Wednesday 23 January 2008

7+1=3

Πριν λίγο καιρό με κάλεσε η Alienlover να παίξω το παιχνίδι με τα 7+1 γεγονότα που με σημάδεψαν τη χρονιά που πέρασε. Δυσκολεύτηκα να βρω κάτι να γράψω, γιατί τώρα που το καλοσκέφτομαι, το 2007 ήταν ένα έτος άχρωμο, άοσμο και άγευστο. Θυμάμαι την περσυνή πρωτοχρονιά είχα μια αίσθηση ότι κάτι σημαντικό θα συνέβαινε, κάτι θα άλλαζε μέσα στη χρονιά. Tελικά διαψεύστηκα παταγωδώς. Όχι ότι πήγε κάτι άσχημα, αντιθέτως πολλά πράγματα πήγαν καλά, απλά δεν συνέβηκε τίποτα ιδιαίτερα συνταρακτικό. Δεν υπολογίζω βέβαια τις φωτιές του καλοκαιριού, οι οποίες (αν σημάδεψαν) σημάδεψαν όλη τη χώρα και ίσως λιγότερο εμάς που μένουμε στο εξωτερικό και όσο να 'ναι τις ζήσαμε εξ αποστάσεως.

Προπαθώντας να απομονώσω μερικά σημαντικά γεγονότα για μένα προσωπικά, νομίζω ότι αξίζει να κάνω μνεία στα εξής:

Πριν από ένα χρόνο *ακριβώς* μπήκα στον χώρο του μπλόγκιν. Ναι, είναι γεγονός. Δεν έχει μόνο η Δανάη γενέθλια σήμερα, αλλά και οι Κόκκινες Νύχτες!


Στην αρχή ξεκίνησα να γράφω για να διοχετεύω κάπου τα περισσεύματα ενέργειας που είχα, αλλά και για να εξασκώ τα ελληνικά μου που κόντευα να τα ξεχάσω. Στην πορεία βρέθηκα να γράφω από μεράκι και όσο γνώριζα περισσότερο κόσμο μέσα από το ιστολόγιο, άρχισα να νιώθω ότι απευθυνόμουν σε γνωστούς και δεν έγραφα πια "στον αέρα". Τότε ήταν που ήρθε κι έδεσε το γλυκό, και ένα χρόνο μετά έχω ήδη κάνει 255 αναρτήσεις και έχω λάβει πάαααρα πολλά σχόλια. Σας ευχαριστώ όλους :-)

To δεύτερο αξιοσημείωτο γεγονός της χρονιάς ήταν η αποχώρηση του σούπερ-μισητού αφεντικού, που μας έπρηζε επί χρόνια. Το Μεγάλο Αφεντικό είδε το φως, συνετέλεσαν και κάποιες ευνοϊκές συγκαιρίες, και τον αποχαιρετήσαμε με μεγάλη χαρά στα τέλη Ιουλίου. Επιτέλους τέλος και πολύ ασχοληθήκαμε.

Τον Οκτώβριο κατάφερα να ξαναβρεθώ με μια φίλη Βελγίδα την οποία γνώριζα από το πανεπιστήμιο και με την οποία είχαμε χαθεί εδώ και 10 χρόνια. Την έψαχνα καιρό και τελικά την βρήκα μέσω ίντερνετ, και συγκεκριμένα μέσω του Google Images. Έβαλα το όνομά της και βρήκα μια φωτογραφία της από ένα ιατρικό συνέδριο. Έτσι απλά. Από την φωτογραφία βρήκα τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του νοσοκομείου που διοργάνωνε το συνέδριο, έστειλα ένα ημέιλ στο όνομά της και την επόμενη μέρα πήρα απάντησή της με τα εξής λόγια: Hi Sofia, How did you find me? Xεχεχε. Ουδέν κρυφό υπό του Γούγλη, αγαπητοί μου. Τον Δεκέμβριο συναντηθήκαμε στις Βρυξέλλες. Ήταν πολύ περίεργο που βρεθήκαμε μετά από 10 χρόνια. Από τη μία τελείως διαφορετικό και από την άλλη πολύ οικείο, σαν να μην είχε περάσει τόσος καιρός. Κάναμε τις βόλτες μας στις στολισμένες Βρυξέλλες, ανταλλάξαμε τα νέα των περασμένων 10 χρόνων και αποχαιρετιστήκαμε με την υπόσχεση να μην αφήσουμε να κυλήσουν άλλα τόσα χρόνια μέχρι να ξαναβρεθούμε!

Άλλο τίποτα συνταρακτικό δεν μπορώ να σκεφτώ... Απ' όποια πλευρά και να το εξετάσω, το 2007 δεν θα φιγουράρει ποτέ στο TOP 10 των πιο συναρπαστικών χρόνων της ζωής μου. Πάλι καλά που βρήκα έστω τρία πράγματα να μνημονεύσω.

Τουλάχιστον ξεκίνησα το ιστολόγιο. Δεν είναι και λίγο, ε;

31 comments:

Γκρινιάρης said...

Καλησπέρα Σοφία!

Γενέθλια βλέπω κι εδώ, ε; Blogoγενέθλια μάλλον! Άντε, να συνεχίσεις έτσι!

Μια παρατήρηση! Για μένα το οτι ένα έτος δεν είχε τίποτα συναρπαστικό αλλά είναι μάλλον αδιάφορο δεν είναι κακό. Τι εννοώ. Οτι αυτό σημαίνει οτι ήταν ένα έτος σταθερό, ένα έτος χωρίς πολλά απροσδόκητα. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως εκτός από καλά απροσδόκητα και ευχάριστες εκπλήξεις, τα συνταρακτικά μπορεί να έρχονται και από την άλλη πλευρά! Με αυτή τη λογική, εύχομαι το νέο έτος αν δεν έχει ευχάριστες εκπλήξεις, να είναι τουλάχιστον άχρωμο και άοσμο όπως το 2007! :)

NdN said...

Αρχικά να σου ευχηθώ Χρόνια Πολλά για τα Blogoγενέθλεια! Εύχομαι να τα 1000σεις τα post και τα σχόλια μας θα πληθύνονται!

Το ζήτημα είναι να μην έχεις κάτι άσχημο να θυμηθείς από μία χρονιά! Ελπίζω η επόμενη να σου αφήσει πολλές ευχάριστες αναμνήσεις, για να γράψεις 14+1 και όχι μόνο 7+1!

Καλό βράδυ από το παραδόξως ζεστό (για την εποχή εννοώ) NW London!

ΥΓ. Εγω περίμενα να πει ο γκρινιάρης ότι "μου τι δίνουν οι αδιάφορες χρονιές"...

Σοφία said...

Ευχαριστώ και τους δυο σας για τις ευχές και ανταποδίδω εις διπλούν!

Όντως, δεν παραπονιέμαι. Μια χαρά έτος ήταν. Απλά δεν προσφέρεται για συνταρακτικές αναπολήσεις :-)

Υ.Γ. Έχουμε βγάλει την μπέμπελη τις τελευταίες μέρες με τη ζέστη. Σήμερα σβήσαμε τελείως τη θέρμανση από το πρωί, γιατί δεν αντέχαμε άλλο!

Ααααχ! Έτσι που πάμε δεν θα δούμε χιόνι φέτος ούτε για δείγμα :-(

moukelis said...

Χρόνια πολλά Σοφάκι!Να τα μπλογκοχιλιάσεις!
Αδιάφορη χρονιά ε;Τουλάχιστον ξεφορτωθήκατε το αφεντικό...

Σοφία said...

Ω ναι, δεν μπορώ να πω, αυτό ήταν μια σημαντική επιτυχία. Ακόμα το γλεντάμε!

Anonymous said...

HAPPY B-DAY RED NIGHTS!!!

No news, good news, δεν λένε!

Έχει δίκιο ο Γκρινιάρης. Και το αδιάφορο είναι καμμιά φορά προτιμότερο από το χειρότερο!

the_sailor said...

Να τα εκατοστήσουν οι κόκκινες νύχτες, και να έχουν πάντα το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια επιτυχία που είχαν τον πρώτο χρόνο της ζωής τους... :))

Σοφία said...

@ Penny: THANK YOU! Για τα news έχεις απόλυτο δίκιο. Άλλωστε οι Κινέζοι λένε και το άλλο: May you live in interesting times. Μόνο που δεν πρόκειται για ευχή, αλλά για κατάρα ;-)

@ The_Sailor: Να 'σαι καλά. Ευχαριστώ και ανταποδίδω.

Γκρινιάρης said...

Βρε τους Κινέζους, έξυπνοι!

Για τη ζέστη έχετε δίκιο, έχω εδώ και μέρες καταργήσει το πάπλωμα, αλλά το έχω πρόχειρο γιατί δεν ξέρεις, σε μια βδομάδα μπορεί να ξεπαγιάσουμε! :)

Keep your fingers crossed for a sunny weekend!

Σοφία said...

My fingers are crossed for you, αλλά μην το δένεις και κόμπο...

DaNaH said...

Καλέ τι ώρα το έκανες το ποστ χθες και δεν το είδα! Ήμουν κουρασμένη και ξάπλωσα νωρίς και δεν το πρόλαβα.

Χρόνια πολλά και στο υπέροχο blog σου λοιπόν! Έψαξα να δω πότε ξεκίνησα και εγώ το δικό μου και ήταν 15/01/2007. I missed my "blogday" δηλαδή! Δεν πειράζει, του χρόνου γιορτάζουμε παρέα - ελπίζω - τα 2 χρόνια χεχε!

Όσο για την χρονιά που έφυγε και εγώ αυτό θα πρόσθετα "no news is good news"! Εύχομαι στο τέλος του 2008 να έχεις πολλά ευχάριστα πράγματα να θυμάσαι!

Φιλάκια πολλά Σοφάκι! Να περνάς όμορφα και να μας χαρίσεις άλλα τόσα όμορφα posts φέτος! :)

Εξύμνoς said...

Χροοοοοοοονια πολλαααααα για τα Blogoγενεθλια σου!!!! Να τα 1000ασεις τα post σου και ολα να σου πηγαινουν καλα και οπως τα θες!

Τωρα για σημαντικο γεγονος... χωρισε η Βροχοπουλου, εβγαλε δισκο η Τζουλια Αλεξανδρατου και... ο Ολυμπιακος εκανε 2 διπλα στο Champions League!

Aelaos said...

Μπορεί το 2007 να ήταν άοσμο για σένα , αλλά στο μπλόγκινγκ βλέπω ήσουν παραγωγικότατη. Που δηλαδή να είχε και τίποτα ενδιαφέρον . Τα 1000 πόστ θα τα είχες ψωμοτύρι:) .Καλή Συνέχεια

snikolas said...

Αν και καθυστερημένα… χρόνια σου πολλά. Ο, τι επιθυμείς. Γλυκά και υπέροχα χρόνια γεμάτα ταξίδια!
[ναι και άλλα :) ]

Anonymous said...

Είτε φέυγει ένα κακό αφεντικό είτε φεύγεις εσύ από κακό αφεντικό, είναι χαρά Θεού :)
Αυτό με το Coogle images μου καλοφαίνεται.Αλλα υποθέτω ότι για να βρεις κάποιον θα πρέπει να έχει περάσει για κάποιο λόγο το όνομα του από το διαδίκτυο ή κάνω λάθος;

Anonymous said...

χρονια πολλα σοφια! χρονια πολλα ακομη στις κοκκινες νυχτες! no news is good news, αυτο λεμε συνεχεια!
οποτε να ευχεσαι το 2008 να γινει εκεινο το συνταρακτικο που επιθυμείς!!
φιλια!

Σοφία said...

@ Δανάη: Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Πάντως κι εσύ προλαβαίνεις να γιορτάσεις, γιατί ως γνωστόν οι γιορτές κρατάνε 40 μέρες ;-)

@ Eximnos: Ευχαριστώ πολύ *και* για το δελτίο ειδήσεων :-)

@ Aelaos: Χαχαχα να 'σαι καλά και καλώς ήρθες στις Κόκκινες Νύχτες!

@ Snikolas: Κι άλλα, κι άλλα! Γιατί όχι;

@ Despinak: Όπως τα λες είναι (για το αφεντικό). Όσο για το Google Images πρέπει όντως κάπου να έχει εμφανιστεί η φωτογραφία σου και το όνομά σου. Π.χ. της φίλης μου ήταν από μια παρουσίαση που είχε κάνει στο συνέδριο.

@ Lifewhispers: Ευχαριστώ πολύ! Και για το συνταρακτικό δεν πειράζει είτε έρθει είτε όχι. Tο βασικό είναι να είμαστε και να περνάμε καλά :-)

Anonymous said...

Να έχεις πάντα ζωντάνια να γράφεις τις εμπειρίες και να επικοινωνείς με ανθρώπους. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε να ζούμε κάθε στιγμή και μέρα σαν να είναι μοναδικές κάθε φορά. Πρέπει κανείς να "μεθάει" με τη ζωή. Αυτό είναι το πιο δυνατό και αξεπέραστο ποτό.

alienlover said...

ευχαριστώ για την ανταπόκριση και εύχομαι ποστς πολλά!

Σοφία said...

@ Aegean Guy: Έχεις απόλυτο δίκιο. Ευχαριστώ για τις ευχές και σε καλωσορίζω στις Κόκκινες Νύχτες.

@ Alienlover: Εγώ ευχαριστώ για την πρόσκληση και ανταποδίδω την ευχή για τα ποστ :-)

KitsosMitsos said...

Και μέσω αυτής της έμπνευσης, έχουμε τη χαρά να σε διαβάζουμε και να σε απολαμβάνουμε!
Πάντα τέτοια! Καλή συνέχεια και πολλές καλές αναρτήσεις.

Σοφία said...

Να 'σαι καλά! Εύχομαι και σε σένα καλή συνέχεια :-)

- said...

Είδες πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος;! Καλή συνέχεια... :)

ΦANTAΣΙόΠΛΗΚΤΟΣ... said...

ΣΟΦΙΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΘΥΜΑΣΙΑ...ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ...ΨΑΞΕ...ΒΡΕΣ...ΚΑΝΕ...ΝΙΩΣΕ...ΖΗΣΕ...ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙΣ...ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ...ΠΙΑΣΕ ΚΑΛΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΦΙΛΟΥΣ..ΚΟΙΤΑ ΕΞΩ...ΔΕΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ...ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ...

Σοφία said...

@ Στέφανος: Δεν λες τίποτα! Πετάει ο καιρός.

@ Φαντασιόπληκτος: Συν Αθηνά και χείρα κίνει :-)

itelli said...

Να ζήσεις Red Nights
κ χρόνια πολλά
Μεγάλο να γίνεις
με ποστς πάααααρα πολλά.

Παντού να σκορπίζεις
των ταξιδιών της το φως
κ όλοι να λένε
"αυτό θα πει μπλόγκ".

:)

Σοφία said...

Κοκκινίζωωωωωωω λέμε!!!

Chameleon_Dark said...

Καταρχάς, ....να τα χιλιάσεις (τα posts σου), και...να εκατοστήσεις (λέμε τώρα...θέλει κουράγιο :P) τα χρόνια του blog σου, που,τουλάχιστον προσωπικά,με ταξιδεύει σε δύσκολες μέρες μου... Και μόνο γιαυτό, μπορείς να αισθάνεσαι "δικαιομένη" για το πόνημα-"παιδί" σου... :)

Από εκεί και πέρα, ήταν πραγματικά ωραία η πρωτοβουλία σου να βρείς την Βελγίδα φίλη σου...Κια ομολογώ ότι μου έβαλες ιδέες για το πως μπορώ (εμδεχομένως...) να βρώ την δικιά μου κολλητή, "εξαφανισμένη" εδώ και...θεέ μου,6 χρόνια!!! Τρέχω στον θείο Γκούγκλη!!!

Σοφία said...

Nα 'σαι καλά, Chameleon_Dark :-)

Όσο για τη φίλη σου, δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις τον θείο Γούγλη - εγώ έχω βρει άλλη μια φίλη έτσι (δες εδώ). Τσέκαρε και το Facebook όμως, γιατί κι εκεί ακούω πολλές επανασυνδέσεις!

Maria Mikro Analogo said...

Χρόνια Πολλά στο μπλογκάκι σου και πάντα με πολλά ποστ! :D Φιλάκια!

Σοφία said...

Ευχαριστώ Μαρία! Κι εσύ ό,τι επιθυμείς :-)