Saturday 16 May 2009

Is this our night?


Και να που έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και ο τελικός της Eurovision. Εσείς εκεί βομβαρδίζεστε μήνες τώρα, εμείς εδώ σχεδόν δεν το έχουμε καταλάβει, αφού όχι μόνο απαξιούμε να ασχοληθούμε με το πανηγυράκι, αλλά τελευταία το θέμα της ημέρας (εκτός από την κρίση, τη γρίπη του Μέχικου κ.λπ.) είναι οι οικονομικές παρασπονδίες των Βρετανών βουλευτών. Δεν ξέρω αν σας θυμίζει κάτι.

Για τα τραγούδια δεν θα σας πω, άλλωστε σίγουρα όσοι ενδιαφέρεστε τα ξέρετε ήδη. Θα πω μόνο δυο λόγια για τη βρετανική συμμετοχή, που ενδεχομένως δεν τη γνωρίζετε, πρώτον γιατί οι Βρετανοί (όπως και οι Γάλλοι, οι Ισπανοί και οι Γερμανοί) περνάνε στον τελικό "με μέσο" και δεύτερον γιατί το BBC πιστεύει πως οι ευρωπαίοι οφείλουν να τους ψηφίζουν στα τυφλά και δεν προωθούν τα τραγούδια παρά μόνο την τελευταία στιγμή. Το τραγούδι λέγεται It's My Time (πώς λέμε This Is Our Night, La Noche Es Para Mi κ.λπ. τραγούδια που για την προώθησή τους αρκεί να πεις τον τίτλο), ερμηνεύτρια είναι η πρωτοεμφανιζόμενη 21χρονη Jade Ewen, η οποία και νοστιμούλα είναι και καλή φωνή έχει (πρωτοφανής συνδιασμός για βρετανική συμμετοχή), και συνθέτης ο Andrew Lloyd Webber που θα τη συνοδεύσει και στο πιάνο. Φήμες ότι χρηματοδοτείται από ομάδα πλαστικών χειρούργων για να διαφημίσει τις εγχειρήσεις λίφτινγκ είναι παντελώς αναληθείς. Ελπίζουμε μόνο να μην μας την κάνει α λα Depeche Mode.

Για όσους δεν το ξέρουν, ο Andrew Lloyd Webber είναι Άγγλος συνθέτης με ειδικότητα στα μιούζικαλ. Έχει γράψει αριστουργήματα όπως το Music of the Night για το Φάντασμα της Όπερας και το Don't Cry for Me Argentina για την Εβίτα, και έχει κερδίσει Grammy, Tony, Χρυσές Σφαίρες, Όσκαρ κ.λπ. Όπως είναι φυσικό, το τραγούδι της Ewen μοιάζει σαν να είναι βγαλμένο από μιούζικαλ - αν προτιμάτε τα αργά και παθιάρικα κομμάτια με έξτρα λάμψη (από τα πούλια και όχι μόνο), πιστεύω πως θα σας αρέσει.



Αν σας περισσεύει καμία ψήφος, ξέρετε πού να την ρίξετε, αν και προσωπικά προτείνω να ρίξετε δαγκωτό στον Νορβηγό, γιατί με την κρίση που υπάρχει, μόνο μια πλούσια χώρα θα τα καταφέρει να διοργανώσει τον επόμενο διαγωνισμό χωρίς να βουλιάξει οικονομικά. Οι Νορβηγοί δεν έχουν ανάγκη, άλλωστε έχουν πετρέλαια, έχουν και καινούριο Μέγαρο Μουσικής πολύ εντυπωσιακό, δεν τους λείπει τίποτα. Γι' αυτό ψηφίστε Alexander Rybak (ευκαιρία να πάμε και καμιά βόλτα από Όσλο) αλλά μην περιμένετε να μας ανταποδώσουν την κίνηση οι Νορβηγοί - το 12άρι τους το έχουν φυλαγμένο για τη Δανία και το 10άρι τους για την Ισλανδία.

Εγώ, φυσικά, θα ψηφίσω Σάκη.

Υ.Γ. Η φωτογραφία στην προηγούμενη ανάρτηση είναι από το Βερολίνο. Συγχαρητήρια στη Δανάη που μάντεψε σωστά!

15 comments:

koulpa said...

χαχχαχα σιγά.. οι δικοί σας βολυτές είναι ψιλικατζίδες.. εμάς έδω μόνο με εκατομύρια μιλάνε..:):)
για να δούμε.. δεν καταλαβαίνω γιατί μια διάκριση προκαλέι εθνική ανάταση.. αλλά αφου συμβαίνει.. ας το ευχηθούμε.. το έχουμε ανάγκη..:):)
καλησπερούδιαααα:):)

Σοφία said...

Εντάξει, και να πατώσουμε δεν θα γίνει τίποτα (ο Σάκης να είναι καλά ααααααχ!) αλλά αν πάμε καλά γιατί να μην το ευχαριστηθούμε;

mermyblue said...

Σοφία μου, καλημέρα
το είδα το τραγούδι που αναφέρεσαι κ με τις κυρίες Μαγγίρα που αναμεταδίδουν και επειδή μου την δίνουν προφανώς είχα χαμηλώσει τον ήχο για να μην ακούω τα σχόλιά τους μέχρι να ξεκινήσει η κοπέλα να τραγουδάει. Έτσι μου διέφυγε ότι ο ίδιος ο Άντριου θα είναι μαζί της!
Αλλά για να πω κ την αμαρτία μου, δεν με ενθουσίασε σαν τραγούδι
Σαν φωνή, έσκιζε.

Όσο για τον Sakis
εμείς που δεν μπορούμε να τον ψηφίσουμε από Ελλάδα, θα ψηφίσουμε Εσθονία, που ήταν το μόνο τραγούδι που μας άγγιξε κάπως...γιατί καλό το Νορβηγάκι, αλλά προτιμάω τα αουτσάιντερ
καλή διασκέδαση σήμερα!

Meropi said...

Σοφάκι μου γλυκό,
καλή τηλεθέαση να έχεις απόψε. Το θυμάμαι και από πέρσι ότι σου αρέσει η Eurovision.

DaNaH said...

Όπως ανέφερα και στο twitter, φέτος πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετά πιο ποιοτικά τραγούδια από προηγούμενες χρονιές. Πέραν 2-3 εξαιρέσεων δεν είδαμε κάτι υπερβολικά κιτς, ακραίο ή τραβηγμένο.

Η Ελλάδα είναι στα φαβορί, αλλά νομίζω ότι και τα τραγούδια της Αγγλίας, της Ισπανίας και της Γερμανίας (εδώ θα παίξει ρόλο και η στριπτιζέζ!) θα κυμανθούν σε υψηλές θέσεις!

Εμένα προσωπικά περισσότερο απ'όλα μου άρεσε του Αζερμπαϊτζάν (έχω κάνει και ποστ με τον Arash πριν κανένα χρόνο) και της Νορβηγίας. Σίγουρα το βράδυ ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός και όλα θα παιχτούν στο τέλος. Να μου το θυμηθείτε ότι θα δούμε τις θέσεις των χωρών να αλλάζουν αρκετά ώσπου να δωθεί και η τελευταία ψήφος!

ΥΓ. Ευχαριστώ για την λύση του quiz! Πρώτη φορά το βρίσκω και χαίρομαι πολύ!!! :) Περιμένουμε αναλυτικό ποστ με εντυπώσεις και φωτογραφίες!

Φιλιά!

Μανώλης said...

Συμφωνώ με κούλπα. Σιγά την παρασπονδία οι φτωχοκακομοίρηδες. 1000 ευρώ ο ένας, 500 ο άλλος, τί είναι αυτά ρε; Εδώ κάτω από 100000 δεν έχει ακουστεί ποτέ. Και ατιμωρητί έτσι; Θα μας την βγούν τώρα και οι άγγλοι για διαφθορά...

Επ'ευκαρία της κρίσης, μήπως είναι καιρός να φαληρίσει και η γιουροβίζιον να ησυχάσουμε;

Crazy Tourists said...

Αίσχος!! Έχουμε πάει εκεί!!! Χαχα!!!!

Τρελοτουρίστρια

Σοφία said...

@ Mermyblue: Κι εμένα μου άρεσε η Εσθονία και μάλλον θα της ρίξω 1-2 ψήφους, αλλά στον Σάκη θα ρίξω περισσότερες ;-)

@ Meropi: Ευχαριστώ και επίσης (αν τη δεις).

@ Δανάη: Μακάρι να έχεις δίκιο! Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να παιχτούν όλα την τελευταία στιγμή. Συμφωνώ επίσης ότι τα τραγούδια είναι καλής ποιότητας φέτος. Αφού μέχρι και η Βρετανία καταβάζει άσμα της προκοπής, καταλαβαίνεις τι γίνεται ;-)

@ Mανώλης: Εντάξει, κάνουμε κι εμείς μια προσπάθεια σαν άνθρωποι... δεν είναι ανάγκη να μας χλευάζετε επειδή δεν σας φτάνουμε :-p

Το σχόλιο για την Eurovision το προσπερνώ για προφανείς λόγους.

@ Τρελοτουρίστρια: Όμως δεν το αναγνωρίσατε. Μήπως πρέπει να ξαναπάτε; Χεχε.

ftylos said...

εγώ θα φήφιζα πάντως ή τον μοιραίο λευκορώσο ή τους τσέχους gipsies αλλά τους κόψανε.Η μουσική παύει πλέον να έχει νόημα για μένα...κλαψ

Anonymous said...

Ωραία ειναι όλα αυτά αλλά τρελά υπερβολικά ποσά πέφτουν για το θέαμα σε μια εποχή που οι άνθρωποι μπαίνουν φυλακή για ένα σπίτι που δεν μπορούν να αποπληρώσουν. Να σκεφτόμαστε λογικά.

Ομορφο είναι όλο αυτό, παρ' όλες τις μη δίκαιες ψηφοφορίες και το ξέρουμε, έχει την χάρη του και μας ξεκουράζει αλλά διαφωνώ στο να σπαταλούνται τόσα λεφτά. Θα μπορούσε να γίνει και με λιγότερα εφε και με λιγότερα τεχνολογικά ευρήματα.

Πάντως δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα από το να βλέπεις την σημαία σου μέσα στις σημαίες των άλλων χωρών να κυματίζει.

Καλή επιτυχία στο Σάκη γιατί πραγματικά κάνει επαγγελματική δουλειά.

Και σημασία έχει όπως είπες να το χαρούμε, με ότι κι αν ψηφίσει ο καθένας.

apos said...

Προσωπικά ψήφισα την Εσθονία, που ήταν και σαν ξωτικό η τραγουδίστρια.
Η Νορβηγία δεν καταλαβαίνει από κρίση, γιατί όταν όλοι οι άλλοι κατανάλωναν, εκείνη αποταμίευε. Σαν το μυρμηγκάκι του παραμυθιού. Fairytale, που έλεγε και το τραγούδι.

Σοφία said...

@ Ftylos: Μην μου πεις ότι σκέφτεσαι να πετάξεις τα CD σου και να καλογερέψεις;

@ Freedula: Ως ένα σημείο συμφωνώ αλλά αν δεχτούμε ότι είναι προτιμότερο να μην "πετάμε" χρήματα στη Eurovision, γιατί να πετάμε χρήματα σε οποιαδήποτε άλλη ψυχαγωγική εκδήλωση; Με το σκεπτικό αυτό μπορούμε να γλιτώσουμε άπειρα χρήματα σταματώντας όλα τα σήριαλ, μην γυρίζοντας κινηματογραφικές ταινίες, μην κάνοντας γιορτές κρασιoύ/ΕXPO, κλείνοντας μπαρ και καφετέριες κ.λπ. Βέβαια αν γίνει αυτό, το μόνο που θα πετύχουμε είναι να μείνουν άνεργοι ακόμα περισσότεροι άνθρωποι, γιατί στην τελική και οι χορευτές και οι ηλεκτρολόγοι και οι οπερατέρ και οι μουσικοί και οι μπάρμεν από κάπου πρέπει να βγάλουν τα προς το ζην για να μην χάσουν *και* αυτοί τα σπίτια τους.

@ Apos: Κι εγώ ψήφισα την Εσθονία, αλλά μάταια, αφού η Βρετανία δεν τους έδωσε βαθμό. Τουλάχιστον έπιασαν τόπο οι ψήφοι που έδωσα στον Σάκη ;-)

ikor said...

Χωρίς τίποτα χαρακτηριστικό από την ελληνική μουσική, και πολύ είναι που βγήκε 7ος ο Σάκης.

Μια φορά στείλαμε λύρα (και Παπαρίζου που είναι λίρα 100) και κερδίσαμε.

Καλό απόγευμα Σοφία.

BlaCk piTt said...

Γιατί δεν ψηφίσατε την πυγολαμπίδα μας.?.?.

ααααααααααααααααααααααα... :-(

Σοφία said...

@ Ikor: Ίσως έχεις δίκιο, πάντως προσωπικά δεν μου αρέσουν τα φολκλόρ στοιχεία στην Eurovision. Και η Πορτογαλία που ανέβασε στη σκηνή τη μικρή βοσκοπούλα δεν είδα να κάνει τόσο μεγάλη αίσθηση...

@ Black Pitt: Δυστυχώς ούτε η Ελλάδα ούτε η Βρετανία είχαν δικαίωμα ψήφου όταν διαγωνιζόταν η Κύπρος :-(