Saturday 10 May 2008

Τουρίστες στο Λονδίνο

St Stephen's Tower - Big Ben

Έχω χαθεί από τα ιστολόγιά σας (και από το δικό μου επίσης) αλλά ανέβηκε ο υδράργυρος και είμαι συνέχεια στους δρόμους! Σήμερα με τη φίλη μου την Lu κάναμε κάτι που το μελετάγαμε από καιρό - γίναμε τουρίστες στο Λονδίνο. Βγάλαμε εισιτήρια για τα ανοιχτά τουριστικά λεωφορεία και κατεβήκαμε στο κέντρο με μόνο σκοπό να δούμε (και να φωτογραφίσουμε βεβαίως βεβαίως) τα αξιοθέατα.

Ο καιρός τέλειος: ζέστη, ελαφρό (πολύ ελαφρό) αεράκι, και αρκετή συννεφιά, αλλά αυτό ήταν και καλό για να μην καούμε, καθότι είμαστε ασυνήθιστες στη δυνατή ηλιοφάνεια. Από τις 9 το πρωί που έφυγα από το σπίτι μέχρι τις 8 το βράδυ που γύρισα, ήμουν με αμάνικο μπλουζάκι, φούστα και πέδιλα. Αυτός ο καιρός είναι σκέτη απόλαυση!

Η πόλη έσφιζε από κόσμο, τα πάρκα γεμάτα, οι πλατείες γεμάτες, τραπεζάκια έξω, κόσμος στα παγκάκια, κόσμος στα γρασίδια, παγωτο-βανάκια σχεδόν σε κάθε γωνία. Εξώπλατα, μίνι, σορτσάκια, τιραντάκια, πέδιλα, ούτε σε νησί να είμασταν. Γινόταν ένα φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και κάθε τρεις και λίγο βρίσκαμε μπροστά μας Morris dancers (σας τράβηξα και βιντεάκια). Πάρα πολλοί Γάλλοι τουρίστες - έχουν τριήμερο που το έχουν κάνει πενθήμερο με τα γνωστά γαλλικά κόλπα. Ποιος να τους το έλεγε ότι θα έρχονταν στο Λονδίνο να βρουν το καλοκαίρι.

Είμασταν έξω 11 ώρες σερί, περάσαμε τέλεια, πάνω-κάτω με το λεωφορείο, περπατήσαμε σε πάρκα, είδαμε χορούς στην Trafalgar Square, κάναμε κρουαζιέρα στο ποτάμι. Με κουτσούλισε κι ένα πουλί (πάλι!) οπότε τώρα περιμένω τα εκατομμύρια. Γύρισα στο σπίτι λίγο πριν τις 8, τα παράθυρα ανοιχτά, οι γείτονες στα μπαλκόνια, έκανα ένα ντουζάκι να φύγει η μαυρίλα της πόλης και ετοιμάζομαι να δω Galactica που το κατέβασα το πρωί. Θα βάλω περισσότερες φωτογραφίες αύριο, αλλά προς το παρόν σας αφήνω με μια από τις πρώτες και μια από τις τελευταίες φωτογραφίες της μέρας. Καλό βράδυ, και καλή Κυριακή!

Tower Bridge - Η γέφυρα του Πύργου του Λονδίνου

32 comments:

Γκρινιάρης said...

Είδες; Τελικά σε συνεπήρε κι εσένα ο καιρός, και δε μου άρχισες τα "κάτσε να δούμε πόσο θα κρατήσει" κλπ! Όσο κρατήσει λοιπόν Σοφία!!! Άντε εύχομαι και αύριο μια τόσο γεμάτη μέρα!!! Με τέτοιο καιρό (αν και εμάς μας έριξε μερικές ψιχάλες το απογευματάκι, για να μην ξεχνιόμαστε οτι είμαστε στο Λονδίνο) δεν αξίζει στιγμή να είσαι σπίτι!

Καλό βράδυ και καλή Κυριακή!

marionettie said...

Καταπληκτική ιδέα! Υπέροχη! Την έχω σκεφτεί και γω, να γίνω τουρίστρια στην ίδια μου την πόλη. Εννοείται πως το σχετικό τουριστικό look είναι απαραίτητο. Μust η ριχτή καλοκαιρινή τσάντα, ίσως να φέρνει και στο χίπικο, να βάλω και καμιά μπαντάνα, ρούχο λίγο στο παρδαλό με το συνδυασμό να παίζει με τα χρώματα και κανένα χάρτη επίσης, σίγουρα. Πάντως κάλτσες αποκλείεται να βάλω κάτω από τα σανδάλια! Γιατί, το συνηθίζουν αυτό οι τουρίστες. Και εννοείται ότι έτσι θα μπορώ ανενόχλητη να τραβήξω ότι φωτογραφία λαχταρά η καρδιά μου!!! Θα μάθω και 5 πράγματα παραπάνω, γιατί πλάκα πλάκα ξέρουμε τα ξένα μέρη πιο καλά και από τα δικά μας. xxx

DaNaH said...

Ωραία! Περιμένουμε κι άλλα posts με τα βιντεάκια! Γιατί έγραψες το ποστ με τόσο μικρά γραμματάκια, μεγενθυντικό φακό χρειάστηκα σχεδόν! :-P

Σοφία said...

@ Γκρινιάρη: Εδώ ισχύει το carpe diem! Mόλις χαλάσει (γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να μην χαλάσει) θα γκρινιάζουμε, αλλά προς το παρόν το ευχαριστιόμαστε και με το παραπάνω :-)

Ψιχάλες εμείς δεν είδαμε. Μάλλον είσαστε γκαντέμηδες χεχε :-p

@ Marionettie: Μήπως με είδες στον ύπνο σου; Και ριχτή τσάντα είχα, και μπαντάνα είχα, και παρδαλό ρούχο (ροζ μπλουζάκι, πράσινη φούστα, μωβ πέδιλα) και χάρτη που μας έδωσαν στο λεωφορείο.

Κάλτσες πάντως δεν φόρεσα ;-)

@ Δανάη: Φαίνονται πιο μικρά τα γράμματα; Περίεργο. Εμένα δείχνουν κανονικά.

geokalp said...

καλή ξεκούραση!
ως συνήθως, ωραίες φώτο..

Σοφία said...

Να 'σαι καλά, Geokalp. Επίσης!

Γκρινιάρης said...

Κι εμένα μου φαίνονται πολύ μικρά τα γράμματα. Τσέκαρέ το...

Εγώ συμφωνώ με ο carpe diem σε τέτοιες περιπτώσεις, εσύ είσαι που όποτε έβλεπα λίγο ήλιο έσπευδες να με προσγειώσεις! :) Προς το παρόν λοιπόν τον χαιρόμαστε και δε σκεφτόμαστε πότε θα σταματήσει η περίοδος χάριτος!

Όσο για τις ψιχάλες, μάλλον ήταν η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, αφού αν πάμε λίγα posts πισως φαίνεται ποιον ακολουθεί η βροχή όπου πάει! :)

Σοφία said...

Σε προσγειώνω γιατί νομίζεις ότι έφτασε το καλοκαίρι... να δούμε σε 2 βδομάδες τι θα λες που θα βγάλουμε πάλι τα παλτά :-p

Τα γράμματα τα τσέκαρα. Εκτός από τους υπότιτλους που είναι επίτηδες σε μικρότερο μέγεθος, το κείμενο είναι όπως ήταν πάντα.

Γκρινιάρης said...

Πάντως τα γράμματα φαίνονται μικρότερα απ' ότι σε προηγούμενα posts, για την ακρίβεια όσο είναι η πρώτη λεζάντα, αλλά μόνο σε Mozilla, σε internet explorer φαίνονται ok.

Το ότι... μύρισε καλοκαιράκι πάντως εσύ το είπες πριν 3 μερούλες! :) Και όχι άδικα!

Τέλος πάντων, γνωρίζοντας οτι όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν, θα το χαρούμε όσο μπορούμε!

Καληνύχτα!

Σοφία said...

Τι να πω, δεν έχω Mozilla οπότε δεν μπορώ να το τσεκάρω. Πάντως το κείμενο είναι γραμμένο με την ίδια γραμματοσειρά όπως πάντα.

Πρόσεξε το ρήμα: μύρισε, όχι ήρθε ;-)

Όπως και να'χει, το ευχαριστιόμαστε γιατί δεν ξέρουμε πότε θα το ξαναβρούμε!

Jordan said...

Εεε τωρα θ αρχισω τα "τι μου θυμισες"..αυτα τα bus tours στο Λονδινο με την ξεναγο με τα ξεβαμμενα νυχια και τα χαρτομαντηλα (να φυσαει την μυτουλα καθε 3 και λιγο) και εγω με τον αδελφο μου μεταξυ συννεφιας και ηλιου να τραβαμε φωτο στο Τραφαλγκαρ σαν να ηταν ο τελευταιος προορισμος του κοσμου και μετα για λουκανικα-πουρε στο south bank διπλα στο Tamesa στο Oxo..("τα μεσα, οξω" οπως λεγαμε)Απαπα δεν μου ελειψε καθολου το Λονδινο..

cinderella said...

Σοφάκι πάντα τέτοιες βόλτες σου εύχομαι!! Γεμάτες από εικόνες και μυρωδιές!! Το Λονδίνο τελικά είναι υπέροχο!! :)))
Καλή Κυριακή και περιμένουμε και τις υπόλοιπες φωτογραφίες και βιντεάκια!!

Anonymous said...

εμενα παλι, μετα απο αυτο το τουριστικο ποστ μου λειπει το λονδινο, και πρεπει να συνελθω, γιατι μεχρι να ξαναπαω ουουουουου ποιος ξερει ποτε θα ιεναι αυτο!
ευγ εσοφια!
καλη κυριακη!

Anonymous said...

Ωραία ιδέα αυτή. Κι εδώ (ΑΘήνα) έχουμε πλέον λεωφορεία που κάνουν τουρ στα αξιοθέατα της πόλης, οπότε όποτε αναρρώσω και τελειώσω με τα ζόρια της σχολής, θα πάω κι εγώ βόλτα :)

Α ρε Σοφία, έμπνευση είσαι :P :D

Σοφία said...

@ Jordan: Είναι ωραίο το Λονδινάκι :-)

@ Cinderella: Θα βάλω και τις υπόλοιπες, πού θα μου πάνε;

@ Lifewhispers: Εύχομαι να είναι όσο σύντομα το θες!

@ Deninho: Ούτε εγώ έχω κάνει το τουρ στην Αθήνα. Αν πας πρώτος, μην ξεχάσεις τις φωτογραφίες!

alienlover said...

αυτά γι'αυτούς που λένε ότι η Αγγλία είναι μόνο βροχές!!

NdN said...

Και εγώ μόλις γύρισα από βολτίτσα στο Regent Park και μετά από το La Tasca για Paelia!

Τόσο κόσμο με μαγιώ έχω να δω από πέρυσι τον Ιούλιο στην Καλλιθέα της Χαλκιδικής!!! Το τι γινότανε δε από βαρκούλες μέσα στη λίμνη δε λέγεται.

Οσο κρατήσει Σοφία...we will make the most of it!

Καλή εβδομάδα να έχουμε!

Σοφία said...

@ Alienlover: Όπως βλέπεις, γίνονται και θαύματα ;-)

@ ΝdN: Χαχαχα ωραία φάση τα μαγιώ στο πάρκο! Έβγαλες καμιά φωτογραφία;

NdN said...

Εβγαλα μία φωτογραφία πολύ αστεία. Σε μία βάρκα 4 άτομα, 2 κοπελιές με 2 άνδρες. Η πιο αδύνατη και κοντούλα από όλες (προσπαθεί) να κάνει κουπί, και οι υπόλοιποι 3 έχουν ξαπλώσει πάνω στη βάρκα και λιάζονται!

Δυστυχώς δεν είναι τραβηγμένη από πολύ κοντά, αλλά θα την ανεβάσω κάποια στιγμή με κατάλληλη λεζάντα!

Σοφία said...

Τέλεια ακούγεται :-)))))

Anonymous said...

Για να δεις όλα τα αξιοθέατα του Λονδίνου χρειάζεσαι μήνες.
Μόνο το Βρετανικό μουσείο θέλει μια βδομάδα να το γυρίσεις.
Τυχεροί αυτοί που μένουν μόνιμα εκεί.

Agobooks said...

Πάντα "δροσερά" και ενδιαφέρον τα ποστ σου!
Καλή βδομάδα για αύριο!

fvasileiou said...

Εντεκάωρη βόλτα εσύ - δύο φωτογραφίες εμείς. Θα μου πεις "μα σου έγραψα ότι αύριο θα αναρτήσω περισσότερες". Ναι αλλά μου άνοιξες την όρεξη και με άφησες πεινασμένο!

~~A~~ said...

Τι καλά!Άντε να συνεχίσει ο καλός καιρός και να κάνετε πιο πολλές βόλτες!

Σοφία said...

@ Maroulakos: Όσοι μένουμε μόνιμα εδώ βλέπουμε λιγότερα αξιοθέατα από αυτούς που έρχονται επισκέπτες, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχουμε τον χρόνο που απαιτείται ούτε την διάθεση μετά από μια βδομάδα δουλειάς να τρέχουμε στα μουσεία. Είμαστε όπως οι Αθηναίοι που δεν έχουν πάει ποτέ στην Ακρόπολη...

@ N.Ago: Ευχαριστώ και επίσης :-)

@ Fvasileiou: Δυστυχώς από τις πολλές φωτογραφίες έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στον σκληρό. Εδώ και τρεις μέρες σβήνω συνέχεια φωτογραφίες μήπως αδειάσει καμιά γωνιά για τις καινούριες.

@ ~~a~~: Μέχρι Πέμπτη-Παρασκευή έχουμε απ' ό,τι είπαν. Μετά τα κεφάλια πάλι μέσα!

Ηλιας....Just me! said...

Είδες; Άμα έπαιρνα το αεροπλάνο θα είχα προλάβει τον τέλειο καιρό στο Λονδίνο!! :P Δεν πειράζει, αφού πέρασες εσύ καλά είναι αρκετό.... Αλλα αυτές οι γεμάτες ζωή περιγραφές σου μου άνοιξαν την όρεξη για τα ξίδια και καινούριους προορισμούς!!!! (Πολύ θέλω κι εγώ τέσπα...) Καλά να περνάς εκεί πάνω και καλή εβδομάδα πλέον! Α και περιμένουμε τις καινούριες φωτογραφίες!

Εξύμνoς said...

Αυτο με τον υδραργυρο... ξαναπες το!!
Να επαναλαβω οτι μου αρεσουν πολυ οι φωτογραφειες σου.

Σοφία said...

@ Ηλίας: Ευχαριστώ και επίσης!

@ Εξύμνος: Να 'σαι καλά :-)

Anonymous said...

χρειαζόμαστε λίγο ήλιο να χαμογελάει, γιατί έτσι όπως τα έχουν κάνει κάποιοι, τον κακό μας, κακό τουςς τον καιρό...

Σοφία said...

Όπως και να 'χει, ο ήλιος πάντα βοηθάει ;-)

KitsosMitsos said...

Τελικά αξίζει η βόλτα με το ανοιχτό κόκκινο, ε; Γιατί το ψιλοσνόμπαρα ως άκρως τουριστικό.
Τουρίστας στην πόλη σου είναι ίσως από τις καλύτερες ιδέες. Γιατί και η Αθήνα πανέμορφη είναι...

Σοφία said...

Αξίζει πολύ! Κι εγώ τα σνόμπαρα παλιά, αλλά τα τελευταία χρόνια τα έχω καθιερώσει σε όλες τις πόλεις που επισκέπτομαι, και μέχρι στιγμής δεν το έχω μετανοιώσει.