Wednesday 14 May 2008

West Country: πρώτη στάση Bath


Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου ήταν τριήμερο λόγω Πρωτομαγιάς (που σε μας γιορτάζεται όχι την 1η Μαΐου, αλλά την πρώτη Δευτέρα του μήνα) και αποφασίσαμε να επωφεληθούμε της καλοκαιρίας κάνοντας ένα ταξιδάκι προς τη νοτιοδυτική Αγγλία, μια περιοχή που είναι γνωστή με το όνομα West Country (Δυτική Χώρα). H περιοχή αυτή υποτίθεται ότι είναι από τις πιο ηλιόλουστες της Αγγλίας, αλλά ή οι φήμες είναι λάθος ή εγώ είμαι εξαιρετικά γκαντέμω, γιατί τις περισσότερες φορές που έχω πάει, χειμώνα-καλοκαίρι, έχω βρει κρύο και βροχή. Έτσι και το συγκεκριμένο Σάββατο, μπήκαμε στο τρένο με ζέστη και ήλιο και μετά από 1.5 ώρα συνεχούς ηλιοφάνειας, κατεβήκαμε στο Bath με συννεφιά και ψιλόβροχο. Οι φίλοι που μας περίμεναν στον σταθμό μας είπαν ότι "μόλις είχε συννεφιάσει", αλλά μεταξύ μας, υποψιάζομαι ότι αυτά είναι δικαιολογίες γιατί κάθε φορά μας λένε το ίδιο - δηλαδή δεν μπορώ να καταλάβω πώς έχει πάντα την τέλεια μέρα λίγο πριν πάω και μόλις μπαίνει το τρένο στο σταθμό εμφανίζονται όλα τα σύννεφα; Σύμπτωση;

Εκτός από το κρύο και το αγιάζι, το Bath είναι μια πάρα πολύ όμορφη και γραφική πόλη, που φημίζεται για τα ρωμαϊκά λουτρά και το Αββαείο της. Είναι χτισμένη μερικώς πάνω σε λόφους, με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική γεωργιανού ρυθμού (κατασκευής 1720-1840). Θυμάμαι την πρώτη φορά που είχα πάει, μου είχε φανεί σα να είχα μπει σε παραμύθι, τόσο πολύ είχα εντυπωσιαστεί! Για να καταλάβετε τι εννοώ δείτε αυτή τη φωτογραφία από το διαδίκτυο. Το ημικυκλικό κτήριο στα αριστερά λέγεται Royal Crescent και το στρογγυλό στα δεξιά της φωτογραφίας με το δέντρο στη μέση λέγεται Circus (όπως λέμε κύκλος, όχι τσίρκο).


Αυτή τη φορά δεν περπατήσαμε μέσα στην πόλη και έτσι δεν έχω πολλές φωτογραφίες να σας δείξω, αλλά τράβηξα αυτή από το τρένο που δίνει μια ιδέα του τοπίου: πρασινάδες, λόφοι, σειρές με πέτρινα σπιτάκια - και πολύ γκρι ουρανός.


Το Bath διασχίζει ο ποταμός Avon (προφ. Έιβον, όπως τα καλλυντικά). Ένα από τα χαρακτηριστικά μνημεία της πόλης είναι η γέφυρα Pulteney, κατασκευής 1773, που είναι μία από μόνο 4 γέφυρες σε όλο τον κόσμο που έχει μαγαζιά και από τις δύo πλευρές σε όλο της το μήκος (οι άλλες τρεις δεν ξέρω ποιες είναι, δεν λέει η Wikipedia και δεν προλαβαίνω να το ψάξω). Στις επόμενες δύο φωτογραφίες βλέπετε την Pulteney Bridge όπως φαίνεται από την North Parade Bridge. Η πρώτη είναι σχεδόν ολόιδια με μια παλιότερη φωτογραφία που σας έχω δείξει, τραβηγμένη έναν Νοέμβριο πριν από 15 χρόνια. Όπως βλέπετε, δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα...


Στην επόμενη φωτογραφία μπορείτε να δείτε την αμπολή του ποταμού, που λέγεται Pulteney Weir.


Δίπλα στη North Parade Bridge είναι το γήπεδο κρίκετ της πόλης, και αφού υποχώρησε η βροχή (απόδειξη ότι γίνονται και θαύματα) πήγαμε προς τα εκεί να δούμε τον αγώνα του Σαββάτου.


Το κρίκετ είναι το δεύτερο ή τρίτο πιο δημοφιλές σπορ στην Αγγλία (μετά το ποδόσφαιρο, ίσως και μετά το ράγκμπι) και επίσης πολύ δημοφιλές στην Ινδία, την Αυστραλία, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, τη Νότια Αφρική, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σρι Λάνκα και την... Κέρκυρα, δηλαδή όλα τα μέρη απ' όπου έχουν περάσει Άγγλοι. Παίζεται μόνο το καλοκαίρι, ή στο νότιο ημισφαίριο τον χειμώνα, και μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας (ποτέ με προβολείς).


Είναι παιχνίδι μεταξύ δύο ενδεκαμελών ομάδων, παίζεται σε οβάλ γήπεδο με ρόπαλα και σφαίρες (μικρές μπάλλες) και έχει εξαιρετικά πολύπλοκους κανόνες. Δεν ξέρω τίποτα άλλο να σας πω, εκτός του ότι πρέπει να έχεις πολλή υπομονή γιατί οι αγώνες κρατάνε από 3-5 μέρες (ναι, μέρες - όχι ώρες) με διαλείμματα για φαγητό, σνακ, απογευματινό τσάι κ.λπ. Οι μικροί αγώνες, όπως αυτός που παρακολουθήσαμε εμείς κρατάνε μόνο 1 μέρα, πάντα με τα σχετικά διαλείμματα. Πρόκειται για άθλημα της υπομονής και της καρτερικότητας.


Το θέαμα που προσφέρει είναι κάπως αργό και χαλαρό (πώς λέμε μπάσκετ - καμία σχέση) αλλά παραδόξως έχει πολλούς φίλαθλους που το παρακολουθούν με πάθος. Προσωπικά το καλύτερό μου είναι τα 22 γυμνασμένα κωλαράκια που παρελαύνουν ντυμένα με κυριλέ παντελόνια - γιατί όπως και να το κάνουμε ωραίο το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, αλλά τα σώβρακα και οι βερμούδες δεν είναι ό,τι πιο σαγηνευτικό σε έναν άντρα. Άλλη χάρη έχει το παντελόνι με την τσάκιση ;-)


Μετά από 1-2 ώρες ξάπλα στο γρασίδι και συνεχές οφθαλμόλουτρο, και μην μπορώντας να αντέξουμε άλλο το σασπένς του παιχνιδιού, φύγαμε προς αναζήτηση φαγητού. Στο δρόμο μας βρήκαμε ένα ελληνικό μεζεδοπωλείο, το οποίο απορρίψαμε για χάρη μιας κλασικής αγγλικής παμπ.


Οι φωτογραφίες που έβγαλα στην παμπ δεν βγήκαν καλές (πολύ σκοτάδι και δεν έλεγε να φωτογραφίζω με φλας) οπότε σας δείχνω μόνο το φαγητό μου, μια ζεστή σαλάτα με τυρί Brie και σταφύλια, πολύ πρωτότυπη και πολύ νόστιμη.


Η περιγραφή στο μενού ήταν ως εξής:

Warm Brie and Grape Salad, pan fried peppers, cherry tomatoes and cashews, on a bed of mixed salad topped with brie and grapes, with a honey and mustard dressing.

Το κόστος αυτής: 8 λίρες, δηλαδή κάτι παραπάνω από 10 ευρώ (με την τωρινή - πολύ ευνοϊκή - ισοτιμία του ευρώ). Είπατε τίποτα;

Η επόμενη στάση θα είναι το Bristol.

50 comments:

Crazy Tourists said...

Το χα πει! Περιμένω εναγωνίως φωτογραφίες...Και να'τες! Προς στιγμήν νόμισα ότι είδατε ολόκληρο τον αγώνα του κρίκετ, αλλά μετά διάβασα προσεκτικα και ηρέμησα...
Μετά το περσινό roadtrip στην Ιρλανδία, νομίζω ότι σε λίγο καιρό πρέπει να το επαναλάβουμε και στην Αγγλία...
Την καλημέρα μου!
CrazyTourist1

Laplace said...

τα ρεστα μου,στις φωτο κρικετ..
καλημερα!

snikolas said...

Και στην Ελλάδα αν πας στα TGIF τόσο θα την πληρώσεις την σαλάτα.

geokalp said...

τρομερό που σου αρέσει κάτι από το κρίκετ!
εμένα, μου αρέσουν περισσότερο τα highligts σ'αυτό το παιχνίδι

η σαλάτα πάντως, εκτός από πολύ ωραία, μου φάνηκε με λίγο "κλεμμένη" μεσογειακή συνταγή!

τρομερό ρεπορτάζ

Anonymous said...

καταπληκτικό αφιέρωμα και φωτό.μια παράκληση μόνο. σύμφωνα με αυτά που γράφεις στην αρχή, ειδοποίησε μας πότε θα έρθεις στην Ελλάδα για να μην κανονίσουμε καμία εκδρομή (κάτι περί γκαντεμιάς και αλλαγή καιρού)

Anonymous said...

Επειδη κρικετ εχω δει μονο σε ταινιες, ποτε δεν μπορεσα συλλαβω το κονσεπτ του. Πολυ φοβαμαι οτι ουτε και οι περιγραφες βοηθουν.το σιγουρο ειναι πως μαλλον προκειται για κατι πολυ βαρετο!! Ωστοσο, εμενα αυτη η εικονα με τα πετρινα σπιτια και το γκρι ουρανο, με χαλαρωνει πολυ περισσοτερο απο μια ηλιολουστη (as usual, θα ελεγα εγω η αναποδη) Καλημερες!

Σοφία said...

@ Crazy tourists: Εδώ μάλλον συμφέρει αντί για roadtrip να κάνετε train tour γιατί αλλιώς θα μάθετε τις εθνικές οδούς απέξω κι ανακατωτά. Πάντως θα κάνω κι ένα ποστάκι για ταξίδια με αυτοκίνητο... σύντομα ελπίζω...

@ Laplace78: Να 'σαι καλά. Καλημέρα!

@ Snikolas: Η διαφορά είναι ότι εδώ δεν πήγα στα TGIF, αλλά σε μια παμπ της σειράς, και μάλιστα εξοχική.

@ Geokalp: A ναι, στο χωριό μου τρώμε πολύ συχνά σαλάτα με brie και σταφύλια :-p

Μάλλον δεν πρόκειται για τυπικά αγγλική συνταγή, καθότι σαλάτα. Πάντως στην περιοχή έχουν και brie και σταφύλια δικής τους παραγωγής.

@ Evlahos: Ήρθα το Πάσχα χεχεχε!

@ Lifewhispers: Κι εμένα με χαλαρώνει - τόσο πολύ που με πιάνει υπνηλία!!

Γκρινιάρης said...

Πολύ όμορφα! Bath και Bristol είναι δύο υποψήφιοι προορισμοί, αλλά αφού έχασα την ευκαιρία τώρα, μάλλον θα περιμένω το επόμενο... sunny spell!

Το κρίκετ είναι για υπομονετικούς και καρτερικούς, ε; Ε, δεν κάνει για τους Έλληνες! Μια χαρά είναι το μπασκετάκι! :)

Καλημέρα!

geokalp said...

στη φώτο εγώ βλέπω ντομάτα κι αγγούρι...

~~A~~ said...

Πολύ ωραίο ποστ και φαίνεται απίθανο μέρος!Όσο για τον χάλια καιρό απλά δεν ήθελε να σου κάνει τη χάρη.Αλλά και πάλι μια χαρά φαίνεται να πέρασες!Το άθλημα μου φαίνεται και μένα βαρετό αλλά όντως έχει κάτι να προσέξεις!!!

Penelope said...

Σοφία σε βρηκα από την Μερόπη. Τι ωραία που περιέγραψες το Bath με λεπτομέρειες μέχρι και το Οπα βρήκες! Εχει σχετικά καλό φαγητό για ελληνική ταβέρνα και πολύ ωραία θέα...! Πολύ ωραίες φωτογραφίες επίσης συγχαρητήρια..
p.s οσο για το κρικετ θα το παραπέμψω στο Johnny ότι υπάρχει γυναίκα και μάλιστα Ελληνίδα που το παρακολουθεί θα χαρεί...!Σε χαιρετώ και μπράβο ξανά

Anonymous said...

Πολύ ωραίο το ταξίδι που με πήγες!
Μα πολύ ωραίο!
Η περιγραφή σου είναι πάντα ενδιαφέρουσα.

Αλήθεια μήπως έχεις σχετικά posts με πληροφορίες για εκτός Βρετανίας; Ρώμη; Παρίσι;

An-Lu said...

Αχχχχχ....με σκότωσες!
Όταν βάλεις Μπρίστολ θα κλαίω τρεις εβδομάδες ;-)

apos said...

Στο Bath είχα πάει πριν από πολλά χρόνια και χάρηκα που το είδα στις φωτό, γιατί δεν θυμόμουν τίποτα, χε χε.
Περιμένω να δω το Bristol.
besox

desa said...

μπαίνω ανυποψίαστος στο μπλογκ σου και βλέπω μια απο τις ωραιότερες φωτογραφίες που έχω δει. μιλάω για τη 2η, αυτή με τα κάστρα. είναι τουλάχιστον μυθική.

alienlover said...

αν και μόλις έφαγα, για μια τέτοια σαλατούλα θα το ξανασκεφτόμουν...
(μπανάνα και γάλα έφαγα, μη φανταστείς παστίτσιο)

Anonymous said...

Το Μπαθ είναι μιά πανένορφη πόλη, με πάρα πολλά αξιοθέατα, αλλά είναι παρά πολύ ήσυχη σε βαθμό αυτοκτονίας.
Για το κρίκετ δεν σχολιάζω.
5 χρόνια ήμουνα στην Αγγλία και δεν κατάλαβα πως παίζεται αυτό το άθλημα (ενώ τα άλλα αθλήματα ράγκμπι, μπίλιες και σνούκερ με λίγη παρακολούθηση καταλαβαίνεις τι γίνεται.
Περιμένουμε ανταπόκρισηξ από Μπρίστολ.

Σοφία said...

@ Γκρινιάρης: Να πας σίγουρα όμως! Το Bristol δεν πειράζει αν δεν το δεις, αλλά το Bath αξίζει. Εννοείται πριν πας, να τσεκάρεις τον καιρό και εδώ και εκεί για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως ;-)

Πάντως αν είσαι διατεθειμένος να το ρισκάρεις, και μπορείς να διανυκτερεύσεις, δες εδώ για πολύ φτηνά εισιτήρια με το αργό τρένο. Αν κλείσεις αρκετά νωρίς, μπορείς να βρεις £12 με επιστροφή.

@ Geokalp: Ντομάτα και αγγούρι σερβίρουν μέχρι και στην Φινλανδία (για πρωϊνό κιόλας)... δεν είναι μεσογειακό προνόμιο!

@~~a~~: Εντάξει, χάλια δεν ήταν, απλά δεν ήταν ο καιρός που αφήσαμε στο Λονδίνο - ούτε αυτός που βρήκαμε όταν επιστρέψαμε. Τουλάχιστον παρηγορηθήκαμε με το κρίκετ χεχε ;-)

@ Penelope: Σ' ευχαριστώ πολύ και καλώς ήρθες στις Κόκκινες Νύχτες! Το Opa θα το έχω υπόψην για το επόμενο ταξίδι. Γενικά είμαι πολύ επιφυλακτική με τα ελληνικά εστιατόρια.

P.S. Mην του πεις όμως τι μου αρέσει περισσότερο στο κρίκετ και γίνω ρεζίλι σε ξένο άνθρωπο!!!

@ Despina: Σ' ευχαριστώ πολύ! Έχω γράψει αρκετά για την Ελβετία, τη Νορβηγία και τη Γαλλία. Στη Ρώμη δεν έχω πάει, και για το Παρίσι ειδικά δεν έχω γράψει γιατί δεν ξέρω από πού να αρχίσω, και γιατί είναι τόσο δημοφιλής προορισμός που ασχολούνται πολλοί μαζί του.

Σοφία said...

@ An-Lu: Να υποθέσω ότι έχεις μείνει στο Bristol;

@ Apos: Πώς είναι το Bath; Καμία σχέση ;-)

@ Desa: Χαχα επόμενο είναι να σε εντυπωσιάσει η μία φωτογραφία που *δεν* τράβηξα εγώ!! Πάντως αυτά που βλέπεις δεν είναι κάστρα, είναι πολλά σπιτάκια κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο. Και είναι όντως σαν παραμύθι...

@ Alienlover: Ήταν πολύ ωραία, το σωστό να λέγεται!

@ Maroulakos: Τις καθημερινές είναι όντως ήσυχη. Αλλά το Σάββατο είχε αρκετή κίνηση. Όσο για τους κανόνες του κρίκετ, μόνο με άβυσσο μπορώ να τους παρομοιάσω!

Roadartist said...

Πολύ ωραίες φωτογραφίες..και αυτό το τόσο πράσινο..πραγματικά σε καθηλωνει!! Πάω να διαβάσω και τα posts που παραπέμπεις στη Δεσποινα..
Καλό βράδυ :)

Σοφία said...

Δεν το συζητώ, από πράσινο άλλο τίποτα. Ούτε διαφήμιση του ΠΑΣΟΚ να είμασταν :-p

Καλή ανάγνωση (είναι πολλά τα ποστ)!

Jordan said...

Να παρατηρησω οτι εχεις γινει εξπερτ στις φωτογραφισεις. Πριν παω Αγγλια ειχα το διλημμα να διαλεξω μεταξυ Bath και Λονδινου και τελικα προτιμησα το δευτερο. Ισως ομως να εκανα λαθος τελικα, αν κρινω κ απο τις φωτο! Αυτη η ηρεμια πιστευω θα μου αρεσε πιο πολυ.Τεσπα..ω γεγοναι γεγοναι!..☺

Anonymous said...

Ωραία πόλη το Bath, αλλά όταν είχα πάει εγώ ήταν κάποια αργία, και δεν υπήρχε τίποτα ανοιχτό ή έστω άνθρωποι να κυκλοφορούν, και με είχε απογοητεύσει.

Οι φωτογραφίες σου μου δίνουν την ελπίδα ότι εαν ξαναπάω θα δω και ανθρώπους :P

Cricket? omg. Κι έλεγα καμένο εμένα που χάνω ώρες από τη ζωή μου για να δω τέννις :P

Σοφία said...

@ Jordan: Για σπουδές δεν θα πρότεινα Λονδίνο. Πολύς κόπος, πολύ βαβούρα, πολλοί περισπασμοί. Το Bath νομίζω είναι καλή επιλογή. Σε παίρνει να κάνεις δεύτερη προσπάθεια;

@ Deninho: Χριστούγεννα είχες πάει; Γιατί στις άλλες αργίες συνήθως μαζεύει αρκετό κόσμο. Μόνο Χριστούγεννα το έχω δει άδειο.

Τέννις; Δεν αντέχω ούτε 5 λεπτά να δω!

Anonymous said...

εξαιρετικο ποστ!
οπως βλεπω μας ταξιδευεις και μας μορφωνεις!

Σοφία said...

Κάποια πράγματα δεν έχει ουσία να τα λες "ξερά" ;-)

Καλώς ήρθες στις Κόκκινες Νύχτες!

the_sailor said...

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν κάποια στιγμή πρότεινες τους πιο αξιόλογους προορισμούς, συνολικά στην Μεγάλη Βρετανία, για κάποιον που την επισκέπτεται για πρώτη φορά. Τι, δεν πρέπει δηλαδή να χάσουμε σε καμία περίπτωση αν την επισκεφτούμε.

Σοφία said...

Αυτή είναι μια ερώτηση που δύσκολα απαντιέται, γιατί οι επιλογές είναι τόσο πολλές και οι παράγοντες πολλοί και διαφορετικοί, π.χ. πόσες μέρες θα μείνεις, τι εποχή του χρόνου θα έρθεις, ποια είναι τα ενδιαφέροντά σου, πόσα χρήματα διαθέτεις κ.λπ.

Σίγουρα το Λονδίνο είναι must για όσους έρθουν για λιγότερο από 4-5 μέρες. Αν έρθεις για περισσότερο, μπορείς να δεις και τουλάχιστον 1 άλλη πόλη από το τρίπτυχο Cambridge-Bath-Brigton ή αν επιτρέπουν ο χρόνος και τα οικονομικά σου, να πας προς Σκωτία (Εδιμβούργο) ή Κορνουάλλη. Υπάρχουν και ένα σωρό άλλες μικρότερες πόλεις που είναι αξιόλογες, π.χ. Canterbury, Winchester, Rochester, Gloucester, Guildford. Όρεξη να έχεις να γυρίζεις ;-)

Αυτά σε γενικές γραμμές. Από εκεί και πέρα, είναι και θέμα ενδιαφερόντων. Άλλοι θέλουν ντε και καλά Σκωτία, άλλοι θέλουν να δουν το Stonehenge, άλλοι πάνε Παρίσι κ.λπ.

fvasileiou said...

Εξαιρετική ξενάγηση κι ας μην μάθαμε κάτι περισσότερο για το κρίκετ!

Περιμένουμε...

Anonymous said...

Σωστά κατάλαβες. Είχα έρθει για 5-6 μέρες τα Χριστούγεννα του 2005, και είπαμε να πάμε να δούμε το Stonehedge, το Bath, και το Reading (εκεί έκανε μάστερ η αδερφή μου).
Γενικά, με το θέμα του timing έχω ένα πρόβλημα. Είμαι ικανός να πάω Ν.Υόρκη, και να είναι άδεια γιατί έχουν κάποια αργία :P

Σοφία said...

@ FVasileiou: Δες εδώ: 42 κανόνες έχει μόνο, απλά πράγματα!

Όχι τίποτα άλλο, να μην λέτε ότι δεν φροντίζουμε για την ενημέρωσή σας ;-)

@ Deninho: Καλά, αυτό είναι μεγάλη γκαντεμιά γιατί η Αγγλία "κλείνει" μόνο δύο μέρες το χρόνο, στις 25 και 26 Δεκεμβρίου. Τις υπόλοιπες 363 όπου και να πας θα βρεις κόσμο!

marionettie said...

Καλά, εντάξει... Εσύ έχεις βαλθεί να μας κάνεις να ρθούμε τρέχοντας Αγγλία... Να σου πω, και μιλώντας σοβαρά τώρα, θα ψάξω στα τουριστικά που έρχονται στο σπίτι να δω τι παίζει για Αγγλία! Μάκια πολλά!

NdN said...

Σοφια καλημέρα,

Πραγματικά εκπληκτικές οι φωτογραφίες σου! Γι το Bath θα συμφωνήσω και εγώ. Είναι σαν να είσαι σε παραμύθι. Μου αρέσει και εμένα πολύ σαν πόλη!

Κρίκετ δεν παρακολουθώ με τίποτα. Προτιμώ και εγώ το μπασκετάκι!

Οσο για την σαλάτα, τι να πω; Την βρίσκω εκτός από ακριβή και...λίγη!

Στο Bristol δεν έχω πάει, οπότε περιμένω και από εκεί να διαβασω εντυπωσεις!

VagSiok said...

Πολύ όμορφο και ιδιαίτερα αναλυτικό post.
Μου επανέφερε μνήμες από τις 15 μέρες που πέρασα περσι στην Αγγλία καθώς και απο τους φίλους που εχω στο Bath.

Κρίση Ταυτότητας said...

Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες! Περιμένω τις φωτό από Μπρίστολ!
Όσο για το Όπα, μια φορά πήγα και δεν μου άρεσε. Πιστεύω πως δεν είναι τυχαίο που στο εστιατόριο βρίσκονταν μόνο Άγγλοι.

Σοφία said...

@ Marionettie: You ain't seen nothing yet ;-)

@ NdN: Όντως, η σαλάτα ήταν πολύ καλή αλλά όχι για χόρταση. Για το Bristol θα ακολουθήσει ποστ σε λίγο.

@ Vagsiok: Χαίρομαι :-)

@ Κρίση ταυτότητας: Το μόνο καλό με τα ελληνικά εστιατόρια είναι ότι αν πετύχεις Έλληνα σερβιτόρο, θα σου πει ακριβώς τι αξίζει να παραγγείλεις και θα φας καλά. Επειδή όμως είναι σπάνιο να βρεις Έλληνα σερβιτόρο, συνήθως είναι καλύτερα να τα αποφεύγεις.

@ Vagsiok & Κρίση: Καλώς ήρθατε στις Κόκκινες Νύχτες!

ekkremes said...

Αχ ρε Σοφια και δεν με ενημερωσες οτι θα ερχοσουνα στις περιοχες μου... Θα σου εκανα ενα special tour. Ελπιζω να εχεις παει στα ρωμαικα λουτρα, ειναι must στο Bath.
Ωραιες φωτογραφιες εβγαλες παντως!
Οσο για το Opa, καλα κανατε και δεν πηγατε. Εχω ακουσει πολυ αρνητικα σχολια απ'τους Ελληνες που το'χουν δοκιμασει.

Σοφία said...

Να 'σαι καλά :-) Δεν το ήξερα καν ότι αυτές είναι οι περιοχές σου! Πάντως ναι, στα ρωμαϊκά λουτρά έχω πάει παλιότερα. Το Opa σίγουρα θα το αποφύγουμε στο μέλλον.

tzonakos said...

Εξαιρετικό θέμα. Χωρίς αυτα τα θέματα ειλικρινά δεν θα ειχα μια καλύτερη εικόνα για το τι συμβαίνει και πώς ειναι οι περιοχές αυτές.
Κυριαρχεί το πράσινο και αυτό ειναι πολύ όμορφο αλλα και τα κτίρια που μοιάζουν απο παραμύθι ειναι πανέμορφα.
Τωρα για τα κωλαράκια :Ρ εγω προτιμώ αυτο της προηγούμενης σου ανάρτησης :)
Πάντως δεν ξερω αν θα προτιμούσα το μεζεδοπωλείο αντι για την πάμπ, μάλλον μεζεδοπωλείο θα παιρνα :-)

Σοφία said...

Έχεις πάει σε ελληνικό μεζεδοπωλείο στην Αγγλία; Αν ναι, μάλλον θα προτιμούσες την παμπ...

Για τα κωλαράκια δεν λέω τίποτα, ο καθένας με τα ενδιαφέροντά του :-)

tzonakos said...

Xaxaxa, οχι δεν εχω πάει, αλλα καταλαβαίνω περίπου :)
Ουτε σε αγγλική πάμπ εχω πάει εκτος απο μια απομίμησή της κάπου στην Γλυφάδα παλιά.

Σοφία said...

Σκέψου το πιο άνοστο φαγητό που έχεις φάει σε ελληνικό μαγαζί, πολλαπλασίασέ το x2 και θα καταλάβεις πώς είναι τα ελληνικά εστιατόρια στην Αγγλία ;-)

Για τις παμπ θα κάνω κάποια στιγμή ειδικό ποστ γιατί είναι θεσμός.

Anonymous said...

Το κρίκετ έχει να κάνει με 3 πασσάλους πάνω στους οποίους τοποθετούν ένα ξυλάκι και πρέπει να το πετύχουν με την μπάλα!! Δεν ξέρω λεπτομέρειες, αλλά είναι κάτι μεταξύ μπαίηζ μπώλ και ξυλικίου(!) που παίζαμε μικροί.

Μια φορά περνώντας με το τραίνο κάπου στα Λιόσια είδα κάποιους γενναίους που μάλλον έπαιζαν κρίκετ, όχι σε καταπράσινα λειβάδια, αλλά σε κάτι ξεροχορταριασμένα οικόπεδα....

Για κωλαράκια συγγνώμη ήταν μακριά, άσε που δεν πήγε και το μυαλό μου :-)))

Σοφία said...

Ε μα καλά κι εσύ, πρόσεξες τα πασσαλάκια και όχι τα κωλαράκια;;; Αλλά εντάξει, συγχωρείσαι λόγω φύλου ;-)

KitsosMitsos said...

Την επόμενη φορά που θα είμαι Λονδίνο, μία μέρα σίγουρα θα εκδράμω προς το Bath!

Σοφία said...

Αξίζει σίγουρα! Άσε που δεν είναι και τόσο μακριά (1,5 ώρα με το τρένο) οπότε βολεύει για ημερήσια εκδρομή.

dapnipako said...

Πολύ ωραίες οι φωτο από το ποτάμι! Δεν έχω βγάλει ποτέ τόσο καλές! Όπως και δεν εχω φαει ποτε στο OPA, ουτε κανενας απο αυτούς που ξέρω... Μονο για clubbing και greek nights πηγαινουμε οι περισσοτεροι... Πως ήταν το φαγητό, καλο? Και καμια ιδεα γιατί και αυτή τη Δευτέρα είναι Bank Holiday?

Σοφία said...

Σ' ευχαριστώ και καλώς ήρθες στις Κόκκινες Νύχτες! Δεν φάγαμε στο OPA, πήγαμε σε παμπ, αλλά όπως βλέπεις οι κριτικές από άλλους που έχουν φάει εκεί δεν είναι ιδιαίτερα ενθουσιώδεις.

Δεν υπάρχει λόγος για το τριήμερο. Είναι απλά για ξεκούραση :-)

konstantinos said...

Λοιπόν, με μια μικρή καθυστέρηση θα γαντζωθώ από το σακίδιό σου και θα βολτάρω μαζί σου! Μετά από μια κουραστική μέρα, έχω πολλή διάθεση για Αγγλία! Θα σε διαβάσω, οπότε, μέχρι να φτάσω στo Wells!
Θα μου επιτρέψεις να μη χαζέψω τα κωλαράκια, αλλά να απολαύσω την μπύρα μου κάτω από τον ήλιο και να περιμένω να πάμε να φάμε αυτή τη σαλάτα με τα σταφύλια και το τυρί...
(και κορόιδευα τη μητέρα μου που της άρεσε να τρώει σταφύλι και φέτα το καλοκαίρι..)

Σοφία said...

Κάτι ήξερε η μάνα σου ;-)