναι; Ή οι πλανόδιοι με τα ιμιτασιόν;

@ Εξύμνος: Thanks :-)

@ Laxanaki: Εμ αφού εσείς δεν φωτογραφίζετε την πόλη σας, αναλαμβάνουμε εμείς ;-)

@ Cinderella: Να πας, να πας! Και βγάλε και καμιά φωτογραφία :-)