Tuesday 27 February 2007

Βρώμικα χέρια και τα μυαλά στα κάγκελα

Αυτή είναι τηλεόραση. Αυτό είναι επεισόδιο. Κρατάς το κοινό σου σε αγωνία για 40 λεπτά και τελευταία στιγμή φέρνεις την κάθαρση. Έτσι είναι τα καλά filler. Χωρίς αναδρομές. Χωρίς χαζομάρες. Με γραμμική αφήγηση και πολλή δράση.

Γουστάρω να βλέπω σειρά επιστημονικής φαντασίας να ασχολείται με ανθρώπινα δικαιώματα, παιδική εκμετάλλευση, ταξικούς διαχωρισμούς και κοινωνικές εξεγέρσεις. Γουστάρω που η Seelix θα γίνει πιλότος. Γουστάρω που η Starbuck έχει χάσει λίγη από τη μαγκιά της. Γουστάρω που ο μπαμπάς-Adama και η Πρόεδρος-Roslyn φλερτάρουν ξεδιάντροπα (χιχιχι). Γουστάρω που ξαναείδαμε την Tory, έστω και για λίγο. Γουστάρω που ο Chief είναι ψυχούλα. Γουστάρω που ο James Callis είναι θεός.

Έχει αρχίσει και μου τη σπάει *αφάνταστα* η Cally. Δε γίνεται να βρεθεί ένα airlock στον δρόμο της; (Γαμώτο ξέχασα, το προσπάθησαν αυτό στο περασμένο επεισόδιο και δεν κατάφεραν τίποτα).

ΟΚ, έχω καλύτερη ιδέα: μιας που ακόμα ψάχνουμε τον κρυφό Cylon, μήπως θα μπορούσα να προτείνω την Cally; Νέα, ωραία, δολοφόνος... μια χαρά ταιριάζει με τους υπόλοιπους. Ευκαιρία να βρει κι ο Chief μια γυναίκα που να μην του τα πρήζει δις ημερησίως (εγώ για το καλό του Chief το λέω, έτσι?)

13 comments:

George said...

Πειράζει που δεν καταλαβαίνω; Δεν πειράζει . Καλημέρα.

Σοφία said...

Καλημέρα George :-)
Είναι οι εντυπώσεις μου από το τελευταίο επεισόδιο της σειράς Battlestar Galactica. Τις τελευταίες μέρες το έχω ρίξει στην τηλεθέαση.
Όπως είδες, είχα φλου διάθεση όταν το έγραψα. Αν δεν την έχεις δει ποτέ σίγουρα δεν βγάζεις νόημα. Sorry...

George said...

Μην ζητάς συγνώμη. Δεν φταίς εσύ αν εγώ δεν την ξέρω την σειρά.Να είσαι καλά. ;-)

Derek said...

πίπες πίπες πίπες

που είναι οι cylons?
που είναι οι μάχες?

δικαιώματα και αηδίες που είναι οι καταστροφές και οι εκρήξεις?


(και ο Baltar να μου το θυμηθείς, το παίζει, την κρεμάλα προσπαθεί να γλυτώσει)

Σοφία said...

Derek να υποθέσω ότι είσαι υπέρ των συγκρούσεων, ε?
Προτείνω Star Trek, αλλιώς υπομονή. Πού θα πάνε, θα εμφανιστούν οι Cylons (κι ας ελπίσουμε να πάρουν την Cally μαζί τους ;-)

dark tyler said...

Hρεμία, έχει πράμα για όλους! Ο χαλασμός επιστρέφει από το επόμενο-- για την ώρα, αυτό ήταν ένα εξαιρετικό self-contained επεισόδιο, που νομίζω οτι θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στη συνέχεια.

Σοφία said...

A ναι, τι θέμα έχει το επόμενο; Δεν έχω προλάβει να κοιτάξω.

Derek said...

δεν είναι τόσο οι συγκρούσεις όσο τα εφφέ
τι στο διάολο ρε γμτ λες και 3 επεισόδια τώρα κάνουν οικονομία στα εφφέ!

(αν η Cally είναι Cylon ο Chief θα αυτοκτονήσει στάνταρ! 2 γκόμενες είχε να του βγουν και οι 2 Cylons??? αδικία ρε'συ!!!)

Σοφία said...

Μπορεί να είναι κι αυτό (δηλαδή η οικονομία στα εφφέ). Αν ακούσεις τα podcast του παραγωγού, συνέχεια αναφέρει για τον χαμηλό προϋπολογισμό. Ας πούμε την Peggy την καταστρέψαν επειδή δεν μπορούσαν να συντηρήσουν 3 σετ (το σετ της Peggy χρησιμοποιήθηκε για το διαστημόπλοιο των Cylon).
Τώρα για τον Chief, θα προτιμούσα να μην τον χάσουμε, αλλά αν είναι να ξεφορτωθούμε την Cally, χαλάλι!

Derek said...

Peggy ο Πήγασος μωρή βέβηλη? :P

Σοφία said...

Τα διαστημόπλοια, τα καράβια, τα αεροπλάνα κ.λπ. στα Αγγλικά είναι πάντα γένους θηλυκού.
H Peggy λοιπόν..... ;-)

dark tyler said...

To επόμενο θα μας μιλήσει για την Starbuck.

...Stuff occur.


Σχετικά με την οικονομία στα εφέ... Ο λόγος που τα αρχικά, μεσαία, και τελικά arcs είναι τόσο εντυπωσιακά, είναι επειδή στο ενδιάμεσο η σειρά είναι τίγκα στα bottle episodes! Ας έχω κι ένα μήνα γεμάτο Black Markets, αν είναι να μαζεύουν χρήμα για γυρίζουν Exodus...es... (?)

(LOL)

Σοφία said...

Χμμμ δεν το είχα σκεφτεί αυτό, αλλά μάλλον έχεις δίκιο για τα εφφέ. Προφανώς εκείνο το τέταρτο επεισόδιο το "πληρώνουμε" ακόμα...