Thursday 24 May 2007

Ποδοσφαιρικά παρατράγουδα

Λοιπόν ποσώς δεν μας πήραξε που η Liverpool έχασε χθες. Το θέμα της ημέρας (για όσους ασχολούνται με τα ποδοσφαιρικά) είναι ποιος έφταιγε για τα επεισόδια στην Αθήνα. Δεν ξέρω αν ασχολήθηκαν στην Ελλάδα οι ειδήσεις, αλλά απ' ό,τι λένε εδώ τα ΜΜΕ, αρκετοί οπαδοί της Liverpool που είχαν εισιτήρια δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν τον αγώνα, γιατί πρόλαβαν και μπήκαν μέσα άλλοι με πλαστά εισιτήρια ή και χωρίς καθόλου εισιτήρια. Οι απόψεις για το ποιος φταίει διίστανται. Οι μισοί λένε ότι φταίνε οι ίδιοι οι οπαδοί της Liverpool (οι οποίοι στην Αγγλία έχουν φήμη ανεγκέφαλων). Οι άλλοι μισοί υποστηρίζουν ότι το λάθος είναι της UEFA και της Ελληνικής Αστυνομίας, που δεν κατάφερε να κρατήσει τους οπαδούς σε τάξη. Βέβαια οι περισσότεροι, και η ίδια η UEFA, υποστηρίζουν ότι οι Έλληνες αστυνομικοί έκαναν ό,τι καλύτερο και μάλιστα επαινούν τις αρχές για το γεγονός ότι δεν υπήρξαν θύματα, παρόλο το ποδοπάτημα. Οι οπαδοί της Liverpool διαφωνούν, αλλά ποιός τους ****** αυτούς;

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην ιστοσελίδα του BBC. Δέστε και αυτή την φωτογραφία από το Trekearth, αν και όσοι είσαστε Αθήνα ίσως αυτά να τα είδατε κι από κοντά.

Κατά τ' άλλα, έχουμε πολλή ζέστη και πολλή υγρασία, που είναι ο χειρότερος συνδιασμός. Αύριο θα έχουμε και βροχή. Σαν να είμαστε στη ζούγκλα ένα πράγμα...

28 comments:

philos said...

Και εδώ τα είπανε, ακριβώς όπως τα λες εσύ.
Το πρόβλημα ξεκίνησε με τα πολλά πλαστά που κυκλοφορήσαν.
Για μένα όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης αλλά θα πρέπει να προβληματίσει το γεγονός γιατί δεν υπήρχε το παραμικρό παρατράγουδο με Ιταλούς?
Τις φωτογραφίες από το Σύνταγμα τις έχουν δει?
Αν όχι, να σου στείλω email, να τους το προωθήσεις!
Τέτοια καφρίλα δεν είχε ξαναζήσει η Ελλάδα!

Σοφία said...

Τι να δουν... αφού τα ξέρουν τα χάλια τους. Το έχω ξαναπεί νομίζω, ότι εδώ οι σοβαροί άνθρωποι δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

Γκρινιάρης said...

Καλά, κι εγώ είχα live μετάδωση από πλατεία συντάγματος και τρελάθηκα! Μου έστειλαν μετά φωτογραφίες, ίδια μ' αυτή που έδειξες, και έμεινα με ανοιχτό το στόμα. Αυτό που δεν φαίνεται στην φωτογραφία είναι η διάχυτη μυρωδιά της μπύρας!!! :)

Γι' αυτό που με ρώτησες, σε περίπτωση που δεν το δεις στο blog μου, κι επειδή δε βρηκα e-mail, δες
εδώ
.

Επίσης κι
εδώ
.

Και αύριο, μαζί με το τιραντάκι, πάρε και ομπρέλα για παν ενδεχόμενο!

Σοφία said...

Το είδα και σ' ευχαριστώ πολύ και για τα link. Θα το ψάξω σίγουρα :-)

Όσο για αύριο, την έχω έτοιμη την ομπρέλα!

Nobody said...

Άκουσα από ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό την εξής φράση (Τρίτη απόγευμα): Οι Άγγλοι οπαδοί βραίχονταν στα συντριβάνια της Αθήνας ενώ οι Ιταλοί ήρθαν με συνολάκια και μυρίζουν και άρωμα!

Lupa said...

Καλέ σωπάτε που δεν έχει ξαναζήσει τέτοια καφρίλα η Ελλάδα. Η χώρα της καφρίλας είμεθα γιατί να το κρύψομεν άλλωστε (που λέει και ο Δρακουμελ)
Αυτό που δεν έχει ξαναζήσει η Ελλάδα είναι οι οπαδοί της Milan που ως γνήσιοι λατίνοι φλερτάριζαν ότι θηλυκό πέρναγε από δίπλα τους (τα χρυσά μου!)

Καλημέρα Σοφάκι

Σοφία said...

@ Nobody: Πολύ γέλασα μ' αυτό! Κι εδώ δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει η θερμοκρασία πάνω από 20-22 βαθμούς και να μην πέσουν στα συντριβάνια.

@ Lupa: Οι Μιλανέζοι είναι σίγουρο ότι δεν έχουν καμία σχέση με τους οπαδούς της Liverpool, και όχι μόνο στο φλερτάρισμα ;-)

Καλημέρα!

Klearchos said...

Πάντως η UEFA ανέλαβε σύμφωνα με δική της δήλωση το 99,9% της ευθύνης και επίσης δήλωσε ότι τα πλαστά εισητήρια ήταν βρετανικής κατασκευής.

Σοφία said...

Αυτό το παραδέχονται και οι ίδιοι οι οπαδοί της Liverpool (για τα πλαστά εισιτήρια). Αλλά θεωρούν ότι η UEFA έπρεπε να έχει δώσει περισσότερα εισιτήρια, και ότι έπρεπε να είναι καλύτερα προετοιμασμένη για τα έκτροπα (να έχει καλύτερη αστυνόμευση, περισσότερες εισόδους στο γήπεδο, καλύτερους ελέγχους κ.λπ.). Δηλαδή στην ουσία την κατηγορούν ότι δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει τους κάφρους.

Nobody said...

Αμάν το μάτι μου! Το έσφαξα το βρέχονταν. Θα το δει ο Γιωρίκας και θα μου λέει ότι εγώ έφτιαξα τη διαφίμηση της ING!

Nobody said...

**διαφήμιση**

Μήπως να γράφω greeklish να μην έχω τέτοια προβλήματα?!

Zaphod said...

Και του Άγγλους και τους Ιταλούς τους ξέρουμε... Σε όποιο νησί και να πάτε που έχει κάμποσους από δαύτους θα δείτε τα ίδια: Μπυρίλα και μλκίες (Άγγλοι) και τηνπέφτογλουγενικώς (Ιταλοί). Μπορεί να είναι και χαρακτηριστικό ράτσας όπως λχ σε μας το φακελλάκι ή το λάδωμα! Τουλάχιστον οι Ιταλοί δεν βρωμάνε :-)

Anonymous said...

Άνευ σχολίων

http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20070525&nid=4816897

Σοφία said...

Πολύ ενδιαφέρον, Μανώλη. Απ' ό,τι φαίνεται, έχει δυο πλευρές το νόμισμα.

Σοφία said...

@ Nobody: Άτιμο πράγμα η Ελληνική ορθογραφία. Ένας από τους λόγους που άρχισα το ιστολόγιο ήταν για να εξασκώ τα ελληνικά μου. Είχα φτάσει σε σημείο να γράφω πσωμί και είπα να κάνω κάτι πριν φτάσω στο πσομή!
Πάντως πρέπει να πω ότι το "βραίχονταν" ήταν πολύ πετυχημένο, γιατί έτσι όπως είδα το "βρα" μου ήρθε στο μυαλό η λέξη βάτραχος και μετά η εικόνα βατραχιών να πλατσουρίζουν σε συντριβάνια :-)
Φοβερό πράγμα η συνειρμική σκέψη.

@ Zaphod: Μάλλον έχεις δίκιο!

Ασκαρδαμυκτί said...

Ε όχι και δεν μας πείραξε που έχασε η Λίβερπουλ Σοφάκι μου!
Μπορεί εσείς οι Λονδρέζοι να μην λυπηθήκατε, ίσως και να χαρήκατε, αλλά εμείς οι "φτωχομπηνέδες" δεν το χωνέψαμε ακόμη!
Έλα στο μπλογκ μου, έχω αφιέρωμα...

Laplace said...

opws ta leei h uefa einai..
klassikes blakeies twn agglwn..
den kseroun na xanoun k ola tous ftaine..den koitoun ta mayra tous xalia,gelaei olh h yfhlios me thn anorganwsia tous(olympiakoi 2012-webley klp)
kai egw liverpool eimai alla ta agglakia einai ENTELWS ZWA..

Σοφία said...

@ Άσκαρ: Μα κι εγώ για τους Λονδρέζους μιλούσα. Στο Liverpool μπορεί όντως να κλαίνε, εδώ όμως ασχολούμαστε ακόμα με την Chelsea.

@ Laplace78: Δεν υποστηρίζω με τίποτα τους κάφρους οπαδούς της Liverpool, αλλά νομίζω ότι και οι υπόλοιποι είχαν ένα (μικρό έστω) μερίδιο ευθύνης για τα παρατράγουδα.

Laplace said...

σοφακι οχι,ΜΟΝΟ οι αγγλοι εφταιγαν..
επειδη εχω πάει πολλες φορες γήπεδο αγγλία και ευρώπη και απειρες ελλάδα,σε διαβεβαιώνω οτι αρχισαν τις γνωστές βλακειες τους..
και φυσικα φεραν πλαστα εισητήρια και μετά κλαιγόντουσαν απέξω επειδη δεν τους αφησαν να μπουν...
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΕΝΤΕΛΩΣ οι Αγγλοι..σε όλα όμως..

Σοφία said...

Ναι, αλλά από τη στιγμή που μπήκαν άτομα με πλαστά εισιτήρια κι έμειναν απέξω άλλοι που είχαν πληρώσει κανονικά *παρόλο που στο γήπεδο υπήρχαν κενές θέσεις* δεν μπορώ να μην ρίξω φταίξιμο και στους διοργανωτές. Γιατί ό,τι και να λέμε για τους καραγκιόζηδες "Άγγλους" (σε εισαγωγικά γιατί οι ποδοσφαιρόφιλοι δεν αντιπροσωπεύουν τον μέσο Άγγλο γενικώς, κάθε άλλο μάλιστα) αν ήμουν εγώ ή εσύ και είχαμε μείνει απέξω με έγγυρο εισιτήριο, δεν θα είμασταν τόσο έτοιμοι να δικαιολογήσουμε την UEFA, τους αστυνομικούς και γενικώς.

Dorotheos said...

Το φταίξιμο είναι της UEFA που επέλεξε το Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας (χωρίς turnstiles, χωρίς ηλεκτρονικό έλεγχο της γνησιότητας των εισιτηρίων και με μικρή χωρητικότητα) για τέτοιο αγώνα.

Λυπάμαι για τους οπαδούς της Liverpool με γνήσια εισιτήρια, που όχι μόνο δεν μπόρεσαν να μπουν, αλλά κόντεψαν να φάνε (ίσως και φάγανε) και ξύλο από τους μπάτσους.

Κατα τ'άλλα, αν πιστέψεις του διθύραμβους των ελληνικών ΜΜΕ (και μόνον αυτών) η διοργάνωση ήταν άψογη! Ευτυχώς, που στην Ελλάδα δεν θα ανατεθεί ξανά η διοργάνωση κάποιου τέτοιου γεγονότος στο μέλλον.

chris said...

θα διαφωνίσω με τον rebel@work όσον αφορά το μέγεθος του γηπέδου. Για τα τουρνικέ ίσως να έχεις δίκιο, αλλά μιας και βρέθηκα εκεί ίσως έχω ένα λόγο παραπάνω να κρίνω.
Φταίνε ΟΛΟΙ.
1. Οι αστυνομικοί δεν ήξεραν που τους πήγαιναν τα 4. Είχα εισιτήριο για τη Θύρα 4, με έστειλαν να μπω από εκεί που έμπαιναν οι Ιταλοί και κατέληξα σε θύρα που είχε μόνο Άγγλους.
2. Η UEFA. Σε συνεργασία με την Αγγλική αστυνομία, ήταν αυτή που έκανε τον έλεγχο των εισιτηρίων. Είναι γεγονός ότι βρέθηκαν πολλά πλαστά, και όλα σε Άγγλους οπαδούς, αλλά είναι αυτή η οποία είχε το 100% της οργάνωσης της διοργάνωσης. Εκτελεστικό όργανο ήταν η ΕΛ.ΑΣ.
3. Όταν 2-3 χιλιάδες άτομα μεθυσμένοι κάνουν ντου, πρέπει να έχεις αν όχι ίσο, ανάλογο αριθμό αστυνομικών. Και το ντου επιχειρήθηκε όχι 1 ή 2 φορές αλλά 4-5. Η Θύρα μου είχε πήξει. Δεν υπήρχαν διάδρομοι, και αν και με εισιτήριο το ματς το είδα όρθιος και κολλημένος στο κάγκελο.
4. Το αν έμειναν 3 χιλιάδες Άγγλοι με εισιτήριο εκτός γηπέδου να ζητήσουν τα ρέστα από τους τσαμπατζήδες-κάφρους. Ας είχαν μπει νωρίτερα μέσα όπως μπήκα εγώ 2 ώρες πριν την έναρξη και όχι το τελευταίο τέταρτο.
Αυτά και περαστικά μας
Χαίρομαι που δεν έχω πατήσει το πόδι μου στην Αγγλία.

Anonymous said...

Κυκλοφορούν κάτι απίστευτες φωτογραφίες από το Σύνταγμα μετά την αγγλικλη επέλαση. Δεν βλέπις έδαφος, μόνο κουτάκια μπύρας.....

Anonymous said...

Όχι, εγώ δεν είμαι ανορθόγραφος.... Κολλάει το πληκτρολόγιο :-))))

Dorotheos said...

@chris

Στα αγγλικά γήπεδα μπαίνει ο ένας μετά τον άλλο στο γήπεδο και γίνεται ηλεκτρονική αναγνώριση της γνησιότητας του εισιτήριου, το οποίο έχει barcode. Πέρα από τα άλλα μέτρα ασφάλειας εντός και εκτός των γηπέδων. Γι' αυτό μετά το Hillsborough όλα είναι μέλι-γάλα, παρά το γνωστό τεμπεραμέντο των Άγγλων οπαδών και το αλκοόλ που καταναλώνεται.

Όλη αυτή η κατάσταση ήταν γνωστή εκ των προτέρων (αριθμός φιλάθλων, πλαστά εισιτήρια, κτλ.) και θα μπορούσε να ήταν χειρότερη, αν αντί για μία, δύο αγγλικές ομάδες κατέβαιναν στην Αθήνα. Απλά το Ολυμπιακό Στάδιο και η ελληνική οργάνωση δεν ήταν επαρκείς για να την αντιμετωπίσουν.

Ο αριθμός των εισιτηρίων που δόθηκε στη Liverpool (17,000) ήταν επιεικώς απαράδεκτος και δεν ξέρω αν φταίει μόνο η χωρητικότητα του γηπέδου. Η UEFA θα έπρεπε να είχε back-up λύση με εναλλακτικό γήπεδο, γιατί όλα αυτά ήταν προβλέψιμα. Και ας θιγόταν η εθνική μας περηφάνια...

Σοφία said...

@ Chris: Συμφωνώ με αυτά που λες στο 1-3, και κατά το ήμισυ με το 4, γιατί παρόλο που σίγουρα οι οπαδοί της Liverpool πρέπει να ζητήσουν ευθύνες (και) από τους δικούς τους, δεν συμφωνώ με την άποψη που λέει "ας ερχόσουν νωρίτερα να πιάσεις θέση". Ή έχεις πληρώσει εισιτήριο ή δεν έχεις. Αν ήταν να χρειάζεται να πάνε όλοι 3-4 ώρες νωρίτερα για να μπουν μέσα, τι νόημα έχει η προπώληση εισιτηρίων;
Επίσης οφείλω να διαφωνήσω με το σκεπτικό που λέει "οι οπαδοί της Liverpool είναι κάφροι, άρα όλοι οι Άγγλοι είναι κάφροι". Αυτό είναι σα να βγάζεις συμπεράσματα για τους όλους τους Έλληνες γενικώς, με βάση τα πρόσφατα επεισόδια μεταξύ των "φιλάθλων" του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

@ Manolis: Τις είδα τις φωτογραφίες. Εκείνο που δεν είδα να φαίνεται πουθενά είναι κανένας κάδος απορριμάτων. Άσε που απ' ό,τι λένε αυτόπτες (Έλληνες) μάρτυρες, οι ίδιοι οι αστυνομικοί τους έλεγαν να πετάνε τα άδεια κουτάκια κάτω.

@ Rebel: Σίγουρα η UEFA είχε μεγάλο μερίδιο ευθύνης, ακριβώς για τους λόγους που περιγράφεις. Δυστυχώς αρνούνται να το παραδεχθούν.

chris said...

@rebel

Rebel στην Αγγλια το πρόβλημα λύθηκε διότι έπεσε ράβδος και όπου πίπτει ράβδος σκέφτεσαι να ξανακάνεις το ίδιο.

Εμείς εδώ ως κοινωνία είμαστε του: Έλα μωρέ ...

Άνθρωπος σκοτώθηκε και δεν έχει τελειώσει η προανάκριση. Τι λέμε τώρα.

Είμαστε η χώρα του "Χαλαρά" είτε μας αρέσει είτε όχι.

Anonymous said...

Δεν μπορεί να μην έχει κάδους στο Σύνταγμα. Αλλά για φυσιολογικές καταστάσεις, όχι για μιάμιση χωματερή σκουπίδια. Φυσικό να μη φαίνονται στην φωτογραφία, ήταν πίσω από τα σκουπίδια:-))