Friday 29 May 2009

Πολύ φως

Ορίστε και οι φωτογραφίες που σας υποσχέθηκα. Την πρώτη την έβγαλα στις 9:05 το βράδυ και όπως βλέπετε είναι σχεδόν ολόιδια με την πρωινή. Το μόνο που διαφέρει είναι η θέση του ήλιου - αυτό το ελαφρώς πορτοκαλί στο βάθος αριστερά πίσω από τα δέντρα είναι το τελευταίο φως του ήλιου πριν δύσει.


Τη δεύτερη την έβγαλα στις 10:10, πάνω που αρχίζει να νυχτώνει και ο ουρανός σκοτεινιάζει.


Όσο για τα γεμιστά, έγιναν πολύ ωραία γευστικώς, αλλά λίγο χάλια εμφανισιακώς, γι' αυτό δεν τα φωτογράφισα. Την επόμενη φορά!

12 comments:

!sweety! said...

Ζηλεύωωωωωωωω...!Σ' εμάς χτες άρχισε να νυχτώνει από τις 8 μισή,9 παρά.Άντε πότε θα ρθει το καλοκαιράκι,να νυχτώνει μετά τις 9 φεύγα...;:)

George said...

Σοφία έχω μια απορία. Αυτά τα σπιτάκια στην αριστερή μεριά της φωτογραφίας τι είναι?? Γκαράζ??

Vassilis said...

Αυτή την εποχή μάλλον αντιστρέφεται ο τίτλος του βιβλίου "οι νύχτες μου είναι πιο όμορφες απ΄τις μέρες σας"
Ε! είδα το αυτοκίνητό μου παρκαρισμένο στο δρόμο της φωτογραφίας (!) αλλά γιατί το έχουν παρκάρει ... στην αντίθετη πλευρά; :)

konstantinos said...

Ακόμη περισσότερο φως μέχρι το θερινό ηλιοστάσιο!

Σοφία said...

@ !Sweety!: Το καλοκαίρι 9 φεύγα εμείς έχουμε ακόμα ήλιο - σκέψου!

@ George: Έχουν μέσα κάδους σκουπιδιών :-)

@ Vassilis: Χαχα δεν έχεις άδικο εδώ που τα λέμε! Το αυτοκίνητο δεν ήταν παρκαρισμένο, απλά περίμεναν κάποιον να μπει μέσα για να φύγουν.

@ Konstantinos: Ευχαριστούμε!

Meropi said...

Σοφάκι μου,
τα γεμιστά άμα είναι για σένα και όχι για τραπέζωμα, δεν χρειάζεται να είναι όμορφα στην όψη. Φτάνει να είναι στη γεύση. Όσο για τη δύση του ήλιου, τώρα είναι καλά στην Αγγλία. Το χειμώνα είναι το ζόρι. Φιλάκια

J D Rennison said...

Χτες στις 23:56 τράβηξα μια φωτογραφία του ουρανού με έκθεση 15'' και ISO 200. Παρόμοια φωτογραφία στην Ελλάδα (τέτοια εποχή) έχει περισσότερη "σκουράδα" όπως έδειξε τοπική φωτογραφία σε παρόμοιες συνθήκες. Εδώ είχε περισσότερη "ασπράδα". Σημειωτέον, παρόμοιες συνθήκες σημαίνει ίδια ώρα +- 10 λεπτά, ίδια εποχή σε βόρειο ημισφαίριο και ασυννέφιαστος ουρανός.

Έχεις μήπως account στο flickr;

NdN said...

Θα μου στείλεις μερικά γεμιστά μιας και δεν νοιάζομαι για την εμφάνιση τους; :)

Yannis Kapnidis said...

Εμ, τα γεμιστά ήταν το θέμα, να μας ανοίξεις την όρεξη... μη μας ξεσυνηθίζεις! Τόσο καιρό με τα φαγητά στη σελίδα σου γινόταν χαμός; Τώρα θα τα κόψεις; Ο λαός σου σε ζητά!

George said...

Σοφία να σου ζητήσω μια χάρη?? Θα ήθελα πολύ να δώ το εσωτερικό απο τα σπιτάκια αυτά. Να καταλάβω καλύτερα όταν λες κάδους σκουπιδιών. Πόσους κάδους και γιατί ακριβώς. Επίσης και μια ακόμα πληροφορία. Τέτοια σπιτάκια έχει κάθε σπίτι, πολυκατοικία, μονοκατοικία ή περιοχή???

KitsosMitsos said...

Εντυπωσιακό, πραγματικά!

Σοφία said...

@ Meropi: Για τα γεμιστά συμφωνώ (βεβαίως, βεβαίως). Ο χειμώνας δεν είναι τόσο δύσκολος εδώ, περισσότερο σε βόρεια Αγγλία, Σκωτία και Σκανδιναβία είναι το μεγάλο λούκι.

@ geeky_grumbler: Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω τι σημαίνει έκθεση 15". Τη δικιά μου την τράβηξα με την απλή μέθοδο του point and shoot, όπως και τις περισσότερες φωτογραφίες μου.

Στο Flickr μπορείς να δεις φωτογραφίες μου εδώ.

@ NdN: Δυστυχώς σε πρόλαβαν άλλοι... Κι εγώ μια φορά μόνο έφαγα... και ήταν ωραία τα άτιμα, είχα βάλει και κουκουνάρι...

@ Hellenic Potion: Την επόμενη φορά σας το υπόσχομαι :-)

@ George: Δεν είναι κάτι το συνταρακτικό, είναι μικρές τετράγωνες αποθήκες και μέσα έχουν 3 ή 4 κάδους, δύο από τη μια μεριά και δύο από την άλλη. Απλά ανοίγεις την πόρτα της αποθήκης, σηκώνεις το καπάκι του κάδου και ρίχνεις τη σακούλα των σκουπιδιών μέσα. Τέτοιες αποθήκες έχουν τα περισσότερα καινούρια συγκροτήματα (για αισθητικούς λόγους φαντάζομαι) ενώ τα πιο παλιά έχουν κάδους στο δρόμο, όπως στην Ελλάδα. Οι μονοκατοικίες έχουν μικρότερους κάδους στην άκρη της αυλής ή του κήπου τους (ή απλά βγάζουν τις σακούλες με τα σκουπίδια έξω το προηγούμενο βράδυ).

@ KitsosMitsos: Πού να μπει και Ιούνης!