Sunday 17 May 2009

Και του χρόνου

Χθες, όπως κάθε χρόνο όταν είμαι στην Αγγλία, μαζευτήκαμε παρέα στο σπίτι για να δούμε τη Eurovision. Είμασταν 7 κοπέλες (ζωή να 'χουμε), 3 Αγγλίδες, μια Αυστραλέζα, μια Σκωτσέζα, μια Βραζιλιάνα κι εγώ. Η Ισπανίδα της παρέας δεν ήρθε γιατί διαβάζει για τις εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο. Καλύτερα όμως γιατί θα της κάναμε καζούρα (μα καλά, η Ισπανίδα από μέσα της το έλεγε το τραγούδι;).


Φάγαμε καλά, ήπιαμε πολύ και το διασκεδάσαμε δεόντως. Έβγαλα και φωτογραφία "μετά" για του λόγου το αληθές. "Πριν" δεν πρόλαβα να βγάλω. Ο Σάκης μας έκανε (γκουχ γκουχ) πολύ καλή εντύπωση, ο Νορβηγός δεν μας πολυάρεσε αλλά δεν τραβάμε και ζόρι. Λέμε του χρόνου να πάμε να δούμε τη Eurovision λάιβ, και ποιος τρέχει στο Ρέικιαβικ ή στο Μπακού; Ενώ το Όσλο είναι δυο βήματα. Χεχε.

Για όσους τυχόν κόπτονται που σάρωσε ο Νορβηγός, σας θυμίζω ότι η Νορβηγία έχει πιάσει πάτο 10 φορές (1963, 1969, 1974, 1976, 1978, 1981, 1990, 1997, 2001 και 2004) και είχε να πάρει πρωτιά από το 1995. Ήταν ο καιρός τους φέτος.

Φυσικά η χθεσινή παρέα, καθότι βρετανο-κρατούμενη, πανηγύρισε όλα τα 8αρια, 10άρια και 12άρια της βρετανικής συμμετοχής και ιδιαίτερα το ελληνικό, για το οποίο δέχτηκα συγχαρητήρια σα να είχα πάρει η ίδια τα τηλέφωνα. Σας ευχαριστώ λοιπόν κι εγώ με τη σειρά μου εκ μέρους της ομήγυρης και κυρίως που συμβάλλατε να γλιτώσω λίγη γκρίνια για το πόσο η Ευρώπη μας μισεί, δεν μας ψηφίζει κανείς, δεν πρόκειται να βγούμε ποτέ πρώτοι κ.λπ. Σημειωτέον ότι η πέμπτη θέση που πήρε η Βρετανία χθες είναι η καλύτερη από το 1998 (με μια μικρή αναλαμπή το 2002 που ήρθαν τρίτοι).

Άντε και του χρόνου να είμαστε καλά να το ξαναδιασκεδάσουμε!

27 comments:

Anonymous said...

ποθέτω ότι δεν έγινε το σύστριγκο σήμερα στα κανάλια έτσι; Ούτε έκτακτες εκπομπές με αναλύσεις είχατε σωστά; Ούτε καλλιτέχνες που ήρθαν τελευταίοι να δηλώνουν απογοητευμένοι ότι θα κόψουν φλέβες ζητώντας συγγνώμη σωστά; Κουνάω το κεφάλι μου τώρα!

Σοφία said...

Να σου πω την αλήθεια, δεν έχω ανοίξει τηλεόραση από χθες το βράδυ. Αλλά φαντάζομαι ότι δεν έχουν ασχοληθεί και πολύ.

Anonymous said...

Ακριβώς επειδή ξοδεύουν τα λεφτά ΜΑΣ πρέπει να έχουν μέτρο σε όσα κάνουν και λένε. Αλλα η Ελλάδα είναι χιλιόμετρα μακριά απ' αυτό. Κι επίσης να πούμε ότι η Αγγλία είχε υπέροχη παρουσία, αλλά και όλος ο διαγωνισμός φέτος ήταν πολύ αξιοπρεπής. Κάτι είναι κι αυτό :))

konstantinos said...

Η αλήθεια είναι ότι την ψηφοφορία την παρακολούθησα και μόλις είδα το 12άρι στη Μ.Βρετανία σε σκέφτηκα αμέσως!
;-)

Meropi said...

Δεν βαριέσαι Σοφία μου. Καλύτερα που βγήκε πρώτη η Νορβηγία που έχει και λεφτά (πετρέλαια, ναυτιλία κλπ) να διοργανώσει καλύτερα την εκδήλωση. Εμείς μόνοι μας "ματιαστήκαμε"... Χα χα χα!

The Gasbird Familly said...

Λοιπόν το καλύτερο με την Eurovision είναι ...τα τσιμπούσια!!!Δεν είμαι φαν του θεσμού αλλά είμαι φάν του σχολιασμού με πιτόγυρο (ή άλλη βρωμιά )στο χέρι!

Ε.Α. said...

pantos 12 points aksizoun sigoura ston Graham, pou ekane mia hillarious perigrafi!

Perissotero petyximenes itan oi attackes tou, para ta performances apo kapoies xwres!

Epomeno event stathmos twra? The Edingurgh Festival perhaps! ;-)

Kali ebdomada Sofia & Guests! :-)

ftylos said...

Πρώτον: ντροπή σου που δε μας ενημέρωσες για τα στατιστικα της Νορβηγίας μπας και την πιαναμε στο στοιχημα..Δεύτερον:Εκείνο το λευκό πιατάκι δίπλα στα σαλαμάκια τι έχει μέσα?Το λιμπίστηκα ρε παιδάκι μου...
Τη καλημέρα μου στην Αγγλία

Giannis said...

emena gaiti mou aresei to tragoudi ths Norbhgias?

Σοφία said...

@ Freedula: Ναι, η αλήθεια είναι πως είχε πολλά καλά τραγούδια φέτος.

@ Konstantinos: Όπως κι εγώ σκέφτηκα εσάς :-)

@ Meropi: Από μάτιασμα λες να το έπαθαν και οι υπόλοιποι 40 που δεν κατάφεραν να κερδίσουν ή μήπως αυτοί απλά δεν είχαν Σάκη;

@ Gasbirds: Το τσιμπούσι πάνω από όλα χεχε

@ The Espressionist: Δεν το συζητώ, ο Graham ήταν όλα τα λεφτά φέτος! Σκέτη απόλαυση, και πολύ καλύτερος από τον Terry κατά την προσωπική μου άποψη.

@ Ftylos: Η Νορβηγία ήταν εδώ και καιρό στα φαβορί, οπότε δεν έχασες τίποτα ;-)

Δίπλα στα σαλάμια είναι τα τουρσιά. Σε έστειλα;

@ Giannis: Δεν ξέρω, αλλά ξέρω ότι σίγουρα δεν είσαι ο μόνος!

Πίκος Απίκος said...

Κι εγώ κόλλησα με το τραγούδι της Νορβηγίας και με το συμπαθέστατο Νορβηγό ως φατσούλα:). Eίναι καλή φάση ο σχολιασμός της Eurovision εν μέσω σνακς και χαλαρής διάθεσης.

Μεταξύ μας παιδιά... δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να ψήφισε για πρώτο το τραγούδι της Αγγλίας, μα με τίποτα όμως:). Aς είναι καλά οι επιτροπές... πολύ γέλασα με την εξέλιξη αυτή:). Ήταν τόσο...αφύσικο!

Αυτά και καλή εβδομάδα σε όλους!

CitizenMac said...

Αλήθεια, πώς ήταν ο Graham Norton στον πρώτο του σχολιασμό;; Το show του το παρακολουθούσα σχεδόν ευλαβικά όταν ήμουν πάνω - μπορεί να είναι λίγο υπερβολικός στο στυλ του (read: camp as hell :P), αλλά πάντα είχε πλάκα.

Ο Wogan βαρέθηκε, ή τον βαρέθηκε η Αγγλία; :P

ΠΑΥΛΟΣ said...

Το τραγούδι της Αγγλίας δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, πιστεύω ότι ο Weber, είναι απίστευτος συνθέτης, αλλά αυτό μου φάνηκε σαν αρπαχτή. Πάντως η jade είναι απίστευτη φωνή και σίγουρα θα μας απασχολήσει στο μέλλον.

kiki said...

Και του χρόνου! Όντως ήταν πολύ ωραίο το αγγλικό τραγούδι και όντως αν έκλεινες τα μάτια, φανταζόσουν την κοπέλα να τραγουδάει σε μιούζικαλ, στεκούμενη στο παράθυρό της και περιμένοντας το αμόρε της :-)

Natassa said...

η βραδυά που πέρασες με την παρέα σου παρακολουθώντας Eurovision μου θύμισε ένα βράδυ εκλογών στις αρχές της δεκαετίας του 90 ...
Καλά τα πες με την Ισπανίδα,....ήταν χαλαρά χάλια, Εγω να σου πω για τον Σάκη μια petit στεναχώρια την πήρα, μου φάνηκε τόσο λαμπερός, αν και δεν μ αρεσε το τραγούδι, πάντα με εντυπωσιάζει ο Σάκης :)
άντε και του χρόνου στο Οσλο !
υ.γ. και πέρυσι στο Οσλο δεν είχες πάει??

Σοφία said...

@ Πίκος Απίκος: Δε νομίζω ότι μπορεί να δωθεί 12άρι μόνο από την επιτροπή, άρα θα πρέπει να το ψήφισε και ο κόσμος.

@ CitizenMac: Ο Norton ήταν *πάρα* πολύ καλός. Έδωσε σωστές πληροφορίες, έκανε έξυπνα σχόλια και σε όλες τις συνεντεύξεις του υποστήριξε τον θεσμό. Με λίγα λόγια καμία σχέση με τον Wogan (τον οποίο πιστεύω ότι τον έσπρωξαν να παραιτηθεί γιατί μάλλον τελείωσε το ουίσκι - και το Baileys και η βότκα και το ρούμι και γενικώς).

@ Παύλος: Ούτε κι εμάς μας άρεσε ιδιαίτερα, αλλά δεδομένου ότι ήταν μια από τις λίγες φορές τα τελευταία χρόνια που η τραγουδίστρια μπορούσε να σταθεί δίπλα στις άλλες χώρες χωρίς να γίνει σούργελο, είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι (και από το αποτέλεσμα βεβαίως βεβαίως).

@ Kiki: Εντελώς όμως! Μην σου πω ότι ήταν σαν να παρακολουθούσες το Φάντασμα της Όπερας.

@ Natassa: Η Ισπανίδα το έθαψε το τραγούδι, δεν το συζητώ. Αυτό το άσμα ήθελε κοπέλα μακρυμαλλούσα και τσαχπίνα με φωνή δυνατή. Αν το έλεγε η Καλομοίρα ας πούμε, πιστεύω πως θα είχε μπει άνετα στη 10άδα.

Ναι, και πέρσυ στο Όσλο είμασταν, αλλά του χρόνου λέμε να πάμε στο λάιβ :-)

deninho said...

Αυτές οι 3 τελευταίες λέξεις, είναι όλο το ζουμί: "να το ξαναδιασκεδάσουμε".

Μου άρεσαν τα 2 τραγούδια που, απ'όσο έμαθα, βγήκαν πρώτα (Νορβηγίας & Ισλανδίας) Κρίμα που δεν τα είχα παίξει και σε κανένα στοίχημα :P

Vassilis said...

Ωραία πρέπει να περάσατε η παγκόσμια παρέα των 7!
Κρίμα για το Σάκη, μπορεί να μην μου αρέσει ιδιαίτερα η μουσική και το στυλ του αλλά προσπάθησε αξιοπρεπώς. Το τραγούδι όμως ήταν ... χωρίς το Σάκη μπορεί να είχε πάρει θέση απύθμενη. Τέλος πάντων, και του χρόνου με περισσότερη σύνεση στην επιλογές μας (sorry τους ήθελα να πω, εμείς απλά πληρώνουμε ΕΡΤ!).

Σοφία said...

@ Deninho: Από τη Νορβηγία δεν θα έβγαζες τίποτα, γιατί την είχαν όλοι σίγουρη. Με την Ισλανδία όμως μπορεί να είχες τύχη. Του χρόνου να το κάνεις ;-)

@ Vassilis: Δεν είναι κρίμα να βγεις 7ος - κρίμα είναι να μην μπεις στον τελικό, κι ας βγεις και τελευταίος. Αλλά μου φαίνεται ότι έχουμε καλομάθει και θέλουμε συνέχεια πρωτιές. Πάνε τα χρόνια που βγαίναμε 10οι και πανηγυρίζαμε ένα μήνα την "επιτυχία" μας!

Anonymous said...

επτά επί Λονδίνo :)

kat. said...

α.. καλά..
τελικά μόνο σε μένα άρεσε ο νορβηγός - χάρι πότερ - αλεξάντερ!
άντε.. και του χρόνου!

BlaCk piTt said...

Τουλάχιστον, έμεινε κάτι... Εννοώ το φαί. :-)

Aspa said...

Η Αυστραλέζα και η Βραζιλιάνα τι έλεγαν για το Ευρωπαϊκό Τραγούδι; Να είστε καλά και του χρόνου!

NdN said...

Τους άντρες τι τους είχατε κάνει;; Τους κλειδώσατε στο κελάρι ή τους στείλετε για κοκτέιλς; :)

Σοφία said...

@ Ηλιογράφος: Κάπως έτσι ;-)

@ Kat: Προφανώς άρεσε και σε πολλούς άλλους. You are not alone :-)

@ Black Pitt: Το φαΐ αλλά κυρίως η διασκέδαση!

@ Aspa: Τις έχουμε μυήσει από χρόνια στα μυστικά της Eurovision κι έτσι είναι πλήρως ενημερωμένες. Καμία διαφορά από τις ευρωπαίες χεχε.

@ NdN: O ένας δούλευε, ο άλλος είχε πάει σε ένα πάρτυ, ο τρίτος είχε μείνει στο σπίτι με το μωρό, ο τέταρτος δεν ξέρω γιατί δεν ρώτησα. Οι άλλες τρεις δεν έχουν άντρα. Ευτυχώς γιατί δεν έχουμε και μεγάλα ντουλάπια στο σπίτι :-p

Μανώλης said...

Συγγνώμη για το άσχετο του σχολίου, αλλά μια και ζης στο Λονδίνο και σου αρέσει η φωτογραφία, αυτό το ήξερες;
http://indy.gr/newswire/syllipsi-ellina-sto-londino-gia-mia-fotografia

Σοφία said...

Όχι, δεν το είχα ακούσει, πάντως υπάρχουν αρκετές ευαισθησίες γύρω από το θέμα της φωτογράφισης παιδιών, που προφανώς σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν μέχρι την παράνοια. Τι να πω...

Μπορώ ως ένα σημείο να καταλάβω τη θέση του πατέρα, αλλά καταλαβαίνω και τον φωτογράφο που του ήρθε ο ουρανός σφοντύλι από το πουθενά. Ελπίζω η ιστορία να είχε αίσιο τέλος.