Monday 25 May 2009

Τριήμερο

Το περασμένο σαββατοκύριακο ήταν τριήμερο, δηλαδή σήμερα ήταν αργία. Δεν γιορτάζαμε κάτι, απλά στην Αγγλία η πρώτη και η τελευταία Δευτέρα του Μαΐου είναι πάντα αργίες. Οι περισσότεροι Άγγλοι τιμούν τα τριήμερα είτε με μαστορέματα, είτε με ταξίδια. Την Παρασκευή το βράδυ, λέει, όλοι οι δρόμοι ήταν εντελώς φρακαρισμένοι στην έξοδο, καθώς οι Λονδρέζοι επιχειρούσαν να αποδράσουν από το άστυ (όχι το κλεινόν). Εμείς φέτος για πρώτη φορά μείναμε εντός των τειχών και περάσαμε ένα σαββατοκύριακο με πολλές βόλτες, πολλές δουλειές στο σπίτι, ένα γάμο και μια συναυλία.


Ο καιρός ήταν πολύ καλός μέχρι την Δευτέρα το απόγευμα. Οι γείτονες βγήκαν στον κήπο, αλλά μπάμπεκιου που το συζητούσαμε από καιρό δεν αξιωθήκαμε να διοργανώσουμε. Πάντως έφτιαξα κοτόπουλο λεμονάτο ακολουθώντας μια συνταγή από την Μικρή Κουζίνα της Κικής και έγινε τέλειο. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Τη Δευτέρα το βράδυ έβρεξε, όχι πολύ, αλλά αρκετά για να βγάλουμε ομπρέλες. Είναι παράδοση να βρέχει τα τριήμερα, έτσι για να σπαζόμαστε. Τουλάχιστον αυτή τη φορά είχε ζέστη.

Ο γάμος είχε πολύ πλάκα. Παντρεύτηκε ένας συνάδελφος Ιρλανδός με μια Τουρκάλα. Σύμφωνα με τις τοπικές συνήθειες, ο γάμος έγινε μεσημέρι σε κλειστό οικογενειακό και φιλικό κύκλο, ακολούθησε καθιστό γεύμα, και το απόγευμα πάρτυ με χορό για τους πιο έξω (γνωστούς, συνάδελφους κ.λπ.). Εμείς είμασταν καλεσμένοι στο απογευματινό πάρτυ που ξεκινούσε στις 7 μμ. Την ώρα που φτάσαμε, ο γαμπρός ήταν ολίγον λιώμα. Μέχρι τις 11 μμ που φύγαμε η νύφη ήταν λιώμα, ενώ ο γαμπρός και οι λοιποί Ιρλανδοί αλλού πατούσαν και αλλού βρίσκονταν.


Πάντως το γλεντήσαμε. Είχαν ό,τι μουσική μπορείτε να φανταστείτε, μέχρι και ελληνικά τσιφτετέλια και μια μισόγυμνη χορεύτρια που χόρευε τον χορό της κοιλιάς για να ξεσηκώνονται οι καλεσμένοι στην πίστα. Τόσο πολύ γλεντήσαμε όλοι γενικώς που δεν σκέφτηκε κανείς να κόψει την τούρτα. Την είδε ο γαμπρός σε μια αναλαμπή λίγο πριν λήξει το γλέντι, μάζεψε τη νύφη, την έκοψαν όπως όπως, ήρθαν τα γκαρσόνια, την μάζεψαν και δεν την ξαναείδαμε. Πρώτη φορά μου έχει τύχει να πάω σε γάμο και να μην φάω τούρτα. Τουλάχιστον τη φωτογράφισα και θα τη θυμάμαι.


Κατά τ' άλλα, οι μέρες συνεχίζουν να μεγαλώνουν. Δείτε μια φωτογραφία που τράβηξα στις 10 παρά 5 το βράδυ για να καταλάβετε τι εννοώ.


Φιλιά και καλή εβδομάδα!

16 comments:

George said...

Καλοπερνάτε λοιπόν στα τριήμερα σας.

Anonymous said...

ήταν ένα πολύ καλό τριήμερο βλέπω με πολύ χορό και τραγούδι, ωραία!

θέλω να σου πω μερικά καλά λόγια για την τελευταία φωτογραφία αλλά δεν μ΄αφήνει η ξανθιά με το μαύρο φόρεμα στη δεύτερη φωτογραφία, υπέροχη!

Anonymous said...

Βλέπω όλες οι φυλές του ισραήλ στο γάμο! Ελπίζω ο γαμβρός να τέλεσε τα συζυγικά του καθήκοντα πριν το μεθύσι διότι σύμφωνα με την καθολική εκκλησία αν δεν τελεστούν ΚΑΙ αυτά γάμος δεν υπάρχει.

alienlover said...

γάμος χωρίς τούρτα; σοκαριστικό! ωραία περνάτε εσείς εκεί, αχ πόσο ζηλεύω!!

πολύ ωραίες οι φωτογραφίες, και το δειλινό στο Λονδίνο μοιάζει μαγικό <3

καλή εβδομάδα λοιπόν, και πάντα γλέντια και χαρές :)

Σοφία said...

@ George: Ό,τι μπορούμε κάνουμε ;-)

@ Ηλιογράφος: Χαχαχα και πού να την έβλεπες αν φας!!

@ Anonymous: Ο γάμος έγινε πολιτικός, καθότι η νύφη είναι Τουρκάλα δηλ. μουσουλμάνα. Άρα και να μην τα εκτέλεσε (που δεν υπάρχει περίπτωση να τα εκτέλεσε στην κατάσταση που ήταν όταν φύγαμε) μικρό το κακό ;-)

@ Alienlover: Το πιο σοκαριστικό ήταν ότι βλέπαμε την τούρτα αλλά δεν μπορούσαμε να την αγγίξουμε!! Κανονικό μαρτύριο, όχι αστεία.

lakis said...

Καλά περάσατε, λοιπόν. Αν και δεν συνηθίζω να πηγαίνω σε γάμους όταν παίζει φάση με ιρλανδούς έχουν την πλάκα τους. Μέρα καλή

Διόνα said...

Αυτές οι μεγάλες μέρες που το φως κρατά μέχρι αργά είναι υπέροχες (βαθύς αναστεναγμός αναμνήσεων).

Αλλά τι κακό κι αυτό με την τούρτα... Και δείχνει τόσο λαχταριστή :-(

Marina said...

Μπράβο! Πάντα τέτοια.Οι Ιρλανδοί φημίζονται για τα μεθύσια τόσα που υπάρχει και παροιμία. Οσο για τη τούρτα..θα είχε "καθίσει" γι αυτό δεν σας τη σέρβιραν..

deadendmind said...

Φαίνεται να ήταν ωραίο 3ήμερο!

Αυτό που σκοτεινιάζει τόσο αργά μου είναι εντελώς πρωτόγνωρο (καθότι νέα στο UK). Περιμένω να δω πως θα είναι και αργότερα. Πάντως σήμερα ξύπνησα στις 5 κι είχε φως έξω!

fvasileiou said...

Από όλα πιο πολύ ζηλεύω το άραγμα στο πάρκο της πρώτης φωτογραφίας. Άραγμα στη δροσιά! Και χωρίς έγνοιες και άγχη -πόσο μου έχει λείψει...

mirelen said...

Μεγάλα ποτήρια αυτοί οι Ιρλανδοί, ο φίλος της ξαδέρφης μου που σύντομα θα γίνει και σύζυγός της είναι Ιρλανδός και έχει ενθουσιαστεί με τις μεγάλες ποσότητες αλκοόλ που σερβίρονται στο ποτήρι σε σχέση τις αντίστοιχες στη χώρα του, για λιγότερα χρήματα!

Crazy Tourists said...

Μια χαρά περάσατε δηλαδή!!!

Τρελοτουρίστρια

!sweety! said...

Εσείς στην Αγγλία καλοπερνάτε κι εμείς εδώ στην Ελλαδίτσα...διαβάζουμε!Αχ,αναθεματισμένες εξετάσεις!Δεν θα τελειώσουν όμως;Θα τελειώσουν!
Μια χαρά περνάτε στο London!Τριήμερα,γάμοι,συναυλίες...Για σας είναι η ζωή.Δεν παραπονιέμαι,really I don't,αλλά και σε λίγη ξεκούραση δεν θα έλεγα όχι!
Anyway...Πράγματι μεγάλωσαν πολύ οι μέρες.Σημάδι ότι έρχεται το καλοκαιράκι!Γιούπιιιιι!!!!!!!!
Κρίμα πάντως για την τούρτα...Φαινόταν πολύ λαχταριστή από τη photo!
Have a nice evening,girl!

Σοφία said...

@ Λακης Φουρουκλας: Ναι, ειδικά όταν γίνονται τύφλα έχουν ακόμα περισσότερη πλάκα...

@ Διόνα: Την τούρτα δυστυχώς την απολαύσαμε μόνο οπτικά. Οι μεγάλες μέρες είναι πραγματικά υπέροχες!

@ Marina: Έτσι πιστεύω κι εγώ, ότι πήγε κατευθείαν για πέταμα. Κρίμα και θα έδωσαν ένα σωρό λεφτά.

@ Deadendmind: Το 5 δεν είναι τίποτα. Εσείς σε λίγο θα έχετε μέρα από τις 3:30 τα ξημερώματα - και νύχτα από τις 11 και μετά.

@ FVasileiou: Δεν είναι πάρκο, είναι ο κήπος μας. Κοινόχρηστος βέβαια ;-)

@ Mirelen: Αν κρίνω από αυτά που έχω δει εδώ, προτείνω στο γάμο να μην του επιτρέψετε να πιει σταγόνα.

@ Τρελοτουρίστρια: Δεν έχουμε παράπονο :-)

@ !sweety!: Εσείς διαβάζετε επειδή είσαστε φοιτητές, όχι επειδή είσαστε στην Ελλάδα. Κάποτε διαβάζαμε εμείς (ενώ εσείς παίζατε στις πλατείες χεχε).

Natassa said...

η πρώτη φωτο ...ΟΟΟΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ....
δλδ όλα "έπαιξαν" το τριήμερο, πάντα να περνάτε υπέροχα! (και Βίσσι ε??)

Σοφία said...

Ναι, ήταν το τριήμερο που είχε απ' όλα :-)