Friday 28 November 2008

Κάνε κι εσύ ένα meeting, μπορείς!

Στην αρχή είχαμε πολλή, μα πάρα πολλή δουλειά, και χτυπούσαμε ασύστολα 12ωρα και 14ωρα. Μετά ηρεμήσαμε κάπως, σταματήσαμε να δουλεύουμε σαββατοκύριακα, στην συνέχεια περικόψαμε τις ώρες εργασίες (και δουλεύουμε απλά 10ωρα χαχα). Πάνω που ανασάναμε, πλάκωσαν τα meetings. Σήμερα είχα 5 - σχεδόν συνεχόμενα από τις 9 το πρωί ως τις 5:30 το απόγευμα. Στο ενδιάμεσο πρόλαβα να φάω το μεσημεριανό μου μεταξύ 10:20-10:30 (τότε είχα κενό) και να κάνω άλλα δύο mini-meetings με συναδέλφους (γιατί κάποιος μην-πω-τι κάποτε έφευρε το open-plan, και κάποιοι άλλοι μην-πω-τι το βρήκαν πολύ καλή ιδέα και το υιοθέτησαν - το αποτέλεσμα είναι ότι κάθε φορά που πρέπει να πεις κάτι λίγο εμπιστευτικό σε κάποιον, χρειάζεται να βρεις γραφείο να κλειστείς, σαν αρουραίος που ψάχνει τρύπα). Τεσπά, το συγκεκριμένο είναι θέμα για άλλο ποστ.

Πέντε meetings χθες, κι άλλα δεν ξέρω κι εγώ πόσα τις προηγούμενες μέρες. Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Και καλά τα meeting, πες ότι είναι αναγκαίο κακό, στη Βρετανία είμαστε άλλωστε (αν δεν έχεις meeting να πας είσαι ένα μηδενικό). Αλλά αυτή την εβδομάδα ειδικά, δεν ξέρω τι φταίει, ίσως είναι ανάδρομος ο Ερμής, πάντως όλοι είναι τρελαμένοι. Το τι απίστευτα πράγματα έχω ακούσει στα meeting που έχω πάει, δεν περιγράφεται. Και δεν μιλάω απλά για χαζομάρες, μιλάω για κανονικές και χοντρές μλκς. Σε σημείο που να αναρωτιέσαι πότε έγινε η απόβαση ανθρωπόμορφων τεράτων από τον πλανήτη Ζονκ και γιατί δεν είπαν τίποτα στις ειδήσεις.

Και για να μη νομίζετε ότι υπερβάλλω, ορίστε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: μετά από ένα meeting που σφαχτήκαμε με το γάντι, στέλνω ημέιλ σε έναν συνάδελφο από άλλη εταιρία μεν, του ίδιου ομίλου δε (μην χ*σω) και του ζητάω να μου στείλει αντίγραφα κάποιων συμβολαίων. Η απάντησή του ήταν η εξής: δεν τα έχουμε σε ηλεκτρονική μορφή, αν θέλεις έλα στο γραφείο μας (20 λεπτά έξω από το Λονδίνο) να τα διαβάσεις! Γιατί ρε φίλε, στην δικιά σας εταιρία δεν έχετε ούτε φωτοτυπικά, ούτε φαξ;;; Με το ταχυδρομικό περιστέρι συνεννοείστε; Μη χειρότερα!!

Η συνάδελφος που κάθεται δίπλα μου με ρωτάει το ίδιο πράγμα με το που φτάνω στο γραφείο στο τέλος της μέρας, σωματικά και κυρίως ψυχικά εξουθενωμένη από την πολλή τρέλα: πώς πήγε σήμερα; Τις τελευταίες δυο μέρες η απάντησή μου είναι σταθερή: δεδομένου ότι δεν χαστούκισα κανέναν, νομίζω ότι πήγε πολύ καλά.

Λέτε σήμερα να αλλάξει κάτι; Έχω και μια φαγούρα στη δεξιά παλάμη...

39 comments:

Anonymous said...

Ωχ... υπομονή!!! W/end έρχεται :D Φιλιά και καλημέρα!

Σοφία said...

Αυτό σκέφτομαι κι εγώ για να παίρνω κουράγιο. Μια μέρα είναι, θα περάσει. Εδώ πέρασαν οι άλλες τέσσερες ;-)

Καλημέρα!

Anastasios said...

Καλημέρα και καλή δύναμη!

Στην Αγγλία χρειάζεται να έχει κανείς πολλά αποθέματα θετικότατου πνεύματος και χαμόγελου. Το απαιτεί το σύστημα...

lakis said...

Ζόρικα πράματα αυτά. Τρέχα, φύγε αμέσως. Προτού σου δώσουν καμιά προαγωγή και εγκλωβιστείς εκεί. Μέρα καλή

Anonymous said...

Ωχ ωχ... μυρίζομαι μπαρουτοκατάσταση! Υπομονή. Τα meetings είναι απαίσια - ειδικά όταν κανείς δεν μιλάει για σοβαρά θέματα, αλλά για παντός τύπου κοτσάνες. Το αίσθημα να ρίξεις χαστούκι το έχω νιώσει πολλές φορές. Δεν σου λέω να το αποβάλεις... δεν γίνεται!!

ADERGHIL said...

if you don't mind me asking, what do you do? mipws anikoume ston idio klado? if you do mind me asking, sorry :p.

ADERGHIL said...

@ Anastasios: file Anastasie, tha simfwnisw mazi sou gia to xamogelo kai to thetiko pneuma pou allwste prepei na mas sintrofeuoun anexartitos gewgrafikou proorismou...pisteuw omws oti stin Ellada afta ta apothemata xreiazontai perissotero apo opoiodipote allo meros tou kosmou...

ΠΑΥΛΟΣ said...

Ωχ!!! Καλό κουράγιο!!! Ελπίζω το σ/κ να μην έχει κανένα έκτατο meeting!

koulpa said...

χαχα πως παει η φαγούρα;:):)
άντε τελειώνει και η παρασκευή ώρα ώρα:):)
καλησπερούδια:):)

DaNaH said...

Σοφία, το ΣΚ μέσα στο σπίτι από κρεββάτι σε καναπέ! Καλή ξεκούραση! ;)

Anonymous said...

Καλά, όπως όλα είναι μέχρι να το συνειθίσεις και να δείς ότι θα το ξεπεράσεις,
Εμείς εδω έχουμε σταθερά ένα meeting ημερησίως το οποίο έφταε να μην έχει σχέση με την εργασία αλλά με διάλλειμα (περίδροmeeting δηλαδή).
Κατά τη διάρκεια του ...meeting έχουμε δώσει οδηγία στην τηλεφωνήτρια να απαντά ότι είμαστε σε eating ή στην αίθουσα συνεστιάσεων. Ελάχιστοι καταλαβαίνουν το υπονοούμενο και οι υπόλοιποι ζητάνε και συγνώμη για την ενόχληση...
Φυσικά τα πράγματα είναι και λίγο χαλαρα εδώ ε...!!!

Σύμφωνα με τα προηγούμενα post σου μήπως η meetingmania φούντωσε μετά την άφιξη του νέου διευθυντη και είνα παροδική μέχρι να μπούνε τα πράγματα στη θέση τους;
Ηρεμα όσο μπορείς, ήρεμα.

Δ. Τζ. said...

Να λοιπόν που ήρθε το σ/κ! Με την ελπίδα ότι όλα και σήμερα πήγαν... καλά, σου προτείνω για να χαλαρώσεις να δεις τη σειρά "The office" του BBC (μιας και μιλάμε για γραφείο).

ethanandthecity said...

Όταν χάθηκε η δημιουργικότητα, ο άνθρωπος ανακάλυψε το meeting. Γκρουμφ!

~~A~~ said...

Ωχ,ωχ...

Ψυχραιμία και όσο μπορείς κράτα λίγη καλή διάθεση;;;;;

Ε;

Poet1 said...

Δέν θα ήταν μονοτονο εάν δεν υπήρχαν οι κακες στιγμες-γκρινιες... Καταλαβαινεις τι εννοω,ε ; Εσυ τουλαχιστον καθεσαι το Weekend... Εγώ δουλεύω όμως.Την καλησπερα μου_

Giannis said...

ελα μωρε Σοφία, δεν είανι και άσχημα τα meetings, στη τελική είναι ευκαιρία για ύπνο αν, δεν εχεις να μιλήσεις ή να παρουσιάσεις κατι!

τελικά παντού τα ίδια σκατά είναι. Δουλέυω σε μια εταιρία που προέκυψε από τη SIEMENS, οπότε για τα πάντα κάνουμε meetings!!! ακόμα και για να αγοράσουμε καφετιέρα για το γραφείο, και κάναμε και πλάκα οτι έχουμε πολλά meetings!!!

Giannis said...

by the way, για να σε κάνω να νιώσεις λίγο καλύτερα? το πρόγραμμα των meetings μου για την επόμενη εβδομάδα, cw49.
Δευτέρα 13.00-15.00: stuff meeting
Τρίτη 10.00-12.00: project meeting
Τετάρτη, the hall day: meeting with customers, having 45 minutes presentation
Πέμπτη 10.00-12.00: project meeting (το 2 project στο οποίο συμμετέχω αυτό το καιρό!)

desa said...

χάλιαα απαίσια. η σκέψη όμως της στοκχόλμης μάλλον σε ελαφρύνει ε?

Matrix said...

Έλα κρατήσου...

Να στείλω στο συνάδελφο ένα γαιδαρο από το χωριό, ετσί ήταν παλιά οι ταχυδρόμοι, με το γαιδουράκι. :)

Σοφία said...

@ Anastasios: Παντού νομίζω το ίδιο χρειάζεται, πάνω-κάτω...

@ Λάκης: Θέμα προαγωγής δεν παίζει, αλλά δεν θέλω να φύγω κιόλας. Το μόνο που θέλω είναι να μην με τρελάνουν :-)

@ Unclescrooge: Οι κοτσάνες είναι το χειρότερο!

@ Bath Tub Is/land: I don't mind you asking, but I'd rather not say ;-) I'm not in the legal profession though (as I believe you are?).

@ Pavlos: Το σαββατοκύριακο έχει μόνο ξεκούραση και τίποτα άλλο!

@ Koulpa: Ευτυχώς μου πέρασε :-)

Σοφία said...

@ Δανάη: Ευχαριστώ, ευχαριστώ. Μόνο ξεκούραση έχει το πρόγραμμα του σαββατοκύριακου (αλλά όχι στο σπίτι χεχε).

@ Apokso: Κάποτε δούλευα σε μια εταιρία όπου κάθε μέρα κάναμε όλοι μαζί διάλειμμα για φαγητό στην αίθουσα συνεδριάσεων. Καλή φάση ήταν αυτή, αλλά στην εταιρία που είμαι τώρα δεν γίνεται γιατί είμαστε πολλοί και δεν μας χωράει η αίθουσα...

@ Δ. Τζ: Αχ όχι, αυτή τη σειρά δεν την αντέχω, με εκνευρίζει αφάνταστα! Θα δω Battlestar Galactica όμως ;-)

@ Ethanandthecity: Δεν ξέρω αν χάθηκε η δημιουργικότητα, πάντως κάτι χάθηκε σίγουρα.

@ ~~A~~: Τώρα που τελείωσε η εβδομάδα, και μετά από 3-4 μπύρες και ένα περιποιημένο fish & chips, αισθάνομαι ήδη καλύτερα :-)

Σοφία said...

@ Poet1: Δεν θα με πείραζε να δουλεύω το σαββατοκύριακο, αλλά όχι όταν κάνω 12ωρα τις καθημερινές. Αλλά ναι, έχεις δίκιο, αυτή η εβδομάδα μόνο μονότονη δεν ήταν!

@ Giannis: H ένστασή μου σχετικά με τα meetings είναι ότι έχω καλύτερα πράγματα να κάνω από το να ακούω τις κοτσάνες του καθενός ή να τσακώνομαι για χαζομάρες. Ειδικά κάποιες μέρες που μπορεί να έχω 2 ή 3 meetings, πάει όλη η μέρα χαμένη. Αλλά κι εσείς βλέπω δεν πάτε πίσω :-o

@ Desa: Η Στοκχόλμη ήταν πριν ένα χρόνο.

@ Apokso: Η έξαρση στα meetings δεν έχει τόσο σχέση με το νέο αφεντικό, απλά έτυχε και πέτυχε. Είναι να μην γκαντεμιαστείς...

@ Matrix: Κάτι τέτοιο χρειάζεται μάλλον χαχα!

ADERGHIL said...

I am indeed. And what a polite way to avoid giving an answer to a question that was :p ...thumbs up...

Μάγισσα Κίρκη said...

Χχαχαχαχαχαχα κάπως έτσι λειτουργούν και στην εταιρία που εργάζομαι, μόνο που εκεί είναι σαν να κάνει meeting υπηρεσία του Ελληνικού δημοσίου! (=εξυπνακίστικοι όροι στα Αγγλικά για να ξεχνάμε την καταγωγή μας, χιούμορ αλα Ομπάμα σε προεκλογική εκστρατεία ή αλα Βάσια Τριφύλλη σε επιθώρηση κλπ.).

Βασικά στην Ελλάδα αυτό που κάνουμε περισσότερο απ όλα και το κάνουμε και καλά είναι το Μπήχτing! Δεν υπάρχει στέλεχος που να μην θέλει να πηδήξει κάποιον...έστω και μεταφορικά!

NdN said...

Καλησπέρα Σοφία,

Εγώ τα συμπαθώ τα meeting. Μέχρι να πει ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του έχει περάσει τουλάχιστον μία ώρα που πάντοτε σε ξεκουράζει από το να δουλεύεις μπροστά σε ένα υπολογιστη. Βέβαια μην το παρακάνουμε. Εχω δηλαδή πολλές ιστορίες από meeting σε πολύ λάθος ώρες...

Υπομονή με τα ωράρια. Κάποια αστιγμή θα χαλαρώσει το πράγμα. Εμένα προς το παρόν μου αρκεί το ότι υπάρχει. Οι περισσότεροι που την έχασαν νόμιζαν ότι θα ήταν οι τελευταίοι που θα επηρρεάζονταν από την κρίση.

Καλό Σαββατοκύριακο!

fvasileiou said...

Ελπίζω το Σ/Κ να είναι η απαιτούμενη βαθιά ανάσα που θα σε χαλαρώσει και θα σε ηρεμήσει.

Έχεις άδεια τα Χριστούγεννα;

Anonymous said...

τα meeting είναι ο σαδιστικός συνδυασμός του βαρετού και των εξευγενισμένων απειλών.


ευτυχώς που υπάρχουν και οι άδειες σαν ελαφρύ πλην όμως σωτήριο αντίβαρο

Anonymous said...

Κακό σημάδι τα meetings και η δήθεν πολλή δουλιά. Heads down! δεν το λένε?

Natassa said...

έλα ρε Σοφία που θα βάλεις τον άνθρωπο να βγάλει φωτοτυπίες και να στέλνει φαξ ...για όνομα του Θεού ....μόλις εικοσι λεπτά έξω από το Λονδίνο συν την μισή ώρα που θες για να βγεις από το Λονδίνο(απλά υποθέτω τον χρόνο) λίγη κίνηση λίγο το ένα λίγο το άλλο, έχεις ψιλοπήξει κιόλας...εγώ στην θέση σου θα πήγαινα ολοήμερη εκδρομή!!!! (την επόμενη θα γυριζα στο γραφείο ) (ξανασκέψου το ...:-)))
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

Μετεωρίτης said...

Καλημέρα Σοφάκι,
ξέρεις πόσες φορές έχω μπει στο blog και όλο κάτι γίνεται (ουααααααααααα)
και με διακόπτει;

Πολλά φιλάκια
και... ΜΗΝ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΤΑ MEETINGS!

Ευτυχώς, επιστρέφω Ιούλιο στη δουλειά-με μειωμένο ωράριο..

μπρρρρρρ

Crazy Tourists said...

Σιγά μη βγάζεις άκρη με συναδέλφους και συνεργάτες!!

Τρελοτουρίστρια

Tf said...

Υπάρχουν όμως φίλε μου κάτι στραβάδια διασπαρμένα από δω κι από κει που κάνουν τα νεύρα μας κουρέλια...

Εγώ πριν μια βδομάδα ζήτησα μία βεβαίωση από το British Council στην Αθήνα, με το αζημίωτο φυσικά. Φτάνει η βεβαίωση σπίτι μου με σωστά τα στοιχεία μου εκτός απ'το πατρώνυμο. Τους παίρνω τηλέφωνο, αναρωτιούνται γιατί έγινε τέτοιο λάθος και η "τετραπέρατη" κοπελίτσα μου λέει πως πρέπει να στείλω τα έγγραφα πίσω για να δουν αν όντως υπάρχει λάθος (έλεος) και αργότερα να μου ξαναστείλουν τα σωστά.

- "Αυτό το πήγαινε-έλα για πόσες μέρες θα διαρκέσει; Βιάζομαι αρκετά", της είπα.
- "Ε, δε ξέρω, πρέπει να διαπιστώσουμε το λάθος και να ελέγξουμε ξανά όλα τα στοιχεία. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος", είπε μασώντας δυνατά τη (σίγουρα ροζ) τσίχλα της.
- "Τι πρόβλημα υπάρχει Κωνσταντίνα;" φωνάζει απ' το βάθος ένας άλλος εργαζόμενος, κι αυτή του εξηγεί.
- "Ε πες του να τα στείλει με fax, το ίδιο είναι και θα γλιτώσουμε πολύ χρόνο", λέει αυτός.
- "Ααα, ναι μωρέ... Γίνεται κι αυτό. Καλέ ακούσατε; Αυτό να κάνετε.".

Μπορείς να φανταστείς ΠΟΣΟ με φαγούριζε η δικιά μου η παλάμη...

p.s.: BSG rulz! ;)

kiki said...

Τι καλά που περνάτε κι εσείς στα meeting...:-)

? said...

ελπίζω να πήγαν όλα καλά! καλημέρα και καλό μήνα!

Πίκος Απίκος said...

Μήπως να κάνουμε ένα meeting να το συζητήσουμε να βρούμε μια λύση:)? Κι αν αυτό δεν δουλέψει , να καλέσουμε σε meeting άλλους meeting addicts και τελοσπάντων βρε παιδί μου να ενώσουμε την ανάγκη μας για meeting, meetingarontas ανελέητα. Πάντα με την ελπίδα στο επόμενο meeting να προγραμματισουμε το μεθεπόμενο meeting που σίγουρα θα ρίξει φως στα ευρήματα του προηγούμενου meeting... Μια ερώτηση μόνο: Σε ποιο meeting είμαστε τώρα, γιατί μπερδεύτικα ο meetingoλάγνος:)?

Τώρα που σχολιάζω στο ποστ σου το meeting-madness έχει μάλλον παρέλθει, οπότε καλή meetingless ανάρρωση!

Καλό βράδυ!

VagSiok said...

Αν και αυτά τα κορόιδευα στο παρελθόν.. εργάζομαι πλέον σε ένα περιβάλλον που τα meeting (οι συναντήσεις εργασίας στα πιο ελληνικά) είναι πλέον καθημερινότητα..
οποτε σε καταλαβαίνω..
Καλο Σαββατοκύριακο..

Marina said...

Η φαγούρα σου στο χέρι είναι γιατί θα δώσεις χρήματα..για να πάς ταξίδι επαγγελματικό..
Ακου δεν μπορεί να σου το στείλει και πρέπει να πάς εκεί!!!! Και εγώ που νόμιζα ότι μόνο στην επαρχιακή Ελλάδα συμβαίνει αυτό!!

Μλκίζεσθε ομαδικά σε αυτά τα άσκοπα meeting, ό,τι είναι να πείτε το λέτε στις πρώτες συναντήσεις..τα άλλα μόνο για χάσιμο χρόνου..
Οι Βρετανοί ειδικεύονται στην ανακάλυψη οπων για cheek-to cheek- συναντήσεις, ΄ολο ψου ψου!.
Και να σου ευχηθώ υπομονή, ώς τα Χριστούγεννα κάτι τους πιάνει και πιέζουν παντού και αφόρητα.

KitsosMitsos said...

Ένα μάτσο χάλια και όχι μόνο! Γκρρρρ

Σοφία said...

Σας ευχαριστώ όλους για τις σκέψεις και τις απαντήσεις σας. Γέλασα με τις περισσότερες, χαμογέλασα με όλες, και ως γνωστόν δεν υπάρχει καλύτερο φάρμακο από το γέλιο :-)

@ Tf: Δεν μπορώ να σου πω πόσο σε καταλαβαίνω!!!