Friday 25 May 2007

Επιτέλους Παρασκευή

Αυτή η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν πολύ περίεργη. Κατ' αρχήν δεν είχα όρεξη για δουλειά. Έκανε κουφόβραση, και ήμουν συνέχεια σαν κοτόπουλο. Τη Δευτέρα το πρωί ξύπνησα και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν μήπως ήταν καλύτερα να πάρω τηλέφωνο το αφεντικό και να κάνω την άρρωστη. Αυτό είναι πολύ, μα πάρα πολύ άσχημη ένδειξη. Τελικά έδειξα επαγγελματισμό και ανωτερότητα και πήγα στη δουλειά κανονικά. Η Δευτέρα και η Τρίτη πέρασαν σχετικά εύκολα. Η Τετάρτη ήταν ατελείωτη. Είχα μια πολύ σημαντική αναφορά να γράψω μέχρι την Παρασκευή. Σημαντική μεν, δυο ώρες δουλειάς δε. Θα μπορούσα να τη γράψω από την Τετάρτη και να ξεμπερδεύω. ΑΝ είχα όρεξη (που ΔΕΝ είχα). Ήρθε και το αφεντικό (που σπάνια βγαίνει από το γραφείο του) και με ρώτησε πώς πάει και αν θα την έχω έτοιμη νωρίτερα. Την δουλεύω ακόμα, του λέω. Τι να του πω, βαριέμαι να ασχοληθώ και χαζολογάω στο διαδίκτυο; Δεν λέγονται τέτοια πράγματα στο αφεντικό. Την Πέμπτη είχα δύο συνεδριάσεις που κανονικά θα κρατούσαν όλη μέρα. Αναβλήθηκαν και οι δύο λόγω των προβλημάτων με τις συγκοινωνίες, γιατί είχαμε πολύ κόσμο που θα ερχόταν από μακριά. Βρέθηκα με μια ακόμα πιο ατελείωτη μέρα μπροστά μου, αλλά η διάθεσή μου να ασχοληθώ με την αναφορά δεν μεγάλωσε. Το αφεντικό ξαναρώτησε. Την έχω σχεδόν έτοιμη, του λέω, αλλά θέλω να την τσεκάρω. Παρασκευή πρωί θα την έχεις σίγουρα. Δεν ξέρω αν με πίστεψε. Δεν φάνηκε ενθουσιασμένος, αλλά δεν είπε τίποτα. Έπαιξα 3 παρτίδες Tetris στο iPod, αλλά δεν κατάφερα να καταρρίψω το προηγούμενο ρεκόρ μου των 63844 πόντων. Έφτασα κοντά όμως (λίγο πάνω από 55000). Καλά είναι. Σήμερα σκίστηκα το πρωί να τελειώσω την αναφορά και την υπόλοιπη μέρα ασχολήθηκα με τα μικρά που είχαν μείνει στη μέση από τις προηγούμενες μέρες. Το μεσημέρι έκανα μεγάλο διάλειμμα και πήγα για ψώνια στην Oxford Street (πώς λέμε Ερμού αλλά στο πολλαπλάσιο). Στα Boots (βλ. Hondos Centre) είχε μια τεράστια ουρά από γυναίκες (και άντρες) που περίμεναν να αγοράσουν μια καινούρια θαυματουργή κρέμα προσώπου η οποία, λένε, κόβει πολλά χρόνια. Το κυνήγι της αιώνιας νεότητας σε όλο του το μεγαλείο. Κάνει ακόμα πολλή ζέστη. Από μέρες έλεγαν ότι σήμερα θα βρέξει, αλλά δεν είδαμε ούτε μια τόση δα σταγονίτσα. Ο καιρός θα χαλάσει από Δευτέρα, τουλάχιστον έτσι λένε οι ειδήσεις. Η οποία Δευτέρα είναι αργία. Είναι το δεύτερο τριήμερο του Μαΐου. Επιτέλους να κάνουμε λίγο ρηλάξ. Όλο αυτό το καθισιό σε ώρα εργασίας με έχει κουράσει. Έχω βάλει να ψήσω καλαμπόκια και το σπίτι μυρίζει σαν ελληνικό καλοκαίρι. Πίνω το δεύτερο ποτήρι Pimms κι έχω αρχίσει να γίνομαι λιώμα. Πίνω σπάνια και όταν πίνω με πιάνει. Γράφω μπουρδουκλωμένα γιατί το μυαλό μου έχει νερουλιάσει από το τζιν.

Είναι ωραία η αίσθηση της Παρασκευής όταν μπροστά σου απλώνεται τριήμερο :-)

24 comments:

Tf said...

Τελικά τη κρέμα τη πήρες; :p

Σοφία said...

Ευτυχώς, δεν έχω ακόμα ανάγκη τέτοια θαύματα. Ίσως σε καμιά 10ετία ;-)

Alitovios said...

Φήμες πάντως λένε πως και το σπέρμα έχει αντιγηραντικές ιδιότητες.

Σοφία said...

Και για το κάτουρο λένε μερικοί.
Προσωπικά, θα συνεχίσω να παίρνω βιταμίνες και Omega 3, κι αν χρειαστεί θα δοκιμάσω και την θαυματουργή κρεμούλα από τα Boots ;-)

avissos said...

η βδομάδα που πέρασες ήταν πάνω κάτω κοινή για όλους μας..τι να πω? ο καιρός, τα άστρα, η άνοιξη? άντε, καλή ξεκούραση!

Σοφία said...

Έλα ντε! Μήπως φταίει ο ανάδρομος Ερμής;

Πάντως χαίρομαι που δεν ήμουν μόνο εγώ τελείως zonk αυτή την εβδομάδα ;-)

itelli said...

Πω πω... Καλαμπόκι... Στο Όσλο πάντως, την έχω καταβρεί με τους Τουρκους μαγαζάτορες: έχω πάρει πεσκέσια αποξηραμένα ροδάκινα, τούρκικη φέτα, στραγγιστό γιαουρτι Φαγε, κ ένα σακκούλι φιστίκια Αιγίνης... Μόνο επειδή τούς είπα ότι είμαι από Γιουνανιστάν...

Τα'χω χάσει μ'αυτόν τον κόσμο... :)

Σοφία said...

Χι χι χι για πες, πού τους βρήκες αυτούς τους απλωχέρηδες; Κατά Toyen μεριά;

itelli said...

Gronnland & Gamle byen. Αλλά κ στο κέντρο (πιο κέντρο γιατί κ αυτά κέντρο είναι) γίνεται τσι πουτίγκας... Πολύ φαϊ :)

Σοφία said...

Κατάλαβα :-) Και η Τoyen κοντά στην Gamlebyen είναι. Mετά από τα ισοπεδωμένα, όπως πας προς τον σιδηροδρομικό σταθμό από την πίσω μεριά.
Το Gronnland κάτι μου λέει αλλά πρέπει να το κοιτάξω στο χάρτη.
Aker Brygge πήγες?

Σπύρος Σεραφείμ said...

είναι τρελή η αίσθηση ότι τη Δευτέρα δεν θα πας για δουλειά!
Άντε, καλή ξεκούραση ή ό,τι, τέλος πάντων...

itelli said...

Aker Brygge όχι ακόμα. Toyen πήγα, απλά δεν ήξερα ότι εκεί ήταν οι Κήποι κ το Μουσείο :ο

Κ εδώ αργία είναι την δευτέρα, απ'ό,τι είπαν οι ντόπιοι.

Klearchos said...

Άντε καλό τριήμερο!!

MariaDedoussi said...

Τρομερό πράγμα αυτή η κουφόβραση ρε παιδί μου. Στην Ελλάδα θα έλεγαν: "σεισμό θα κάνει..." Εδώ σε μας έβρεξε τελικά, και τι ωραία που είναι με βροχή (180% υγρασία) και 30 βαθμούς Κελσίου... Σαν να σε έχουν βάλει στη γυάλα. Καλό τριήμερο, με πολλά Pimms και ακόμα περισσότερα χαμόγελα... Τα οποία χαμόγελα, παρεμπιπτώντως, κάνουν καλύτερη αντιγηραντική δουλειά από τις κρέμες! Τσεκαρισμένο.

Φαίδρα said...

Φιλενάδα, στο μυαλό μου μέσα είσαι. Εβδομάδα π.κ.εμπλοκή, το τριήμερο έρχεται, χάμπουργκερς στο μπαλκόνι προβλέπονται, όπως και θέαση του Pirates of the Caribbeans III.

philos said...

Να πίνεις πιο συχνά τζινάκι.
Γράφεις υπέροχα!
Φιλλλάκια!

(Με κόλλησε που είμαι Θεσσαλλλλονίκη τώρα!)

Γκρινιάρης said...

Καλό μας τριήμερο! Με βροχές μεν, αλλά δε μασάμε πλέον. Είναι Κυριακή πρωί και είναι σαν Σάββατο! Hooray!

Ασκαρδαμυκτί said...

Μην ψάχνετε την αιώνια νεότητα στις κρέμες! Ο Άσκαρ, για να μείνετε πάντα νέοι, σας συμβουλεύει: εκτός από σωστή διατροφή και σωματική άσκηση, να διατηρείτε πάντοτε πνευματικά ενδιαφέροντα και να έχετε ερωτική διάθεση...

Πρασσάς K. said...

Σήμερα έχω μια πελώρια λαχτάρα για πράσινο. Για να γεμίσω λοιπόν το οπτικό μου πεδίο με αυτό θα πεταχτώ μέχρι το δάσος της Δαδιάς, που απέχει γύρω στα 50χλμ από την πόλη που μένω. Έχω βρει και συνοδοιπόρους, οπότε... τα λέμε από αύριο! Ελπίζω να μη γεμίσουμε απλά τις μπαταρίες, αλλά να γράψουμε αξέχαστες στιγμές!

Anonymous said...

Σοφία, το τριήμερο είναι τριήμερο, είτε δουλεύει κανείς είτε όχι... είναι άλλη αίσθηση, όπως και να το κάνεις!
για την φωτογραφική, σου απάντησα στο ποστ που μου άφησες. το κοιτάζεις αν θες...

==>Πρασσάς: Αλεξανδρούπολη μένεις;
έχω χρόνια να πάω στα μέρη αυτά, αλλά αν θυμάμαι καλά, το δάσος της Δαδιάς δεν είναιεκείνο με τα απολιθωμένα δέντρα;

Πρασσάς K. said...

Ναι Αλεξανδρούπολη, που δεν έχει αλλάξει πολύ τελευταία. Η επόμενη μέρα όμως αναμένεται να επιφέρει ουσιαστικές αλλαγές -όχι κατ' ανάγκην θετικές-, λόγω της κατασκευής και λειτουργίας του πετρελαιαγωγού.
Το δάσος της Δαδιάς αποτελεί καταφύγιο για τους μαυρόγυπες -έτσι νομίζω πως ονομάζονται- αλλά απ' όσο ξέρω δεν έχει απολιθωμένα. Πάντως ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μου περί πρασίνου και βρήκα και internet στον ξενώνα.

seaina said...

Ελπίζω να περνάς όμορφα σοφάκι και να ξεκουράζεσαι!

Klearchos said...

Γιατί έχω μία υποψία ότι πάλι στην Ελβετία είσαι;

Σοφία said...

Καλησπέρα!
Σας ευχαριστώ όλους (Σπύρο, Φαίδρα, Γκρινιάρη, Πρασσά, Ιcarus, Seaina) για τις ευχές και ελπίζω να περάσατε όλοι όμορφα το Σαββατοκύριακο-τριήμερο.

@ MariaDedoussi: Βλέπω ότι κι εσείς είχατε την ατυχία της υγρής κουφόβρασης. Μήπως τώρα έχετε πολικό ψύχος?

@ Phillllllos: Καλή η Σαλλλονίκη? (τι ρωτάω τώρα...)
Πάντως το έχω σκεφτεί κι εγώ ότι ίσως πρέπει να αρχίσω να πίνω. Λες??

@ Άσκαρ: Δηλαδή η πολλή ερωτική διάθεση κρατάει το δέρμα ατσαλάκωτο?

@ Klearchos: Αυτή τη φορά πήγα λίγο πιο ψηλά, στη Νορβηγία.

@ Itelli: Τελικά δεν σε πέτυχα...