Monday 16 March 2009

Πράσινο και ροζ


Σήμερα το μεσημέρι βρέθηκα σε ένα εμπορικό κέντρο προς αναζήτηση του μεσημεριανού μου. Περνώντας έξω από το Clintons (μαγαζί που πουλάει κάρτες και είδη δώρων) είδα την προθήκη με τις πράσινες κάρτες για τη γιορτή του Αγίου Πατρικίου, προστάτη των Ιρλανδών, και θυμήθηκα ότι πέρσυ τέτοια εποχή είχα τραβήξει φωτογραφίες τις πράσινες κάρτες. Σκέφτηκα λοιπόν να τραβήξω μία συγκριτική.

Η διαφορά είναι ότι πέρσυ το Πάσχα ήταν πιο νωρίς και οι πράσινες κάρτες των Ιρλανδών συνδιάζονταν με τις κίτρινες και πράσινες του αγγλικού Πάσχα. Φέτος η γιορτή του Αγίου Πατρικίου είναι πολύ κοντά στη γιορτή της μητέρας, που εδώ είναι κινητή γιορτή. Για τους Άγγλους είναι από τις πιο μεγάλες γιορτές του χρόνου, και γι' αυτό όπως βλέπετε στα μαγαζιά με ήδη δώρων αυτές τις μέρες κυριαρχεί πολύ το ροζ.

8 comments:

Laplace said...

θυμαμαι την περσινη σου αναρτηση,ηταν υπεροχη
καλημερες :)

Σοφία said...

Να 'σαι καλά :-)

apos said...

St Patrick's ή μήπως St Guiness Day?

Σοφία said...

Χαχαχα St Guiness φυσικά :-D

Σοφία said...

Εγώ θέλω την πράσινη στέκα με τα τριφυλλάκια!!!
Καλησπέρα Σοφάκι!

Anonymous said...

Από το... ναό της σκοκολάτας πέρασες εφέτος??? Xappy St Patrick's day, λοιπόν!

Aspa said...

Ενδιαφέρουσα η σύγκριση! Όταν βγάζει κανείς πολλές φωτογραφίες έχει τη χαρά να μπορεί να συγκρίνει αυτές τις μικρολεπτομέρειες που εμένα προσωπικά μου κεντρίζουν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον…

Σοφία said...

@ Σοφία: Κι εμένα μου άρεσε αυτή η στέκα. Την είδα φορεμένη και είναι τέλεια :-)

@ Penny: Έχω πολύ καιρό να ...προσκυνήσω στον συγκεκριμένο ναό, αλλά πριν το Πάσχα θα πάω σίγουρα!

@ Aspa: Έτσι είναι, αν και σπάνια το κάνω, κυρίως γιατί ξεχνιέμαι. Είναι ωραίο πάντως να καταγράφεις τις αλλαγές από χρονιά σε χρονιά.