Saturday 7 June 2008

Το πρωτάθλημα αρχίζει


Σήμερα αρχίζει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού και δεν μπορούσα να μην κάνω μια μικρή φωτογραφική μνεία, ακόμα κι αν η Αγγλία δεν συμμετέχει (μπουυυυυυ). Τη φωτογραφία την τράβηξα πέρσυ το καλοκαίρι στην Ελβετία, όπου είχαν στήσει ειδικούς πίνακες που μετρούσαν αντίστροφα μέχρι την αρχή του πρωταθλήματος. Τη συγκεκριμένη στιγμή που πάτησα το κουμπάκι της μηχανής είμασταν 307 μέρες, 7 ώρες και 23 λεπτά πριν το εναρκτήριο σφύριγμα.

Πριν λίγο με ρώτησε ο Laplace πώς βλέπουν οι Άγγλοι το Euro. Η απάντηση είναι πολύ πιο χαλαρά από άλλες φορές, αφού δεν συμμετέχει καμία από τις βρετανικές ομάδες. Το οποίο είναι κρίμα, γιατί οι Άγγλοι είναι πολύ παθιασμένοι με το ποδόσφαιρο, και η ατμόσφαιρα όταν παίζει η Αγγλία είναι πάντα γιορτινή - το Λονδίνο γεμίζει αγγλικές σημαίες, σημαιούλες, σημαιάκια, και κάθε φορά που έχει αγώνα αδειάζουν οι δρόμοι. Θυμάμαι στο Μουντιάλ του 2002 που λόγω της διαφοράς της ώρας κάποιοι αγώνες παίζονταν μεσημέρι, σταματούσαμε τη δουλειά και πηγαίναμε στις παμπ ή φέρναμε τηλεόραση στην αίθουσα συνεδριάσεων και μαζευόμασταν να δούμε το παιχνίδι. Τόση πώρωση.

Όπως καταλαβαίνετε, φέτος δεν υπάρχει το ανάλογο κέφι. Στη δουλειά συνήθως κάναμε sweepstake, δηλαδή βάζαμε ο καθένας από 1 λίρα, διαλέγαμε στην τύχη μια χώρα από αυτές που έπαιρναν μέρος και στο τέλος αυτός που είχε διαλέξει το νικητή έπαιρνε τα χρήματα. Αυτή τη φορά όμως δεν ήθελε κανένας να παίξει, παρόλο που έχουμε αρκετούς ποδοσφαιρόφιλους που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες φανατικά. Μου ήρθε όμως φαεινή ιδέα διαβάζοντας το ιστολόγιο του Γκρινιάρη και τους πρότεινα να πάρουμε ένα άλμπουμ της Panini και να αγοράζουμε αυτοκόλλητα μέχρι να το συμπληρώσουμε. Αντί να με γιουχάρουν, συμφώνησαν κι ξεκινήσαμε όλοι μαζί την προσπάθεια συμπλήρωσης άλμπουμ σαν να είμασταν παιδάκια του δημοτικού :-)

Στο μεταξύ, άλλοι βάζουν πιο σοβαρά στοιχήματα. Ιδού τα προγνωστικά του Ladbrokes, του μεγαλύτερου πρακτορείου στοιχημάτων της χώρας, ίσως και του κόσμου, πριν ξεκινήσουν οι αγώνες. Για να δούμε, θα πέσουν μέσα;


Υ.Γ. Καλή επιτυχία, Ελλάδα!

25 comments:

BlaCk piTt said...

H portogalia 8a to parei...O Ronaldo to exase mia fora, den ti 3anapa8ainei!

H akoma k i ispania...

H Ellada de 8a ta paei kala, ein duskola ta pragmata.

p.s.3! prepei na arxisoume na valume stoiximata k mesw blog!

Laplace said...

η αναρτηση του μηνα!

σε πολλες εφημεριδες κ ραριοδφωνα στην ελλαδα ειχα ακουσει να αναρωτιουνται οι δημοσιογραφοι το ΠΩΣ το αντιμετωπιζει η αγγλια το ΕΥΡΩ,που ειναι εκτος διοργανωσης...

αν διαβασουν,θα απουν πολυτιμες πληροφοριες..

ειχα περιεργεια πραγματικα..

σε ευχαριστω Σοφάκι.. :))

apos said...

Πού τα θυμήθηκες βρε Σοφάκι τα album Pannini? Πόσα χρόνια πίσω με πήγες....
Πριν τέσσερα χρόνια, ο καλύτερος το πήρε, ας το πάρει και τώρα. Ο καλύτερος.

Anonymous said...

Η Ελλάδα στο semi-finals πόσο πάει στους μπούκηδες; :Ρ Εκεί μας βλέπω να σταματάμε φέτος :)

@black pitt: Η Πορτογαλία θα εύχεται να μην μας πετύχει στο δρόμο της, γιατί έχουμε έτοιμο το τιμολόγιο ;)

Saigon & Baygon Inc. said...

Ναι!!! Κι εγώ έχω το άλμπουμ της Panini και το γεμίζω σιγά-σιγά, αλλά δεν έχω με ποιον να ανταλλάξω τα διπλά μου...
Λέτε να πάρω σβάρνα τις αλάνες με το άλμπουμ παραμάσχαλα, να στριμώχνω μικρά αγοράκια για τα αυτοκόλλητα? Θα 'χουν να λένε για "την τρελή με τα Panini"! LOL

Saigon

Δ. Τζ. said...

Οι Άγγλοι είναι μεγάλοι ποδοσφαιρόφιλοι και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γι’ αυτό. Είναι λοιπόν κρίμα που δε συμμετέχουν σε μια κορυφαία διοργάνωση τα λιοντάρια και που δε βλέπουμε κοκκινωπές φαταούλες με μπύρα ανά χείρας στους δρόμους της Αυστρίας ή της Ελβετίας. Πάντως για να αστειευτούμε και λίγο και να έπαιζαν λογικά θα αποκλείονταν στους 8 ως συνήθως, πιθανότατα από την Πορτογαλία (κλασικά πράγματα…).

Γκρινιάρης said...

Όταν πριν λίγους μήνες η Αγγλία αποκλειόταν από την Κροατία μέσα στο Wembley, είχα στενοχωρηθεί πολύ γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο που λες. Γιατί υποψιαζόμουν (βλέποντας από κοντά το πάθος τους για το ποδόσφαιρο) πως θα ήταν πολύ γιορτινό το κλίμα!

Όπως και να' χει, νομίζω ότι σε σημαντικούς αγώνες θα υπάρχει παλμός.

Μάζευε τα διπλά, πρέπει να ανταλλάξουμε! :)

Phivos Nicolaides said...

Endiaferon oi agones rpoli endiaferon kai to blog sou. Bravo.

dr.SeenG said...

Ακριβέστατη ανταπόκριση από τη Γηραιά Αλβιώνα Σοφάκι.
Αν και η χαλαρότητα των Άγγλων δε θα κρατήσει για πολύ. Τώρα που άρχισαν οι αγώνες, θα κολλήσουν όλοι στις οθόνες. Είναι όντως ποδοσφαιρολάγνοι οι Βρετανοί.

Σοφία said...

@ Black Pitt: Μπα που να φας τη γλώσσα σου :-p

@ Laplace78: Εντάξει, πώς να το αντιμετωπίζουν... περίπου όπως θα το αντιμετώπιζαν και οι Έλληνες αν μέναν απέξω: οι ποδοσφαιρόφιλοι θα έβλεπαν έτσι κι αλλιώς τους αγώνες, ενώ οι πιο χαλαροί που ασχολούνται μόνο όταν παίζει η δικιά τους ομάδα, θα απείχαν. Άλλωστε το ήξεραν από καιρό ότι δεν θα είναι στο EURO οπότε το έχουν χωνέψει.

@ Apos: Δεν τα θυμήθηκα εγώ, αλλά ο Γκρινιάρης. Εγώ απλά τον αντέγραψα ;-)

Εννοείται ότι συμφωνώ να το πάρει ο καλύτερος, όποιος κι αν είναι αυτός.

@ Deninho: Όλο αισιοδοξία βλέπω είμαστε σήμερα :-p

@ Saigon: Δεν είναι άσχημη ιδέα. Εμείς τα διπλά μας θα τα δώσουμε στη γυναίκα ενός συναδέλφου που είναι δασκάλα να μας τα αλλάξει στο σχολείο που δουλεύει :-)

Σοφία said...

@ Δ. Τζ: Εντάξει, τι να κάνουμε, better luck next time ;-)

@ Γκρινιάρης: Όντως, είναι κρίμα να μην ζήσεις ποδοσφαιρικό πυρετό στην Αγγλία. Ή πρέπει να μείνεις περισσότερο ή να ξανάρθεις σε 2 χρόνια για το Μουντιάλ.

Ό,τι διπλά μας μείνουν μετά το σχολείο, δικά σου!

@ Phivos: Σ' ευχαριστώ και καλώς ήρθες!

@ Dr SeenG: Ίδωμεν! Προσωπικά μου είναι δύσκολο να κρίνω τον παλμό (ή την έλλειψή του) γιατί περιτριγυρίζομαι από φίλαθλους του ράγκμπυ και του κρίκετ που εκ των πραγμάτων δεν παρακολουθούν ποδόσφαιρο πολύ φανατικά.

alienlover said...

ντάξει,μια φορά μας έκατσε γιατί τότε είχαμε απλά ρέντα (ολυμπιακοί,γιουροβίζιον) και οι αντίπαλοι δεν μπορούσαν να αποκρούσουν την μία και μοναδική τεχνική που είχαμε (κόρνερ-κεφαλιά-γκολ):ρ
Ας κερδίσει ο καλύτερος και μόνο! Όπως και να'χει,ωραία θα 'ναι!

geokalp said...

"το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού"
μη ξηγιέσαι έτσι στους Κινέζους...
αμάν κάνουνε...

Σοφία said...

@ Alienlover: Έτσι, έτσι! Aν και το σωστό να λέγεται, με ρέντα μόνο δεν γίνεται δουλειά :-)

@ Geokalp: Χαχαχα το πιστεύεις ότι τους είχα ξεχάσει τους Ολυμπιακούς;!!

Jordan said...

Kααλα.. Γερμανια δεν το παιρνει, no way! Η Γερμανικη μηχανη ειναι καμμενη σου λεω. Οσο για την Ελλαδα αν πιασει καλη αποδοση θα τα παει πολυ καλα.Εχουμε πολλες λυσεις στην επιθεση.Θα ελεγα οτι πρωτη φορα στα χρονικα εχουμε τοσες επιλογες.

Γκρινιάρης said...

Τι μαγκιά ήταν αυτή με το σχολείο;;; Θέλω κι εγώωωω! :)

NdN said...

Καλημέρα Σοφία,

Σοφία εμείς κάναμε το καθιερωμένο sweepstake στο οποίο είχε πράγματι μικρότερη απήχηση από άλλα γεγονότα και συμμετείχαν μόλις 50 άτομα βάζοντας 10 λίρες ο καθένας.
Επίσης μπορεί και εσείς και ο Γκρινιάρης να στεναχωρεθήκατε που αποκλείστηκε η Αγγλία και που θα χάσουμε τη γιορτινή ατμόσσφαιρα, αλλά εγώ στο γραφείο συνεχίζω να πειράζω όλο τον κόσμο. Μάλιστα ζήτησα από τον manager να κάνουν άλλοι τη δουλειά μου την Τρίτη που παίζει η Ελλάδα και εγώ θα κάνω τη δική τους όαν θα πάνε να παρακολουθήσουν την Αγγλια!

Anonymous said...

Δεν είμαι αισιόδοξος.. Απλά, κατ'εμέ, 4 χώρες είναι που κατεβάζουν ομάδες, κι όχι παίκτες. Όμως δε μου είπες για τις αποδόσεις των μπούκηδων εκεί :P

Σοφία said...

@ Jordan: Δεν μου φάνηκαν και τόσο καμένοι χθες. Εντάξει, δεν ήταν και ομαδάρα, αλλά τους Πολωνούς τους κατάφεραν στο τέλος.

@ Γκρινιάρης: Δεν έχετε κανένα σχολείο στη γειτονιά σου;

@ NdN: Εμείς κάναμε sweepstake στη Eurovision μόνο, για το ποδόσφαιρο ούτε να το συζητήσουν δεν ήθελαν φέτος!

Ωραία η πρότασή σου πάντως για τον καταμερισμό της εργασίας. Τι σου απάντησαν; :-p

@ Deninho: Πού να ξέρω εγώ τι κάνουν οι μπούκηδες παιδί μου...

Γκρινιάρης said...

Ε και τι, θα στηθώ απ' έξω με τα αυτοκόλλητα να περιμένω να σκάσουν μύτη; Άσε!

Σοφία said...

Χαχαχα γιατί όχι; Στην ανάγκη....

Anonymous said...

Πήρα το θάρρος και έκανα παραπομπή εδώ:

http://blogs.in.gr/eu2008fans/Admin/

Πήρα μεγάλη πίκρα με αυτόν τον αποκλεισμό...

Σοφία said...

Σ' ευχαριστώ για τη μνεία :-)

marionettie said...

Μακάρι να βγαίναμε όγδοηηηηηηηηηηη!!! Φιλάκια!

Heliotypon said...

Θα με απασχολούσε αν ο πίνακας είχε σχέση με άλλα πράγματα, όπως παιδεία, επιστήμη, υγεία, κουλτούρα κλπ. Αλλά για το ποδόσφαιρο ουδόλως με ενοχλεί ότι μας θεωρούν τελευταίους. Το κακό είναι ότι ΚΑΙ στα άλλα όλα είμαστε τετευταίοι (για να μην πω ανύπαρκτοι), ενώ έχουμε καμπανιστή πρωτιά σε θανάτους από τροχαία, στο κάπνισμα, στη διαφθορά, στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην κρατική σπατάλη, στη διασπορά σκουπιδιών, στην εγκληματικότητα και σε άλλα που ίσως αυτή τη στιγμή μου διαφεύγουν.