Tuesday 1 May 2007

Πρωτομαγιά

Κόντρα στην παράδοση, φέτος γιόρτασα την Πρωτομαγιά ως εξής:

Στο γραφείο - έκανα όσο λιγότερη δουλειά μπορούσα (προσπάθησα για καθόλου, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα) και έφυγα 10 ολόκληρα λεπτά νωρίτερα (το οποίο, αν ξέρατε το αφεντικό μου, θα συμφωνούσατε ότι αγγίζει τα όρια της ανταρσίας).

Στο σπίτι - πότισα τα λουλούδια στο μπαλκόνι, τους έβαλα τροφή, και τώρα ελπίζω σε ένα θαύμα. Το πότισμα εδώ είναι κάτι που σπάνια χρειάζεται, γιατί συνήθως προνοεί ο καλός θεούλης, αλλά φέτος ατυχήσαμε. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα λουλουδάκια μου ψιλομαράθηκαν, ενώ τα ζιζάνια και τα αγριόχορτα πήραν τα πάνω τους.

Οι Άγγλοι λένε: April showers bring May flowers (οι βροχές του Απρίλη φέρνουν τα λουλούδια του Μάη). Αν αυτό αληθεύει, δεν θα δούμε λουλούδι για λουλούδι φέτος.

Όχι πως παραπονιέμαι, γιατί την έχω καταβρεί με τον ήλιο, τη ζέστη και τον γαλάζιο ουρανό, και δεν θέλω ούτε να ακούσω για βροχές. Ας περάσουμε και μια περίοδο ξηρασίας, δεν χάθηκε ο κόσμος, ε;

29 comments:

Κέλλυ Μπουσουλοπουλου said...

Πρωτομαγια

Λουλουδια

;)

Κέλλυ Μπουσουλοπουλου said...

Καλο μηνα:D

vatraxokoritso said...

γούσταρα ένα λονδινάκι τώρα σαν τρελή!

Nobody said...

Ζέστη στα Λονδίνα ε? Καιρός να ανακαλύψουν τα Αγγλάκια το ice tea και τα A/C.

Καλό μήνα

melomenos said...

μετακομίζει ο καιρός!
καλό σου μήνα

Tf said...

Χθες έβρεχε. Ωραία ήταν, το χρειαζόμασταν... λες εμείς να έχουμε λουλούδια;
:-)

philos said...

Καλό μήνα!
Όσον αφορά το αφεντικό σου, μην μου πεις ότι σε αφήνει να κάθεσαι πάνω από μισή ώρα παραπάνω? Όσους Άγγλους συναδέλφους είχα διακρίνονταν για το ότι ήταν Εγγλέζοι και στην εμφανισή τους στο γραφείο και περισσότερο στην αναχώρησή τους!
Χαρείτε εκει πέρα και σεις λίγο ζεστη. Πρέπει να είναι κούκλα με τέτοιο καιρό.
Περιμένω ακόμη να δω φωτογραφίες εδώ!

George said...

Καλή πρωτομηνία. Καλή ακούγεται πάντως και έτσι η πρωτομαγιά, μετά απο αυτά που μαθαίνουμε απο σένα για την Εγγλέζικη γή.

Aggelos Spyrou said...

Δεν είναι μόνο η Πρωτομαγιά...

Είναι όλη η εποχή που γιορτάζει.

Όσο για την ξηρασία...

Ίσως φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά.

0:)

Φαίδρα said...

Εγώ φιλενάδα τον Μάη τον έπιασα στο σουπερμάρκετ στο τμήμα ανθέων. Αλλά είχε υπέροχη μέρα, οπότε χαλάλι του!

Σοφία said...

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους σας :-)

@ Ανατολή: Καλά ξεμπρερδέματα με τις εξετάσεις!

@ Vatraxokoritso: Στη βράση κολλάει το σίδερο ;-)

@ Nobody: Τι να μας κάνει το ice-tea παιδί μου, εδώ έχουμε Pimms, που έχει κι αλκοόλ (βασικό).

@ Melomenos: Έτσι φαίνεται!

@ TF: Άμα σας βρέχει, είσαστε σε καλό δρόμο.

@ Philos: Αυτό που λες ισχύει σε γενικές γραμμές, αλλά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Σε αυτές ανήκει και το αφεντικό, αλλά το παλεύουμε.
Φωτογραφίες δεν έχω βγάλει, αλλά θα μεριμνήσω. Υπομονή. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει ;-)

@ George: Ό,τι μπορώ κάνω κι εγώ...

@ Άγγελος: Καλώς ήρθες στις Κόκκινες Νύχτες! Κοντά, μακριά, εμένα περισσότερο με νοιάζει να καταλάβω καλοκαίρι. Οι Άγγλοι θα γκρινιάζουν βέβαια, γιατί τους ενοχλούν οι ζέστες, αλλά δεν πειράζει :-p

@ Φαίδρα: Κι εγώ πήγα σούπερ-μάρκετ χθες, αλλά τα λουλούδια τα σνόμπαρα. Ούτε που το σκέφτηκα να πάρω ένα μπουκέτο, έτσι για το καλό. Duh.

MariaDedoussi said...

Οι γνωστοί Άγγλοι... Ο άντρας μου δουλεύει για μια αγγλική εταιρεία και τον ζαλίσανε πρωτομαγιάτικα. Όσο για τον καιρό, άστα. Εμείς μένουμε στη Βαρσοβία. Ήλθε λοιπόν προχθές η babysitter σε έξαλλη κατάσταση και μου λέει: "Είπανε στις ειδήσεις ότι τον Ιούνιο θα κάνει ζέστη". Κάγκελο εγώ... Τι θα έπρεπε να κάνει τον Ιούνιο, χιόνια; αναρωτήθηκα ηλιθιωδώς. Η κοπέλα είχε τρομάξει, αφού τα τριαντάρια και βάλε που βλέπουν τα τελευταία δύο χρόνια δεν τα έχουν δει ποτέ τους και ήδη φέτος έχει ζέστες από τον Μάρτιο.
Μήπως έρχεται το τέλος του κόσμου (όπως τν ξέρουμε, τουλάχιστον);
Cheers.

Σοφία said...

Μαρία, καλώς ήρθες στις Κόκκινες Νύχτες!
Την μπέιμπι-σίτερ σας την καταλαβαίνω πολύ, γιατί στις βόρειες χώρες δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι τον Ιούνιο θα έχει καλό καιρό. Θυμάμαι πριν 2-3 χρόνια που στο τέλος του Ιουνίου είπαν οι ειδήσεις ότι αυτός ήταν ο ζεστότερος Ιούνιος των τελευταίων δεν ξέρω πόσων χρόνων, αλλά δεν το είχε καταλάβει κανείς γιατί έβρεχε κάθε μέρα και είχαμε μουλιάσει. Τι να τις κάνεις τις ζέστες άμα θες κάθε μέρα ομπρέλλα;
Αλήθεια, πώς είναι στην Βαρσοβία;

MariaDedoussi said...

Είναι περίεργα. Θα μου πάρει καιρό να σου τα λέω. Αντιφατικό μέρος και πολύ διαφορετικό από όλα όσα ξέρουμε. Η Αγγλία, για παράδειγμα, είναι πιο κοντά μας, δυτική χωρα γαρ. Στο λέω με βεβαιότητα, γιατί έχω μείνει εκεί κάποια -λίγα- χρόνια. Εδω είναι και βόριοι και ανατολικοί και Σλάβοι -που είναι άλλη ράτσα, παράξενη ψυχή. Και πολλά κομμουνιστικά κατάλοιπα, και πολλή βιασύνη για -άκρατο- καπιταλισμό, αλλά και πολύς πολιτισμός και ομορφιά.
Μόλις βρω λίγο χρόνο (έχω δύο μωρά βλέπεις), θα αρχίσω να βάζω φωτό και κειμενα, οπότε θα δεις.
Καλώς σε βρήκα.

N.Ago said...

Καλό σου μίνα με πολλά λουλούδια!

N.Ago said...

υ.γ. μήνα*!

Anonymous said...

Καλό μήνα σε όλους κι από 'μένα!

Anonymous said...

kai edw exoume ilio mono pou exei k dontia o atimos! teleia einai omws! an itan etsi perisotero kairo mesa sto etos isws to skeftomoun na minw ston vora ligaki akoma..
ftou ftou ftou min to matiaksoume giati einai geri dopa na ksupnas toso omorfa ta prwina..
tous xeretismous mou
leonii

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Λιακάδα στο Λονδίνο είναι είδηση! Καλό μήνα (με λίγο καθυστέρηση πέρασα μία βόλτα...)

Σοφία said...

@ Mariadedoussi: Να μην παραπονιέμαι δηλαδή ότι οι Άγγλοι είναι εντελώς διαφορετικοί από εμάς, γιατί υπάρχουν και χειρότερα ;-)
Περιμένω να ακούσω περισσότερα όταν ευκαιρήσεις.

@ Καλό μήνα Ν.Ago & Redhathacker!

@ Leonii: Καλώς ήρθες στις Κόκκινες Νύχτες. Μου φαίνεται ότι το ματιάσαμε ήδη, γιατί σήμερα ξυπνήσαμε με γερή συννεφιά. Πάνε οι καταγάλανοι ουρανοί των περασμένων εβδομάδων! Αν και λέει ότι αργότερα θα βγει και ήλιος. Ίδομεν.

@ ΔεΜασάμεΡε: Πού χάθηκες εσύ; Καλό μήνα!

lazinio said...

kalo mhna. lelouda pantou

Ασκαρδαμυκτί said...

Έφυγες 10 λεπτά νωρίτερα;
Μπολσεβίκος είσαι Σοφάκι;

seaina said...

Καλό μήνα!
Όσο για τα φυτά, μην ανησυχείς, αν δεν ευδοκιμήσουν, γέμισε το σπίτι βάζα με λουλούδια!
Φιλιά!

prophet81 said...

Έπρεπε να πεις στο αφεντικό σου ότι η πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι απεργία και να σηκωθείς να φύγεις. Επίσης έπρεπε να του πεις ότι οι μέρες του είναι μετρημένες και ότι ένα φάντασμα πλανάται πάνω από το Λονδίνο...ή του καπιταλισμού είναι ή το πάει για βροχή ο καιρός!!
Υ.Γ. Στη σχολή (Κοινωνιολογία) μας τα είχανε πρήξει για τον Μαρξ!
Φιλιά πολλά και καλό μήνα...

Σοφία said...

@ Lazinio: Επίσης!

@ Ασκαρδαμυκτί: Μπολσεβίκος μόνο; Ο Λένιν αυτοπροσώπως πες καλύτερα!

@ Seaina: Παίζει και να ξεριζώσω τα αγριόχορτα και να τα πλασάρω μέσα σε βάζα σαν πρασινάδες ;-)

@ Prophet81: Δε νομίζω να συγκινούταν. Είναι ειδική περίπτωση αυτός...

the BluElephant said...

δεν διαφωνώ μαζί σου... ένα καλοκαίρι ξηρασία με όμορφο 'δροσερό' ήλιο δεν θα πάθουν και τίποτα... είναι πλου όμορφος ο ήλιος όταν καίει και ο ουρανός ο καθαρός ανοίγει μυαλό και ψυχή..

Σοφία said...

@ Monte Cristo: Μεγάλο θέμα άνοιξες ;-)
Την πρώτη χρονιά που έζησα στην Αγγλία ήταν πολύ ζόρι, αλλά σιγά-σιγά προσαρμόστηκα (που δεν είναι ίδιο με το συμβιβάστηκα, αλλά παρόμοιο) και τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα με τον χρόνο.
Αντί-Αγγλίδα δεν είμαι, δεν θα με έπαιρνε άλλωστε. Ως ξένη, βλέπω πολλά στραβά στην κουλτούρα τους, αλλά βλέπω και πολλά που μου αρέσουν. Άλλωστε κανένας λαός δεν είναι τέλειος, όλοι έχουν τα στραβά τους και τα καλά τους. Και στην Ελλάδα με ενοχλεί η κουτοπονηριά, ο ωχαδελφισμός, η λούφα (και άλλα πολλά), όμως ούτε βάζω όλους τους Έλληνες στο ίδιο σακί, ούτε αφήνω τις άσχημες πλευρές τους (μας) να αμαυρώσουν τις καλές. Και η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα μου λείπει κυρίως τα καλοκαίρια, επειδή ο καιρός εδώ είναι τόσο χάλια. Γενικά όταν είμαι στην Αγγλία μου λείπει η Ελλάδα, και όταν είμαι στην Ελλάδα μου λείπει η Αγγλία - το αντίθετο θα ήταν περίεργο αφού και την Αγγλία την νιώθω λίγο σαν πατρίδα μου τώρα πια. Άσε που με τα χρόνια έχω γίνει κι εγώ λίγο Αγγλίδα, κι έχουν αρχίσει να με ενοχλούν πράγματα στην Ελλάδα που δεν με ενοχλούσαν ποτέ πριν.
Βέβαια σε όλα αυτά βοηθάει και το ότι ζω στο Λονδίνο, που είναι καταπληκτική πόλη και μου άρεσε πάντα, και έχει ένα πολύ καλό: είναι πολυ-πολιτισμικό και αφομοιωτικό. Δεν ξέρω πώς θα αισθανόμουν αν ζούσα σε μια άλλη Αγγλική πόλη. Ίσως όχι τόσο άνετα.

@ BluElephant: Κι εγώ μαζί σου!

CitizenMac said...

Να σημειώσουμε κιόλας ότι οι Έλληνες σπάνια έρχονται σε επαφή με τους Άγγλους αρκετά ώστε να ξέρουν ποια ακριβώς είναι η "κουλτούρα" τους και μένουν στα ότι οι Άγγλοι είναι "ξενέρωτοι", "πίνουν μπύρες αντί για καφέ", "δεν πάνε μπουζούκια" (read: δεν ξέρουν να περνάνε καλά) και "κλείνουν τα μπαρ από τις 11".

Όπως οι Άγγλοι δεν ξέρουν και πολλά για μας, έτσι κι εμείς δεν ξέρουμε γι'αυτούς αν δεν έρθουμε σε επαφή μαζί τους για περισσότερο από μια επίσκεψη ή ένα διάστημα σπουδών εκεί (κατά το οποίο έτσι κι αλλιώς οι Έλληνες σπάνια έρχονται σε επαφή με άλλες εθνικότητες).

Σοφία said...

CitizenMac, συμφωνώ πάρα πολύ.