Friday 25 January 2008

Tο μαγεμένο δάσος


Διαβάζοντας την πρόσφατη ανάρτηση της Πέννυς για τον Εθνικό Κήπο, θυμήθηκα ότι κάπου είχα μερικές δικές μου φωτογραφίες από το μαγεμένο δάσος που είχε στηθεί μέσα στον Κήπο την περίοδο των γιορτών.


Σκέφτηκα ότι είναι κρίμα να μην σας δείξω, έστω και κατόπιν εορτής, πόσο όμορφα στημένο ήταν το μαγεμένο χωριό, με τα πολύχρωμα σπιτάκια...


Τους καλικάτζαρους που έβαφαν τις μύτες των παιδιών κόκκινες...


Και τα γιορτινά μπαλόνια Αη-Βασίληδες!


Αλλά η καλύτερη έκπληξη ήταν ο ίδιος ο Εθνικός Κήπος. Αν δεν το είχα δει ιδίοις όμμασι, δεν θα το πίστευα ότι υπάρχει τέτοιο μέρος μέσα στο κέντρο της Αθήνας, 5 λεπτά περπάτημα από την Ερμού!


Εσείς το πιστεύετε;

25 comments:

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ said...

Nαί,το πιστεύω...:)
Πολύ ωραίες φωτό.
Καλησπέρες.

Adonios GK said...

Είδες τι έκανες τώρα;
Μου ξανάφερες τα Χριστούγεννα στο μυαλό και τις βόλτες που έκανα εκεί (όχι πάνω στα πόνυ) ;)

Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σου Σοφία

Γκρινιάρης said...

Αααα, πολύ όμορφα! Και προσεγμένα και ωραία στολισμένα!

Μακάρι να υπήρχαν πολλές τέτοιες γωνιές στην Αθήνα. Όποιος δει από το google earth την κάτοψη της Αθήνας και το μέγεθος του Εθνικού κήπου και την κάτοψη και το μέγεθος των πάρκων σε άλλες πόλεις, θα με θυμηθεί.

Ορίστε, πήρες την γκρίνια σου για σήμερα! Αλλά ότι και να πεις, αδικαιολόγητη δεν είναι!

Καλό βράδυ Σοφία!

DaNaH said...

Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες, Σοφία!

Μακάρι να είχαμε και εμείς στην Θεσσαλονίκη κάποιο πάρκο στο κέντρο της πόλης. Μια Πλατεία Αριστοτέλους έχουμε και αυτή γίνεται γύφτικο παζάρι τις μέρες των Χριστουγέννων. Αν δεν ήταν και ο Γάλλος αρχιτέκτονας που την κατασκεύσασε και εκεί πολυκατοικίες θα είχαμε και καθόλου ανοιχτωσιά πουθενά!

Είναι ωραία αυτά τα σπιτάκια και τα μεγάλα μπαστουνάκια-καραμέλες! Φαντάζομαι ήταν η χαρά του παιδιού - και όχι μόνον! :)

Πάλι καλά που έχουμε και εσένα και μας δείχνεις τέτοιες όμορφες εικόνες! :)

Εξύμνoς said...

Εχω να μπω εκει μεσα απο τοτε που ο πατερας μου με πηγαινε βολτα να δουμε τις παπιες!!
Ηταν μια φορα και ενας τυπακος με ενα τηλεκατευθυνομενο βαρκακι και κυνηγουσε τις παπιες!!
Τωρα που πηγες ειχε παπιες?
Και οι αλλες λυμνες ειχαν χρυσοψαρα και χελωνες. Εχει μεινει τιποτα?

Anonymous said...

Πολύ ωραίες οι φωτό σου! Μα καλά, αυτά τα καραμελο-μπάστουνα, που ήσαντε και δεν τα είδα...? Α, τώρα κατάλαβα, πρέπει να πέρασα από την πίσω πλευρά!

Μακάρι όλοι μας να αρχίσουμε να πηγαίνουμε πιο τακτικά. Έναν κήπο τον έχουμε.

Γκρινιάρη, σε αυτήν την περίπτωση, ό,τι και να πεις έχεις δίκιο! Γκρίνιαξε ελεύθερα!

Αλήθεια, τι καιρό έχετε; Εδώ, αναμένουμε ψοφόκρυο.

koulpa said...

Πάντα εντάσω μια βόλτα στον κήπο όταν έχω δουλιές στο κέντρο.. δυστυχώς σπανιώτατα τα τελευταία χρόνια..:):)
Την καλημέρα μου:):)

maria λεμονατη! said...

τον εθνικο κηπο τον ξερω και περναω αραια και που και παντα με εκπλησει η αλλαγη ατμοσφαιρας ! αλλα πρωτη φορα τον βλεπω ετσι ωραια στολισμενο αραγε γιατι καποιος δεν το ειχε σκεφτει πιο πριν;
τελος παντων καλιο αργα παρα ποτε

αυτες τις μεγαλες φοινικιες τις εφερε λεει παραγγελια μια βασιλισσα απο την αιγυπτο ή κατι τετοιο...

Γκρινιάρης said...

Καλημέρα! Penny, ο ουρανός φαίνεται αρκετά υποσχόμενος! Ψιλοζέστη για την εποχή, 10-12 έχουμε. Μάλλον θα κάνω καμιά βολτίτσα, ελπίζω να μη μου το χαλάσει στην πορεία!

ε? ποιος? said...

ωραίες φωτογραφίες. Γενικά έπρεπε να δίνονται πιο συχνά αφορμές, για να περνούν μέσα από τον Ενθικό Κήπο οι διαδρομές μας

Σοφία said...

@ Νίκος: Ευχαριστώ και σε καλωσορίζω στις Κόκκινες Νύχτες :-)

@ Adonios: Δεν έπρεπε να αναφέρεις τα πόνυ! Μου θύμισες ότι έχω κι άλλες αδημοσίευτες φωτογραφίες από τα Χριστούγεννα. Προβλέπω άλλα 2-3 ποστ ακόμα ;-)

@ Γκρινιάρης: Κοίτα, δεν είναι όλες οι πόλεις Λονδίνα. Υπάρχουν πολλές άλλες πόλεις στην Ευρώπη που δεν έχουν μεγάλα πάρκα. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι η Αθήνα έχει πολλές πλατείες, που ας πούμε το Λονδίνο δεν έχει. Μπορεί να μην είναι πάρκα, αλλά είναι ανοιχτοί χώροι. Το θέμα είναι να εκμεταλλευόμαστε αυτό που έχουμε και να μην ξεχνάμε ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια για βελτιώσεις. Π.χ. η πλατεία Συντάγματος έγινε όαση πράσινου από το τίποτα.

Σόρρυ, δεν μου βγαίνει γκρίνια σήμερα :-)))))

@ Δανάη: Η αλήθεια είναι ότι την τελευταία φορά που ήρθα στην Θεσσαλονίκη ένιωθα πνιγμένη στο τσιμέντο. Έχετε όμως και την παραλία και τον χώρο της ΔΕΘ που δίνουν μια ανάσα.

Τα μπαστουνάκια ήταν πολύ ωραία - νόμιζες ότι είναι αληθινά! Και τα σπιτάκια ήταν όμορφα. Το κάθε ένα ήταν κάτι διαφορετικό. Π.χ. ένα ήταν "βιβλιοθήκη" και έμπαιναν μέσα τα παιδάκια σε μικρά γκρουπ και τους διάβαζαν χριστουγεννιάτικες ιστορίες, ένα άλλο ήταν "ταχυδρομείο" και μπορούσαν να στείλουν γράμματα στον Αη-Βασίλη κ.λπ.

@ Eximnos: Να πας και τώρα! Είναι διαφορετικά από παλιά, αλλά επίσης πολύ ωραία. Πάπιες δεν είδα, είχε όμως μια λίμνη τίγκα στις χελώνες. Έχω τραβήξει βίντεο και θα το ανεβάσω στο YouTube κάποια στιγμή.

Σοφία said...

@ Penny: Ευχαριστώ! Ήμουν τυχερή γιατί όταν πήγα είχε ήλιο και τα σπιτάκια ήταν πολύ όμορφα στο φως. Τα μπαστουνάκια ήταν όπως μπαίνεις στον κήπο, στο βάθος δεξιά, μετά τους φοίνικες. Αν προχώρησες ίσια προς το σπίτι του Αη-Βασίλη δεν θα τα είδες, γιατί κι εμείς στην επιστροφή που ήρθαμε από εκείνη την κατεύθυνση δεν τα συναντήσαμε.

Όσο για τον καιρό, σήμερα έχουμε χειμωνιάτικη λιακάδα :-) Πάντως η θερμοκρασία πρέπει να είναι κάτω από 10 βαθμούς, κι ας λέει ο Γκρινιάρης.

@ Koulpa: Κι εμένα μ' αρέσει ο Κήπος και παλιά πήγαινα συχνά. Τα τελευταία χρόνια δεν είχα περάσει, αλλά τώρα που τον είδα ανακαινισμένο, θα ξαναπάω σίγουρα.

@ Maria Λεμονάτη: Έλα ντε... και να σκεφτείς πως στην αρχή μου κακοφάνηκε όταν έμαθα ότι τα "σπιτάκια" είχαν φύγει από το Σύνταγμα και είχαν πάει στον Εθνικό Κήπο, αλλά τελικά ήταν καλή ιδέα.

Οι φοίνικες είναι πολύ εντυπωσιακοί, οπότε μπράβο της όποια κι αν ήταν που τους παράγγειλε!

@ E? Ποιος? Και χωρίς αφορμές γίνεται. Αρκεί να υπάρχει διάθεση :-)

Καλώς ήρθες στις Κόκκινες Νύχτες!

cinderella said...

Τον είχα επισκεφθεί κι εγώ μέσα στις γιορτές και ήταν πράγματι εκπληκτικά!!
Καλημέρες και Καλό Σ/Κ!!

Σοφία said...

Καλημέρα Cinderella! Καλό σ/κ και σε σένα :-)

KitsosMitsos said...

Μαγεία όντως!
Να έρχεσαι πιο συχνά στην πατρίδα για να βλέπεις και άλλα ωραία!
Την καλημέρα μου.

ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ said...

Τώρα θα συμφωνήσω με τον adonios, γιατί μόλις ειχα ξεπεράσει οτι οι γιορτές τελείωσαν, μου τις θύμισες πάλι και δεν ήταν για καλό! Πάντως η αθήνα τα Χριστούγεννα είναι υπέροχη και ενώ την αποφεύγω όλο τον υπόλοιπο χρόνο, εκείνες τις μέρες δεν την χορταίνω! Καλό Σαββατοκύριακο!

Σοφία said...

@ Kitsosmitsos: Καλημέρα κι από μένα! Ελλάδα έρχομαι κάθε 3 μήνες, λες να το μειώσω στους 2; Πάντως βλέπω πολλά ωραία, γι' αυτό ίσως δεν γκρινιάζω όσο κάποιοι άλλοι (ονόματα δεν λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε).

@ Adonios & Lena Manta: Χμμμ... ίσως είναι καλύτερα να μην περάσετε από τις Κόκκινες Νύχτες τις επόμενες μέρες, γιατί ήδη ετοιμάζω κι άλλα ποστ για τη γιορτινή Αθήνα (και με πόνυ). Μην σας πάρω στο λαιμό μου ;-)

Sandy Cheeks said...

Αχ τι ωραίες φωτογραφίες!
Άντε, καιρός να κάνουμε και καμμιά βόλτα στη πόλη μας, όχι μόνο τις γιορτές στον Κήπο.

Anonymous said...

Ευτυχώς που τον σουλούπωσαν τελευταία τον κήπο και έτσι τώρα δεν μοιάζει πια εγκαταλελημένος. Έχει και μια πολύ ωραία καινούρια παιδική χαρά, ό,τι πρέπει για να ηρεμείς εκεί.

Κατά τ'άλλα πολύ ωραίο το blog σου, έχω γίνει θαμώνας τελευταία :-)

Nisyrios said...

Δυστυχώς, οι κάτοικοι των πόλεων εγκλωβιζόμαστε σε 3-4 συγκεκριμένες διαδρομές (λόγω μεγάλων αποστάσεων;) και δεν εκτιμούμε τις αποδράσεις που προσφέρει μια βόλτα ή ένα πέρασμα από ένα μέρος όπως ο Εθνικός Κήπος - τον οποίον, κακώς, οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει με τις βόλτες που τους πήγαιναν όταν ήταν μικροί.

Τα πάρκα και οι πλατείες είναι για να περπατιούνται και να γεμίζουν κόσμο (και όχι μόνο παππούδες και μωρά), αλλιώς δεν έχουν αξία.

Δυστυχώς οι περισσότεροι νοιώθουμε τόσο πνιγμένοι στις υποχρεώσεις και στις "υποχρεώσεις" που λησμονούμε να κάνουμε δώρο στον εαυτό μας μια ήρεμη βόλτα, χωρίς σκοπό.

Σοφία said...

@ Sandy Cheeks: Συμφωνώ. Οι βόλτες είναι για όλο το χρόνο :-)

@ Perroula: Αν ψάχνεις για ηρεμία στο κέντρο της Αθήνας, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από τον Εθνικό Κήπο.

@ The Chemist: Έτσι ακριβώς είναι. Στην τελική, ας βάλουμε και τις βόλτες στο πρόγραμμα. Αν είναι να κερδίσουμε λίγες ώρες ηρεμίας μακριά από την τηλεόραση ή το κομπιούτερ, γιατί όχι;

Σοφία said...

@ Sandy Cheeks & Perroula: Καλώς ήρθατε στις Κόκκινες Νύχτες!

Sandy Cheeks said...

@ Σοφία
Καλως σας βρήκα Σοφία και ευχαριστώ.

roadartist said...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ :)

Σοφία said...

Ήταν όντως! Το συστήνω ανεπιφύλακτα για τα επόμενα Χριστούγεννα :-)