Saturday 14 July 2007

Harry Potter rulz!


Όπως ήταν προγραμματισμένο, είδα απόψε το Harry Potter and the Order of the Phoenix. Ήταν πάρα πάρα πολύ καλό. Μακράν καλύτερο των προηγούμενων ταινιών της σειράς, όχι μόνο γιατί η πλοκή είχε περισσότερο ενδιαφέρον, αλλά και γιατί ήταν πιο δεμένο γενικά. Πάρα πολύ καλή η σκηνοθεσία του David Yates και εξαιρετικές οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών, συμπεριλαμβανόμενου και μη εξαιρεταίου του Daniel Radcliffe και των καινούριων Imelda Staunton (στο ρόλο της Dolores Umbridge), Evanna Lynch (Luna Lovegood), Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrange), Natalia Tena (Nymphadora Tonks). Το σινεμά ήταν ασφηκτικά γεμάτο, τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί 24 ώρες πριν, και όλοι έφευγαν ενθουσιασμένοι μεν, μουδιασμένοι δε, αφού η ταινία δεν έχει χάπι εντ.

Τώρα περιμένουμε με ανυπομονησία το έβδομο και τελευταίο βιβλίο της σειράς με τίτλο Harry Potter and the Deathly Hallows (που νομίζω ότι στα ελληνικά θα κυκλοφορήσει με τον τίτλο Ο Χάρι Πότερ και ο Νεκρός Άγιος). Στα αγγλικά θα κυκλοφορήσει το ερχόμενο Σάββατο 21 Ιουλίου, και τα βιβλιοπωλεία ετοιμάζονται να ανοίξουν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής για αυτούς που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να περιμένουν, και οι οποίοι αναμένεται να είναι πολλοί. Ήδη το διαδικτυακό βιβλιοπωλείο Amazon έχει δεχτεί παγκοσμίως σχεδόν 2 εκατομμύρια παραγγελίες πριν ακόμα το βιβλίο βγει από τις αποθήκες. Στο μεταξύ, έχουμε αρχίσει να κυριευόμαστε από χαρυποτερομανία. Από την περασμένη εβδομάδα έχω κάνει 3-4 συζητήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι στο έβδομο βιβλίο, ποιος θα ζήσει, ποιος θα πεθάνει και αν θα νικήσουν οι καλοί ή οι κακοί. Ποιος περιμένει άλλη μια βδομάδα ρε γμτ;

20 comments:

Anonymous said...

De nomizo na m aresi i sigekrimeni tenia.Poli paidiki mou akougete...

Σοφία said...

Αν θα σ' αρέσει δεν ξέρω, παιδική δεν είναι πάντως. Στο σινεμά που πήγα ζήτημα να υπήρχαν 5-6 έφηβοι μέσα στο ακροατήριο, οι υπόλοιποι ήταν από 25-65 έτσι που τους έκοψα.

Γκρινιάρης said...

Niceee! Ευελπιστώ να πάω μέσα στη βδομάδα, έξω κάποιον φίλο που είναι Pottermaniac!

Το βιβλίο μάλλον δε θα το τιμήσω, πρέπει να διαβάσω τα... προηγούμενα έξι! :)

Anonymous said...

Έχω διαβάσει τα 4 πρώτα βιβλία της Ρόουλινγκ και το μισό 5ο και έχω δει τις 3 πρώτες ταινίες. Και παραδέχομαι ότι ήταν το μόνο βιβλίο που με είχε συναρπάσει τότε. Μετά έχασα κάθε ενδιαφέρον και για τα βιβλία και για τις ταινίες...

the BluElephant said...

και εγώ το είδα εχθες στην παράσταση των 20:30... γεμάτη από ηλικίες 30+

καλό αλλά περίμενα κάτι περισσότερο...

είχε πάντως υπεροχές 'εικόνες / σκηνές'

(το βιβλίο δεν ψήνομαι να το αγοράσω μια που το τέλος είναι 'λίγο πολυ' γνωστό)

:)

alienlover said...

εχω παραγγείλει κι εγώ το βιβλίο από το Άμαζον, και με ανυπομονησία περιμένω το βιβλίο αλλά και την ταινία.

Harry Potter rulezzzzzzz

Σοφία said...

@ Γκρινιάρης: Και κάθεσαι; Ξεκίνα διάβασμα αμέσως!!

@ Redhathacker: Εσύ θα τα ξαναπιάσεις μετά τις εξετάσεις. Έχεις άλλα να ασχοληθείς τώρα.

@ The bluelephant: Αν έχεις διαβάσει το βιβλίο, πάντα περιμένεις κάτι περισσότερο όταν βλέπεις την ταινία.
Για το τέλος δεν έχω ιδέα. Ξέρω ότι υπάρχουν διάφορα σενάρια αλλά δεν ασχολούμαι, γιατί θέλω να διαβάσω το βιβλίο χωρίς να ξέρω τι θα γίνει. Αν ξέρεις μην πεις!

@ Alienlover: Welcome to the HP club! 7 μερούλες μείνανε για το βιβλίο. Υπομονή :-)

Σπύρος Σεραφείμ said...

γρήγορα θα περάσει η βδμάδα, Σοφία μου!
θα το δεις!

Σοφία said...

Όχι μόνο γρήγορα, αλλά και εύκολα, καθότι λείπει το αφεντικό χεχεχε ;-)

Anonymous said...

μόλις το είδα. καλό.. αν και δεν ήμουν ποτέ μέσα στη φάση, μου αρέσει που τα τελευταία 3 είναι έτσι σκοτεινά. Τα πρώτα ήταν λίγο τσίρκο.
btw, ασχήμια τα παιδάκια τώρα που μεγάλωσαν, όχι αστεία!

τα σέβη μου!

ADERGHIL said...

den m'aresei o harry potter alla xerw to telos. i wouldn't believe me either if i were you alla to telos tou vivliou sizitithike in a parliament commitee(no am not kidding) kai mia fili who is a member mou to ekmistireutike(ithele opwsdipote na to pei se kapoion kai kaneis den tin afine and i was the only one she knew who couldn't care less about harry potter:p)...alla twra pou siniditopoiw poses diastaseis exei parei i harrypoterologia and how it's going to end...i feel so special...!!!

p.s. as i said, oute gw tha me pisteua alla den exw logo na paizw me ton 'pono' sou filtati sofia :p

an thes na matheis tha sou pw but i hope i don't get sued or something.:p i'd rather email it to you to maintain some confidentiality:p. the question is do you really want to know how it ends..?

but

ADERGHIL said...

strike to teleutaio but:p

alienlover said...

ax ax 7 meres nai plus 3-4 mehri na erthei edw...

Σοφία said...

@ Alex: Ε ναι, το πρώτο ήταν τελείως παιδικό. Αλλά από το τρίτο και μετά (τότε δεν εμφανίστηκαν οι dementors?) έχει αλλάξει τελείως το στυλ.

@ Bathtub island: Δεν θέλω να μάθω πώς τελειώνει, θέλω να το διαβάσω με την ησυχία μου και να το ευχαριστηθώ. Το έκτο βιβλίο το διάβασα ξέροντας το τέλος (το ξεφούρνισε μια χαζή σε ένα φόρουμ, παρ' ό,τι το θέμα έλεγε no spoilers - γκρρρρρ), και ήταν πολύ σπαστικό.

Δεν είναι ότι δεν είμαι περίεργη να δω τι θα γίνει, απλά δεν θέλω να ξέρω από πριν :-)

@ Alienlover: Άσε, κι εγώ το ίδιο, γιατί θα λείπω το σ/κ οπότε από Τρίτη και μετά θα το πιάσω στα χέρια μου. Αχ βαχ...

Anonymous said...

ναι, το τρίτο ήταν. Αλλάξε ο σκηνοθέτης μετά τα πρώτα 2, γι αυτό και η αλλαγή. Mε τον chris columbus στα πρώτα 2 τι να περιμένει κανείς? Πάλι καλά που δεν έφυγαν όλοι από το χόγκουαρντς αφήνωντας το χαρι μόνο του με ληστές

Σοφία said...

Χαχαχα δεν έχεις κι άδικο. Όμως εντάξει, και τα βιβλία ήταν πιο παιδικά, δεν έφταιγε μόνο ο σκηνοθέτης. Εδώ πήγαιναν παιδάκια 4 και 5 χρονών να το δουν στο σινεμά, ούτε Μίκυ Μάους να ήταν!

Πάντως ο David Yates έκανε χωρίς αμφιβολία καταπληκτική δουλειά, και ευτυχώς θα σκηνοθετήσει και την επόμενη ταινία της σειράς :-)

ADERGHIL said...

you are a true hardcore fan e:p

i refuse to read it. i tried to watch the first movie. i fell asleep:p

Σοφία said...

Ο καθένας με τα γούστα του. Εγώ αποκοιμήθηκα στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Και όχι μόνο αποκοιμήθηκα, έριξα ύπνο βαθύ κι ατάραχο επί ένα δίωρο - ίσα που πρόλαβα τα τελευταία 5 λεπτά.

seaina said...

Έχω διαβάσει όλα τα βιβλία ως τώρα, έχω δει όλες τις ταινίες ως τώρα και αναμένω (νομίζω κάπου στις 20 Αυγούστου) έρχεται στην Ελλάδα η τελευταία ταινία οπότε και αναμένω!!

Σοφία said...

20 Αυγούστου ε; Αργεί ακόμα...