Sunday 18 January 2009

Life's for sharing by T-Mobile

Την περασμένη Παρασκευή 16 Ιανουαρίου στις 9:10 μμ, το Channel 4 έπαιξε την καινούρια διαφήμιση της εταιρείας υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας T-Mobile. Η διαφήμιση είχε γυριστεί το πρωί της προηγούμενης μέρας στον σιδηροδρομικό σταθμό Liverpool Street, τον πιο όμορφο ίσως σταθμό του Λονδίνου, με τη συμμετοχή 400 χορευτών αλλά και του ανυποψίαστου κοινού, που αντέδρασε όπως ακριβώς περίμενε η T-Mobile, δηλ. βγάζοντας τα κινητά τους για να τραβήξουν βιντεάκια και φωτογραφίες, ενώ κάποιοι άρχισαν να χορεύουν. Το φιλμάκι γυρίστηκε με 10 κρυφές κάμερες, και κανείς από τους παρεβρισκόμενους, εκτός από τους χορευτές και τους υπάλληλους του σταθμού, δεν είχε ιδέα τι γινόταν. Όλες οι πρόβες είχαν γίνει νύχτα, τις ώρες που ο σταθμός δεν λειτουργεί. Το αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε στο βιντεάκι που ακολουθεί.



Η διαφήμιση παίχτηκε ταυτόχρονα στην τηλεόραση και στο YouTube. To απόφθευγμα στο τέλος είναι "Life's for sharing" που σημαίνει "η ζωή είναι για να την μοιράζεσαι" (με το κινητό σου, εννοείται). Νομίζω ότι είναι ό,τι καλύτερο έχω δει σε διαφήμιση κινητής τηλεφωνίας, πολύ έξυπνη ιδέα και πολύ πρωτότυπη εκτέλεση.

Τα τραγούδια που ακούγονται στη διαφήμιση είναι τα εξής:

Lulu - Shout
Yazz - The Only Way Is Up
Pussycat Dolls – Don't Cha
Johan II Strauss – Blue Danube Waltz
Kool and The Gang - Get Down On It
Rainbow – Since You've Been Gone
Millie – My Boy Lollipop
The Contours – Do You Love Me?

Ενημέρωση 20/1/09: Για την Κiki που ρώτησε και για όσους αναρωτιούνται, αυτό είναι το βιντεάκι που δείχνει τις αντιδράσεις του κόσμου. Η κυρία στο τέλος λέει: I was in a bad mood when I came here; I'm in a good one now" το οποίο νομίζω τα λέει όλα :-)



Αν πάτε στο YouTube, μπορείτε να δείτε τη διαφήμιση σε καλύτερη ανάλυση, επιλέγοντας "watch in high quality" κάτω δεξιά από το βιντεάκι. Η διαφορά είναι αισθητή.

48 comments:

cinderella said...

Αx μπορεί ο σταθμός να είναι ο πιο όμορφος αλλά δεν θα ξεχάσω που μου είχε βγει το χέρι σέρνοντας τη βαλίτσα μέχρι να παω στην αποβάθρα του τραίνου για το stansted. Να ξαναγυρίσω πίσω, να μην παίρνει την πιστωτική το παλιομηχάνημα, να πηγαίνω για cash, να ψάχνω, να μου έχει βγει ο ώμος με το λάπτοπ. Μόνο που τα γράφω κουράζομαι!!!
Η διαφήμιση πάντως...άπαιχτη!!!!!!!!

Σοφία said...

Χαχα αυτός είναι ο λόγος που δεν έχω πάει ποτέ στο Stansted! Και στο Liverpool Street εδώ που τα λέμε, 3 φορές μόνο. Θα ήθελα όμως να ήμουν εκεί την περασμένη Πέμπτη το πρωί :-)

Aspa said...

Καταπληκτική η διαφήμιση... Και με εκφράζει απόλυτα το Life's for sharing – τους περισσότερους blogger που γράφουν για τη ζωή τους δηλαδή! Καλή εβδομάδα Σοφία!

Anonymous said...

Ένα καλαματιανό χάθηκε να βάλουν;;;

Γκρινιάρης said...

Ά-παι-χτη!!!

Το έχασα μόλις για λίγα 24ωρα!!! Εγώ σήμερα αξιώθηκα να χρησιμοποιήσω τον συγκεκριμένο σταθμό και είχα και φωτογραφική! Αχ, ατυχία!

~~A~~ said...

Πολύ ωραίο και αρκετό για να σε ξυπνήσει και να σου φτιάξει την διάθεση!!!Εκπληκτική ιδέα!!!

DaNaH said...

Πολύ πρωτότυπη διαφήμιση όντως! Μου θύμισε εκείνες τις ομάδες που πηγαίνουν σε κεντρικά σημεία και στέκονται ακίνητοι, μόνο που εδώ ήταν το αντίθετο! Έξυπνο το κόνσεπτ!

Thanx for sharing this! ;)

ΥΓ. Τα τραγούδια ένα κι ένα όλα! :D

Σοφία said...

@ Aspa: Έτσι είναι, συμφωνώ απόλυτα :-)

@ Μανώλης: Έλα ντε! Και θα έδενε τόσο ωραία με το κομμάτι των Pussycat Dolls :-p

@ Γκρινιάρης: Ε μα κι εσύ καθημερινή έπρεπε να πας, όχι σαββατοκύριακο. Άλλη φορά να το οργανώσεις καλύτερα τσκ τσκ τσκ!

@ ~~A~~: Είναι όντως πολύ ανεβαστική :-)

@ Δανάη: Εδώ αυτό που κάνουν είναι ότι μαζεύονται κάπου, ο καθένας με το δικό του MP3 player και τα ακουστικά του, και αρχίζουν να χορεύουν όλοι μαζί. Η διαφορά είναι ότι τότε χορεύει ο καθένας ό,τι θέλει, ενώ για τη διαφήμιση ήταν όλοι συγχρονισμένοι - και φυσικά η μουσική ακουγόταν από τα μεγάφωνα του σταθμού και τραγουδούσε και ο κόσμος.

Για τα τραγούδια συμφωνώ: ό,τι πρέπει για πάρτυ :-)

Γκρινιάρης said...

Που να προλάβω καλέ καθημερινά; :) Και τώρα, με βόλευε κι άλλος σταθμός, αλλά είπα να πάω σ' αυτόν για να τον δω.

konstantinos said...

Είδα το spotάκι3 φορές και είμαι ακόμη ενθουσιασμένος!
Πολύ ωραία σύλληψη και εκτέλεση!
Στο τέλος ειδικά που χόρευαν όλοι και μετά διαλύθηκαν το σκηνικό ήταν extra surreal!
Θενξ για την ανάρτηση!
Τώρα, ύπνος!
Φιλιά!

DRAMA QUEEN said...

Η ΙΔΕΑ με όλα τα γράμματα κεφαλαία και χρειάστηκαν ΟΛΗ την τύχη με το μέρος τους.
Παίξαν και κέρδισαν, μπράβο τους!

Υ.Γ. Πως κάνουν μπαμ οι χορευτές ότι τους ντύσαν γιάπηδες όμως...

ΠΑΥΛΟΣ said...

Μου έφτιαξες την μέρα!!!
Καλή βδομάδα να έχουμε!

Me:Moir said...

Πραγματικά εξαιρετική :)

Anonymous said...

ναι, είναι πολύ πρωτότυπη ιδέα. και πολύ έξυπνη, όχι σαν τις εγχώριες δικές μας. χρειάζονται καμιά φορά και μερικές διαφημίσεις με νεύρο. καλημέρα!!

NdN said...

Εξαιρετική η διαφήμιση Σοφία! Κι εμένα δεν με βγάζει συχνά ο δρόμος μου κατά το Liverpool Str, αλλά πολύ θα ήθελα να ήμουν εκεί όταν γυριζανε τη διαφήμιση.

The Gasbird Familly said...

Suuuuuuuper!!!!Το πιο τέλειο θα ήταν να βλέπαμε τα γυρίσματα!

me said...

πολυ ωραιο!μου αρεσει να διαβαζω/βλεπω τετοια!thanks!
εγω παλι παιρνω ταξι απο το σταθμο αυτο κ το stansted το βρισκω πολυ βολικο.

Σοφία said...

@ Γκρινιάρης: Πώς σου φάνηκε;

@ Konstantinos: Είναι όντως surreal από την αρχή ως το τέλος, αλλά ειδικά στο τέλος.

@ Drama Queen: Αν προσέξεις τους έχουν ντύσει να φαίνονται σαν ταξιδιώτες, εργαζόμενοι (γιάπηδες χεχε), σερβιτόροι, σεκιουριτάδες κ.λπ. Το είδος του κόσμου που βρίσκεις μια καθημερινή σε έναν σταθμό τρένου :-)

@ Unclescrooge: Αυτό ακριβώς που είπες: με νεύρο. Και τι νεύρο!

@ NdN: Κι εσύ, κι εγώ, και ο Γκρινιάρης, αλλά πού! Δεν πειράζει, την είδαμε στο YouTube, κάτι είναι κι αυτό.

@ The Gasbirds: Δεν έχει γυρίσματα, ένα γύρισμα ήταν και μετά μοντάζ. Υπάρχουν όμως κάποια βιντεάκια στην ιστοσελίδα της T-Mobile από τις πρόβες.

@ Me: Να υποθέσω ταξί για το σπίτι, όχι για το Stansted, ε;

Anonymous said...

Κοίτα να δεις τι χάνω με το να μην έχω το Liverpool station στο δρομολόγιό μου, γμτ..:( Απίστευτη διαφήμιση, μεσ'τη καλή χαρά και μ'αρέσει που τελειώνει έτσι απότομα όπως άρχισε, χωρίς πολλά πολλά. Εύγε και πάλι εύγε. Και από αύριο όλοι Liverpool st!!! :)

kiki said...

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ! Άραγε πως να φάνηκε μετά στον κόσμο βλέποντας ότι έγινε πρωταγωνιστής άθελά του; Πάντως σαν ιδέα είναι καταπληκτική. Και πολυ καλοί χορευτές!

ethanandthecity said...

Πολύ έξυπνη ιδέα θα είχε ενδιαφέρον να γίνει και εδώ κάτι αντίστοιχο, για να δούμε αν ο νεοέλληνας με την έμφυτη πόζα δηθενιάς που τον διακρίνει, θα ξεπερνούσε σε ζωντάνια και κέφι τους "κρυόκωλους" Άγγλους.....

Σοφία said...

Πανέξυπνη διαφήμιση! Με άφησες με το στόμα ανοιχτό! Πιο πολύ όμως μου άρεσε το μαλλί του τύπου κάπου στο 1:45!!! Όλα τα λεφτά!
Καλημέρα Σοφάκι!

Πίκος Απίκος said...

Πολύ πρωτότυπη η διαφήμιση όντως.Kαι μόνο που έφτιαξε τη διάθεση των παρευρισκομένων είναι μια πολύ ωραία εύχαριστη "παρενέργεια".

Kαλό απόγευμα σε όλους!

Σοφία said...

@ Writersblokc: Έχουν γίνει κι άλλα παλαβά στο Liverpool Street, όχι διαφημίσεις, αλλά flash mob dancing και τέτοια. Νομίζω ευνοεί ο χώρος.

@ Kiki: Σου έβαλα βιντεάκι για να δεις ιδίοις όμμασι τις αντιδράσεις!

@ Ethanandthecity: Τι να σου πω, όλοι μέσα στο χoρό θα ήταν. Δεν θα τους χώραγαν οι κάμερες :-p

@ Σοφία: Είναι ο ορισμός του μαλλιού-αφάνα χαχα!

@ Πίκος Απίκος: Πραγματικά τέτοιες παρενέργειες είναι πάντα ευπρόσδεκτες :-)

Natassa said...

απίστευτο !
καταπληκτικό !
φανταστική και η συμμετοχή του κόσμου!

Anonymous said...

Σοφία και λοιπά αγαπημένα παιδιά καλησπέρα.

Παρακολουθώ τακτικότατα το blog και είναι ίσως η πιο αγαπημένη μου συντροφια συνηγορούσης και της ενδοστρέφειάς μου. Ευχαριστώ Σοφία και όλους με όλη μου την καρδιά

Στις 7/2 μεχρι τις 11/2 θα είμαι στο Λονδίνο, μόνος, για να γιορτάσω τα 41α γενεθλιά μου.

Δεν εχω ξαναπαει στο εξωτερικό.

Εκλεισα σε καποιο Ξ/Δ στο Greenwich (Devonport) που ήταν παλια Ναυτικο Νοσοκομείο και μόλις διαβασα καποια τοπικς, καπου, για εργασιες στο Τube στο Βαnk απ' οπου παίρνεις το τραινο για Cutty Sark, το ακυρωσα αν και μου αρεσε οπως το εβλεπα απο την φωτο.

Σκεφθηκα οτι ειναι μακρυα, συν τοις άλλοις, αν και θα μου αρεσε το βραδυ στην περιοχή, με τα εκατονταδες μαγαζιά - "παω δεν παω" ένα πράγμα, δίπολη σχιζοφρένεια...

Ξερεις Σοφία μου (ή κάποια άλλη κα ή κος) αν υπάρχουν προβλήματα με την συγκοινωνία προς Greenwich? Moυ χει μπει η ιδεα οτι κακως ακυρωσα (η αγωνία του πρωτάρη)

Εκλεισα με last minute και για το "Phantom", sthn 2nd line - με 50€ προ ολιγων ημ.
Ελπίζω η 2nd line να μην ισοδυναμεί με εγκιβωτισμό στο Κυλικείο.

Καμία άλλη πρόταση για Ξ/Δ ή κάτι άλλο- events, pubs, resto, άλλα tips etc? Υπαρχει ωράριο στα βραδυνά κατ/τα?

Συγγνώμη για την ξενέρωτη ιδιοτελή και χρησμοθηρική μου τοποθέτηση, αλλά ευρίσκομαι σε κατάσταση γεροντοκορίστικου breakdown (αρκεί να σας πω ότι οι εκτυπώσεις μου για το τι εστι oyster card, αριθμούν σε τουλάχιστον 200 σελ. για να μην πω για τις σχετικές με το Λονδίνο σελ της Σοφίας και τα σχόλια του Γκρινάρη και της υπόλοιπης αγαπημένης παρέας)

Σας ευχαριστώ θερμά για όλα

Σοφία και λοιποι διαδικτιακοί μου συγγενείς σας χαιρετώ - υπάρχει meeting point Βakakos στο Λονδίνο?

Με αγάπη
Φάνης (ο αναποφάσιστος)

Σοφία said...

Φάνη, το Devonport είναι πολύ ωραίο ξενοδοχείο, σε όμορφη περιοχή, με νυχτερινή ζωή και καθόλου μακριά από το κέντρο. Είναι περίπου 10 λεπτά περπάτημα μέχρι τον σταθμό του τρένου, και από εκεί άλλα 10-12 λεπτά με το τρένο ως το κέντρο του Λονδίνου (Trafalgar Square). Το πρόβλημα που αναφέρεις είναι στο DLR, αλλά δεν σε συμφέρει να πάρεις DLR από Bank για Greenwich. Σε συμφέρει καλύτερα το κανονικό τρένο (Southeastern) από Cannon Street, που κάνει πολύ λιγότερο χρόνο (12-15 λεπτά) και κοστίζει το ίδιο όταν βγάλεις Travelcard. O σταθμός Cannon Street απέχει 2 λεπτά περπάτημα από τον σταθμό Bank, κι ας φαίνονται μακριά στον χάρτη του υπογείου.

Το επιπλέον πλεονέκτημα είναι ότι για το τρένο δεν χρειάζεται να πάρεις Oyster Card, μπορείς να βγάλεις στον σταθμό του τρένου Travelcard για τις ζώνες 1&2. Θα σου έρθει φτηνότερα από την Oyster Card και σε καλύπτει για τρένα, λεωφορεία, υπόγειο, DLR κ.λπ.

Άλλο ξενοδοχείο στο Greenwich είναι το Novotel που είναι ακριβώς δίπλα στον σταθμό του τρένου (πάρα πολύ καλό) και το Ibis που είναι περίπου 5 λεπτά περπάτημα από τον σταθμό, πολύ κεντρικό, λίγο πιο απλό αλλά οικονομικότερο.

Για να δεις αν είναι καλή η θέση που έκλεισες στο θέατρο, πήγαινε στο Theatremonkey.

Για events κ.λπ. πάρε μόλις έρθεις ένα περιοδικό Time Out (είναι σαν το Αθηνόραμα) ή τσέκαρε το London Town.

Bakakos δεν υπάρχει, γιατί η πόλη είναι τεράστια. Συνηθισμένα σημεία για συναντήσεις είναι οι σταθμοί του τρένου και του υπογείου.

Ελπίζω να βοήθησα! Αν θες τίποτα άλλο, μου λες.

Anonymous said...

Σοφία μου, ότι και να πω είναι λίγο.
Μέχρι και στην αυτοσαρκαστική μου ερώτηση περί Μπακάκου, μπήκες στον κόπο ν' απαντήσεις.
Σου είμαι ευγνώμων.
Μ' έβαλες πάλι στo trip να ξαναξανακλείσω το Devonport.

Na ξανακάνω κατάχρηση της ευγενέστατης καλοσύνης σου και να ρωτήσω i) αν υπάρχει τώρα τουριστική κίνηση τόση, που επιβάλλεται κάποια ταχύτητα αντανακλαστικών στο κλείσιμο Ξ/Δ-έρχομαι 7/2. Η aυτοπρόσωπη παρουσία, χωρίς prebooking, στην Αγγλία, έχει κινδύνους υπερχρέωσης, στον πελάτη πόρτας?

Άπό την άλλη, μπήκα στο Southeastern (τον χάρτη του) και η μοναδική αναφορά στο Greenwich - στον χάρτη πάντα- είναι η στάση Greenwich DLR. ii) Πρέπει να αλλάξω κάπου μετα απο τον SE, ή συνδέει κατευθείαν το Greenwich o SE, από την Cannon street, ο οποίος είναι αυτοτελής σταθμός tube μη σχετιζόμενος με τα προβλήματα του Bank?

To τραίνο Greenwich-Trafalgar Sq. είναι το SE?

Μπορείς να μου προτείνεις κάποια Ορθόδοξη Εκκλησία, που να έχει τακτικές λειτουργίες?

Συγγνώμη για τον βομβαρδισμό (μπορεί και βλακώδη) των ερωτήσεων, αλλά αποτελείς Σοφία μου, μια Σοφή σανίδα σωτηρίας στο παρόν μου αδιέξοδο.

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ

Με αγάπη & εκτίμηση

Φάνης

Σοφία said...

Στο Λονδίνο έχει πάντα κίνηση. Να μην βρεις να μείνεις πουθενά δεν υπάρχει περίπτωση, αλλά μπορεί να μην βρίσκεις σε μια συγκεκριμένη περιοχή (π.χ. αν γίνεται κάποιο συνέδριο εκεί κοντά) και επιπλέον στην πόρτα σε χρεώνουν πάντα παραπάνω, μπορεί και τα διπλά λεφτά. Συνεπώς ούτε να το σκέφτεσαι να έρθεις χωρίς να έχεις κλείσει από πριν ξενοδοχείο!

Greenwich και Greenwich DLR είναι ο ίδιος σταθμός. Απλά στο χάρτη λέει DLR για να φαίνεται ότι είναι σημείο μετεπιβίβασης.

Το τρένο Greenwich-Trafalgar Sq είναι το τρένο της Southeastern που κάνει τέρμα στον σταθμό Charing Cross. H πλατεία Trafalgar είναι στα 2 λεπτά περπάτημα από τον σταθμό.

Ορθόδοξη εκκλησία δεν γνωρίζω στην περιοχή γύρω από το Greenwich. Ξέρω μόνο την Αγία Σοφία που είναι στο Bayswater. Αν θες "ελληνοποιημένη" περιοχή, τότε σου προτείνω ασυζητητί το Bayswater. Μέχρι και σουβλατζίδικα έχει. Δες εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

snikolas said...

Hehe η γιαγιά στο τέλος όλα τα λεφτά!

βασίλης said...

Μερικές διαφημίσεις είναι εντυπωσιακές σε έμπνευση... Καλό μεσημεράκι Σοφία

Dream_Rider said...

Γαμάτο!!!!

Anonymous said...

Σοφία καλησπέρα

Σ΄ευχαριστώ θερμά για τις εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες σου.

Να ' σαι καλά

Φάνης (ο κατατοπισμένος nowdays)

apos said...

Σοφία μου, η Τ-Mobile είναι θυγατρική της Deutsche Telekom που πρόσφατα μπήκε στον ΟΤΕ. Λες να συμβεί και σε μας αυτό;

Σοφία said...

@ Φάνης: My pleasure :-)

@ Apos: Λες να γνωρίσει τέτοια μεγαλεία ο Σταθμός Λαρίσσης; Χεχε!

VAD said...

A,να σου πω,Σοφία,το μόνο εύκολο εδώ,να τους βάλεις να χορέψουν στο πι και φι,λίγο ν'ακουστεί η μουσικούλα και όλοι στην πίστα!Οπου βρεθούν!

moukelis said...

Τι γλυκο συναισθημα που σου αφηνει...Πολυ πρωτοτυπη,και μου αρεσει που εφτιαξε το κεφι του κοσμου,σου μεταφερει μια ομορφη ενεργεια!
Thanks for sharing! :@)

Crazy Tourists said...

Απίστευτη διαφήμιση!! Από τις καλύτερες που έχω δει! Καλό βράδυ!!
CrazyTourist1

KitsosMitsos said...

Αυτό θα πει ευρηματική ιδέα!

DRAMA QUEEN said...

Σοφία το έχω δείξει σε όλους μου τους φίλους που δεν ασχολούνται με blogging και έχουνε ξ ε τ ρ ε λ α θ ε ί!

kiki said...

Ευχαριστώωωωω!

Σοφία said...

@ VaD: Μια δοκιμή θα μας πείσει ;-)

@ Kiki: Παρακαλώωωωωω!

Belbo said...

Τέλειο Σοφία!

Vassilis said...

Καταπληκτική η διαφήμιση, μόλις σήμερα κατάφερα να τη δω και έστειλα το link σε όλους τους φίλους στο γραφείο. Σκέφτομαι να προτείνω στο σχόλασμα σε όσους φεύγουμε μαζί με το ΜΕΤΡΟ, να κάνουμε ένα χορευτικό! Καλή εβδομάδα.

Σοφία said...

Xμμμμ... καλή ιδέα, εγώ πάντως προτείνω να κάνετε καμιά πρόβα πρώτα ;-)

Besixdouze said...

πραγματικά πολύ πετυχημένη! το καλύτερο part βέβαια είναι οι αντιδράσεις των τυχερών που ήταν στο σταθμό εκείνη τη στιγμή! είναι εντυπωσιακό το πώς μπορεί να φτιάξει η μέρα σου από κάτι τόσο απλό.. τον χορό και τη μουσική! πρωτότυπη διαφήμιση, κάθε φορά που την πετυχαίνω στην τηλεόραση ακόμη κι αν δεν παρακολουθώ κάθομαι και την βλέπω ολόκληρη!κάψιμοοο :P

Σοφία said...

Κι εγώ το ίδιο! Την έχω δει άπειρες φορές και κάθε φορά μου μένει ένα χαμόγελο :-)

ενίοτε said...

Κρίμα μόνο που όλα τα λεφτα τα πήραν οι διαφημιστές και η εταιρία κινητής τηλεφωνίας.. Τίποτε τζάμπα σ' αυτόν τον άκαρδο, εκμεταλευτή κόσμο.. κλάψ κλούψ..