Tuesday 8 May 2007

Eurovision fever


Σήμερα διάβασα το παρακάτω σχόλιο σε ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στην Eurovision κι ένιωσα εθνική υπερηφάνεια.

And so to GREECE, who have been one of the most consistently good countries in Eurovision in recent years, with fab songs from the likes of Antique, Sakis, Anna Vissi and of course 2005 winner Helena Paparizou. This year is no exception - Yassou Maria is a lively Living La Vida Loca knock-off which comes to us courtesy of Sarbel, a cute Greek lad whose eyebrows are in danger of taking over his entire forehead. [...] Awkward facial hair aside, we love this - it’s daft as a brush, but enormous fun, and we’ll be very surprised if it doesn’t give the Greeks another top ten placing. Which leaves us asking the question: when, exactly, did they get so good at this?

Και μην μου πείτε ότι η Eurovision είναι πανηγυράκι, ότι δεν έχει καμία αξία, ότι έχει εμπορευματοποιηθεί κ.λπ. κ.λπ. Αυτά τα ξέρω, αλλά δεν μπορώ να μην νιώθω ικανοποίηση όταν διαβάζω θετικά σχόλια για τις ελληνικές συμμετοχές.

Όπως ένιωθα απογοήτευση όταν στέλναμε χαζοτράγουδα με τον Ρακιντζή-Ρόμποκοπ, και την Μαντώ-dominatrix και άλλα τέτοια απείρου κάλλους. Ποτέ ξανά (ας το ελπίσουμε δηλαδή).

23 comments:

Tf said...

Κι εγώ νιώθω όμορφα, δεν είσαι η μόνη.

"... a cute Greek lad whose eyebrows are in danger of taking over his entire forehead."

χαχχαχα... πάντως τον έχω δει live κι από κοντά. Δεν είναι τόσο φρυδού!

:-p

Σοφία said...

Μπορεί η συγγραφέας του ιστολογίου να τον πέτυχε σε φάση που είχε μέρες να κάνει αποτρίχωση ;-)

Tf said...

χεχε, μπορεί να εμπνεύστηκε από τη Frida... :-p

Nobody said...

Χαχαχα!! Κι εμένα μου άρεσε αυτό με τα φρύδια του Σαμπρέλ!!

'Οποτε τον βλέπω να τραγουδά το Γειά σου Μαρία και να στριφογυρνά,μου θυμίζει κουρδιστό παιχνιδάκι. Δεν αρνούμαι όμως ότι είναι πολύ συμπαθητικός. Άντε με τη νίκη.

Σοφία said...

Όχι μόνο είναι πολύ καλός, αλλά και το τραγούδι είναι πιασάρικο, από τις πρώτες κιόλας νότες. Δεν τον βοηθάει το ότι είναι άντρας (τα τελυταία χρόνια κερδίζουν σταθερά γυναίκες μακρυμαλλούσες ή γκρουπ) και ότι έχει κληρωθεί σε όχι ιδιαίτερα καλή θέση.

Πάντως πιστεύω (και εύχομαι) ότι θα πάρει άνετα μια θέση στη δεκάδα.

philos said...

Με βρίσκει τρελλά απαθή και αδιάφορο η όλη διαδικασία. Πειράζει?

Σοφία said...

Καθόλου - αρκεί να μην τραβάς ζόρι που αρέσει σε μας ;-)

Dorotheos said...

Πρέπει να είμαστε από τους λίγους ευρωπαϊκούς λαούς που παίρνουμε τόσο σοβαρά την Eurovision. Γιατί άραγε; Συμφωνώ με τους Εγγλέζους που τόν βλέπουν στην κωμική του διάσταση και μάλιστα για να το χλευάσουν στέλνουν τον Terry Wogan να το παρουσιάσει.

Οσο για το Σαρμπέλ, έλεος! Τους τελευταίους μήνες έχει παραγίνει με την προβολή του στην ελληνική τηλεόραση, σε σημείο που ο κόσμος να αρχίσει να μπουχτίζει!

Σοφία said...

Εγώ πάλι με τους Άγγλους δεν συμφωνώ καθόλου, γιατί στο θέμα Eurovision έχουν πλέον ξεπεράσει το κωμικό *και* το τραγικό. Ούτε με εντυπωσιάζει ο γλοιώδης Wogan που πληρώνεται ένα σωρό λεφτά για να κάνει κρυόκωλα αστειάκια, ενώ κατεβάζει το Baileys σα νεράκι. Ο μόνος λόγος που οι Άγγλοι είναι τόσο χαλαροί στο θέμα της Eurovision είναι επειδή κατά βάθος νομίζουν ότι είναι καλύτεροι από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους - και επίσης επειδή τα τελευταία χρόνια παίρνουν επανειλλημένως τον πούλο. Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια :-p

Σοφία said...

Θερμή παράκληση, επειδή:

...το θέμα Eurovision είναι ιδιαιτέρως ελαφρύ

...κάποιοι είναι υπέρ του δέοντος σοβαροί (ή σοβαροφανείς) αλλά εγώ ούτε το ένα, ούτε το άλλο

...θα βάλω κι άλλα ποστ σχετικά με την Eurovision

...δεν γουστάρω τα βρισίδια

...δεν διστάζω να σβήσω ανώνυμα σχόλια που δεν είναι της αρέσκειάς μου

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ αν δεν έχετε τίποτα ανάλαφρο να πείτε επί του θέματος, αν επιθυμείτε να κάνετε κουβέντα για την κατάντια του νεοέλληνα, αν τραβάτε ζόρι με την σεξουαλική τοποθέτηση του Σαρμπέλ κ.λπ. να βρείτε κάποιο άλλο μπλογκ για να εκφραστείτε, και να μην μου κοτσάρετε τις απόψεις σας φαρδιές-πλατιές και ανυπόγραφες, γιατί συγχίζομαι και είναι κρίμα.

Σας ευχαριστώ πολύ και σας φιλώ γλυκά!

Anonymous said...

Αγαπητή Σοφία,
Με παρεξηγήσατε και δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Κάθε άλλο παρά σοβαρότητα προσπάθησα να "πουλήσω" στο προηγούμενό μου σχόλιο. Εξάλλου απεχθάνομαι αυτούς οι οποίοι ανευθύνως και τρώγοντας πίτσα διότι δεν έχουν γκόμενα (και συνήθως ζωή) σχολιάζουν παντού μόνο και μόνο για να την πουν, ειδικά σε τόσο πολυγνωμικά ιστομέρη όπως το δικό σας.

Ίσα-ίσα που συνάντησα τυχαία το blog σας ψάχνοντας μία εικόνα από το γκούγκλυ και... τσουπ!, μου βγήκατε εσείς. Τι ευχάριστη έκπληξη - σκέφτηκα - και τι γλυκύτατο blog για να διαβάσω... αλλά και να γράψω εφόσον έχει ενδιαφέρον...

Εξάλλου και στο σχόλιό μου θα παρατηρήσατε μία καυστικότητα και αυτοκριτική στο τέλος...

Απλά είμαι από τους ανθρώπους που θεωρώ ότι ναι για την κατάντια του νεοέλληνα φταίει ενδεχομένως ο πολιτιστικός σκοταδισμός που ζούμε (μα δεν έχετε δει προσφάτως Ανίτα Πάνια?) και πάνω απ'όλα η ανάλαφρη αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων που μπορεί εσάς (είμαι πεπεισμένος ότι ισχύει το παρακάτω μετά από την έκρηξη δυναμισμού σας, αλλά και τα υπόλοιπα θέματα - ίσως και τη φωτογραφία σας (φυσιογνωμιστής όντας)) να μη σας επηρεάζουν, αλλά τα άλαλα (σ.σ. χωρίς λαλιά) νεοελληνόπουλα που δεν έχουν στον πολιτιστικό ήλιο μοίρα να είστε σίγουρη ότι δεν έχουν πολλές "επιλογές" πλέον...

Τέλος, ποτέ δεν θα έβριζα μια Σοφία (τιμής ένεκεν θα ήταν ό,τι χαζότερο), δεν έχω πρόβλημα με τον Σαρμπέλ (προχθές ήμουνα στα μπουζούκια, έχετε χαιρετίσματα...), διαγράψτε ελεύθερα και αυτό το μήνυμα (αφού είμαι σίγουρος ότι μία Σοφία σαν και σας θα το διαβάσει σίγουρα πρώτα), λυπάμαι που συχγυστήκατε (αλλά γιαυτά είναι η ζωή ωραία) και τέλος να τονίσω ότι είστε πολύ ευγενική και γλυκιά που ακόμα και σε γεμάτες μένος εμπόλεμες εποχές φιλάτε τον εχθρό σας γλυκά!!!


ο προηγούμενος ανώνυμος (ο διαγραφήσας)
(που μάλλον κάνατε κομπλεξικό αν κρίνω από την έκταση της απάντησής του ;)

Σοφία said...

Χαχαχαχαχα αυτό δεν το διαγράφω, γιατί με έκανε να γελάσω :-)

Δεν είμαι εγώ στην φωτογραφία, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι και στην πραγματικότητα έχω πολύ συμπαθητική φυσιογνωμία.

Να σημειώσω ότι έχω διαγράψει και άλλα σχόλια στο συγκεκριμένο ποστ εκτός από τα προηγούμενα δύο, και σε αυτά πήγαινε το σχόλιο περί σεξουαλικής προτίμησης του Σαρμπέλ, και όχι στα δικά σας. Εκτός αν είσασταν εσείς και ο χθεσινός και ο προχθεσινός ανώνυμος ;-)

Dorotheos said...

Σοφία,

Επίτρεψε μου μερικά σχόλια, παρά την "ελαφρότητα" της Eurovision, που είναι όντως τόσο ελαφριά που ούτε ξέρω πότε θα πραγματοποιηθεί, αν τύχει να την παρακολουθήσω, και το αν ο Σαρμπέλ κερδίσει το τρόπαιο. Ούτε και με ενδιαφέρει ιδιαίτερα.

Για τον Wogan ήθελα να πώ ότι ένας τέτοιος "ελαφρύς" διαγωνισμός δεν δικαιούται πιο "βαρύ" παρουσιαστή από αυτόν. Στην Ελλάδα, επειδή την παίρνουμε πιο σοβαρά, έχουμε τον "κουλτουριάρη" Κωσταλά.

Οσο για το "ο μόνος λόγος που οι Άγγλοι είναι τόσο χαλαροί στο θέμα της Eurovision είναι επειδή κατά βάθος νομίζουν ότι είναι καλύτεροι από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους - και επίσης επειδή τα τελευταία χρόνια παίρνουν επανειλλημένως τον πούλο" τι να πώ;

Σιγά τα αυγά! Η μουσική δημιουργία (και βιομηχανία) της Βρετανίας δεν έχει καμιά ανάγκη τη Eurovision. Ούτε και οι Ιταλοί την έχουν ανάγκη και τη σνομπάρουν τελείως. Για τους Ελληνες, αν κρίνω από τη μουσική παιδεία, τη σύγχρονη κακής ποιότητας μουσική δημιουργία και την εμφανή πολιτιστική παρακμή, ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους και ιδιαίτερα ως αποτέλεσμα των ΜΜΕ, δεν θα εκπλαγώ αν κάποιος σαν το Σαρμπέλ αναδειχτεί σύντομα σε εθνικό μουσικό ήρωα και έχουμε ξανά σημαιάκια στους δρόμους.

Επι των πολιτιστικών αδιεξόδων και του σκοταδισμού ο "ανώνυμος" έκανε ορισμένα εύστοχα σχόλια, που μάλλον πρέπει να τα παίρνουμε "σοβαρά", αν θέλουμε να διατηρήσουμε στο μέλλον ότι ξέμεινε από την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Πάντως, ειλικρινά σου εύχομαι να απολαύσεις τη βραδιά της Eurovision. Εγώ, επειδή δεν αντέχω τον Wogan, μάλλον θα την κάνω για καμιά μπύρα στο pub και θα ακούσω παλιό, καλό εγγλέζικο ροκ.

Anonymous said...

...μα πότε προλάβατε και γράψατε??? επίσης τι σχέση έχετε με το Long Island???

...επίσης εγώ είμαι ο χθεσινός διαγραφήσας, ο πιο πρόσφατος...

τέλος είμαι πανευτυχής που χαμογελάσατε έστω...

αλλά να ευχαριστήσω τον αγαπητό rebel@work - φαίνονται οι οπαδοί του Atom Heart Mother από μακρυά - και να συμφωνήσω ότι το πρόβλημα είναι πόσο σοβαρά το αντιμετωπίζει κανείς...

τέλος, τιμή μου για την χάρη που μου παραχωρίσατε είστε πολύ ευσπλαχνική στην πραγματικότητα, μην συγχύζεστε απότομα και συχνά (χαλάει το δέρμα δυστυχώς στις γυναίκες περισσότερο από τους άντρες, ο θεός δεν είχε στο μυαλό του την Vichy...)

Σοφία said...

@ Rebel: Ευχαριστώ για τις ευχές, θα την απολαύσω σίγουρα!

@ Ανώνυμος: Με το Long Island απ' όσο ξέρω δεν έχω καμία σχέση. Μπορεί όμως να έχω και να μην το γνωρίζω. Είναι σημαντικό (π.χ. κερδίζω τίποτα)?

Να σας διαβεβαιώσω επίσης ότι γελάω πολύ και συχνά, και ότι το δέρμα μου είναι σε άριστη κατάσταση, οπότε δεν υπάρχει κανείς λόγος ανησυχίας :-)

Anonymous said...

http://www.licadd.org/blonde_girl_web.gif
http://www.licadd.org/

???...σχετικά με την Long Island ερώτηση...
...βλέπω όλα απαντιούνται άμεσα και χαίρομαι γι'αυτό...

ανώνυμος ο διαγραφήσας ο 3ος

Σοφία said...

Χμμμμ όχι, καμία σχέση με μένα και υποψιάζομαι ούτε με την κοπέλα της φωτογραφίας - αν και ποτέ δεν ξέρεις, όλα είναι πιθανά!

Anonymous said...

Ναι το φαντάστηκα, αλλά ξέρετε από εκεί φιγουράρει περισσότερο η φωτογραφία στο Ιντερνετ...

Επίσης μήπως είστε πάνω από έναν υπολογιστή συνεχώς?...
... η ταχύτητα με την οποία απαντάτε - σίγουρα όχι ένα πρώτης προτεραιότητας μήνυμα από ένα φαινομενικά ύπουλο και κακόβουλο στοιχείο του Ιντερνετ όπως εγώ (και
ας μην ξαχνάμε προσφάτως διαγραφηθέν) - αν μη τι άλλο, τουλάχιστον με τρομοκρατεί!!!!...

...σε αντίθεση με τις χαριτωμένες εκ Ζυρίχης σοκολάτες που έχετε φωτογραφήσει οι οποίες μάλλον μία έκφανση ηρεμίας και ισορροπίας της ζωής σας είναι.

οξύμωρο χαρακτηριστικό ο συνδυασμός αυτός, θα πόνταρα στην προσωπικότητα που με διέγραψε με δυναμική ΤΝΤ...

ο ανώνυμος ο διαγραφήσας ο 3ος

Σοφία said...

Αν αφήνω ένα 24ώρο πριν σας απαντήσω, είναι καλά? Γιατί σας διαβεβαιώ ότι δεν έχω καμία πρόθεση να σας τρομοκρατήσω!

Anonymous said...

Τουναντίων, τα γλυκύτατα σχόλιά σας και οι γεμάτες κοινωνική ευαισθησία και - υπερβάλλουσα θα έλεγα στην περίπτωση του Σαρπέλ - δικαιοσύνη αποτελούν μπλογκική όαση που δεν μπορεί να αφήνει κάποιον σε πολύωρη αναμονή, οδηγώντας την μάλλον σε ένα τέτοιο συναίσθημα "τρόμου" σε κάθε σας απάντηση... είναι συμπαντικές οι στιγμές...

Σοφία said...

Δηλαδή με απλά λόγια σε έχω συγκλονίσει πατόκορφα, ε;

Anonymous said...

χαχ... ναι κάτι τέτοιο θα έλεγα... είστε η καλύτερη συντροφιά όταν γυρνάς σπίτι το Σάββατο βράδυ - Κυριακή πρωί, αφού έχεις δει όλα τα μπακούρια (λογίως διαβάζεται μπακούρ-ι-α, δεν γνωρίζω περιγραφικότερο ορισμό...) έξω να διασκεδάζουν νεοελληνικά... (και έχεις και ο ίδιος...)

είναι νωχελικές οι στιγμές αυτές... οι καλύτερες με έναν περίεργο τρόπο...

μα παρακολουθείτε ακόμα τα σχόλιά μου;..........

Σοφία said...

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Παρακολουθώ όσο μπορώ όλα τα σχόλια, και τα δικά σας ;-)