Monday 19 November 2007

Αξίζει να δείτε... τον Νοέμβριο

Τις τελευταίες μέρες έχει τύχει να δω δύο ταινίες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σχετίζονται με θέματα στα οποία έχω αναφερθεί στο ιστολόγιο και μάλιστα πρόσφατα. Αν έχετε ξεμείνει από ιδέες για DVD, σας προτείνω:

V FOR VENDETTA


Ποιος είναι ο άντρας που κρύβει το πρόσωπό του πίσω από τη μάσκα; Ήρωας ή τρελός; Απελευθερωτής ή καταπιεστής; Ποιος είναι ο V, και ποιος είναι διατεθειμένος να τον ακολουθήσει στο παράτολμο σχέδιο του να καταστρέψει το ολοκληρωτικό καθεστώς που καταπιέζει τη πατρίδα του; Από τους δημιουργούς της τριλογίας The Matrix, έρχεται το V For Vendetta, ένα εντυπωσιακό και ανατρεπτικό όραμα του μέλλοντος, βασισμένο στο ομώνυμο κόμικ.

Η Natalie Portman υποδύεται την Evey, ένα εργαζόμενο κορίτσι που πρέπει να αποφασίσει αν ο ήρωάς της έχει μετατραπεί στην ίδια την απειλή την οποία μάχεται. Ο Hugo Weaving υποδύεται τον V, έναν τολμηρό και χαρισματικό μαχητή της ελευθερίας καθοδηγούμενο από αίσθημα εκδίκησης ενάντια σε αυτούς που τον σημάδεψαν. Από τους υπόλοιπους ηθοποιούς ξεχωρίζω τον πολύ αγαπημένο μου Stephen Rea, στο ρόλο του επιθεωρητή της αστυνομίας που καλείται να σταματήσει τον V.

Γιατί να την δείτε: 1. Είναι μια αντικειμενικά πολύ καλογυρισμένη ταινία και πιστεύω θα αρέσει ακόμα και σε όσους δεν τρελαίνονται για οργουελιανά σενάρια και φουτουριστικά δράματα τύπου Matrix (μια ταινία που ποτέ δεν συμπάθησα, κι ας παίζει ο Keanu Reeves). 2. Είναι γυρισμένη στο Λονδίνο, και 3. έχει πολλά στοιχεία από την ιστορία του Guy Fawkes: πυροτεχνήματα, εκρήξεις, ποιηματάκια (Remember, remember the fifth of Νovember), παροιμιακές ρήσεις (penny for the guy) κ.λπ.

Το μόνο κακό είναι ότι τινάζουν στον αέρα το αγαπημένο μου μνημείο (μπουυυυυυυ).

IMAGINE ME AND YOU (ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ)


Ο κεραυνοβόλος έρωτας είναι ο έρωτας που κρατάει μια ζωή. Ή μήπως όχι; Ο Heck και η Rachel είναι δυο νέοι που μετά από σχέση χρόνων ετοιμάζονται για γάμο. Κατά τη διάρκεια της τελετής όμως, η προσοχή της Rachel αποσπάται από μία απρόσμενη καλεσμένη, την όμορφη Luce. Από εκείνη τη στιγμή η Rachel θα αρχίσει να αναρωτιέται αν ο Heck έχει όλα όσα εκείνη ζητά από έναν σύντροφο.

Πρωταγωνιστούν οι Piper Perabo ως Rachel, η Lena Headey στο ρόλο της πέτρας του σκανδάλου Luce, και ο συμπαθέστατος Matthew Goode στο ρόλο του Heck.

Γιατί να την δείτε: 1. Είναι γυρισμένη στο Λονδίνο το φθινόπωρο και μάλιστα γύρω στον Νοέμβριο. 2. Θα δείτε πολλά πράγματα που έχετε δει στο ιστολόγιο, όπως πάρκα, παγκάκια, φθινοπωρινά χρώματα, πεσμένα φύλλα, λουκάνικα και πολλά πυροτεχνήματα. 3. Παίζει η Lena Headey.

Κατά τ' άλλα, είναι μια συμπαθητική αισθηματική κομεντί με κάπως διαφορετική οπτική, που βλέπεται ευχάριστα ένα Κυριακάτικο απόγευμα.

12 comments:

Γκρινιάρης said...

Το V for Vendetta το είδα ανήμερα της Guy Fawkes Day, έτσι για την μέρα! Ήταν πιο ωραία από όσο τη θυμόμουν, μάλλον επειδή γνώριζα περισσότερο το background.

Την άλλη δεν την έχω δει και δεν ξέρω αν θα το κάνω να σου πως την αλήθεια.

Anonymous said...

V for Vendetta: Δεν το περίμενα αλλά αυτή η ταινία μου άρεσε πολύ! Δεν την είχα δει στο σινεμά αλλά σε dvd και την ξαναβλέπω άνετα. Είναι καλογυρισμένη (δεν έχει καμία σχέση με το Matrix, που ούτε σε εμένα άρεσε) και προσωπικά έμαθα και για τον Guy Fawkes και το ποιηματάκι του (το οποίο μάς έγραψες στα post για τα πυροτεχνήματα, να μην ξεχνιόμαστε)

Το «penny for the guy» τό... έπιασα αλλά δεν ήξερα ότι είναι ρήση. Το «a penny for your thoughts» ήξερα μόνο. Αυτό τι σημείναιε;

Βρε, τι τραβάω το νόμισμα...

- Imagine me and you: Τούτο εδώ δεν το κατέχω! Εναλλακτική αισθηματική κομεντί, έτσι;

Ενδιαφέρον φαίνεται... Αν έχει και πεσμένα φύλλα, και λουκάνικα... Ό,τι πρέπει για μια χαλαρή ημέρα...

Σοφία said...

@ Γκρινιάρης: Ωραία ιδέα. Ίσως το κάνω του χρόνου.

@ Penny: Εγώ δεν την είχα δει στο σινεμά γιατί νόμιζα ότι δεν θα μου αρέσει, αλλά τελικά είχα άδικο.

"Penny for the guy" είναι αυτό που λένε τα παιδιά με τα ομοιώματα (guys) όταν ζητάνε λεφτά (pennies) για να πάρουν πυροτεχνήματα. Κάθονται παρέες-παρέες δίπλα σε ένα ομοίωμα του Guy Fawkes και λένε "penny for the guy, penny for the guy" στους περαστικούς για να τους αφήσουν κανένα κέρμα.

Όπως και να το κάνουμε, είσαι διάσημη χιχι

Το Imagine Me and You ούτε κι εγώ το ήξερα. Κατά τύχη το νοίκιασα. Είναι πάντως αρκετά καλό. Εναλλακτικό, αλλά όχι hard core.

Anonymous said...

«penny for the guy, penny for the guy»...

Παναγιά μου!

Είναι σαν να ψάχνουν να μου βρουν γαμπρό!!!

Σοφία said...

Χαχαχαχαχαχα
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Καλά, είσαι απίστευτη!!

DaNaH said...

Εγώ τις έχω δει και τις δύο. Την πρώτη στο σινεμά και την δεύτερη σε DVD.

Αν σου αρέσουν ταινίες γυρισμένες στο Λονδίνο (όπως και σε μένα!) σου προτείνω να δεις και το What a girl wants

Αρκετές σκηνές μάλιστα του υποτιθέμενου ανακτόρου έχουν γυριστεί στο Πανεπιστήμιο του Greenwich όπου σπούδαζε το έτερον μου ήμισυ και δείχνει μάλιστα και την αίθουσα όπου έγινε η αποφοίτησή του!

Πιστεύω θα σου αρέσει.

Άσχετο tip: Το υποτιθέμενο νοσοκομείο στο Clockwork Orange είναι κτίριο του Πανεπιστημίου Brunel στο Λονδίνο και μάλιστα το κτίριο όπου στεγάζονται τα labs των υπολογιστών!

Σοφία said...

Α ναι, την έχω κι αυτή στα υπόψην. Ευχαριστώ για την υπενθύμιση :-)

Το Clockwork Orange δεν το έχω δει. Είναι καλό;

DaNaH said...

Τιιιιιιιιιιι;;;;;!!!! Δεν έχεις δει το κουρδιστό πορτοκάλι! Τς τς τς! Με απογοητεύεις χεχε! :-P

Είναι παρανοϊκή ταινία του Stanley Kubrick και must see!

Είναι σαν να μου λες ότι δεν έχεις δει το The Shining ή το
One Flew Over the Cuckoo's Nest!!

Σοφία said...

*Ακριβώς* επειδή είναι παρανοϊκή δεν την έχω δει ;-)

Ούτε και τις άλλες δύο έχω δει. Είμαι κατάπτυστη;

DaNaH said...

Βασικά θεωρούνται κλασσικές ταινίες για αυτόν και μόνο τον λόγο τις είδα.

G.T. said...

Oi parapanw tainies pou anafer8hkan 8ewrountai "must-see" gi'afto xekina na kalypteis ta kinhmatografika kena.
Mporei na min sou aresoun vevaia alla kalo einai na tis exeis dei gia na exeis mia apopsh!

Σοφία said...

Δεν βαριέστε, τόσες must-see ταινίες έχω χάσει, 2-3 ακόμα θα κάνουν τη διαφορά; Συν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αντέξω δυο ώρες με τον Jack Nicholson σε ρόλο ψυχοπαθή!!