Saturday 17 January 2009

Frak Earth


Μόλις τώρα είδα το πρώτο επεισόδιο της τελευταίας (κλαψ) σεζόν του καινούριου Battlestar Galactica. Δεν σχολιάζω για να μην το χαλάσω σε όσους δεν το έχουν δει ακόμα. Ένα έχω να πω μόνο: τα previouslies τα ανακοίνωσε η Dualla. Αυτό κι αν ήταν προειδοποίηση για ό,τι ακολούθησε.

Ακόμα δεν έχω συνέλθει από τα *απανωτά* σοκ.

Ενημέρωση 18/1/09 στις 10:42 τοπική, 12:42 ώρα Ελλάδας: Στα σχόλια υπάρχουν σπόιλερ. Αν είσαστε φαν του BSG και δεν έχετε δει το επεισόδιο ακόμα, λάβετε τα μέτρα σας!

27 comments:

Γκρινιάρης said...

Το είδα κι εγώ! Ξέρουμε σε πόσα επεισόδια θα ολοκληρωθεί; Γιατί τυπικά συνεχίζει η 4η σεζόν από πέρσι, μετά από μια μεγάααλη διακοπή.

Σοφία said...

Ναι, στα 20 κλείνει. Τώρα είμαστε στο 11, άρα θέλουμε άλλα 9. Κανονικά στις 20 Μαρτίου 2009 θα προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο. Κλαψ!

DaNaH said...

Εμείς σήμερα λείπαμε όλη μέρα βόλτα και μόλις γυρίσαμε. Λέμε να δούμε μια ταινιούλα τώρα και μετά το επεισόδιο. Θα "κομεντάρω" μόλις το δω! I'll be back! ;)

Σοφία said...

OK Δανάη, εμείς εδώ θα είμαστε ;-)

Καλή τηλεθέαση!

koulpa said...

axaxa και κινέζικα να διάβαζα τα ίδια θα καταλάβαινα.. οκ κατάλαβα ότι πρόκηται για σειρά.. κι ότι οσυ αρέσει.. θα το γουγλίσω και θα επάνέλθω:):)
ααα ΠΗΓΑ στην κλαθμόνος στα παζάρι των βιβλίων..:):)
καληνυχτούδια:):)

DRAMA QUEEN said...

Πάλι στην ευρωπαϊκή μας Ζιμπάμπουε αυτό θα έρθει κάποιο καλοκαίρι (νεκρή ζώνη) στις 9. Κάτι σαν το Tutors που το φθινόπωρο κοιταζόμασταμν όλοι μήπως έμαθε κανείς κάτι παραπάνω. Ακόμα μια πληγή στην τηλεοπτική μας καρδιά, προβλέπω......

Υ.Γ. Κούκλα η κοπελιά, δεν το συζητάω!

ΠΑΥΛΟΣ said...

Εγώ πάλι δεν το έχω δει ποτέ!
Τις καλημέρες μου

Anonymous said...

ουπς, ιδέα δεν είχα για την ύπαρξη της σειράς. φαίνεται ότι σου αρέσει πολύ. πάω να τσεκάρω υπόθεση στη wikipedia. φιλιά!

DaNaH said...

Σοφία, τελικά η ταινία χθες άργησε να τελειώσει και το BSG το είδαμε μόλις τώρα.

Ένα έχω να πω: Χαμός!!!!

Ακολουθούν spoilers, αν παρακολουθείτε τη σειρά μη διαβάσετε παρακάτω...

Σοφία, τι πιστεύεις ότι "παίζει" με την Κάρα; Λες να έχει να κάνει τίποτα με time travelling; Σ'όλο το επεισόδιο υποψιαζόμαστε μήπως είναι ο πέμπτος cylon, αλλά αφού στο τέλος μας αποκαλύπτεται η ταυτότητά του, δεν είναι! Περίεργα πράγματα. Άντε να περάσουν οι μέρες να δούμε το επόμενο, μπας και βγάλουμε άκρη χεχε! :)

Σοφία said...

@ Koulpa: Δεν το πιστεύω! Βγήκες πέρα από το Σύνταγμα; Εύγε!! Άντε και στην Ομόνια εύχομαι, και σύντομα ;-)

Άξιζε τον κόπο τουλάχιστον;

@ Drama Queen: Δεν ξέρω καν αν παίζεται στην Ελλάδα. Και στην Αγγλία μόνο στα συνδρομητικά το βρίσκεις, μη νομίζεις ότι το δείχνει το BBC. Πάντως τώρα που τελειώνει (9 επεισόδια μείνανε) μπορείς άνετα να το πάρεις από βίντεο-κλαμπ και να το δεις με την ησυχία σου.

@ Pavlos: Καλημέρα!

@ Unclescrooge: Δεν το συζητώ, έχω πάθει μεγάλη ζημιά μ' αυτή τη σειρά :-)

Σοφία said...

@ Δανάη: Με την Kάρα δεν ξέρω τι παίζει. Βασικά το μόνο που μπορούμε να υποθέσουμε είναι πως είναι κλώνος, αλλά πώς και γιατί δεν ξέρω. Επίσης η Κάρα δε νομίζω ότι ταξίδεψε στο χρόνο - αν το αεροπλάνο της είχε πέσει πριν από 2000 χρόνια, το σώμα της δεν θα ήταν ακόμα εκεί, άθικτο. Κάτι άλλο έχει γίνει (λέει ο επιθεωρητής Σοφία-Πουαρό χαχα).

Για Cylon δεν την περίμενα, για δύο λόγους: όταν ξύπνησε η 3 είπε ότι υπάρχουν 4 Cylons στον στόλο, και 1 λείπει. Άρα εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να είναι η Κάρα (εκτός αν δεχτούμε ότι η Κάρα λείπει, και στον στόλο πλέον είναι ο κλώνος της, αλλά οι Cylons δεν υπολογίζουν τους κλώνους ως διαφορετικές οντότητες). Προσωπικά περίμενα κάποιον από τους πεθαμένους - την Cally, την Ellen ή και τον Billy ακόμα.

Ένα άλλο στοιχείο που το θυμήθηκα κατόπιν εορτής είναι πως ο RDM είχε πει ότι ο τελευταίος Cylon είναι αυτός που λείπει από το πόστερ του "μυστικού δείπνου". Αν προσέξεις υπάρχει κενό ανάσμεσα στον Tigh και στον Apollo, και ο Tigh κοιτάζει ακριβώς εκεί που θα έπρεπε να είναι αυτός (ή αυτή) που λείπει.

Νομίζω ότι θα μας πάνε έτσι ως το τέλος, και άκρη θα βγάλουμε μόνο στο τελευταίο επεισόδιο. Ωραία πράγματα :-)

Belbo said...

Σοφία,

Όχι δεν παίζεται όπως και οτιδήποτε άλλο σχεδόν αξιόλογο που βγαίνει στις ξένες τηλεοράσεις. Εμείς έχουμε τις απείρους σαχλαμάρας Ελληνικές σειρές δυστυχώς. Θυμάμαι όταν έμενα στο εξωτερικό τις επιλογές που είχα τηλεοπτικά... τέλος πάντως θα το ψάξω σε dvd αν το συστήνεις, φιλικά,

CitizenMac said...

Σοκ και δέος, αυτό μόνο. Περίμενα πώς και πώς να επιστρέψει η σειρά, αλλά δεν περίμενα να επιστρέψει τόσο θεϊκά.

Όταν η Kara βρίσκει το σκάφος, το θεώρησα στάνταρ ότι μας λένε λίγο-πολύ ότι είναι η Final. Αλλά αυτό με την Ellen, wow, μ'άρεσε πάρα πολύ. Ειδικά εφόσον εισάγει και το theme της "αγάπης που επιβιώνει ανά τους αιώνες", πάντα αγαπημένο μου :P

Αλλά με τη Dualla έπαθα κανονικό σοκ. Σε αποπροσανατόλισαν κανονικά, χάζευες τα ματάκια της Kandyse McClure, και ξαφνικά...

Υπέροχες όλες οι σκηνές του Adama όπως πάντα, και φοβερή η όλη εικόνα της κατάρρευσης ανθρώπων και Cylons. Και τώρα δημιουργείται και ένα άλλο ερώτημα: τι γίνεται αν δεν υπάρχει τελικά καμία διαφορά μεταξύ ανθρώπων και Cylons; Αν είναι όλοι τους απόγονοι της 13ης Αποικίας;

Δεν το πιστεύω πόσο χαίρομαι που ξανάρχισε η σειρά! :P

Σοφία said...

@ Belbo: Κοίτα, και οι δικές μας επιλογές αν εξαιρέσεις τα συνδρομητικά κανάλια δεν είναι τίποτα το φοβερό, αν και βέβαια το BBC και το Channel 4 έχουν μια Α ποιότητα που δεν μπορεί να συγκριθεί με την ΕΡΤ ή το MEGA. Αλλά όλες οι γνωστές αμερικάνικες σειρές (Lost, BSG, 24 κ.λπ.) προβάλονται μόνο από τα συνδρομητικά κανάλια.

@ CitizenMac: Καλά, εκεί που η Κάρα ανακαλύπτει το σκάφος της είχα πάθει πλάκα, κι ας ήμουν σίγουρη πως δεν είναι η τελευταία Cylon. Το πρόσωπό μου ήταν κάπως σαν το πρόσωπο του Leoben, που έλεγες ότι από στιγμή σε στιγμή θα κάνει τον σταυρό του για να ξορκίσει το κακό και θα το βάλει στα πόδια!!

Θεωρώ τις σκηνές με την Κάρα πάρα πολύ δυνατές, ειδικά εκεί που καίει το σώμα της στην πυρά ολομόναχη. Νομίζω ότι η σκηνή αυτή με σόκαρε περισσότερο και από την αυτοκτονία της Dualla, την οποία περίμενα να κάνει κάτι τελείως τρελό, πρώτον γιατί είπε τα previouslies στην αρχή του επεισοδίου και δεύτερον γιατί στη φάση που τάιζε την Hera γυάλιζε το μάτι της ;-)

Γκρινιάρης said...

SPOILERS!!!

Εγώ, που όμως δε θυμάμαι πολλές λεπτομέρειες από τις προηγούμενες σεζόν για το τι έχει πει ποιος κλπ, φαντάστηκα πως η Kara είναι Cylon που έπεσε με το σκάφος στην Γη, πέθανε και βγήκε σε καινούριο σώμα. Έτσι εξηγούσα το πως θυμόταν πως είχε βρει τη γη, αφού όταν οι αναμνήσεις διατηρούνται. Πάντως έχει πολλά κενά αυτό το σενάριο.
Πάντως η Dualla το έκανε το κουλό της. Από τη μια χαχαχα χαχαχου κι από την άλλη αυτοκτονεί; Sorry δηλαδή, αλλά αυτό δε μοιάζει με κατάθλιψη από απογοήτευση για το dead end που βρήκαν. Μήπως παίζει κάτι άλλο; Πολύ ξαφνικό βρε παιδί μου όπως έγινε...

Σοφία said...

Εντάξει, τηλεοπτική σειρά είναι, δεν μπορεί να αφιερώσει τρία επεισόδια για να σου δείξει πώς οδηγείται στην αυτοκτονία ένας δευτερεύον χαρακτήρας. Αλλά και αντικειμενικά να το δεις, αυτοί που αυτοκτονούν δεν φαίνονται εξ όψεως καταθλιπτικοί (γιατί αν φαίνονταν θα τους προλάβαιναν). Αν ξαναδείς το επεισόδιο, η Dualla ήταν "κάπως" και όταν έφευγαν από τη Γη και αργότερα που πήγε να κάνει baby-sitting. Τόσο που το είχα σίγουρο ότι το σενάριο θα την έδειχνε να κάνει κακό στην Hera. Κάποια στιγμή νόμιζα πως θα την στραγγάλιζε!

Γκρινιάρης said...

Εκεί με το μωρό κι εγώ ψιλιάστηκα πως κάτι θα κάνει, αλλά τζίφος. Πάντως, αν έπρεπε να διαλέξω, και κρίνοντας από ότι έχουμε δει μέχρι τώρα στη σειρά, δεν περιμένω κάτι πολύ περίεργο, θα έλεγα πως απλά απελπίστηκε.

Σοφία said...

Ναι, κι εγώ έτσι νομίζω. Ότι ήταν απλά για να δείξει την απελπισία τους καθώς συνειδητοποιούν ότι δεν υπάρχει σανίδα σωτηρίας.

Γκρινιάρης said...

Εμένα για κάποιο λόγο μου τη δίνει ο Admiral ώρες ώρες!!! Άσχετο.

Σοφία said...

Εγώ πάλι κάτι παθαίνω όταν βλέπω τον μικρό Αdama. Μου τρέχουν τα σάλια :-p

Πίκος Απίκος said...

Αυτή η αντικατάσταση του fuck με το frak στη σειρά πάντα με κάνει να γελάω. Δεν φτάνει που γίνεται ΤΟ μακελειό στη σειρά , ο ψευτοπουριτανισμός της Αμερικής είναι πολύ διασκεδαστικός:).

A, ναι τιμή και δόξα στον απίστευτο τυπάρα Gaeus Baltar!!! Είναι so out there, θέλω να αποκτήσει το δικό του spin off χα,χα,χα. Τώρα όμως!!!

Ακόμα δεν έχω φτάσει στο επεισόδιο 11, είμαι στο 7, οπότε επιφυλάσσομαι για σχόλιο σε πιθανό μελλοντικό ποστ σου.

Να σαι καλά!

Σοφία said...

Πίκο το frak δεν είναι ένδειξη πουριτανισμού, είναι "απομεινάρι" από το παλιό Battlestar Galactica, το οποίο ήταν κατά βάση παιδική εκπομπή και φυσικά απαγορεύονταν τα βρισίδια :-)

Δεν πιστεύω στην Ελλάδα να πιάνει στο στόμα του τα θεία ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης;;;

Πίκος Απίκος said...

@σοφία

Δεν ήξερα ότι η προέλευση της λέξης είναι ένα tribute για την παλιά σειρά και thanks για το trivia.

Από την άλλη μια σειρά που στην ουσία βασίζεται στην ιδέα της γενοκτονίας(!) του ανθρώπινου είδους και κάθε επεισόδιο της είναι μέσα στη βία (ως και counter για τους ζωντανούς έχουν) είναι το λιγότερο ατυχές να παραλληλίζεται με τον Bob Σφουγγαράκη (ως παιδική εκπομπή) σε σχέση με το ύφος της γλώσσας που χρησιμοποιεί.

Η πρωτότυπη σειρά ήταν αυτό που ήταν και το μεταγενέστερο προϊόν είναι μία πολύ πιο "ενήλικη" υπόθεση.

Αυτό που ανέφερα περί ψευτοπουριτανισμού όντως το πιστεύω και το έχω δει τόσο στις σειρές τους όσο και σε άλλα μέσα (π.χ. στα videogames). Ωμή βία good, λεκτική βία bad:).Φυσικά δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο των Αμερικανών αλλά λόγω του όγκου της ποπ κουλτούρας που παράγουν είναι οι πρώτοι θιασώτες του. Και εγώ ως καλός pop culture καταναλωτής το απολαμβάνω μέσα στην "αφέλεια" του:).

Αnyway, απλά έτυχε και είδα την απάντησή σου και είπα να θέσω την άποψή μου λίγο πιο ολοκληρωμένα, ο χρόνος υπήρχε:).

Kαλό απόγευμα!

Σοφία said...

Ο παραλληλισμός που έκανα δεν αναφερόταν στην τωρινή σειρά αλλά στην ορίτζιναλ, αυτή που απευθυνόταν σε πολύ πιο νεανικό κοινό (αν θυμάμαι καλά στην Ελλάδα παιζόταν 6 η ώρα την Κυριακή, δηλαδή λίγο-πολύ απευθυνόταν στο ίδιο κοινό με τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη).

Tf said...

τέλειο, το είδα κι εγω... θέλω και ΔΕ θέλω να δω το τέλος...

CitizenMac said...

@ Πίκο (congrats για το nick, btw, α ρε αναμνήσεις!):

Η χρήση του "frak" από το νέο BSG δεν οφείλεται στον ψευτοπουριτανισμό που αναφέρεις (που υφίσταται, βεβαίως), είναι περισσότερο παρωδία αυτού, ένα κλείσιμο του ματιού, αν θες.

Γι'αυτό και όσο προχωρούσε η σειρά το χρησιμοποιούσαν με όλο και πιο ευφάνταστους τρόπους, με αποκορύφωμα να πει η Kara "frak me" σε μια φάση, εννοώντας το κυριολεκτικά - το μεγαλύτερο no-no από άποψη λογοκρισίας στην αμερικανική τηλεόραση.

Άλλωστε οι σεναριογράφοι της σειράς έχουν αποδείξει ότι μπορούν να γράψουν δράμα με "δύσκολα" θέματα χωρίς να χρειάζονται να καταφύγουν σε μπινελίκι.

Σοφία said...

@ TF: Έχοντας μόλις δει το επεισόδιο 12, έχω να πω ότι συμφωνώ απόλυτα!!! Προβλέπω σύντομα να έρχονται τα πάνω-κάτω.